kina gecesi

Kızın kınasını kız tarafı yapar. Erkeğin kınasını erkek tarafı. Ama günümüzde kadınlı erkekli kına yapıldığı için ortak yapılabilir. Ortaklıktan yana değillerse, kız tarafı karşılar ve kız tarafının uygun gördüğü bir yerde yapılır. Bizim adette, kız tarafının kınasının kuruyemişini içeceğini damat alır. Ama benim kınamda herşeyi ailem karşıladı.

kız tarafı yapar.

erkek tarafının yaptığını hiç duymadım.

bizde masrafları da biz ( ailem ) karşıladık.

kız tafarı yapar erkek tarafı kına sepeti ve çerez meyve alarak gelir benim bildiğim.

erkek tarafı yapar bızde.nısan kına dugun hepsını.gercı benım esım tarafı yapmadı bız mecburen yaptık ama.erkek tarafı yapar.

esasen artık biçok yerde adet falan kalmadı gibi kim kime ne kaktırırsa, ama bazen iki ailede iyi niyetli oluyo yaptığını ele değil kendi evladına yaptığını biliyo o zaman tadından yenmiyo

yok ben duydum daha önce.
kız baba evinden öylece çıkıyor. elbiseleri bile kalıyor. her şeyi erkek tarafı yapıyor ve kız tarafından en kibar tabirle kızlarını bırakıp defolup gitmelerini bekliyor.

hangi ildi bilemedim şimdi aydın diyesim var ama emin değilim orda da kız tarafı ev alırmış

yok ben duydum daha önce.
kız baba evinden öylece çıkıyor. elbiseleri bile kalıyor. her şeyi erkek tarafı yapıyor ve kız tarafından en kibar tabirle kızlarını bırakıp defolup gitmelerini bekliyor.

artık bu devirde aslolan ailelerin ellerinden geldikçe tabi kendilerini de borç batağına sokmadan gençleri borçsuz ya da mümkün mertebe az borçla evlendirmeleri bence, tabi durumları yoksa gençler yapacak bu durumda da evleniyoruz diye ayaklanan kişilerin iş güç sahibi olması hayati önem taşıyor

kınayı kız tarafı yapar da bunları aileler konuşur anlaşır siz niye didişiyorsunuz ki?

Ben yapmadım düğün 12 gibi bitti sonra biz arkadaşlarla eğlenmeye gittik 4.30 a kadar kudurduk
En güzelini yapmışsınız...ne o öyle, kızı mekanın merkezine oturtuyorlar, millet süzüyor, eğlensen zaten ayıp; amma da hevesliymiş kocaya yaftası yiyorsun. Sonra birde işe dramatik boyut katıp, aman da anasından mı ayrılmacakmış diye iyice üzmeye çalışanlar var. Oy oy oooy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…