Çekişmeli boşanma kızımın velayeti

Evde anne babanız var mı? Lütfen tek basima oldugumu ve 6da işten çıktığımı göz önünde bulundurun.
Tek başıma bakıyorum. Bazen annem geliyor ama engelli bir birey 1 saat bile bakamıyor çocuklarıma. Benim 2 tane çocuğum var Allah bağışlar inş. Sabah 7 gibi çıkıyoruz. Önce birini ortaokula bırakıyorum sonra diğerini kreşe. Ortaokula giden için işim izin veriyor. Vermezse etüt servis falan düşünmüştüm çıkış için. Diğerinin çıkışı kurtarıyor iş saatimi. İş şartlarımızı tartışamayız ama bir şekilde çözüm bulmalısın. Çünkü bir çocuğun yanı annenin yanıdır.

Cnm 17:30 da uygun olmaz ki, saat 18:00 işten çıkıyormuş. Birde bölge bölge, okul okul mu fark ediyor bilmiyorum ama arkadaşlarimin devlet anaokuluna giden çocuklari yarım gün gidiyordu. Keşke farklı çözümler olsa 🙏
Şöyle oluyor cnm. Mesela bizim ilimizde önce bir taneydi tüm gün okul şimdi 3 taneyi biliyorum bizzat. İşte araştırıp bulmak gerekiyor. Milli eğitimi telefonla arasa bile söylerler. İşine yakın bir okul bulup servisle çıkışta yanına gelse denk gelirler. Tabi ben işini bilmiyorum ama belki çabasını halini gören işverenler de gerekli katkıyı yapar. İnş güzelce çözer

Tek başıma bakıyorum. Bazen annem geliyor ama engelli bir birey 1 saat bile bakamıyor çocuklarıma. Benim 2 tane çocuğum var Allah bağışlar inş. Sabah 7 gibi çıkıyoruz. Önce birini ortaokula bırakıyorum sonra diğerini kreşe. Ortaokula giden için işim izin veriyor. Vermezse etüt servis falan düşünmüştüm çıkış için. Diğerinin çıkışı kurtarıyor iş saatimi. İş şartlarımızı tartışamayız ama bir şekilde çözüm bulmalısın. Çünkü bir çocuğun yanı annenin yanıdır.
Tesekkur ederim bu bana cesaret oldu. Kızım icin herseyi yaparım. Ama onun rahatını düşünüyorum, sabah erkenden soğukta evden çıkmak zorunda kalacak vs. Baba yanında olsaydı, eziyet olmazdım ona vs düşüneceğim şartlar yüzünden. Herseyi düşünüyorum işte....

Servise ver , işyerine bıraksınlar kızı .

Sanki senin kızı alasım da pek yok gibi . 6 çıkış saati geç değil bu arada .
Şu yaptığınız yorum ne kadar kötü.... kızını alasın yok diyorsunuz ya, canım pahasına alıyorum. Ne savaşlar verdiğimi nasıl bir pislikle uğraştığımı bilemezsin. Kendini benim yerime koy, bide öyle düşün....

Tesekkur ederim bu bana cesaret oldu. Kızım icin herseyi yaparım. Ama onun rahatını düşünüyorum, sabah erkenden soğukta evden çıkmak zorunda kalacak vs. Baba yanında olsaydı, eziyet olmazdım ona vs düşüneceğim şartlar yüzünden. Herseyi düşünüyorum işte....
Sizden ayrılalı 2 sene olmuş ikinize de bu süre zaten eziyetmiş. Erkenden anne sütünden mahrum bırakan babanın aldığı vebali düşünün. Kızına küçücükken bu eziyeti yapmaktan çekinmeyen baba büyüyünce de iyi bi baba olmaz benim gözümde. Evlattan ayrılmak bi annenin en büyük imtihanı zaten çocuğuna da öyle. bunca zaman ayrı kalmışsınız zor olabilir başta belki ama o zamanlardan daha zor olmayscak. bu altından kalksmayacağınız bişey değil. Kendinize güvenirseniz gerisi gelir. Artık beraber olmalısınız

Kesinlikle işinizi bırakmayın. Bir kreş bulabilirsiniz. Ben kızımı 19:30 da kreşten alıyordum daha 2 yaşındaydı. Eziyet diye düşünmeyeceksiniz, değmiyor diye de. Kızınız ve siz biraz cefa çekeceksiniz ama zamanla herşey rutine oturacak.
Kızınız okula başladığında geliriniz de elinize kalır daha rahat edersiniz ama sakın işinizi bırakmayın. Çocuğunuzun 3 kuruşa muhtaç bir annedense ayakları üstünde duran bir anneye daha çok ihtiyacı var.

Çalışan anne olmak zor hele çalışan yalnız anne olmak eminim daha zordur. Ama şunu unutmayın anne olarak çok güçlüyüz ve evlat için herşey aşılıyor. Eşim var çocuğumuza birlikte bakıyoruz ama başka kimsemiz yok be eşim vardiyalı çalıştığı için tüm sorumluluk omzumda. Kızım ile sabah 7:15 te birlikte ebden çıkıyoruz akşam 18:30 da birlikte giriyoruz. Hastalık durumları olduğunda süreç zorlaşıyor fakat rutin oturunca bu sistemde size iyi gelecektir. Okulunu seven ve mutlu çocuk olursa işler kolaylaşıyor

Niye eziyet olsun ki... Çocukların anneye ihtiyaçları var ne şartlarda olursa olsunlar.

Kızım aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı kreş gündüz bakımevinde başladı bu yaz. Yarı özel diye geçiyor sanırım . 7.30-17.30 arası orda. 18.00 e kadar da durabiliyor gecikme durumunda yardımcı oluyor öğretmenimiz. Evime yakın güvenli , içim rahat şekilde birakiyorum kızımı. İşten 17.00 de çıkmak üzere anlaştım mesaiye kalmıyorum artık.

Çok iyi geldi kızıma akranlarıyla olmak . Konuşması ilerledi , özgüveni arttı.
Kadınlar kesinlikle calismali . Ekonomik özgürlük olduktan sonra her türlü ayaklarınizin üstünde durursunuz. Herşey yoluna girer inşallah siz kendinizden emin olun💐

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. İşimiz çok zor. İş yerinizle konuşup öğlen arası çalışsanız ve saat 17.09 da çıkmayı teklif etseniz nasıl olur. Çünkü 18.00 da işten çıksanız bile en erken 18.30 da kreşte olursunuz. O saate kadar açık kreş bulmak çok zor. Bir de belediyelerin kreşlerine bakın, onlar tüm gün oluyor genelde.

Çalışmıyor doğru düzgün ama babadan zengin. Benim evim kira
Nafaka nasıl verecek? Avukatınız var mı, mesela bu 2 sene boyunca kızınızın masrafları nasıl karşılanmış, kim ödemiş? Babası elden nakit mi vermiş? Eğer öyleyse bunlar ailece kötüler.

Anne babanızdan gelen, maaşınız ve nafakayla rahat bakarsınız. Bence siz panik olmuşsunuz, kafanız karışmış. Çocuğum çok iyi şartlarda yaşıyor, ben alınca ya eksik bırakırsam diyorsunuz. Babası her şeyi almış vermiş ben yapamazsam kızım mutsuz olur mu diyorsunuz. Para çok şey ama her şey değil. Çocuk daha çok küçük, bebek sayılır. Annesiyle olmalı ve annesinin şartlarına göre yaşamalı. Varsa var, yoksa yok. Babasıyla yarışmaya kalkmayın ve her zaman dürüst olun çocuğa. Yapamayacağınıza yaparım, alamayacağınıza alırım demeyin.

Bu adam habire iftira atıyorsa çocuğu verirken mutlaka yanınızda biri olsun. Yani ne desem bilmiyorum, çocuğun yarasız beresiz olduğu nasıl kanıtlanır ki. Lütfen bunları uzmanına danışın.

Nafaka nasıl verecek? Avukatınız var mı, mesela bu 2 sene boyunca kızınızın masrafları nasıl karşılanmış, kim ödemiş? Babası elden nakit mi vermiş? Eğer öyleyse bunlar ailece kötüler.

Anne babanızdan gelen, maaşınız ve nafakayla rahat bakarsınız. Bence siz panik olmuşsunuz, kafanız karışmış. Çocuğum çok iyi şartlarda yaşıyor, ben alınca ya eksik bırakırsam diyorsunuz. Babası her şeyi almış vermiş ben yapamazsam kızım mutsuz olur mu diyorsunuz. Para çok şey ama her şey değil. Çocuk daha çok küçük, bebek sayılır. Annesiyle olmalı ve annesinin şartlarına göre yaşamalı. Varsa var, yoksa yok. Babasıyla yarışmaya kalkmayın ve her zaman dürüst olun çocuğa. Yapamayacağınıza yaparım, alamayacağınıza alırım demeyin.

Bu adam habire iftira atıyorsa çocuğu verirken mutlaka yanınızda biri olsun. Yani ne desem bilmiyorum, çocuğun yarasız beresiz olduğu nasıl kanıtlanır ki. Lütfen bunları uzmanına danışın.
Cocuk görüş merkezleri açıldı, kizimi ordan teslim alıyorum çünkü kendisine guvenemiyorum. Yalnız olduğumu bildiği için, daha önce kızımı bırakıp mahallede araciyla bekledi. Bu iftira durumunu, polis memurlarına anlattım. Sen daha buraya çok gelirsin dediler, velayet sana geçerse daha çok gelecek yine çocuğu almak için iftira atacak dediler. Çocuğu vermeden önce fotografini cekip ver diyorlar.
Yani bu nasıl bir belaymis anlamadım, yapıştı yakama. Bir eş ne kadar önemli, hem benim hem kızımın en güzel anlarını bizden aldı.....

Anne baba maaşım toplam 10bin malesef devlet tümünü vermiyor. Nafaka 5 bin bile çıkmaz... toplam 15bin tl.. oluyor.

Sabah 8 de ise geliyorum akşam 6 ya kadar çalışıyorum muhasebe olduğu için yorulmuyorum. Sizce tek başıma çalışıp çocuğuma yetebilir miyim annem babam hickimse yok. Yani kizimi okuldan karşılayacak bile kimse yok ben isteyken ilk cocugum olduğu için tecrubesizim
muhakkak yazanlar olmuştur da ben de yazayım;
kızınızı tam gün kreşe verirsiniz, sabah işe giderken bırakırsınız akşam çıkışınızda alırsınız, ille de evde oturup bakmak zorunda değilsiniz.
hepimiz öyle yapıyoruz. benim kızım 3,5 yaşında, nerdeyse 1,5 yıldır kreşe gidiyor, sabah 8 de bırakıyorum, akşam 6 da alıyorum.

Şu an panik halindesiniz sanırım. Biraz da suçluluk duygusu ki hiç bir suçunuz yoksa bile yaşadığınız süreç sizi bu duyguya iterdi. Çocuğu babaya kesinlikle bırakmayın derim tabi gözden çıkarmayı, sıfırdan yeni bir hayat kurup arkanıza bakmamayı düşünmüyorsanız.
Eğer durum bu değilse, zaten bir çok kişi size çok güzel tavsiyelerde bulunup, yol göstermiş neyi nasıl yapacağınıza dair. Ben size ilerisini de düşünmenizi tavsiye ederim. Çocuk büyüyüp aklı almaya başladığında, eşiniz gibi bir insanın onu nasıl size karşı dolduracağını, düşman edeceğini, annesinin onu nasıl da terk edip gittiğini anlatacağını düşünün. Şimdi çocuğu yanınıza almazsanız ileride kaybetme olasılığınız yüksek.
Sizi üzmek istemem ama bugüne o kadar takılmışsınız ki biraz da geleceği, geleceğinizi düşünün istedim.

X