Yani bana biraz abartı geldi yaşadığınız duygular ya. Aynı hayatı yaşıyoruz işte, kışın -20 dereceyi geçiyor, sular hep açık yoksa borular donuyor. Yollar kapanıyor, köyde bir tane bakkal var o da canı isterse açıyor. Başkentte doğdum büyüdüm, hayatımda soba görmedim ama ev sobalı ve küçücük. Konfor sıfır aslında ama ben seviyorum evimi. Bedava bir kere
Soba da keyifli bir şey bence, hem güzel ısıtıyor hem çamaşırlar çabuk kuruyor, hem de ekmek, kestane falan koyuyorum üstüne. Banyo buzhane gibi, şofben suyu tam ısıtamıyor ben de yıkanıp sobaya koşuyorum
Soba yakmayı da hemen öğrendim. Biraz pisliği oluyor ama düzenli temizlik yapıyorum bir şey olmuyor. Gece uyurken sobanın sesini çok seviyorum ve dışarıda ses olmaması da ayrı bir güzellik. Evimin önüne gece kurt, tilki ne ararsanız geliyor kışın. Ayı da gelmiş de ben denk gelmedim. Kar fırtınası olabiliyor, elektrikler günlerce gidebiliyor pilli lambam var onunla kitap okuyorum, radyo dinlemeyi de çok seviyorum telefondan. Uzaktan eğitime devam ediyorum, sunum, ödev derken beni oyalıyor. Bölümümü de çok sevdim. Semaver yakıyorum, mangal, közde kahve falan yapıyorum evin önünde. Gece çocuğum uyuyunca kalın giyinip bir kahve, bitki çayı vs alıp evin önüne oturuyorum. Sessizlikte kendimi dinliyorum. Tabi öncesinde flaş tutuyorum, yabani hayvan olabilir. Köyden birkaç arkadaş edindim ama gidip gelmesem de oluyor yani aramıyorum öyle. Öğretmen arkadaşlar var, onlarla da yollar kapanınca araba çıkmadığı için görüşemiyoruz çok, bebekle o karda yürümek zor oluyor baya. Onlar bana geliyor arada bir. Zaten bebekti derslerdi derken günüm nasıl bitiyor anlamıyorum. Bazen kendi yoğunluğumdan misafir davet edemiyorum yani.
Hayatımda konfor yok ama mutluyum çünkü kötü yönden bakmıyorum. Yaşadığım yerin imkanlarına göre kendimi mutlu ediyorum. Öyle yerde yaşıyorsanız iyi kötü bir araba alın derim sadece. 96 model bir arabamız vardı geçen sene, çok da güzel idare ediyordu bizi. Değiştirmesek daha giderdi yani. Araba sizi biraz olsun rahatlatır. Havalar güzel olunca gezmeye falan gidebilirsiniz belki. Alışverişi de toptan yaparsınız getirmesi kolay olur hem. Evimin önünün de fotoğrafını koyayım, manzarasını çok seviyorum