Bu durumda herkes sorar ikinci çocuğu niye yaptığınızı. Mantıklı bir soruya cahilsiniz deyince siz cahil olmuyor musunuz? Bu çocuk doğunca üçüncü de gelebilir arkadından madem yüzde yüz korunulmuyor. Ben bu kadar şikayetçi olsam ekstra korunurdum. Biri korumazsa diğeri korur.
İyi de hem öyle hem böyle olmuyor. Bakıcı istemem, ben evde sıkıldım çalışmak istiyorum, çocuğuma bakıyorlar ama kayınvalidemden de rahatsız oluyorum. Eşimin memleketinde yaşıyoruz yazdınız, burada çok gördüğüm bir sorun bu. Erkekler kendi evini ailesini kurduğunu algılayamıyor, aile evinin uzantısı olarak algılıyorlar. Orası da benim evim burası da benim evim yapınca anneleri de öyle görüyor. Patates kızartıp öğle yemeği için yemek çantasına koyuyorum mu okudum ben? Saçmalamayın abartmayın, patates kızartması saatlerce kalır mı? Ne eşinizle ne kayınvalidenizle açık açık konuşmuyorsunuz. Kahvaltı olayını mesela ben sorardım, niye annen kahvaltı etmediğin halde sana hazırlıyor, madem edeceksin kalk kendin hazırla derim.
Bu işler açık konuşmayınca olmuyor, sen sadece çocukla ilgilen işleri yapma bırak diyeceksiniz. Hem sen yorulma hem de gözün çocuğun üstünde olsun boşver yardımcı yapar diyeceksiniz. Balkon yıkarken çocuk nerede oluyor, yanında mı? Veya bulaşık yıkıyormuş çocuk yalnız mı kalıyor içeride? 2 yaşında çocuğun peşinden bir an ayrılmamak gerek. Kadın bulaşığa dalmışken içeride oyuncak parçası yutar, vitrine masaya tırmanır düşer, çocuk bu. Ayrıca annem annem demesi en çok kimi seviyorsun demesi, annene mi geliyorsun gidiyorsun demesi asıl problem. Eşiniz de kayınvalideniz de halinden birbirinden memnun. Adamın sağında annesi solunda karısı kucağında çocuğu, ondan keyiflisi yok. Bu kadar mutsuz rahatsızsanız taşının ve bakıcı bulun diyeceğiz ona hiç yanaşmayacaksınız.