Benim paracı... Durumları yok sanarak çeyizin bütün borcunu ödemeyi kabul eden, nasılsa eviniz kirada oradan alır üzerine koyar kiranızı ödersiniz deyip sonra lira kira vermedikleri halde ağzımı açıp tek kelime etmeyen, oğlumu 21.gün evde bırakıp borç ödeyeceğim diye koşa koşa işe giden,annem cebimi aradığında Allah'ım yalvarırım maması bitmemiş olsun diye ağlama noktalarına gelen,cebimde yol parası olmadığı zamanlarda eşimin gururu incinmesin diye kendi annemden isteyen,aman onların durumları yok diye gık diyemeyen,oğlunun beşiğinden,giyeceğine herşeyi annesi tarafından alınan, babaanne olarak oğluma doğum hediyesi babasına 30 yıl önce ördüğü kazakları,pantolonları getirdiği halde gık demeyen,oğluma bez alamadığımı bildiği halde küçük o daha az çişlileri as kurusun bir daha kullanırsın diyen,hafta sonu alalım havası değişsin diye yemeğe çıkardığımda size de maşallah evde yemek sanki yok diyen,oğluma aldığı en iyi şey pazardan çiçekli şortlar olan kayınvalideme giydirme bile demeyen,durumları yok diye elimi kolumu doldura doldura giden bennn yani paracıı ben bir gün kayınvalidemin 50000 tl lik banka kartıyla karşı karşıya kaldığımda neye uğradığını şaşıran bennn...
Soruna gelince zerre kadar paraya tamahh etmedim ben. Böyle yetiştirildim,böyle de gördüm.Varlığıda bilirim,yokluğuda. Kolumu keser yerim Allahtan başka kimseye müdanaha etmem ben.Ammaa bu kadının başka evladı yok. Bir eşim. Başka gelini yok. Başka torunu yok. Yani kenara trilyon atsa kalacağı insanlar belli. Sorun, vaktiyle görevlerini yapmamış olan kayınvalidemin kenarda hala miktarını bilemeyeceğim kadar çok parası olmasına rağmen benimle dalga geçer gibi karşıma geçip bitmek bilmeyen istekleri.
ne oluyorsa bu nişan/düğün alışverişinde oluyor,
yazık yahu, yeni evlenecek olanlar varsa çıkmayın nişan alışverişine ölür müsünüz?
valla çok gereksiz bi adet, kavga sebebi sadece.
yok o bana bunu taktıydı ben bunu aldıydım, evlere şenlik...
biz çıkmadık,ne nişan ne düğün alışverişi istemedik eşimle, çıktık ikimiz geze geze ihtiyaçlarımız varsa aldık yoksa almadık. anneler de ne aldıysa aldı hiç önemsemedik.
kimsenin ne beni ne de ailemi para için kırmasına izin vermem,
hiç kimse benim eşimden de benden de ne altınımı ne paramı isteyemez bu yüzden.
siz de üzmeyin kendinizi, sadece eviniz kapınız ayrı olsun.
Ben üsluptan bahsetmedim. Beni ilgilendirmez. Eğer birileri gösteriş için konuşuyorsa ağzı kapatılır, bir şekilde önlem alınır. Ya da dikkate alınmaz. Yapmazlarsa yapmasınlar. Bu kadar basit yahu. Yapmasınlar.
Ayrıca 6 aylık gelinden bahsetmiyoruz. Anladığım kadarıyla birkaç yıllık evlilik söz konusu. Kadının karakteri bu, değiştiremiyorsan kabulleneceksin; kabullenemiyorsan gideceksin.
Konuyu okurken yazılan fiyatlar, alınan gr altınlar, elbise markaları, bedeller o kadar net ki düşünmeden edemedim?
Evet okumayı istedim ama hep rakamlar görünce vazgeçtim.... Hep maddi anlamda eleştridiğiniz için okumaktan vacgeçtim...Keşke benim kaynanamda ben 20 tl bişey alırken pahallı deseydi razıydım... Tek iğnesini bile bilmiyorum... Ne beni evden aldı ne kınama geldi... Evime bir iğnesi bile yok bu halden eşim utandı soktu beni çeyiz mağazasına bunları annem aldı diye söylersin herkese senin ezilmeni istemem dedi.... O zaman anladım ki hiçbirşeyin önemi yok gözümde evet kaynanam sevmiyorum ona güler yüz gösterdiysem sırf eşim için onu doğurduğu için o olmasaydı eşim olmazsdı o yüzden... Haline şükret o öyle yaptı bunlara takılma sakın... Ben takıyordum baktım ben üzülüyorum herkes mutlu o zaman anladım kendime zarar vermekten başka hiçbirşey değil... Ayrıca anneni ambulansla hastaneye götürdük demişsin... Ne için peki anlamadım budamı maddiyat çok yazık annende seni üzmüş hakkı yok bir yuva kurulurken her iki tarafından kışkırtlmasına
evini neden ayırmıyorsun canım eğer imkanın varsa öncelikle evini ayır sonra da kimseyi evinize hesabınıza ilişkinize karıştırma.şimdiye kadar olanları da unutmaya çalış düşünüp kendini yıpratma.bundan sonra da kimsenin seni ve eşini kullanmasına izin verme
ne oluyorsa bu nişan/düğün alışverişinde oluyor,
yazık yahu, yeni evlenecek olanlar varsa çıkmayın nişan alışverişine ölür müsünüz?
valla çok gereksiz bi adet, kavga sebebi sadece.
yok o bana bunu taktıydı ben bunu aldıydım, evlere şenlik...
biz çıkmadık,ne nişan ne düğün alışverişi istemedik eşimle, çıktık ikimiz geze geze ihtiyaçlarımız varsa aldık yoksa almadık. anneler de ne aldıysa aldı hiç önemsemedik.
kimsenin ne beni ne de ailemi para için kırmasına izin vermem,
hiç kimse benim eşimden de benden de ne altınımı ne paramı isteyemez bu yüzden.
siz de üzmeyin kendinizi, sadece eviniz kapınız ayrı olsun.
ah canım yinede şanslısın ki eşin yanında şükret. Biz napalım altlı üstlü oturuyorus o evden çıkma imkanımız onlar yaşadığı sürece sıfır. evin taksidini ben ödüyorum ama ev kayınbabamın üzerine. her sorduğumda atlatıyor beni şu gün üstüme alacam felan die. kaynana tam siyasetçi. sinir oluyorum. arkamdan oğluna iyi konuşuyomuş ben bi laf ettiğimde sen kötü düşünüyosun annemi sevmiyosun bak o senin hakkından ne güzel konuşuyor falan Allaha havale ediyorum şimdilik çocuğum var ona bile bin nazla baktı Allahtan kreşe verdim de rahatladım. eskiden çocuğuma bakıyor die ütüsüne yemeğine kadar herşeyi yapardım şimdi bakmıyo iniyorum 5dk duruyorum evime gidiyorum ohh o konuda rahatım ama çok çektim eşim hep onlardna yana annemi sana değişemem diyen bir insan. inan Allah yardımcın olsun tatlım
Kötü hissettim kendimi çok.Ama tutamadım işte. Keşki susmayı becerebilseydim ama olmadı. Engel olamadım. Asla, kayınvalidesine yüksek sesle cevap verebilecek bir gelin olacağıma inanamazdım. Döner arkamı çeker giderim yine de o platforma sokmam kendimi derdim. Ama tamda ortasında buluverdim. Beni en çok huzursuz edende bu aslında.hava atmayı seven bi kayınvalide olduğu belli,
ama siz de boşwerin takmayın kafanıza. atsın havasını naparsa yapsın.
siz uzak durun. böyle b insanla aynı çatı altında nasıl durabiliyorsunuz?
kadının tarzı belli, ama sizi üzdüğünü biliyordur o merak etmeyin, amacına ulaştırmayın.
eşiniz de size destekse kimseyi önemsemeyin.
sağlığınızı kaybedeceksiniz ve bunun geri dönüşü zor olacak sizin için.
Allah sabır versin
ama şanlısınız eşiniz yanınızda
altınlarınızı falanda vermeyin es kaza olur ya hani el d akurtulayım diye
emin olun ki bu tür insanlar hep daha fazlasını isterler
umarım kısa zamanda düzelirde kurtulursunuz
yada başka yere taşınırsınızzz
Kötü hissettim kendimi çok.Ama tutamadım işte. Keşki susmayı becerebilseydim ama olmadı. Engel olamadım. Asla, kayınvalidesine yüksek sesle cevap verebilecek bir gelin olacağıma inanamazdım. Döner arkamı çeker giderim yine de o platforma sokmam kendimi derdim. Ama tamda ortasında buluverdim. Beni en çok huzursuz edende bu aslında.