Yine beni haksız bulursunuz ama siz olsanız ne yapardınız

Evet çok doğru ve mantıklı yazıyorsunuz. Bende hemfikirim sizinle. Evet bulunduğum bölge itibariyle kadın istemezse erkek birşey yapamaz düşüncesinde. Hal böyle olunca da tüm yük kadınlara kalıyor. Asosyal olmadım hiç 2 üni okudum bu süreçte kurslara gittim ama temkinli olmak için babam arabamı aldı ve otobüste olmamı istemedi. Yani bu çok güzel bir şey tabiki de bundan şikayetçi değilim aksine daha memnunum. Şunu anlatmak istedim sırf ben kendi koruyayım ya da kimse musallat olmasın diye bazı taviz ler verildi bana. Ve bende bunu eğitim ve sosyal hayatım boyunca korumaya çalıştım. Arkadaş çevremi gittiğim geldiğim mekanlara hep ben dikkat ettim. Tabi bu süreçte rahatsız edenler yine oldu ama ben kimseye o yüzü vermedim. Yani yükü ben aldım bir nevi. Eee şimdi tersi bir durum görünce bana ters geldi. Eşime güveniyorum problemlerimiz olabilir ama yanlış birşey yapmaz bana onu biliyorum. Ama şu konuda size katılıyorum. Bir erkek istemediği sürece hiçbir kadın o erkeği yoldan çeviremez.
Hıı şu adi argo tabir "Dışı köpek kuyruk sallamazsa, erkek dolanmaz" Ne kadar kötü bir yakıştırma çevrenizi dediğini Yani. Aslında işin temeli erkek, yani erkek yanaşmazsa kadın etkisiz.

Eş bile istemezse cinsellik yaşayamaz tam anlamı ile. Ama kadın istemezse yaşanıyor.

Siz buna dur diyebilirsiniz. Çocuğunuza, kızınız olursa bunun doğrusunu aktarabilirsiniz.

Eşinizi sıkmayın, kaba tabirle eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin. Yapacak adamı zincire vursan bile boş. Ortada nahoş bir durum yoksa, şöyle samimi konuştu, böyle sözler sarfetti, şöyle yaptı diyerek yasağa zafiyeti doğabilir. Adamın mizacı buymuş, değiştirmeye çalışarak hem kendinizi, hem eşinizi yorarsınız.

Arkadaşımın çocuğu tırnağını yiyor, arkadaşım her türlü önlemi alıyor, uyarıyor ve çocuk annesi varken yemiyor, istem dışı eli ağzına gitse annesinin gözüne bakıyor ama sonuç olarak çocuğun tırnakları hep yenmiş oluyor. Annesinin görmediği yerde yine yiyor.

Sizinkiside aynı bu alışkanlık gibi olacak. Bu sebepten ne kendinizi gereksiz yorun, ne eşinizi. Hareketleri gereksiz olsaydı sizden önce toplum dışlardı. Böyle bir durum olmadığına göre sıkmayın yazık valla adama.

Cok ilginc ben size ilk kez denk geliyorum.

Kocanizi takdir etmekle hanimciligin dozajini kacirmak arasında nereye konumlandiracagimi bilemedim.
Kv bos vakitlerinde anlamsizca evinize gelip size sovup gidiyormuscasina takmissiniz, neden bu denli taktiginizi merak ettim.

Ablacım biraz sal artık sal gitsin. Madem daha önce yine size yer ayırmadı, niye tekrar istiyorsunuz aynı şeyi?
Gidin neresi uygun gelirse gözünüze oraya oturun. Birisi istemediğiniz bir şey mi verdi? Atın çöpe ya da bırakın bir yere. Enerjiniz tutmuyor işte demek ki kadınla. Ne yapsa batacak. Şu iki konu da kafaya takıp, canını sıkmana değecek şeyler değil. Sen artık tetikte bekliyorsun resmen bir şey yapsında canımı sıkayım diye. Ömür geçmez böyle.

Gelinim yok yengem uçan sinekten nem kapar asla alsa onunla aynı masada oturmam yer tutmam sizin doğumdan önce psikolojik destek almanızı tavsiye ederim cevsenden korkup imha edeceğim nedir allasen

Gelinim yok yengem uçan sinekten nem kapar asla alsa onunla aynı masada oturmam yer tutmam sizin doğumdan önce psikolojik destek almanızı tavsiye ederim cevsenden korkup imha edeceğim nedir allasen
Yengeniz uçan sinekten nem kapıyorsa ya zamanında yaşattığınız olumsuz şeylerden dolayıdır ya da cidden huyu odur. Siz huyu o deyip sıyrılabilirsiniz ama bir de ona sormak lazım. Cidden huyu mu bu yoksa yaşattıklarından dolayı mı böyle... Mesela ben ilk başta böyle değildim zamanla bana yaşattıkları olumsuz şeylerden sonra böyle oldum. İlk zamanlar kendi üzerime düşeni fazlasıyla yapan kv yaptıklarını söylediklerini görmezden gelen biriydim. Ama bazı şeyler dolunca insan deliriyor tabi. Bu da psikolojim bozuk olduğu için değil psikolojimi bozukları için... İnce çizgiyi anlamışsınızdır umarım

Ablacım biraz sal artık sal gitsin. Madem daha önce yine size yer ayırmadı, niye tekrar istiyorsunuz aynı şeyi?
Gidin neresi uygun gelirse gözünüze oraya oturun. Birisi istemediğiniz bir şey mi verdi? Atın çöpe ya da bırakın bir yere. Enerjiniz tutmuyor işte demek ki kadınla. Ne yapsa batacak. Şu iki konu da kafaya takıp, canını sıkmana değecek şeyler değil. Sen artık tetikte bekliyorsun resmen bir şey yapsında canımı sıkayım diye. Ömür geçmez böyle.
Ben saldım eşim Annesine açıp söyledi hatta ben eşime anne ayırmaz güvenip gidiş saatimiz belirlemeyelim dedim dinlemedi aradı. Mesela bana kalsa asla aramazdım istemezdim de koca salon kocamla otururum daha iyi. Canımı sıkayım modunda değilim sadece 4 yıldır hatta nişanlılığımdan beri doluyum o yüzden de şimdi can dese benim için küfür ediyor gibi gelir.

Sen basbayağı kötü birisin. Kocanı sıkı tut başka kimse bu kadar saf olmazdı çünkü senin karşında
:)) kocam mı saf? Ailesi mi saf :)) yaaa siz de basbayağı kötünün önde gidenisiniz biliyor musunuz? Nişanlıyken sırf diğer gelini kıskanmasın diye bana mesafeli olan, düğünümde sırf saçım açık diye ağlayan, evlendikten sonra aileyi yemeğe davet ettiğimde suratını asıp bir şeye elini sürmeyen, evine birşey aldığımda kötüleyip eleştiren, balayına gitmediğim için herkese dalga malzemesi yapan, diğer elininin düğününde herşeyin çok güzle olduğumu ama benimkinde yapamadıklarını her önüne gelene söyleyen, ikinci el araba aldık diye eski dandik diyen, bebeğime koyacağım isme (ki bilindik ve hem dini anlamı olan hem de modern bir isim) isim babanın hakkı deyip burun kıvıran, sırf diğer gelini boşver kocasıyla otursun dediği için bizim yanımıza gelmeyen ( bunu kendisi itiraf etti) oğlu 10 gün yoğunbakımdayken bir kere bile yanına gelip görmeyen, eşimi abisiyle kıyaslayıp eşimi kötüleyen eltim daha isteme günümde hamile kalma kalırsan benden çekeceğin var dedi ( ki şu an hamileyim ve asla ağzını açıp birşry diyemez çünkü o gün ağzının payını verdim) ve daha bir sürü şey yaaa. Böyle bir kadına cidden iyi olmam aptallık olmaz mı? Haaa ilk başlarda aptallık ettim ne dediyse duymadım ne yaptıysa görmedim ama baktım ben iyi oldukça o aptal yerine koyuyor bizi. Fazlası saflık değil mi? Eşim içinde evet iyi bir insan ama sırf annesi ağladı diye evliliğinin ilk zamanlarını bana baskı yaparak kapanmamı istedi, giysileirmi atmayı yırtmayı denedi, ne yaparsam eleştirdi beğenmedi, kusur aramakla geçti ilk zamanlarımız, el iyisi olup yeir geldi beni ihmal etti, ve ben eşime karşıda susmadım. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun siz ne yapardınız? Kötü olmazdım diyorsanız bıravı size tebrik ederim. Açıkçası ben bu kadar yaşadığıma aptal olamam. Kötü olmaksa evet kötüyüm bu yapılanlara karşı...

Son düzenleme:
Yengeniz uçan sinekten nem kapıyorsa ya zamanında yaşattığınız olumsuz şeylerden dolayıdır ya da cidden huyu odur. Siz huyu o deyip sıyrılabilirsiniz ama bir de ona sormak lazım. Cidden huyu mu bu yoksa yaşattıklarından dolayı mı böyle... Mesela ben ilk başta böyle değildim zamanla bana yaşattıkları olumsuz şeylerden sonra böyle oldum. İlk zamanlar kendi üzerime düşeni fazlasıyla yapan kv yaptıklarını söylediklerini görmezden gelen biriydim. Ama bazı şeyler dolunca insan deliriyor tabi. Bu da psikolojim bozuk olduğu için değil psikolojimi bozukları için... İnce çizgiyi anlamışsınızdır umarım
Acaba bana söylediğiniz ince çizgi siz anladinizmi neyse Allah kolaylık versin

Akrabanin gazozlu dandik düğününe önden gidip masa sandalye tutmak, muskadan korkmak gibi sebeplerle insanlara küsüp dertlenecek, buraya başlık açacak enerji ve zamanı nerden buluyorsunuz? Hiç mi işiniz gücünüz yok? Bu kadar mı boşsunuz? Bazen aynaya bakıp ben bu hayatta ne yapıyorum dediğiniz oluyor mu?
1729541368434.png

:)) kocam mı saf? Ailesi mi saf :)) yaaa siz de basbayağı kötünün önde gidenisiniz biliyor musunuz? Nişanlıyken sırf diğer gelini kıskanmasın diye bana mesafeli olan, düğünümde sırf saçım açık diye ağlayan, evlendikten sonra aileyi yemeğe davet ettiğimde suratını asıp bir şeye elini sürmeyen, evine birşey aldığımda kötüleyip eleştiren, balayına gitmediğim için herkese dalga malzemesi yapan, diğer elininin düğününde herşeyin çok güzle olduğumu ama benimkinde yapamadıklarını her önüne gelene söyleyen, ikinci el araba aldık diye eski dandik diyen, bebeğime koyacağım isme (ki bilindik ve hem dini anlamı olan hem de modern bir isim) isim babanın hakkı deyip burun kıvıran, sırf diğer gelini boşver kocasıyla otursun dediği için bizim yanımıza gelmeyen ( bunu kendisi itiraf etti) oğlu 10 gün yoğunbakımdayken bir kere bile yanına gelip görmeyen, eşimi abisiyle kıyaslayıp eşimi kötüleyen eltim daha isteme günümde hamile kalma kalırsan benden çekeceğin var dedi ( ki şu an hamileyim ve asla ağzını açıp birşry diyemez çünkü o gün ağzının payını verdim) ve daha bir sürü şey yaaa. Böyle bir kadına cidden iyi olmam aptallık olmaz mı? Haaa ilk başlarda aptallık ettim ne dediyse duymadım ne yaptıysa görmedim ama baktım ben iyi oldukça o aptal yerine koyuyor bizi. Fazlası saflık değil mi? Eşim içinde evet iyi bir insan ama sırf annesi ağladı diye evliliğinin ilk zamanlarını bana baskı yaparak kapanmamı istedi, giysileirmi atmayı yırtmayı denedi, ne yaparsam eleştirdi beğenmedi, kusur aramakla geçti ilk zamanlarımız, el iyisi olup yeir geldi beni ihmal etti, ve ben eşime karşıda susmadım. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun siz ne yapardınız? Kötü olmazdım diyorsanız bıravı size tebrik ederim. Açıkçası ben bu kadar yaşadığıma aptal olamam. Kötü olmaksa evet kötüyüm bu yapılanlara karşı...
Hem kötüsünüz hem paranoyak

Eşim içinde evet iyi bir insan ama sırf annesi ağladı diye evliliğinin ilk zamanlarını bana baskı yaparak kapanmamı istedi, giysileirmi atmayı yırtmayı denedi, ne yaparsam eleştirdi beğenmedi, kusur aramakla geçti ilk zamanlarımız, el iyisi olup yeir geldi beni ihmal etti, ve ben eşime karşıda susmadım. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun siz ne yapardınız? Kötü olmazdım diyorsanız bıravı size tebrik ederim. Açıkçası ben bu kadar yaşadığıma aptal olamam. Kötü olmaksa evet kötüyüm bu yapılanlara karşı...
Sizce bu annesi yüzünden mi yoksa eşinizin basiretsizliğinden mi oldu? Şurda en deli kaynana belki bendedir, bu kadar bilenemedim daha. Çünkü eşim tek laf ettirmedi tek zarar da verdirmedi. Bey tutmayınca el de tutmazmış, sizin bu kadar her şeyi kafanızda döndürme sebebiniz biraz da eşiniz. Biraz da sizin kendi öz takıklığınız. Adam sizi kimseye beğendiremedi diye canınızı burnunuzdan getirmiş hiç ona takmıyorsunuz ama, kaynana koca değil tabi bi tatlılığı yok. Kaynana da kaynana diye debelenip durmanız kimin umrunda ki? Kendi kendinizi yiyip bitireceksiniz, panik atak olacaksınız böyle böyle.

X