- 15 Haziran 2008
- 8.863
- 37.239
-
- Konu Sahibi Matmazel661
Arkadaşım devlet size cemaatsiz köyde hiçbir iş yapmadan oturun diye nerdeyse 2 buçuk asgari ücret ödüyor bu milletin kesesinden, yetmiyor lojman veriyor... Muslugunuzu da kendiniz tamir ettiriverin bı zahmet, sohbet için de telefonunuz vardır herhalde arayın eşi dostu konuşun nedir yani?Sözleşmeli maaşı iyi zaten onun için durmaya çalışıyoruz burda köylüler öyle bişey vermiyorlar bişey istemiyorum da sadece konuşmak sohbet etmek istiyorum bi ihtiyacımız oluyo bi musluk bozuluyo ilçeden tamirci getirmek okadar zor ve masraflı oluyoki maaş çok olsa nolur biyerlere gidiyo böyle
Sözleşmeli şuan 9 milyar alıyo kadrolu yada üniversite okumuş olsa daha fazla alabiliyoYanlışınız var imam maaşları asla o tutar değil.
amma şikayet ettiniz.iş bile yokmuş köyde doğru dürüst.3 5 kişiye imamlık yapıyormuş çoğu saatleri boş yani.istifa etsin eşiniz onun yerine talip çok genç vardır eminim.Malesef ki evet 1 kişi yok namaza gelen ama cuma günü aşağı köy yukarı köy adamlar oluyo 10 kişi onun için
Senin auran ile komşu köylerden bile gelen olurduAynen kudra ... Kendi yaşama çalışma kosullarimla maaşımı onlarinkiyle kıyaslayınca gözlerim doldu resmen, imana gelmek üzereyim...
Anladım, bahçeniz var mı çiçek ekin çevreyi güzelleştirin onunla vakit geçirinİlçeye 1 saat ama ilçede bakkal eczane sağlık ocağı var çok gelişmemiş merkez güzel oda 3 saat gidiş geliş bide yemek yesek 1 milyar gidiyo
sanki bizler şehirde hergün geziyoruz herşey elimizin altında.biz de birşeyimiz bozulunca 1000 tl en az tamir parası veriyoruz.biz de yakıt alıyoruz.konu sahibi mutsuz olmayı kafasına koymuş.herşeyi olumsuz görüyor.kendi beyninde mutsuzluğu o köyün suçu yok.Anladım, bahçeniz var mı çiçek ekin çevreyi güzelleştirin onunla vakit geçirin
Bütün gün evde boş boş oturmak çok yorucu gerçektenÖyle olmuyo ama suyumuz bozuldu onu yaptırmak için 1000 tl verdik bi hastane gerçekten okadar çok para harcanıyoki çokluğunu hissetmiyorum paranın sadece iyi yiyip içiyoruz bide ayrıca evlilik bile bana zor geldi üstüne burası çok farklı yetişmiştim yiyip içip harcamak tek derdim di nereye gezmeye gitsem nasıl eğlensem derdim , şimdi çabaladıklarım beni çok yoruyor
Aynen ya sacmalardan seçmeler. Domates 13 yazmış birde, bize bedava veriyorlar sanki. Biz işyerinde bile saksı saksı domates ektik cam kenarinda büyüyorlar. Köy yerinde domates bile ekememislersanki bizler şehirde hergün geziyoruz herşey elimizin altında.biz de birşeyimiz bozulunca 1000 tl en az tamir parası veriyoruz.biz de yakıt alıyoruz.konu sahibi mutsuz olmayı kafasına koymuş.herşeyi olumsuz görüyor.kendi beyninde mutsuzluğu o köyün suçu yok.
balkonumuza büyük saksıya ektik biz valla.keşke biraz yerimiz olsa neler ekerdim hobi bahçesi gibi.ağaç varsa çocuğa salıncak yapardım.mangal yeri yapardım çiçek ekerdim.ayrıca yaşlı teyzelerin de güzel sohbetleri oluyor.bir çay demler bir kısır yapar çağırırdım onları evimin önüne arkadaş olurdum.konu sahibi negatif hep.Aynen ya sacmalardan seçmeler. Domates 13 yazmış birde, bize bedava veriyorlar sanki. Biz işyerinde bile saksı saksı domates ektik cam kenarinda büyüyorlar. Köy yerinde domates bile ekememisler
Yani madem çok farklı yetistiniz, yiyip içip gezip harcamak eğlenmek tek derdinizdi niye imamla evlendiniz? Hani öyle bir anlatiyorsunuz ki St.Joseph mezunu genç bir kızken Bebek sahilinden kaçırılıp zorla evlenmişsiniz gibi... Ayrıca evlenmeden önce büyükşehirde hangi gelirle o kadar yiyip içip eğlenip harcıyordunuz? Bekarken harcadığınız gelir kaynağı nereye gitti? Niye şimdi birden eşinizin imam maaşına kaldınız? Tam anlamadımÖyle olmuyo ama suyumuz bozuldu onu yaptırmak için 1000 tl verdik bi hastane gerçekten okadar çok para harcanıyoki çokluğunu hissetmiyorum paranın sadece iyi yiyip içiyoruz bide ayrıca evlilik bile bana zor geldi üstüne burası çok farklı yetişmiştim yiyip içip harcamak tek derdim di nereye gezmeye gitsem nasıl eğlensem derdim , şimdi çabaladıklarım beni çok yoruyor
yani yanlış anlamazsanızÖyle olmuyo ama suyumuz bozuldu onu yaptırmak için 1000 tl verdik bi hastane gerçekten okadar çok para harcanıyoki çokluğunu hissetmiyorum paranın sadece iyi yiyip içiyoruz bide ayrıca evlilik bile bana zor geldi üstüne burası çok farklı yetişmiştim yiyip içip harcamak tek derdim di nereye gezmeye gitsem nasıl eğlensem derdim , şimdi çabaladıklarım beni çok yoruyor
Sultan Ahmet in lojmanı daha güzelmiş.... Müftülukten burayı okuyan olursa şey olur belki...Sırf seni boğan köy mü yoksa evlilik mi öğrenmek için, "arada git ailenin yanına, senin için hava değişimi olur" dedim, tepki vermedin. Konu sahibi senin amacın üzüm yemek değil, biz burada kendimizi boşa yoruyoruz. Sen derdini açık açık söylemezsen, tabii ki kimse seni anlamaz.
3.5 kişilik köye imam atanmaz. Nerede diğer millet?Sözleşmeli maaşı iyi zaten onun için durmaya çalışıyoruz burda köylüler öyle bişey vermiyorlar bişey istemiyorum da sadece konuşmak sohbet etmek istiyorum bi ihtiyacımız oluyo bi musluk bozuluyo ilçeden tamirci getirmek okadar zor ve masraflı oluyoki maaş çok olsa nolur biyerlere gidiyo böyle
bunu kime diyorsunuzÇok lükse alışmış biriydim soba yakmak evin içindeki akrepler hatta daha evliliğe alışamadan buraya gelmek hepsi okadar yıprattı ki beni bide bebişim bazen baş edemiyorum yetişemiyorum hem ona hem eve yani 1 saat ilgilenecek biri olsa yada Bilmiyorum 1 haftalığına bile köyü hiç sevmezdim 1 buçuk senedir , bide diyorumki neden yani başka meslek mi yoktu