Kira sözleşmesi hakkında

Yok Türk'üm, teşekkürler bilgilendirme için. Yıllardır emlakçı vasıtasıyla ev kiralıyorum ve başıma ilk defa böyle bir şey geliyor, acaba son zamanlarda böyle yeni bir şey mi icat ettiler diye merak ettim. Çünkü emlakçı kendinden çok emin bir şekilde yılda iki defa bir kira bedeli komisyonu ödemem gerektiğini, bu şartlarda kontratı yenilemeyeceğini söylüyor ve ben de bu kendinden emin tavır karşısında acaba benim bilmediğim bir şey mi var diye düşündüm.Henüz ev sahibini de aramadım yarın arayıp durumdan haberi olup olmadığını da öğreneyim en iyisi.

En güzeli ev sahibini aramadan bir avukata sözleşmenizi de göndererek danışmak olur. En azından haklarınızı bilerek bir konuşma yaparsınız. Büyük ihtimalle ev sahibinin de haberi vardır, gafil avlanmamak için kendinizi hazırlayın.

Lütfen bir avukattan danışmanlık alın. Adam sizi soyma derdinde
Haklısınız arkadaşlar, en güzeli avukata danışmak, yarın gidip danışayım. Muhtemelen ev sahibinin de haberi vardır zaten. Kendi başına iş yapmıyordur sanırım.

Onu ödedik geçen yıl girerken.simdi altı ayda bir ödemeniz gerekiyordu diyor.kontrati yenilememekle tehdit ediyor.
Hicbir şey yapamaz ki ilk defa duydum böyle biseyi. Eve girerken böyle biseyden bahsetmemistiniz bu ücreti veremiycem diyin. Cirkinlesirse gerekirse dava açsın böyle biseyden dolayı cikartamazlar sizi.

8 senedir aynı evde oturuyorum, bizde hiç ev sahibi ile muhatap olmadık, emlakçı ile bağlantı kuruyoruz. Emlakçıya para vermiyoruz ayrıca.

8 senedir aynı evde oturuyorum, bizde hiç ev sahibi ile muhatap olmadık, emlakçı ile bağlantı kuruyoruz. Emlakçıya para vermiyoruz ayrıca.
Bundan önceki evimde 6 yıldır oturuyordum ve emlakçı vasıtasıyla bulmuştum, ben de hiç böyle bir taleple karşılaşmadım ama kadın whatsapp yazmış, iki kira bedeli komisyon borcumuz varmış, vermezsek bu şartlarda kontratı yenilemeyecekmiş. Baktıkça sinirleniyorum aslında ama önce bir avukatla görüşüp öyle muhatap olayım diye düşündüm.

Bence sikayet edin, avukata bir sorun dolandiriciliktan sikayetci olabiliyor musunuz

Benim yeni oturdugum evde emlak firmasında. Adam çok profesyonel butun beklentilerini anlatmisti, ortak tanıdık çıkınca biraz sohbet ettik ev sahibinden aldığı parayı bile biliyorum oran söylemişti. Diyorum ya muhtemelen ev sahibi ben ödemem dedi baktı sene dolmadan zam yapıyor ztn onu da ödesin dedi.

En güzeli avukata danışmak.Tam emin olmamakla birlikte ilk sene sözleşme tarinden bir ay önce evi boşaltma için ihtar çekilebiliyor sanırım. Belki emlakçı sozlemeyi uzatmam diyerek bunu kastediyor olabilir ama emlakçıya sizin sürekli komisyon verme durumunuz olamaz. O ev sahibi ile emlakçı arasında. Talep eden kişi ev sahibi netice de

Yalnız ihtar falan çekmediler, 6 ocakta yapmıştık sözleşmeyi, hala çekerlerse sorun olur mu bilmiyorum.Zaten ben de çıkmam demiyorum ama başta belirttim çocukların okulu burada ve uzun vadeli kalacağız, kısa sürede çık denecekse hiç tutmayalım diye, asla öyle bir şey olmaz falan dedi bize. Yani yaza kadar sabrederlerse ben zaten bulurum başka ev taşınırım. Mevsim dolayısıyla çok fazla boş ev de yok bulumduğum yerde.

"Siz benim çalışanım mısınız hanımefendi, eğer öylese benim için hangi işi yaptığınızı söyler misiniz bana?" dememek için zor tutuyorum kendimi. Hayır ev sahibiyle çalışıyor ama ücreti benim ödememi istiyor. çok ilginç şeyler yaşıyorum gerçekten. Neden bu kadar ilginç şey benim başıma geliyor artık sorgulamaya başladım.

Diyecek birsey yok şimdi bunun ülkedeki enflasyon ile ne alakası var ne olur anlatın
Sizi en iyi avukat yönlendirir. Hayır odemezseniz nasıl tahsil edecek ne bağ var hayret birsey

Tahliye taahhütnamesi imzalamadik.çok teşekkürler bilgi için.
iki kira bedeli komisyon borcumuz varmış, vermezsek bu şartlarda kontratı yenilemeyecekmiş.
Böyle bir şey yok, kira sözleşmesini yenilememek emlakçının inisiyatifinde değil.

Bir yılın sonunda sözleşme otomatik yenilenir. Bunun için yeni sözleşme yapmaya gerek yok.
Eğer kira sözleşmesi yapıldığında emlakçı komisyonunu ödediyseniz emlakçıya karşı başkaca bir yükümlülüğünüz yok.

Tahliye taahhütnamesi imzalamadıysanız 10 yıldan önce sizin tahliyeniz talep edilemez.
(İhtiyaç nedeniyle tahliye yahut tadilat nedeniyle tahliye gibi spesifik durumlar hariç)

Avukatım, konunun tüm sayfalarını okumadım ama bazı yazdıklarınıza göre hukuki fikrim bu yönde, kira sözleşmenizi ve mesajlar dahil delillerinizi alıp bir meslektaştan danışmanlık alın emlakçıya gerekli bildirim hukuki yoldan yapılabilir.

Çok teşkkürler bilgilendirme için, ben de yarın bir avukata gidip onunla ilerlemeyi planlıyorum. Taahhütname imzalamadık ve bir yıl önce eve girerken kendisinin komisyonu ödendi. Kendi başına mı ev sahibi ile mi hareket ediyor onu da yarın öğreneceğim. tekrar teşekkürler.

Kira sozlesmesi 1 senelik yapilsada her vade bitisinxe otimatik yenilenir .emlakci sizi dolandirmaya calisiyor .

Kontrat yenilenen bisey değil kendince sizi bezdirmek istiyor ilk yapılan kontrat 10 yıl geçerli zaten otomatik
%25 üstü zam yapmayın kan emiciler

Sözleşmede böyle bir madde var mı ? Evde oturduğun bütün yıllarda emlakciya her 6 ayda komisyon mu odeyeceksin ilk defa duydum. Adam evi buldu komisyonu aldı bitti yeni kanun mu cikarmislar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…