kimse beni anlamıyor

Özel hayat derken çok özel hayattan bahsediyorum ahahahahahah:KK70::KK70:
Tanıdığım imamlar ya da din kültürü öğretmenleri farklı insanlardı hep. Hem çok mesafeli hem değişik bir hoş görüye sahip. Evde de öyleler mi acaba:confused:
İç çamaşırlarını çıkarmadan sevişiyorlarmış 😂

Köy guzellemeleri çok komigime gidiyor. Köy var köy var. Benim mesela kendi köyüm cennet gibi bir yer. Karadeniz'de. Şehre mi gitmek istedin? Arabana bin 15 dakka sonra sehirdesin. Araban mi yok? Günde 6 minibüs seferi var (pazarları yok), onu kaçırdın mi? İki km yürü,saat başı minibüsün geçtiği yere git.
Meyceci sebzeci arabaları geçiyor, dondurmacı arabası geçiyor,ekmekçi arabası geçiyor. Gün içinde canın bisküvi çekerse onu bile satan araba var 😅😅 köyüm yeşillik içinde ,şehrin simgesi olan harika tepeye arabayla onbeş dakkada gidiyorsun, denize mi girmek istedin? Şehir merkezinde bile kumsal var,girebiliyorsun. iş imkanı var, fabrikada falansan servis bırakıyor seni,yol sorunu düşünmüyorsun.
Şimdi ben kendi köyümü düşünüp 'ayy keşke ben köyde yaşasam, ne güzel iste' yazmam saçma olmaz mı?
Eski sevgilimin atandığı mezraya gitmiştim . Mezradan köye herhangi bir araba yok. kendi araban yoksa tek seçenek mezrada arabası olan birinden rica etmek seni indirmesi için. Ya da köyde bir abi ayarlamak, onu korsan taksi olarak kullanmak. Mezradaki birleştirilmiş sınıftaki çocuk sayısı bile 7 falan, bir de onların anneleri babalari var o kadar. Mezra burada bitiyor:) kadınlar erkek hocayı görünce kafasını çeviriyor, kimse insan yerine koyup sohbet etmiyor.. Mezra zaten teeee dağ mezrası. Road Runner çizgi filmindeki gibi arabayla zigzag çize çize bir saatte dağın tepesine çıkıyorsun..öyle verimli bir toprak da değil, bir şey eksen büyümez. Ben gittiğimde Alaturka tuvalet buz olmuştu, terligim kaymisti, son anda tutunmasam bir yerimi kiracaktim...
Yani empati yapıyorum , mesela bu bebeyle evlenip bu dağ mezrasina gitseydim insansizliktan ve imkansizliktan kafayı yerdim heralde. İnternet ve telefon bile bazen çeker,bazen çekmez...öyle bir yerdi.
O yüzden konu sahibi anlıyorum.

Ama şunu anlamiyorum, cemaatsiz köyde haftaici boş boş yatarak, sadece cumaları on kişiye vaaz vererek 9bin lira alinmasi..sizin gibi kaç bin minik köy vardır Allah bilir bu şekilde. Helal mi vergilerden alınan paraların tam olarak hiç bir şey yapmayan imamlara gitmesi? Belki bu huzursuzluğunuzun sebebi vicdan rahatsizliginizdir.
Benim önerim, madem eşiniz de boş , çalışmıyor bari tarım yapın. Oyalanacak bir şeyler olur sizin için. Ateş çukuru hazırlayın mesela bahçenize, hiç zor bir şey değil. Benim erkek arkadaşım geçen ay bir buçuk günde yaptı . Etrafına da ahşap sandalye atarsınız, sonbaharın ortasına kadar kullanırsınız. Madem bebeğiniz var, bahçeye onun için top havuzu alabilirsiniz. Bimde bile satiliyor,öyle çok para değil. Kendinizi oyalayacak şeyler bulabilirsiniz..mesela civciv yetiştirmek..hem eve bir ses gelir, hem de oyalanacak bir şey bulursunuz.
Üretmeyen insan böyle bunalir,bir şeyler üretebilirsiniz. Ayrıca 'prensesler gibiydim ben baba evinde' fikri sizi bir yere götürmez. Artık masal bitti, külkedisi eve döndü. Yani ne güzel, en azından gençliğinizi rahatça yaşamissiniz:) artık yeni bir hayat sizi bekliyor. Kendiniz için değilse de çocuğunuz için güzel bir yer haline getirmeye çalışın köyü. Kimse her gün her gün ağlayan,depresif bir anneyle yaşamak istemez
Çok doğru köy var köy var. Eşimle aramızda çok güldünüz bir anımız var. evlendiğimiz sene eşimle bayramda mezarlık ziyareti yapmıştık. Eşimin ailesinin köyüne gittik. Allahım dağ başına mezarlık yapmışlar. Bir tane ağaç yok. Su taaa girişte üstünde arılar yuva yapmış. Allahım dedim bu ne? Dedim gel de bizim köyün mezarlığını gör yağmur ormanları gibi. Tertemiz pırıl pırıl her yer. Sanki ormanın içinde, ufak ufak güneş ışığı giriyor. Çeşme yeterli sayıda hortumla her yere uzanıyor. Aileler düzenlenmiş. Eşim dedi bizi buraya gömsünler:) Eşimin ailesinin mezarlarının çevresine ağaç diktik sonra:)

Köy var köy var.

Bir Kocaeli'nin köyü vardır bir de atıyorum Bingöl'ü köyü vardır. Soba önü kestane romantizmi güzel de bu işin hastalığı var karı kışı var. Zaten köyler artık eskisi gibi bağ bahçe, Anadolu insanı elibolluğu falan da değil. Müge Anlı'da gördük kaç kere, köyde var 10 kişi kimin eli kimin neresinde belli değil. Çoğu hayvanlara bir lokma ekmek vermez.

Ben de böyle tatlış insanların olduğu bağlı bahçeli köyler hayal ediyorum ama şurda elektrik gitse bir gece o ıssız köyde kalsak, çoğumuzun psikolojisi bozulur.

Bahçelerdeki eski odun fırınlarını korumadılarsa ,eskisi gibi ekmek yapan da kalmadı köylerde. Çoğu köyde insanlar: un pahalı , odunu da yoksa odun pahalı diye ekmek mayalamıyor , satın alıyor artık. Ekmek satın alınınca da hayvanlara da vermek için fazladan ekmek almıyorlar. Yemek artığı , düğün /mevlit/cenaze yemeklerinin artıklarıyla karın doyurmaya çalışıyor hayvanlar.

Yani şimdi bir iki hafta kalmak başka zorunlu belki bir iki sene başka .
Bende dayanamazdim
Bir hafta yıllık iznimde kaldım. Evlendiğimden beridir de sürekli gidip geliyorum izinlerimde vs. Şimdi ev arıyorum kiralık veya satılık. 2 senedir muhtarlıkta sıra bekliyorum,kiralık ev için. Bulduğumda temelli kalacağım inşallah,oradan işe git gel yapacağım. Bir iki hafta kalınca insan bayılıyor,temiz dağ havası, tenha ortamlar,ormanda gezinti Bence çok güzel. Aslında insanlar içinde bulundukları ortamı kendileri güzelleştirir veya kötüleştirir.

Özel hayat derken çok özel hayattan bahsediyorum ahahahahahah:KK70::KK70:
Tanıdığım imamlar ya da din kültürü öğretmenleri farklı insanlardı hep. Hem çok mesafeli hem değişik bir hoş görüye sahip. Evde de öyleler mi acaba:confused:
Lisede din kultur ogretmenimiz intihar etmisti😢İnsan din hocasi bile ettiyse biz faniler napalim diyor😢

Çok doğru köy var köy var. Eşimle aramızda çok güldünüz bir anımız var. evlendiğimiz sene eşimle bayramda mezarlık ziyareti yapmıştık. Eşimin ailesinin köyüne gittik. Allahım dağ başına mezarlık yapmışlar. Bir tane ağaç yok. Su taaa girişte üstünde arılar yuva yapmış. Allahım dedim bu ne? Dedim gel de bizim köyün mezarlığını gör yağmur ormanları gibi. Tertemiz pırıl pırıl her yer. Sanki ormanın içinde, ufak ufak güneş ışığı giriyor. Çeşme yeterli sayıda hortumla her yere uzanıyor. Aileler düzenlenmiş. Eşim dedi bizi buraya gömsünler:) Eşimin ailesinin mezarlarının çevresine ağaç diktik sonra:)
Ay ben de bizim köyün mezarligini çok seviyorum. Gecen ay başka kıtadan birini misafir etmiştim köyde. Mezarlığın oradan geçerken 'baaak bu da bizim köy mezarligi. Gelmiş geçmiş tüm akrabalar burada yatıyor. Ben de buraya gomulmeyi düşünüyorum' dedim, sonra aynı kişiyle İstanbul'da buluştuk, Pierre loti'ye çıktık. Şey diyor 'buranin da mezarlıkları güzel ama sizin köyünkü daha şirin,di mi?' 😅😅

Bahçelerdeki eski odun fırınlarını korumadılarsa ,eskisi gibi ekmek yapan da kalmadı köylerde. Çoğu köyde insanlar: un pahalı , odunu da yoksa odun pahalı diye ekmek mayalamıyor , satın alıyor artık. Ekmek satın alınınca da hayvanlara da vermek için fazladan ekmek almıyorlar. Yemek artığı , düğün /mevlit/cenaze yemeklerinin artıklarıyla karın doyurmaya çalışıyor hayvanlar.
Dandirik ankastre fırında ekmek yapıyoruz be biz. Balkonlarımıza sebze ekiyoruz. Parası olan tarla falan alıyor ev yapıyor ekiyor biçiyor. Köylülerle şehirliler yer değiştirdi sanırım artık. Biz doğal olsun aman kendimiz yapalım, sağlıklı beslenelim diyoruz. Onlar her şeyin hazırı var hazır alalım, hazır daha güzel diyolla.

Ay ben de bizim köyün mezarligini çok seviyorum. Gecen ay başka kıtadan birini misafir etmiştim köyde. Mezarlığın oradan geçerken 'baaak bu da bizim köy mezarligi. Gelmiş geçmiş tüm akrabalar burada yatıyor. Ben de buraya gomulmeyi düşünüyorum' dedim, sonra aynı kişiyle İstanbul'da buluştuk, Pierre loti'ye çıktık. Şey diyor 'buranin da mezarlıkları güzel ama sizin köyünkü daha şirin,di mi?' 😅😅
Bizde de var bir mezarlık muhabbeti. Eşimin annesi tarafı ovadan bir köyden,babası dağ köyünden. Ova tarafı sıcak oluyor diye ben dedim ki beni dağ köyüne gömsünler. Serin serin yatarım diyorum 😂eşim de ova tarafını istiyor. Aman ben sıcağa gelemem diyorum gülüyor bana

Bizim köydeki imam geldi aklıma. Dag başı yazin binlerce kişi olur ama kışın muhtar hariç kimse olmaz 😶 muhtarda istanbula gelmişti bir kış, yeni mezun gencecik imam tek başına köyde imamlık yapmıştı😄 şimdi üç kisinin olduğunu sanmiyorm konu sahibi mart-kasim ayları arası köyler kalabalık olur. Bahsettiğiniz üç yaşlı teyze sadece kış aylarinda kalıyordur abartmayın. Bahçe ekin tavuk alın hatta koyun keçi vs. Üretmek dinginlik verir insana hem oyalanirsiniz. Tüm gün boş boş oturursaniz kafayı yersiniz

Dandirik ankastre fırında ekmek yapıyoruz be biz. Balkonlarımıza sebze ekiyoruz. Parası olan tarla falan alıyor ev yapıyor ekiyor biçiyor. Köylülerle şehirliler yer değiştirdi sanırım artık. Biz doğal olsun aman kendimiz yapalım, sağlıklı beslenelim diyoruz. Onlar her şeyin hazırı var hazır alalım, hazır daha güzel diyolla.
Aman sorma, her şeyin hazırını seviyorlar gerçekten. Petibör bisküvi arasına lokum koymuş ,yanında fanta açmış yiyordu bizim komşular. Dedim daha zararlı ve pis bir şey bulamadınız mı yiyecek? Ben şehirde doğdum büyüdüm bir kere ağzıma sürmedim o zırvaları. Bir karışlık saksıda domates ekmek için uğraşıyorum. Köyde tarlam bahçem olsa sevinçten göklere uçarım ama yok.

Aman sorma, her şeyin hazırını seviyorlar gerçekten. Petibör bisküvi arasına lokum koymuş ,yanında fanta açmış yiyordu bizim komşular. Dedim daha zararlı ve pis bir şey bulamadınız mı yiyecek? Ben şehirde doğdum büyüdüm bir kere ağzıma sürmedim o zırvaları. Bir karışlık saksıda domates ekmek için uğraşıyorum. Köyde tarlam bahçem olsa sevinçten göklere uçarım ama yok.
Tersine göçe başlayacaz yakında sanırım. Biz köylere kaçacaz köylüler şehirlere yerleşecekler bizim yerimize 😂

Son 3-5 senede bir sürü arkadaşım köye yerleşti. İşini gücünü ayarlayan kaçıyor valla. Darısı başımıza.

Afedersiniz ama tek çarem ölmek gibi geliyor falan çok ergence geldi tavriniz . Eminim köy hayatı iyi değildir ama adamın imam olduğu belliymiş mecbur tayini çıkana kadar bekleyeceksiniz . Bu arada gittiği beş vakit namaz yarım saat desen iki buçuk saat çalışıyor olsun niye eve gelip bir işin ucundan tutmuyor imam bey ?

İmamlar da devlet memuru. 2,5 saat çalışanı en başta vatandaş şikayet ediyor. Yakın birkaç köye bakıyor da olabilir. Cenaze ve defin işlemleri , tabutların muhafazası , köylerden camide mevlit okutacakların mevlitini okumak , müftülükten gelen cuma hutbelerini almak gibi görevleri var.

Ezanı okudum , eve gidip yatayım derse ; o sözleşme yanar.

İmamlar da devlet memuru. 2,5 saat çalışanı en başta vatandaş şikayet ediyor. Yakın birkaç köye bakıyor da olabilir. Cenaze ve defin işlemleri , tabutların muhafazası , köylerden camide mevlit okutacakların mevlitini okumak , müftülükten gelen cuma hutbelerini almak gibi görevleri var.

Yani imam tanıdığım yok ama köyde her gun biri ölmez 😅 iki buçuk değil beş saat çalışsın yani diğer meslekler kadar yorucu bir işi yok eve gelince yardımcı olabilir esine

Bizim caminin imamı telefon numarasını yazmış girişe, kapıyı çekip gidiyor valla lojmana. İzmirin göbeğinde hem de 😂 köydekiler ohoooo...

X