kina gecesi

Kına yerini biz tuttuk geçen ay kınalıklar için alışverişe gittik annemle kayınvalidem ben ödeyeceğim hayır ben ödeyeceğim yarışına girdiler resmen en sonunda biraz biz biraz kayınvalidem ödeme yaptı hediyeliklerden. herşey iki tarafın "saygısı ve anlayışına bağlı" kusura bakmayın ama aileniz ayıp ediyor burada.

benim bildiğim çankırı'da kız kınasıyla erkek kınası ayrıdır zaten. yani benim gittiklerim hep öyleydi. erkek tarafı kınasını meyve suyunu kuruyemişini alır gelir kına yakılınca gider. kızı giydirirler tabi o ayrı.
yarım saat duracakları salonu ödemeleri de mantıksız zaten.

Ben hatta yarın gıdıp kınam ıcın salonumu tutucam ama erkek tarafıda cerez kınalık vs alacakmıs. Onlar teklıf ederse hay hay yoksa kına organızasyona kadar ben tutacaktım.

Kız tarqfi yapar kına kuruyemişi ve senin elbiseni erkek tarafı getirir hatta erkek tarqfı gelince kınacılar geldi fln derler:-).mekan sizden gerisi onlardan;-)

kinayi kiz tarafi yapar. Ilerde kaynananin yuzune vurmasini istemiyorsan ailenle konus siz yapin.

Bizde kız tarafı yer belirtir(falanca salonda yapacağız, evde olacak vs) ve mekanın parasını öder. Geriye kalan her şey erkek tarafına aittir. Kız tarafı asla gidip kına, örtü vb almaz hatta ayıp sayılır:)

hazır konusu açılmışken ben de sorayım.
biz salon tutmak istiyorduk, erkek tarafı dedi ki "en geç 7 gibi gelir gideriz"
salon tutsak 7 gibi zaten daha kına başlamamış olur. erkek tarafının çok erken gelip gitmesi olmaz. evde yapsak, ev zaten dolu olacak, başka gelmek isteyenler de var, bi de erkek evi gelince imkan yok sığmaz.
kına için kaçta gelineceğini kim belirler? bi geleneği var mıdır bunun?

kız tarafı yapar kınayı,hatta herşeyimi kına malzemelerimi gycegm kıyafetleri bile kendim hallettim ben, erkek tarafı bişey demeyince :)

Kardeşimin kınası için salon tuttuk daha yeni. Salon, müzisyen, pasta bizden. Sağolsunlar damat tarafı da cimrilik yapmıyor, çerez felan onlar getirecekmiş. Kına organizasyon grubu tutacaklarmış. Herşeyi erkek tarafına yüklemeyi doğru bulmuyorum. Kız tarafı biraz gururlu olmalı.

hazır konusu açılmışken ben de sorayım.
biz salon tutmak istiyorduk, erkek tarafı dedi ki "en geç 7 gibi gelir gideriz"
salon tutsak 7 gibi zaten daha kına başlamamış olur. erkek tarafının çok erken gelip gitmesi olmaz. evde yapsak, ev zaten dolu olacak, başka gelmek isteyenler de var, bi de erkek evi gelince imkan yok sığmaz.
kına için kaçta gelineceğini kim belirler? bi geleneği var mıdır bunun?
Kınayı haftasonuna getirip 6 da başlatma şansın varsa durumu kurtarırsın gibi geldi bana , haftasonu insanlar 6 da gelebilir rahat rahat yetişir herkes sanki

Kınayı haftasonuna getirip 6 da başlatma şansın varsa durumu kurtarırsın gibi geldi bana , haftasonu insanlar 6 da gelebilir rahat rahat yetişir herkes sanki

bizim çevreden kimse 6da başlayan kınaya gelmez. benim sormak istediğim saati biz mi veriyoruz onlar mı?

X