- 20 Ağustos 2014
- 3.250
- 8.818
-
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
Yok Türk'üm, teşekkürler bilgilendirme için. Yıllardır emlakçı vasıtasıyla ev kiralıyorum ve başıma ilk defa böyle bir şey geliyor, acaba son zamanlarda böyle yeni bir şey mi icat ettiler diye merak ettim. Çünkü emlakçı kendinden çok emin bir şekilde yılda iki defa bir kira bedeli komisyonu ödemem gerektiğini, bu şartlarda kontratı yenilemeyeceğini söylüyor ve ben de bu kendinden emin tavır karşısında acaba benim bilmediğim bir şey mi var diye düşündüm.Henüz ev sahibini de aramadım yarın arayıp durumdan haberi olup olmadığını da öğreneyim en iyisi.Hiç birşey yapamazlar. Benim de evim var kitada. Tahliye taahhütnamesi imzalamadiysaniz sizi 10 yıldan önce ancak 1 yıl içinde 2 defa kira geciktiriseniz ya da kendi ve birinci derece alt soyunun ihtiyacı olması durumunda çıkartabilir.
Kullanıcı adınızdan anladığım kadarıyla Türk değilsiniz, yasaları bilmezler nasılsa diye gözünüzü korkutmaya çalışıyorlar akılları sıra.
Lütfen bir avukattan danışmanlık alın. Adam sizi soyma derdindeOnu ödedik geçen yıl girerken.simdi altı ayda bir ödemeniz gerekiyordu diyor.kontrati yenilememekle tehdit ediyor.
En güzeli ev sahibini aramadan bir avukata sözleşmenizi de göndererek danışmak olur. En azından haklarınızı bilerek bir konuşma yaparsınız. Büyük ihtimalle ev sahibinin de haberi vardır, gafil avlanmamak için kendinizi hazırlayın.Yok Türk'üm, teşekkürler bilgilendirme için. Yıllardır emlakçı vasıtasıyla ev kiralıyorum ve başıma ilk defa böyle bir şey geliyor, acaba son zamanlarda böyle yeni bir şey mi icat ettiler diye merak ettim. Çünkü emlakçı kendinden çok emin bir şekilde yılda iki defa bir kira bedeli komisyonu ödemem gerektiğini, bu şartlarda kontratı yenilemeyeceğini söylüyor ve ben de bu kendinden emin tavır karşısında acaba benim bilmediğim bir şey mi var diye düşündüm.Henüz ev sahibini de aramadım yarın arayıp durumdan haberi olup olmadığını da öğreneyim en iyisi.
Lütfen bir avukattan danışmanlık alın. Adam sizi soyma derdinde
Haklısınız arkadaşlar, en güzeli avukata danışmak, yarın gidip danışayım. Muhtemelen ev sahibinin de haberi vardır zaten. Kendi başına iş yapmıyordur sanırım.En güzeli ev sahibini aramadan bir avukata sözleşmenizi de göndererek danışmak olur. En azından haklarınızı bilerek bir konuşma yaparsınız. Büyük ihtimalle ev sahibinin de haberi vardır, gafil avlanmamak için kendinizi hazırlayın.
Hicbir şey yapamaz ki ilk defa duydum böyle biseyi. Eve girerken böyle biseyden bahsetmemistiniz bu ücreti veremiycem diyin. Cirkinlesirse gerekirse dava açsın böyle biseyden dolayı cikartamazlar sizi.Onu ödedik geçen yıl girerken.simdi altı ayda bir ödemeniz gerekiyordu diyor.kontrati yenilememekle tehdit ediyor.
8 senedir aynı evde oturuyorum, bizde hiç ev sahibi ile muhatap olmadık, emlakçı ile bağlantı kuruyoruz. Emlakçıya para vermiyoruz ayrıca.Merhaba arkadaşlar.bir yıl önce şu an bulunduğumuz eve taşındık.emlakci vasıtasıyla bulduğumuz bir evdi ve ev sahibiyle hiç muhatap olunmadı ki zaten ev sahibi emlakçıyla bu irtibatı kurmayı seçiyor.simdi tekrar kontrat yenilenecek ve bu emlakçı bizi arayıp altı ayda bir kendisine yeni ev tutuluyormuş gibi komisyon vermemiz gerektiğini bizimse bunu vermediğimizi söyledi.eve girerken hiç böyle bir şeyden bahsedilmemişti ve biz bunu yeni öğreniyoruz.ilk defa böyle bir taleple karşılaştığım için şaşkınım.şimdi ben bu parayı ödemek zorunda mıyım? Kontratı yenilememe durumu karşı taraf için mümkün mü? Çocukların okulu burada ve yeniden taşınmak büyük sorun bizim için. Üstelik girerken özellikle uzun vadeli düşündüğümüzü çocukların okulu olduğunu söylemiştik.kışın ortasında bizi tahliye edebilirler mi? Bilgisi olandan bilgi rica ediyorum. Teşekkürler
Bundan önceki evimde 6 yıldır oturuyordum ve emlakçı vasıtasıyla bulmuştum, ben de hiç böyle bir taleple karşılaşmadım ama kadın whatsapp yazmış, iki kira bedeli komisyon borcumuz varmış, vermezsek bu şartlarda kontratı yenilemeyecekmiş. Baktıkça sinirleniyorum aslında ama önce bir avukatla görüşüp öyle muhatap olayım diye düşündüm.8 senedir aynı evde oturuyorum, bizde hiç ev sahibi ile muhatap olmadık, emlakçı ile bağlantı kuruyoruz. Emlakçıya para vermiyoruz ayrıca.
Bundan önceki evimde 6 yıldır oturuyordum ve emlakçı vasıtasıyla bulmuştum, ben de hiç böyle bir taleple karşılaşmadım ama kadın whatsapp yazmış, iki kira bedeli komisyon borcumuz varmış, vermezsek bu şartlarda kontratı yenilemeyecekmiş. Baktıkça sinirleniyorum aslında ama önce bir avukatla görüşüp öyle muhatap olayım diye düşündüm.
Haklısınız bunu da sorayım. Ama görseniz kendinden o kadar emin ki, sanki gerçekten hakkını yemişiz sanırsınız.Bence sikayet edin, avukata bir sorun dolandiriciliktan sikayetci olabiliyor musunuz
Bundan önceki evimde 6 yıldır oturuyordum ve emlakçı vasıtasıyla bulmuştum, ben de hiç böyle bir taleple karşılaşmadım ama kadın whatsapp yazmış, iki kira bedeli komisyon borcumuz varmış, vermezsek bu şartlarda kontratı yenilemeyecekmiş. Baktıkça sinirleniyorum aslında ama önce bir avukatla görüşüp öyle muhatap olayım diye düşündüm.
En güzeli avukata danışmak.Tam emin olmamakla birlikte ilk sene sözleşme tarinden bir ay önce evi boşaltma için ihtar çekilebiliyor sanırım. Belki emlakçı sozlemeyi uzatmam diyerek bunu kastediyor olabilir ama emlakçıya sizin sürekli komisyon verme durumunuz olamaz. O ev sahibi ile emlakçı arasında. Talep eden kişi ev sahibi netice deBundan önceki evimde 6 yıldır oturuyordum ve emlakçı vasıtasıyla bulmuştum, ben de hiç böyle bir taleple karşılaşmadım ama kadın whatsapp yazmış, iki kira bedeli komisyon borcumuz varmış, vermezsek bu şartlarda kontratı yenilemeyecekmiş. Baktıkça sinirleniyorum aslında ama önce bir avukatla görüşüp öyle muhatap olayım diye düşündüm.
Yalnız ihtar falan çekmediler, 6 ocakta yapmıştık sözleşmeyi, hala çekerlerse sorun olur mu bilmiyorum.Zaten ben de çıkmam demiyorum ama başta belirttim çocukların okulu burada ve uzun vadeli kalacağız, kısa sürede çık denecekse hiç tutmayalım diye, asla öyle bir şey olmaz falan dedi bize. Yani yaza kadar sabrederlerse ben zaten bulurum başka ev taşınırım. Mevsim dolayısıyla çok fazla boş ev de yok bulumduğum yerde.En güzeli avukata danışmak.Tam emin olmamakla birlikte ilk sene sözleşme tarinden bir ay önce evi boşaltma için ihtar çekilebiliyor sanırım. Belki emlakçı sozlemeyi uzatmam diyerek bunu kastediyor olabilir ama emlakçıya sizin sürekli komisyon verme durumunuz olamaz. O ev sahibi ile emlakçı arasında. Talep eden kişi ev sahibi netice de
"Siz benim çalışanım mısınız hanımefendi, eğer öylese benim için hangi işi yaptığınızı söyler misiniz bana?" dememek için zor tutuyorum kendimi. Hayır ev sahibiyle çalışıyor ama ücreti benim ödememi istiyor. çok ilginç şeyler yaşıyorum gerçekten. Neden bu kadar ilginç şey benim başıma geliyor artık sorgulamaya başladım.Benim yeni oturdugum evde emlak firmasında. Adam çok profesyonel butun beklentilerini anlatmisti, ortak tanıdık çıkınca biraz sohbet ettik ev sahibinden aldığı parayı bile biliyorum oran söylemişti. Diyorum ya muhtemelen ev sahibi ben ödemem dedi baktı sene dolmadan zam yapıyor ztn onu da ödesin dedi.
"Siz benim çalışanım mısınız hanımefendi, eğer öylese benim için hangi işi yaptığınızı söyler misiniz bana?" dememek için zor tutuyorum kendimi. Hayır ev sahibiyle çalışıyor ama ücreti benim ödememi istiyor. çok ilginç şeyler yaşıyorum gerçekten. Neden bu kadar ilginç şey benim başıma geliyor artık sorgulamaya başladım.
Tahliye taahhütnamesi imzalamadik.çok teşekkürler bilgi için.
Böyle bir şey yok, kira sözleşmesini yenilememek emlakçının inisiyatifinde değil.iki kira bedeli komisyon borcumuz varmış, vermezsek bu şartlarda kontratı yenilemeyecekmiş.
Çok teşkkürler bilgilendirme için, ben de yarın bir avukata gidip onunla ilerlemeyi planlıyorum. Taahhütname imzalamadık ve bir yıl önce eve girerken kendisinin komisyonu ödendi. Kendi başına mı ev sahibi ile mi hareket ediyor onu da yarın öğreneceğim. tekrar teşekkürler.Böyle bir şey yok, kira sözleşmesini yenilememek emlakçının inisiyatifinde değil.
Bir yılın sonunda sözleşme otomatik yenilenir. Bunun için yeni sözleşme yapmaya gerek yok.
Eğer kira sözleşmesi yapıldığında emlakçı komisyonunu ödediyseniz emlakçıya karşı başkaca bir yükümlülüğünüz yok.
Tahliye taahhütnamesi imzalamadıysanız 10 yıldan önce sizin tahliyeniz talep edilemez.
(İhtiyaç nedeniyle tahliye yahut tadilat nedeniyle tahliye gibi spesifik durumlar hariç)
Avukatım, söylediklerinize göre hukuki fikrim bu yönde, kira sözleşmenizi ve mesajlar dahil delillerinizi alıp bir meslektaştan danışmanlık alın emlakçıya gerekli bildirim hukuki yoldan yapılabilir.
Kira sozlesmesi 1 senelik yapilsada her vade bitisinxe otimatik yenilenir .emlakci sizi dolandirmaya calisiyor .Merhaba arkadaşlar.bir yıl önce şu an bulunduğumuz eve taşındık.emlakci vasıtasıyla bulduğumuz bir evdi ve ev sahibiyle hiç muhatap olunmadı ki zaten ev sahibi emlakçıyla bu irtibatı kurmayı seçiyor.simdi tekrar kontrat yenilenecek ve bu emlakçı bizi arayıp altı ayda bir kendisine yeni ev tutuluyormuş gibi komisyon vermemiz gerektiğini bizimse bunu vermediğimizi söyledi.eve girerken hiç böyle bir şeyden bahsedilmemişti ve biz bunu yeni öğreniyoruz.ilk defa böyle bir taleple karşılaştığım için şaşkınım.şimdi ben bu parayı ödemek zorunda mıyım? Kontratı yenilememe durumu karşı taraf için mümkün mü? Çocukların okulu burada ve yeniden taşınmak büyük sorun bizim için. Üstelik girerken özellikle uzun vadeli düşündüğümüzü çocukların okulu olduğunu söylemiştik.kışın ortasında bizi tahliye edebilirler mi? Bilgisi olandan bilgi rica ediyorum. Teşekkürler
Kontrat yenilenen bisey değil kendince sizi bezdirmek istiyor ilk yapılan kontrat 10 yıl geçerli zaten otomatikBundan önceki evimde 6 yıldır oturuyordum ve emlakçı vasıtasıyla bulmuştum, ben de hiç böyle bir taleple karşılaşmadım ama kadın whatsapp yazmış, iki kira bedeli komisyon borcumuz varmış, vermezsek bu şartlarda kontratı yenilemeyecekmiş. Baktıkça sinirleniyorum aslında ama önce bir avukatla görüşüp öyle muhatap olayım diye düşündüm.
Sözleşmede böyle bir madde var mı ? Evde oturduğun bütün yıllarda emlakciya her 6 ayda komisyon mu odeyeceksinMerhaba arkadaşlar.bir yıl önce şu an bulunduğumuz eve taşındık.emlakci vasıtasıyla bulduğumuz bir evdi ve ev sahibiyle hiç muhatap olunmadı ki zaten ev sahibi emlakçıyla bu irtibatı kurmayı seçiyor.simdi tekrar kontrat yenilenecek ve bu emlakçı bizi arayıp altı ayda bir kendisine yeni ev tutuluyormuş gibi komisyon vermemiz gerektiğini bizimse bunu vermediğimizi söyledi.eve girerken hiç böyle bir şeyden bahsedilmemişti ve biz bunu yeni öğreniyoruz.ilk defa böyle bir taleple karşılaştığım için şaşkınım.şimdi ben bu parayı ödemek zorunda mıyım? Kontratı yenilememe durumu karşı taraf için mümkün mü? Çocukların okulu burada ve yeniden taşınmak büyük sorun bizim için. Üstelik girerken özellikle uzun vadeli düşündüğümüzü çocukların okulu olduğunu söylemiştik.kışın ortasında bizi tahliye edebilirler mi? Bilgisi olandan bilgi rica ediyorum. Teşekkürler
Vergi kaçırmak istiyor da ondan kira yazmayın diyor uyanık.Yazmıyordu biz okuduk iyice.bir kaç ay önce de yatırılan para için Kira yazmayın yatirirken demişti biz reddetmiştir.ona da kızdı sanırım