- 20 Ağustos 2014
- 4.982
- 4.758
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım salon tutacaksanız, davetiyeye kına gecesi için 7 de başlayacak yazdırabilirsiniz. herkes aynı saatte gelemez zaten. herkes kendine uygun saatte gider. ne sorduğunu tam anlayamadım sanırım.hazır konusu açılmışken ben de sorayım.
biz salon tutmak istiyorduk, erkek tarafı dedi ki "en geç 7 gibi gelir gideriz"
salon tutsak 7 gibi zaten daha kına başlamamış olur. erkek tarafının çok erken gelip gitmesi olmaz. evde yapsak, ev zaten dolu olacak, başka gelmek isteyenler de var, bi de erkek evi gelince imkan yok sığmaz.
kına için kaçta gelineceğini kim belirler? bi geleneği var mıdır bunun?
Aynen böyle olur..Kınayı kız tarafı yapar ama kızın giyeceği elbiseyi dağıtılacak kuruyemişi falan erkek tarafı alır.
canım salon tutacaksanız, davetiyeye kına gecesi için 7 de başlayacak yazdırabilirsiniz. herkes aynı saatte gelemez zaten. herkes kendine uygun saatte gider. ne sorduğunu tam anlayamadım sanırım.
başka şehirde oturuyorlarsa belki anlarım; ama aynı şehirdeyseniz olmaz tabi, sonuçta oğlunun düğünü, kınası saat kaçsa o saatte gelmeleri gerekir.erkek tarafının şu saatte geliriz sizin istediğiniz saatte gelmeyiz demesi uygun bi durum mu diye sormuştum.
başka şehirde oturuyorlarsa belki anlarım; ama aynı şehirdeyseniz olmaz tabi, sonuçta oğlunun düğünü, kınası saat kaçsa o saatte gelmeleri gerekir.
kına geceniz, düğününüz yakın sanırım. bu aşamada çiftler, aileler çok stresli, sinirli olabiliyor. sakin olmaya çalışın. en güzel, özel günleriniz sizin. umarım herşey gönlünüzce, hakkınızda hayırlısı olsun. şimdiden tebrik ediyorum.yok aynı şehir. yani yine beni ailemi hiçe sayıp bencillik yapmışlar.
teşekkürler.
kına geceniz, düğününüz yakın sanırım. bu aşamada çiftler, aileler çok stresli, sinirli olabiliyor. sakin olmaya çalışın. en güzel, özel günleriniz sizin. umarım herşey gönlünüzce, hakkınızda hayırlısı olsun. şimdiden tebrik ediyorum.
evlenmeden önce bırakıp gitmeniz için eziyet ediyorsa, evlendikten sonra neler olur? çok çok düşünüp doğru karar vermeye çalışın. bir konu açmışsınız sanırım, bu konuyla mı ilgili, o konuya bakayım.yok tarihler yakın değil de bizim olay başka. bırakıp gideyim diye eziyet ediyorlar kasıtlı. yine de güzel dilekleriniz için teşekkürler.
evlenmeden önce bırakıp gitmeniz için eziyet ediyorsa, evlendikten sonra neler olur? çok çok düşünüp doğru karar vermeye çalışın. bir konu açmışsınız sanırım, bu konuyla mı ilgili, o konuya bakayım.
Bizde kız tarafı yer belirtir(falanca salonda yapacağız, evde olacak vs) ve mekanın parasını öder. Geriye kalan her şey erkek tarafına aittir. Kız tarafı asla gidip kına, örtü vb almaz hatta ayıp sayılır:)
Çankırıli
Evett aslen mekan hariç herşeyi erkek tarafı yapıyor:) yani başka bir şeye karışmayacaksınız da komik ne kaldı ki gerriyeama o zaman kız tarafı yapmış sayılmıyor ki.aslında bizde de öyle ama ,ne bileyim tuhaf geliyor yani.
dünürümle aramızda şöyle bir konuma geçti.
dünürüm-kına bize ait,düğün size
ben-tabiki...
dünürüm-kına için mekan tutmaya gerek yok.nasıl olsa,düğün olacak.
ben-haklısınız
dünürüm-biz evde (ev bahçeli)yapmayı düşünüyoruz.siz kuruyemişleri,kınayı,kına kıyafetini,ayrıca giymek için elbise,diğer malzemeleri ve gelen misafirler için otobüs kaldırmayı üstleneceksiniz geri kalan birşeye karışmıyacaksınız.kına bize ait...
ben_ iç ses__ee ben yapmış oluyorum işte.dış ses-_tamam o zaman
Evett aslen mekan hariç herşeyi erkek tarafı yapıyor:) yani başka bir şeye karışmayacaksınız da komik ne kaldı ki gerriye