kimse beni anlamıyor

Ama bilerek evlenmiş. Adam lise mezunu sözleşmeli imam. Zaten köylere tayin olacağı belli. Aynı polislerin öğretmenlerin şark görevi olduğunu bilerek mesleğe başlamaları gibi.

Köy hayatını guzellemedik, madem orada yaşıyorlar yapabileceklerinden bahsettik. Bizler şehrin ortasında,cam kenarlarinda sebze yetistirebiliyirsak kendisi de yapabilir. Ya da böyle hergun aglarak eşini darlar. Şehre gittiklerinde maaşları daha da düşecek üstelik.

Konu sahibi girişken olsa da çok büyük bir fark olmaz. Herkes kendi evinin, bahçesinin işiyle , hayvanının peşinde iken; birileriyle ayaküstü konuşup kolay gelsin denebilir ancak.

Köydeki durumlar bellidir. Mevlit , cenaze , düğünde toplanılır.

Çoğu köyde pazar kurulmaz , en yakın kasabanın pazarına gidilir köyden minibüsle. Küçük bebeği var diye alışverişi eşi hallediyordur muhtemelen.

Dediğin gibi kendi kendine yetmeyi öğrenecek.

Evin işi , küçük çocukla yeterince uğraşı da vardır zaten.

Kadının kafası köy hayatina uygun değil.
Sürekli gezmeden bahsediyor
Köyde bitki peşinde degil.
Yanlış tercih yapmış.

Gece terörü bir uyku hastalığı hanımefendi. Son cümlenize gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Köye tatile gitmek güzel ama devamlı yaşamak için gerçekten pahalı ve sıkıcı. Market yok onun için şehir merkezine inmek lazım. Zaten genç nüfus yok. Dışarı çıksan nereye gideceksin. Araban olmalı bir yere gideceksen ki o da en az yarım saatte gidiliyor. Araç da su yakmıyor.

Köy değil de daha merkezi bir yer olsa sizin için daha iyi olur.

Bi de gece terörü nedir? Yani kusura bakmayın da imam gibi hafiften yatarak para kazanan insanların da stres olup terör estirmesini hiç anlamıyorum, bence biraz da siz birbirinizin psikolojisini bozmuşsunuz
Çocuk sahibi olacakmışsınız. Bence öğrenmenizde fayda var. Hastalıktır gece terörü.

Kadının kafası köy hayatina uygun değil.
Sürekli gezmeden bahsediyor
Köyde bitki peşinde degil.
Yanlış tercih yapmış.

Şöyle bir şey var ben çok küçük yaşlardan beri çalışıyordum. Yoğun bir biçimde hem de. Durağan hayata alışık değildim hiç. Ekip biçmek de hiç ilgimi çekmiyor, hatta yaşayan güzelim çiçeği öldürebilme potansiyelim var öyle beceremem o işi Ve elbet bir noktada şehire ihtiyaç duyacağım, hiç olmadı kendim çalışma hayatına döneceğim ve köyde bu imkan yok. Ömür boyu çalışmadan duramam. Ama şu an şartlarımız bu. Bununla mutlu olmayı öğrenmek daha güzel olmaz mı ? Mesela ben bunu, kendi potansiyelimi keşfetmek ve kendime dönmek için bir fırsat olarak gördüm. Gürültü, ışık ve hava kirliliği olmadan yaşamak güzel şeymiş onu deneyimledim. Yıllardır bir dönüp kendime bakmamışım onu farkettim. Hep istediğim bölümü okuma fırsatı buldum. Sabahın köründe kalkıp tarlaya/ahıra gitmek zorunda olmadığım için de şanslıyım ayrıca. Öyle olsa belki şu an farklı konuşuyor olurdum bilmiyorum. Çünkü temelde konu sahibi ve benim yaşadığımız şey köy hayatı değil tam olarak, köy hayatı denilen şey çok çok daha zor bizimkine göre. Şehir evet güzel, ama ekmek neredeyse insan orada.

Eğer eşiyle daha büyük bir sorunu yoksa, boşanıp şehire dönünce de çok eğlenceli olmayacak konu sahibinin hayatı. Eşi kadroya geçtiğinde tayin vs isteyebilecekler belki, onların yönetmeliklerini bilmiyorum ama. Şu anda mevcut imkanlarını değerlendirmesi taraftarıyım. Bu kadar ağlamak etmek fazla geldi bana empati kurmaya çalışsam da olmadı. Neyse, umarım gönlüne göre olur her şey.

Haklısın evet bende şehir merkezindeyim bir semaver alıp parka oturuyorum bundan mutlu oluyorım bunu yapabilir

eşiniz saglık durumundan mazeret tayını isteyebilir

Gece terörü hastalığı nedir?

Uyku bozuklukları birçok alt kategoriye ayrılmakla beraber gece terörü hastalığı bunlardan birisidir. Bireyin uyku düzenini bozan ve parasomnia olarak da adlandırılan gece terörü hastalığı; uykuya dalarken, uyku esnasında, uyku aşamalarında ve uyanma sırasında ortaya çıkabilen anormal hareketleri, davranışları, algıları, duyguları ve hayalleri içerir. Birçok insan hayatlarının bir evresinde gece terörü ile yüzleşir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar beş ay ile altı yaş arasındaki çocukların %88'lik kısmında en az bir kez parasomnia hastalığının görüldüğü tespit edilmiştir. Gece terörü hastalığı ergenlik çağından sonra azalma eğilimi gösterir. Ergenlik çağında ve sonrasında parasomnia ortaya çıkan bireylerin birçoğunda çocukluk döneminde de bu hastalığın görüldüğü tespit edilmiştir. Gece terörü birkaç farklı şekilde gözlemlenebilir. REM uykusu dışında gözlenen parasomnia, uykuda yürüme (uyurgezerlik) ile ortaya çıkarken REM uykusunda ise kabuslar ve uyku felçleri olarak kendini gösterir.

Gece terörü hastalığı belirtileri nelerdir?​

Gece terörü hastalığının belirtileri karakteristiktir ve her atak birbirine benzer şekilde gerçekleşir. Gece terörü nöbetinde uykuda olan kişi ani bir şekilde uykusundan uyanır ve korkmuş bir halde yatağa oturarak çığlık atabilir. Bunun devamı olarak bağırmalar yerini iniltilere bırakır, korku nedeniyle nefes alıp verme sıklaşır ve terleme görülebilir. Korkudan dolayı birey kıyafetlerini çıkartmak isteyebilir ve bulunduğu ortamı terk etme eğiliminde olabilir. Hastanın bilinci tam olarak açılmadığından istemsiz kas hareketleri görülmesi olasıdır. Hastalıktan dolayı meydana gelen ataklar uykunun ilk 2 veya 4 saatlik diliminde görülür. Atağın şiddetine göre çok kısa sürebilen belirtiler, hasta atağın etkisinden çıkamadığı takdirde dakikalarca da sürebilir. Çoğunlukla birey yaptıklarından habersiz bir şekilde tekrar yatar ve uykuya dalar. Çoğu zaman bu belirtiler esnasında hasta tam uyanık halde değildir. Uyku tamamlandığında birey uykusunda geçirdiği ataktan habersizdir. Bunlardan farklı ve daha hafif olarak uyku esnasında konuşma, derin iç çekme ve iniltiler de görülebilir.

R Rowena Ravenclaw
bosheybe23

Son düzenleme:
köyde olup elektrıgın o kadar gelmesi mantıksız ateş soba imkanı kulanmamanız

eşiniz saglık durumundan mazeret tayını isteyebilir

Sözleşmeli çalışıyor ve gece terörü bir uyku hastalığı. Detaylı olarak bakarsanız genellikle çocuklarda görülmekle beraber yetişkin bireylerde hayatlarının bir döneminde bu hastalığın belirtilerini yaşıyorlar.

Mazeret tayini istenebilecek bir hastalık türü değil.

Haklısın evet bende şehir merkezindeyim bir semaver alıp parka oturuyorum bundan mutlu oluyorım bunu yapabilir
büyükşehirde yaşarken mesela ne yapıyordu, söylese ona göre tavsiye veririz

3. nesil kahvecilere mi gidiyordu? insanlar evde çeşit çeşit kahve demliyor (ben makineye koyup demliyorum valla uğraşmıyorum ama türlü türlü gereçler, kavuranlar edenler var).

konsere mi gidiyordu.. Ağrıda bile konserin feriştahı oldu. takip eden orada bile gitti.

güzellik merkezine kuaföre mi gidiyordu? videolardan öğrenebilir profesyonel setler alabilir. doğal kürler deneyebilir.
maskesini makyajını kendi ypa yapa profesyonel olur zaten- hiç yaptığım şeyler değil de köyde olmayan şeyler olduğu için diyorum.

yok öyle vitrin bakmak AVM gezmek seviyorsa eşiyle planlar yakın yerlere 1er 2şer günlük kaçabilirler. yer içer alışverişi de o şehirden yapar gelirler merkeze gitmek yerine...

biz bekarken nasıl yiyip içip geziyordu? kendi parası mı vardı? öyle bir hayattan yeni atanmış sözleşmeli imamla evlenmeli hayata ne alaka geçti? o kısmı hala idrak edemedik. kendi arabası mı vardı? neydi mesela?

konu sahibi de açtı konuyu gitti zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…