- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
-
- Konu Sahibi Matmazel661
Evet haklısınız her köyde imam yok. Birkaç köyü bağlayıp hoparlörle ezan sesi veriyorlar. Nüfus sayısı önemli. Dediğiniz gibi de olabilir. 3 5 kişi derken konu sahibi mübalağa da yapmış olabilir3.5 kişilik köye imam atanmaz. Nerede diğer millet?
Gerçi benim bir arkadaşımın köyünde yalnızca 7 kişi kalıyor, seçim zamanı, çocuklar,torunlar ikametgah adreslerini köye aldirip orada oy kullanıyorlar. Sırf köy kapatılmasın diye. Öyle bir durum mu var?
Aynen ya civciv, tavuk çocuklar bayılıyor hem de organik yumurtaKöyde evinizin bahçesi yok mu? Bizim minicik balkonumuz var, salatalık domates çilek fesleğen semizotu maydanoz fln yetiştiriyoruz . Bahçem olsa çoğuna para vermem. Bakkaldan alacağım şey azalır. İki tavuk alsanız yumurta bedava, ekseniz biçseniz meyve sebze bedava.
Yakında meslek değiştireceksin bu gidişleSultan Ahmet in lojmanı daha güzelmiş.... Müftülukten burayı okuyan olursa şey olur belki...
Evet. Veya kendini öyle bir şartlamış ki sıkılıyorum yapamıyorum diye, dışarıdaki insanlardan haberi yoktur.. yani 3,5 kişi var diyor,cemaat nerdeyse yokmuş. Ee bu imam maaşı hak etmiyor o zaman.Evet haklısınız her köyde imam yok. Birkaç köyü bağlayıp hoparlörle ezan sesi veriyorlar. Nüfus sayısı önemli. Dediğiniz gibi de olabilir. 3 5 kişi derken konu sahibi mübalağa da yapmış olabilir
Valla sesim de güzel, itikatim da güzel neden olmasın? Bugünden itibaren tekliflere açığımYakında meslek değiştireceksin bu gidişle
ve karı koca bütün gün akşama kadar bir iş de yapmıyorlar...Aynen ya sacmalardan seçmeler. Domates 13 yazmış birde, bize bedava veriyorlar sanki. Biz işyerinde bile saksı saksı domates ektik cam kenarinda büyüyorlar. Köy yerinde domates bile ekememisler
Lüks derken, mesela ?Çok lükse alışmış biriydim soba yakmak evin içindeki akrepler hatta daha evliliğe alışamadan buraya gelmek hepsi okadar yıprattı ki beni bide bebişim bazen baş edemiyorum yetişemiyorum hem ona hem eve yani 1 saat ilgilenecek biri olsa yada Bilmiyorum 1 haftalığına bile köyü hiç sevmezdim 1 buçuk senedir , bide diyorumki neden yani başka meslek mi yoktu
anladığım kadarıyla kalorifer olması, sıcak suyun otomatik akması.Lüks derken, mesela ?
Eşiniz kadrolu imam değil mi yoksa?Evet bende kendimi teselli etmeye çalışıyorum çalıştığım gün elektirik kesiliyo ve uzun süre gelmiyo elektirik gidince su gidiyo , eşim bide gece terörü var geceleri bağırıyo çocuğum korkuyo ağlıyo , mesela markete gitmek için yol parası 300 tl veriyoruz merkeze bi gitsek 800 filan gidiyo çocuğa eşya bez en basitinden domates 13 tl seçme şansımız yok 2 tane bakkal var gidince herşeyi bakkaldan alıyoruz bi oduna bile 10 milyar vericez elektirikle herşeyimiz aylık 700 800 gelio bide istanbulda çok rahata alışmıştım aşırı zor geliyo bana burası
Boşanıp ailenizin yanına dönün o zaman. Başka seçenek yokÇok lükse alışmış biriydim soba yakmak evin içindeki akrepler hatta daha evliliğe alışamadan buraya gelmek hepsi okadar yıprattı ki beni bide bebişim bazen baş edemiyorum yetişemiyorum hem ona hem eve yani 1 saat ilgilenecek biri olsa yada Bilmiyorum 1 haftalığına bile köyü hiç sevmezdim 1 buçuk senedir , bide diyorumki neden yani başka meslek mi yoktu
anladığım kadarıyla kalorifer olması, sıcak suyun otomatik akması.
başka nasıl bir lüks bilmiyorum..çalışıyordu da kendi parasını kazanıyorduysa dışarıda yer içerdi belki en fazla? ama onlara da cevap vermedi. her gün kuaföre mi gidiyordu acaba?
kaldı ki benim köyümde her evde güneş enerjisi var mesela yaptırmak istersen hemen gelip takıyorlar. sıcak su olsun diyorsan da çaresi var yani.
elektrik kesilince su kesiliyor kısmını anlıyorum
köylere pompayla su basılıyor çünkü, elektrik gidince o da duruyor
aslında köyle ilgili herşeyi anlıyorım, köy bebesi olarak
bildiğiniz tezeği yakmak için kalıplayıp kışlık yakıt yaptım ben, senelerce (biz kendi evimizde onu yakmadık ama memlekette herkes onu yakardı yazdan yapardık). ama şimdi odun var, kömür var.
köyde olmayan tek şey AVM.
biraz insan içine karışsalar aslında merkeze gider gelirken insanlar onlara da haber verir, hem arkadaşlık ederler hem yol parası paylaşırlar, mesela. kendi başlarına takıla takıla ruh sağlıklarını bozma aşamasına gelmişler.
Yani bana biraz abartı geldi yaşadığınız duygular ya. Aynı hayatı yaşıyoruz işte, kışın -20 dereceyi geçiyor, sular hep açık yoksa borular donuyor. Yollar kapanıyor, köyde bir tane bakkal var o da canı isterse açıyor. Başkentte doğdum büyüdüm, hayatımda soba görmedim ama ev sobalı ve küçücük. Konfor sıfır aslında ama ben seviyorum evimi. Bedava bir kereSoba da keyifli bir şey bence, hem güzel ısıtıyor hem çamaşırlar çabuk kuruyor, hem de ekmek, kestane falan koyuyorum üstüne. Banyo buzhane gibi, şofben suyu tam ısıtamıyor ben de yıkanıp sobaya koşuyorum Soba yakmayı da hemen öğrendim. Biraz pisliği oluyor ama düzenli temizlik yapıyorum bir şey olmuyor. Gece uyurken sobanın sesini çok seviyorum ve dışarıda ses olmaması da ayrı bir güzellik. Evimin önüne gece kurt, tilki ne ararsanız geliyor kışın. Ayı da gelmiş de ben denk gelmedim. Kar fırtınası olabiliyor, elektrikler günlerce gidebiliyor pilli lambam var onunla kitap okuyorum, radyo dinlemeyi de çok seviyorum telefondan. Uzaktan eğitime devam ediyorum, sunum, ödev derken beni oyalıyor. Bölümümü de çok sevdim. Semaver yakıyorum, mangal, közde kahve falan yapıyorum evin önünde. Gece çocuğum uyuyunca kalın giyinip bir kahve, bitki çayı vs alıp evin önüne oturuyorum. Sessizlikte kendimi dinliyorum. Tabi öncesinde flaş tutuyorum, yabani hayvan olabilir. Köyden birkaç arkadaş edindim ama gidip gelmesem de oluyor yani aramıyorum öyle. Öğretmen arkadaşlar var, onlarla da yollar kapanınca araba çıkmadığı için görüşemiyoruz çok, bebekle o karda yürümek zor oluyor baya. Onlar bana geliyor arada bir. Zaten bebekti derslerdi derken günüm nasıl bitiyor anlamıyorum. Bazen kendi yoğunluğumdan misafir davet edemiyorum yani.
Hayatımda konfor yok ama mutluyum çünkü kötü yönden bakmıyorum. Yaşadığım yerin imkanlarına göre kendimi mutlu ediyorum. Öyle yerde yaşıyorsanız iyi kötü bir araba alın derim sadece. 96 model bir arabamız vardı geçen sene, çok da güzel idare ediyordu bizi. Değiştirmesek daha giderdi yani. Araba sizi biraz olsun rahatlatır. Havalar güzel olunca gezmeye falan gidebilirsiniz belki. Alışverişi de toptan yaparsınız getirmesi kolay olur hem. Evimin önünün de fotoğrafını koyayım, manzarasını çok seviyorum
İşte siz nereye giderseniz gidin mutlu olursunuz, bazıları da her yerde mutsuz olur. Konu sahibi İstanbul un gobegine gitse paramız yetmiyor diye dertlesecek, çalışsa yoruluyorum çalışmasa evde sıkılıyorum diye....Yani bana biraz abartı geldi yaşadığınız duygular ya. Aynı hayatı yaşıyoruz işte, kışın -20 dereceyi geçiyor, sular hep açık yoksa borular donuyor. Yollar kapanıyor, köyde bir tane bakkal var o da canı isterse açıyor. Başkentte doğdum büyüdüm, hayatımda soba görmedim ama ev sobalı ve küçücük. Konfor sıfır aslında ama ben seviyorum evimi. Bedava bir kereSoba da keyifli bir şey bence, hem güzel ısıtıyor hem çamaşırlar çabuk kuruyor, hem de ekmek, kestane falan koyuyorum üstüne. Banyo buzhane gibi, şofben suyu tam ısıtamıyor ben de yıkanıp sobaya koşuyorum Soba yakmayı da hemen öğrendim. Biraz pisliği oluyor ama düzenli temizlik yapıyorum bir şey olmuyor. Gece uyurken sobanın sesini çok seviyorum ve dışarıda ses olmaması da ayrı bir güzellik. Evimin önüne gece kurt, tilki ne ararsanız geliyor kışın. Ayı da gelmiş de ben denk gelmedim. Kar fırtınası olabiliyor, elektrikler günlerce gidebiliyor pilli lambam var onunla kitap okuyorum, radyo dinlemeyi de çok seviyorum telefondan. Uzaktan eğitime devam ediyorum, sunum, ödev derken beni oyalıyor. Bölümümü de çok sevdim. Semaver yakıyorum, mangal, közde kahve falan yapıyorum evin önünde. Gece çocuğum uyuyunca kalın giyinip bir kahve, bitki çayı vs alıp evin önüne oturuyorum. Sessizlikte kendimi dinliyorum. Tabi öncesinde flaş tutuyorum, yabani hayvan olabilir. Köyden birkaç arkadaş edindim ama gidip gelmesem de oluyor yani aramıyorum öyle. Öğretmen arkadaşlar var, onlarla da yollar kapanınca araba çıkmadığı için görüşemiyoruz çok, bebekle o karda yürümek zor oluyor baya. Onlar bana geliyor arada bir. Zaten bebekti derslerdi derken günüm nasıl bitiyor anlamıyorum. Bazen kendi yoğunluğumdan misafir davet edemiyorum yani.
Hayatımda konfor yok ama mutluyum çünkü kötü yönden bakmıyorum. Yaşadığım yerin imkanlarına göre kendimi mutlu ediyorum. Öyle yerde yaşıyorsanız iyi kötü bir araba alın derim sadece. 96 model bir arabamız vardı geçen sene, çok da güzel idare ediyordu bizi. Değiştirmesek daha giderdi yani. Araba sizi biraz olsun rahatlatır. Havalar güzel olunca gezmeye falan gidebilirsiniz belki. Alışverişi de toptan yaparsınız getirmesi kolay olur hem. Evimin önünün de fotoğrafını koyayım, manzarasını çok seviyorum
Yani bana biraz abartı geldi yaşadığınız duygular ya. Aynı hayatı yaşıyoruz işte, kışın -20 dereceyi geçiyor, sular hep açık yoksa borular donuyor. Yollar kapanıyor, köyde bir tane bakkal var o da canı isterse açıyor. Başkentte doğdum büyüdüm, hayatımda soba görmedim ama ev sobalı ve küçücük. Konfor sıfır aslında ama ben seviyorum evimi. Bedava bir kereSoba da keyifli bir şey bence, hem güzel ısıtıyor hem çamaşırlar çabuk kuruyor, hem de ekmek, kestane falan koyuyorum üstüne. Banyo buzhane gibi, şofben suyu tam ısıtamıyor ben de yıkanıp sobaya koşuyorum Soba yakmayı da hemen öğrendim. Biraz pisliği oluyor ama düzenli temizlik yapıyorum bir şey olmuyor. Gece uyurken sobanın sesini çok seviyorum ve dışarıda ses olmaması da ayrı bir güzellik. Evimin önüne gece kurt, tilki ne ararsanız geliyor kışın. Ayı da gelmiş de ben denk gelmedim. Kar fırtınası olabiliyor, elektrikler günlerce gidebiliyor pilli lambam var onunla kitap okuyorum, radyo dinlemeyi de çok seviyorum telefondan. Uzaktan eğitime devam ediyorum, sunum, ödev derken beni oyalıyor. Bölümümü de çok sevdim. Semaver yakıyorum, mangal, közde kahve falan yapıyorum evin önünde. Gece çocuğum uyuyunca kalın giyinip bir kahve, bitki çayı vs alıp evin önüne oturuyorum. Sessizlikte kendimi dinliyorum. Tabi öncesinde flaş tutuyorum, yabani hayvan olabilir. Köyden birkaç arkadaş edindim ama gidip gelmesem de oluyor yani aramıyorum öyle. Öğretmen arkadaşlar var, onlarla da yollar kapanınca araba çıkmadığı için görüşemiyoruz çok, bebekle o karda yürümek zor oluyor baya. Onlar bana geliyor arada bir. Zaten bebekti derslerdi derken günüm nasıl bitiyor anlamıyorum. Bazen kendi yoğunluğumdan misafir davet edemiyorum yani.
Akşam namazıyla yatsı arası camide kuran okunacak diye anans yapın. Lokum alın bi kutu yada kurabiye yapın çay yapın dua sonrası dağıtın. Tanışmak istedik deyin ekip diksek yardımcı olur musun deyin biraz enerjik olun pozitif olun. Köylüler de bi iz bırakın bişey yapın. Tayininiz çıkıp giderken güzel anılar bırakın arkanızda.
Yalnız benden de ne imam olurmuş :)
Valla sesim de güzel, itikatim da güzel neden olmasın? Bugünden itibaren tekliflere açığım
Şehir hayatı da böyle. Komşulara bir selam veriyoruz arada da ayaküstü 2 dakika sohbet hepsi bu. Çocuğu parka indirmesem tek komşuyla sohbet etmeden yaşardım. Ayrıca girişken değil sanırım konu sahibi. Hayvan bakmayan fazla işi olmayan bir komşunun kapısını tıklatmamış ya da kendi çağırmamış. Bu da sık sık olmaz. Kendi kendine yetinmeyi uğraşı bulmayı denemeliydi. Açıktan üniversite okumaktan tut kitap okumaya elişi öğrenmeye gibi. Devamlı düşünsek hiçbirşey yapmadan hepimiz depresyona kolayca gireriz ki.Köy yerinde böyle bir şey yapmasına gerek yok ki. Kocası ve kendisi de o köydeki bir hane şimdi.
İlla ki camide biri bugüne kadar mevlit okutmuştur. Bu tür olaylara tüm köy ahalisi davetlidir , anonsu da genellikle cami hoparlöründen yapılır.
Kendisi de bu mevlitlere katılıp köydeki kadınlarla tanışabilir. Kendisini zaten yeni imamın eşi olduğu için herkes tanıyordur.
Köyde millet hayvan bakıyorsa gün içinde ancak uzaktan selam verebilirler birbirine , bu da normal.