kimse beni anlamıyor

Evet haklısınız her köyde imam yok. Birkaç köyü bağlayıp hoparlörle ezan sesi veriyorlar. Nüfus sayısı önemli. Dediğiniz gibi de olabilir. 3 5 kişi derken konu sahibi mübalağa da yapmış olabilir

Aynen ya civciv, tavuk çocuklar bayılıyor hem de organik yumurta

Evet. Veya kendini öyle bir şartlamış ki sıkılıyorum yapamıyorum diye, dışarıdaki insanlardan haberi yoktur.. yani 3,5 kişi var diyor,cemaat nerdeyse yokmuş. Ee bu imam maaşı hak etmiyor o zaman.
Ee ölecek fazla kimse de yok, ölü de yikamiyor. Tuhaf

Aynen ya sacmalardan seçmeler. Domates 13 yazmış birde, bize bedava veriyorlar sanki. Biz işyerinde bile saksı saksı domates ektik cam kenarinda büyüyorlar. Köy yerinde domates bile ekememisler
ve karı koca bütün gün akşama kadar bir iş de yapmıyorlar...
insan tabi birbiriyle uğraşır.

taşrası çok olan bir kurumda memurdu benim babam.
karadeniz taşrasında çalıştı senelerce. biz hep ektik biçtik bahçeyi. karadenizle bizim memleketin alakası yok oranın usulünü bilmiyorduk öğrendik. kamelya yaptık, kümes yaptık. her taraf merdivendi indik çıktık yuvarlandık...

çoook terör bölgesinde, dağ başında, tek çalışmış iş arkadaşları da vardı
valla yokluksa yokluktu (bakın güvenlik personelini filan saymıyorum, bu mesleklerde zaten olacağı o yani, benim dediğim alakasız bir kurum). aylık toplu alışveriş yapardık. depo olarak kullanılacak alanlar vardı (şimdi apartmanda yok) oraya stoklardırk.kaldı ki ben şimdi bile çoğu şeyi stoklu alırım zırt pırt çarşıya pazara gitmem.

bakkal yoksa bahçeye ocak kur, kuzine soba kur, maltız yak, artık neredeysen yani her yerde bir usul vardır...ekmek yap, süt kaynat, patates patlıcan göm mis gibi...insan koca baharı yazı köyde boş boş nasıl geçirir ya hayret bir durum.

Lüks derken, mesela ?

Lüks derken, mesela ?
anladığım kadarıyla kalorifer olması, sıcak suyun otomatik akması.
başka nasıl bir lüks bilmiyorum..çalışıyordu da kendi parasını kazanıyorduysa dışarıda yer içerdi belki en fazla? ama onlara da cevap vermedi. her gün kuaföre mi gidiyordu acaba?

kaldı ki benim köyümde her evde güneş enerjisi var mesela yaptırmak istersen hemen gelip takıyorlar. sıcak su olsun diyorsan da çaresi var yani.

elektrik kesilince su kesiliyor kısmını anlıyorum
köylere pompayla su basılıyor çünkü, elektrik gidince o da duruyor
aslında köyle ilgili herşeyi anlıyorım, köy bebesi olarak
bildiğiniz tezeği yakmak için kalıplayıp kışlık yakıt yaptım ben, senelerce (biz kendi evimizde onu yakmadık ama memlekette herkes onu yakardı yazdan yapardık). ama şimdi odun var, kömür var.

köyde olmayan tek şey AVM.

biraz insan içine karışsalar aslında merkeze gider gelirken insanlar onlara da haber verir, hem arkadaşlık ederler hem yol parası paylaşırlar, mesela. kendi başlarına takıla takıla ruh sağlıklarını bozma aşamasına gelmişler.

Eşiniz kadrolu imam değil mi yoksa?

Boşanıp ailenizin yanına dönün o zaman. Başka seçenek yok

Yani bana biraz abartı geldi yaşadığınız duygular ya. Aynı hayatı yaşıyoruz işte, kışın -20 dereceyi geçiyor, sular hep açık yoksa borular donuyor. Yollar kapanıyor, köyde bir tane bakkal var o da canı isterse açıyor. Başkentte doğdum büyüdüm, hayatımda soba görmedim ama ev sobalı ve küçücük. Konfor sıfır aslında ama ben seviyorum evimi. Bedava bir kere Soba da keyifli bir şey bence, hem güzel ısıtıyor hem çamaşırlar çabuk kuruyor, hem de ekmek, kestane falan koyuyorum üstüne. Banyo buzhane gibi, şofben suyu tam ısıtamıyor ben de yıkanıp sobaya koşuyorum Soba yakmayı da hemen öğrendim. Biraz pisliği oluyor ama düzenli temizlik yapıyorum bir şey olmuyor. Gece uyurken sobanın sesini çok seviyorum ve dışarıda ses olmaması da ayrı bir güzellik. Evimin önüne gece kurt, tilki ne ararsanız geliyor kışın. Ayı da gelmiş de ben denk gelmedim. Kar fırtınası olabiliyor, elektrikler günlerce gidebiliyor pilli lambam var onunla kitap okuyorum, radyo dinlemeyi de çok seviyorum telefondan. Uzaktan eğitime devam ediyorum, sunum, ödev derken beni oyalıyor. Bölümümü de çok sevdim. Semaver yakıyorum, mangal, közde kahve falan yapıyorum evin önünde. Gece çocuğum uyuyunca kalın giyinip bir kahve, bitki çayı vs alıp evin önüne oturuyorum. Sessizlikte kendimi dinliyorum. Tabi öncesinde flaş tutuyorum, yabani hayvan olabilir. Köyden birkaç arkadaş edindim ama gidip gelmesem de oluyor yani aramıyorum öyle. Öğretmen arkadaşlar var, onlarla da yollar kapanınca araba çıkmadığı için görüşemiyoruz çok, bebekle o karda yürümek zor oluyor baya. Onlar bana geliyor arada bir. Zaten bebekti derslerdi derken günüm nasıl bitiyor anlamıyorum. Bazen kendi yoğunluğumdan misafir davet edemiyorum yani.

Hayatımda konfor yok ama mutluyum çünkü kötü yönden bakmıyorum. Yaşadığım yerin imkanlarına göre kendimi mutlu ediyorum. Öyle yerde yaşıyorsanız iyi kötü bir araba alın derim sadece. 96 model bir arabamız vardı geçen sene, çok da güzel idare ediyordu bizi. Değiştirmesek daha giderdi yani. Araba sizi biraz olsun rahatlatır. Havalar güzel olunca gezmeye falan gidebilirsiniz belki. Alışverişi de toptan yaparsınız getirmesi kolay olur hem. Evimin önünün de fotoğrafını koyayım, manzarasını çok seviyorum

Eklentiler

• 20220312_180030.jpg
    76,2 KB · Görüntüleme: 100

Y

Çok güzel anlatmışsınız çok imrendim

İşte siz nereye giderseniz gidin mutlu olursunuz, bazıları da her yerde mutsuz olur. Konu sahibi İstanbul un gobegine gitse paramız yetmiyor diye dertlesecek, çalışsa yoruluyorum çalışmasa evde sıkılıyorum diye....

ne kadar anlatmışsınız
özendim gerçekten

Köy yerinde böyle bir şey yapmasına gerek yok ki. Kocası ve kendisi de o köydeki bir hane şimdi.

İlla ki camide biri bugüne kadar mevlit okutmuştur. Bu tür olaylara tüm köy ahalisi davetlidir , anonsu da genellikle cami hoparlöründen yapılır.

Kendisi de bu mevlitlere katılıp köydeki kadınlarla tanışabilir. Kendisini zaten yeni imamın eşi olduğu için herkes tanıyordur.

Köyde millet hayvan bakıyorsa gün içinde ancak uzaktan selam verebilirler birbirine , bu da normal.

Şehir hayatı da böyle. Komşulara bir selam veriyoruz arada da ayaküstü 2 dakika sohbet hepsi bu. Çocuğu parka indirmesem tek komşuyla sohbet etmeden yaşardım. Ayrıca girişken değil sanırım konu sahibi. Hayvan bakmayan fazla işi olmayan bir komşunun kapısını tıklatmamış ya da kendi çağırmamış. Bu da sık sık olmaz. Kendi kendine yetinmeyi uğraşı bulmayı denemeliydi. Açıktan üniversite okumaktan tut kitap okumaya elişi öğrenmeye gibi. Devamlı düşünsek hiçbirşey yapmadan hepimiz depresyona kolayca gireriz ki.

Burada köy hayatı felan guzellenmis de cidden çok sıkıcı köy yerleri.
Doğru düzgün net bile çekmiyor.
En kotu ilin merkezine raziyim iki üç AVM gezersin bir cafede oturursun.
Köyde ancak doğma buyume orada yaşayacaksın emekligin gelecek felan.
Sizin hissinizle eşinizin hayati uymuyor.
Bir gaza gelip evlenmissiniz ama bu kafayla mahvolursunuz siz.
Esinizde anlayışlı adam değil anladigim kadarıyla.
Yaşınız da genctir sizin.
Ya dayanacaksiniz tayin çıkana kadar yada baba evine doneceksiniz.

Tek maaşla İstanbul’a dönmek pek akıllıca değil. Aslında ben de yurtdışındayım ve bebek bekliyorum doğunca sizin yaşadığınız zorlukları yaşayacağım, bebeğe 3-4 saat bakacak kimsem olmayacak yakında. Ben de her türlü lüksü bıraktım mesela evime haftada bir temizlikçi gelirdi artık yok, tüm iş eşimle bende , ben ayda 1 manikür pedikür masaj yaptırırdım, 8 aydır kuaföre gitmedim. Ama burdaki hayatıma adapte oldum ve sevdim. Bahçeme çiçek ve bir iki tohum ektim örneğin. Onları suluyorum büyümelerini izliyorum. Eminim sizin orası buna daha müsaittir. Temizlik zor ama robot süpürgem var o çok yardımcı. Eşinizin de işi yoğun değil. Alın bebeği de çıkın gezin. Eş olmadan kendiniz de gezebilirsiniz. Zaten kışın eve kapanıyoruz şu ayların tadını çıkarın. Araba kullanıyorsunuz di mi? Bilmiyorsanız öğrenin, merkeze gidin. Kış hazırlığı yapın. Domates 13 lira diyorsunuz İstanbul’da daha mı ucuz olacak? Nasıl köy burası hiç ekip biçen yok mu? Komşularınızın geçim kaynağı ne? Gidin birine bi kahve için sonraki hafta siz çağırın. Ay ben dilini bilmediğim yabancı komşumu davet ettim. Bi de gece terörü nedir? Yani kusura bakmayın da imam gibi hafiften yatarak para kazanan insanların da stres olup terör estirmesini hiç anlamıyorum, bence biraz da siz birbirinizin psikolojisini bozmuşsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…