- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
-
- Konu Sahibi Matmazel661
Ama bilerek evlenmiş. Adam lise mezunu sözleşmeli imam. Zaten köylere tayin olacağı belli. Aynı polislerin öğretmenlerin şark görevi olduğunu bilerek mesleğe başlamaları gibi.Burada köy hayatı felan guzellenmis de cidden çok sıkıcı köy yerleri.
Doğru düzgün net bile çekmiyor.
En kotu ilin merkezine raziyim iki üç AVM gezersin bir cafede oturursun.
Köyde ancak doğma buyume orada yaşayacaksın emekligin gelecek felan.
Sizin hissinizle eşinizin hayati uymuyor.
Bir gaza gelip evlenmissiniz ama bu kafayla mahvolursunuz siz.
Esinizde anlayışlı adam değil anladigim kadarıyla.
Yaşınız da genctir sizin.
Ya dayanacaksiniz tayin çıkana kadar yada baba evine doneceksiniz.
Köy hayatını guzellemedik, madem orada yaşıyorlar yapabileceklerinden bahsettik. Bizler şehrin ortasında,cam kenarlarinda sebze yetistirebiliyirsak kendisi de yapabilir. Ya da böyle hergun aglarak eşini darlar. Şehre gittiklerinde maaşları daha da düşecek üstelik.Burada köy hayatı felan guzellenmis de cidden çok sıkıcı köy yerleri.
Doğru düzgün net bile çekmiyor.
En kotu ilin merkezine raziyim iki üç AVM gezersin bir cafede oturursun.
Köyde ancak doğma buyume orada yaşayacaksın emekligin gelecek felan.
Sizin hissinizle eşinizin hayati uymuyor.
Bir gaza gelip evlenmissiniz ama bu kafayla mahvolursunuz siz.
Esinizde anlayışlı adam değil anladigim kadarıyla.
Yaşınız da genctir sizin.
Ya dayanacaksiniz tayin çıkana kadar yada baba evine doneceksiniz.
Şehir hayatı da böyle. Komşulara bir selam veriyoruz arada da ayaküstü 2 dakika sohbet hepsi bu. Çocuğu parka indirmesem tek komşuyla sohbet etmeden yaşardım. Ayrıca girişken değil sanırım konu sahibi. Hayvan bakmayan fazla işi olmayan bir komşunun kapısını tıklatmamış ya da kendi çağırmamış. Bu da sık sık olmaz. Kendi kendine yetinmeyi uğraşı bulmayı denemeliydi. Açıktan üniversite okumaktan tut kitap okumaya elişi öğrenmeye gibi. Devamlı düşünsek hiçbirşey yapmadan hepimiz depresyona kolayca gireriz ki.
Bence çok düşünmeden evlendi.Ama bilerek evlenmiş. Adam lise mezunu sözleşmeli imam. Zaten köylere tayin olacağı belli. Aynı polislerin öğretmenlerin şark görevi olduğunu bilerek mesleğe başlamaları gibi.
Kadının kafası köy hayatina uygun değil.Köy hayatını guzellemedik, madem orada yaşıyorlar yapabileceklerinden bahsettik. Bizler şehrin ortasında,cam kenarlarinda sebze yetistirebiliyirsak kendisi de yapabilir. Ya da böyle hergun aglarak eşini darlar. Şehre gittiklerinde maaşları daha da düşecek üstelik.
Tek maaşla İstanbul’a dönmek pek akıllıca değil. Aslında ben de yurtdışındayım ve bebek bekliyorum doğunca sizin yaşadığınız zorlukları yaşayacağım, bebeğe 3-4 saat bakacak kimsem olmayacak yakında. Ben de her türlü lüksü bıraktım mesela evime haftada bir temizlikçi gelirdi artık yok, tüm iş eşimle bende , ben ayda 1 manikür pedikür masaj yaptırırdım, 8 aydır kuaföre gitmedim. Ama burdaki hayatıma adapte oldum ve sevdim. Bahçeme çiçek ve bir iki tohum ektim örneğin. Onları suluyorum büyümelerini izliyorum. Eminim sizin orası buna daha müsaittir. Temizlik zor ama robot süpürgem var o çok yardımcı. Eşinizin de işi yoğun değil. Alın bebeği de çıkın gezin. Eş olmadan kendiniz de gezebilirsiniz. Zaten kışın eve kapanıyoruz şu ayların tadını çıkarın. Araba kullanıyorsunuz di mi? Bilmiyorsanız öğrenin, merkeze gidin. Kış hazırlığı yapın. Domates 13 lira diyorsunuz İstanbul’da daha mı ucuz olacak? Nasıl köy burası hiç ekip biçen yok mu? Komşularınızın geçim kaynağı ne? Gidin birine bi kahve için sonraki hafta siz çağırın. Ay ben dilini bilmediğim yabancı komşumu davet ettim. Bi de gece terörü nedir? Yani kusura bakmayın da imam gibi hafiften yatarak para kazanan insanların da stres olup terör estirmesini hiç anlamıyorum, bence biraz da siz birbirinizin psikolojisini bozmuşsunuz
Çocuk sahibi olacakmışsınız. Bence öğrenmenizde fayda var. Hastalıktır gece terörü.Bi de gece terörü nedir? Yani kusura bakmayın da imam gibi hafiften yatarak para kazanan insanların da stres olup terör estirmesini hiç anlamıyorum, bence biraz da siz birbirinizin psikolojisini bozmuşsunuz
Kadının kafası köy hayatina uygun değil.
Sürekli gezmeden bahsediyor
Köyde bitki peşinde degil.
Yanlış tercih yapmış.
Bilmediğim için gece terörü nedir diye sordum zaten. Çok şükür çevremde hiç kimsede duymadım o yüzden bilmiyorumGece terörü bir uyku hastalığı hanımefendi. Son cümlenize gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
Bilmediğim için gece terörü nedir diye sordum zaten.Çocuk sahibi olacakmışsınız. Bence öğrenmenizde fayda var. Hastalıktır gece terörü.
Ben de o yüzden açıkladım zaten. Allah kimseye vermesin. Çok zor.Bilmediğim için gece terörü nedir diye sordum zaten.
Yaşayan herkese Allah şifa versinBen de o yüzden açıkladım zaten. Allah kimseye vermesin. Çok zor.
Amin inşAllah. Siz de sağlıkla alın kucağınıza yavrunuzu.Yaşayan herkese Allah şifa versin
Haklısın evet bende şehir merkezindeyim bir semaver alıp parka oturuyorum bundan mutlu oluyorım bunu yapabilirsanki bizler şehirde hergün geziyoruz herşey elimizin altında.biz de birşeyimiz bozulunca 1000 tl en az tamir parası veriyoruz.biz de yakıt alıyoruz.konu sahibi mutsuz olmayı kafasına koymuş.herşeyi olumsuz görüyor.kendi beyninde mutsuzluğu o köyün suçu yok.
eşiniz saglık durumundan mazeret tayını isteyebilirEvet merkez bile ucuz ama imam ve köyde oturmak zorundayız merkeze yakın biyere gitmek istiyoruz ama müftü bırakmıyo sağolsun bırakmadığı gibi 10 günde bir arayıp azarlıyor bişey bulup . Sanki çocuğu karşısındaki o kızınca eşim sitres yapıyo gece terörü rahatsızlığı var, sitres yapınca geceleri ekstra kötü oluyo bağırıyo bişeyler fırlatıyo çocuğum daha 6 aylık yyanıyo korkuyo ona kıyamıyorum derken herşey üst üste geliyo
köyde olup elektrıgın o kadar gelmesi mantıksız ateş soba imkanı kulanmamanızÖnce eşiniz gece terörü için bi psikiyatriste gidecek. Önceliğiniz bu bence.
Eşiniz imammış ayrıca müezzin yok anladığım kadarıyla küçük yer olduğu için. Merkezde yada ilçede otursanız eşiniz sabah ezanından önce çıkıp yatsıdan sonra gelecek nasıl olacak orayı anlayamadım.
İnstagramda bi sayfa açın günlük paylaşım yapın, o üç teyzeyle arkadaş olun köylü yaşlılardan öğrenecek çok şey vardır. Ufaktan ekin biçin çiçek böcek tarla bahçe fotoğraflayın paylaşın. İlla binlerce takipçi gerekmez oyalanırsınız.
Bebeğin ağlaması uyumaması çok normal hepimiz öyle büyüttük geçecek eninde sonunda.
Elektiriğin neden 700 800 geldiğini anlamadım herşeyimiz elektrikli demişsiniz bizlerin de öyle. Klima falan mı var. Tayin durumunuz nedir kaç yıl ordasınız
eşiniz saglık durumundan mazeret tayını isteyebilir
büyükşehirde yaşarken mesela ne yapıyordu, söylese ona göre tavsiye veririzHaklısın evet bende şehir merkezindeyim bir semaver alıp parka oturuyorum bundan mutlu oluyorım bunu yapabilir