Kimi kime sikayet edelim?

Dark...

Ne kadar güzel bir konu olmuş aslında, bu konuya yazmak istediğim hatta yazarken burada içki içki ağlayacağım kadar üzücü anılarım var ancak etiklik konusunda emin olamadığım için şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyorum.

Mesele kimsenin dini vecibesi, yorulması, ac kalmasını istemek değil. Misal benim eski mahalle muhtarı hacı bir amcaydı. Ancak o kadar tatlı bir insandı ki. Namaz için bazen arka tarafa giderdi, bazen camiiye. Ama yanında yardımcı bir genç vardı, ya bilgilendirme yapardı, ya belgeleri hazır ederdi, muhtarın namazı bitince de muhtar imzayı verirdi, tamam. Insanlar eğer bir şeylerden anlayış bekliyorsa onlarda biraz toleranslı olacak.

Sabah 8'de kapıda dikilirler, pek hoşlanmam diyen olmuş, insanlar ne yapsın? Bugün bir işi aynı gün halletmek imkansizlikla yarışıyor, bugün bir işi bir kurumda yaptırmak saatler sürebiliyor. Oradan söylemesi kolay oluyor. Ben bankacıyım, özel bir bankada genel müdürlükte görev yaparken, ben sisteme 1 saniye geç girsem, abartmıyorum saniye basında kontrol olurdu, ben bir ton uyari, envai çeşit uyari maili alırdım. Evet abartmıyorum 1 saniye için.

Onun dışında annem kanser için hastanede yatıyordu. Yoğun bakımda yattı bir dönem, artık canı yanıyor, kollar mosmor. Bir gün ziyaret için girdim, ağlayarak beni evime götür dedi. Şuan yazarken ellerim buz kesti, annem canım açıyor diğer kolumdan denesek olur mu demiş hemsireye damar yolu degisimi sirasinda. Olmaz demis, ama aciyor deyip aglamis. Sonra hemşire sen olsen yanına gelmem, bu ne böyle, ne biçim insan bu ya diye arkadaşlarına annemi şikayet etmiş ama annem duymuş tabii. Bunun üzerine kendisini yanıma cagirdim, 10 kişi geldiler. Temizlik görevlisi dahil. Nasıl bir şeyse. Annenizi başka hastaneye yollayacağım dedi. Siz kimsiniz, kim yani? Dedim. Hepsi birden bana sardı. Dedim o kadın kanser, her yeri bitmiş, son evrede, hassas, ağrılı, korkulu. Normal değil mi dedim? Soylenerek gitti. Ve hala iş basında, bazen görüyorum, rahmetli annem geliyor aklıma, onu ne zaman görsem içim sızlıyor. Annem şuan hayatta değil, ama o hala görevde ve kim bilir nasıl kırılan insanlar var. Çok değil 2 sene önceydi.

Daha çok şey var söylenecek, ama işte. Biraz fazla uzattım ama, konu o kadar yerinde bir konu ki... Anlayana.

Çok üst üste gelmiş gerçekten
Yıllarca öğretmen doktor düşmanlığı yapmaktan halkımız bunlari elestirmedi

Ayrıca muhtar tam tahmin ettiğim tip
Namaza gidiyorum der devletten bos yere yattığı yerden para alir

Bunyem kaldirmadi resmen hahaha. Ya bazen boyle ust uste geliyor. Demek bende bir anormallik yokmus yasayan arkadaslar varmis onu anlamis oldum

Aslında bizim esas sorunumuz itiraz etmemek.
Mesela o vergi dairesinde orada bulunan herkes birlik olup o kadına hanımefendi göreviniz 8de başlıyor kahvaltı zamanı değil deseydi oradaki herkes bir şikayet dilekçesi yazsaydı o kadın birdaha o şekilde davranmaya cesaret edemezdi.
Ama işte bir kişi itiraz etse çıkıntı olur diğerleri mal gibi bakar susar o garibim de sivrildigi ile kalır.

Mesela ankara da en kalabalık saatlerde metro hep geç geliyor nedense ve saçma sapan duraklarda duruyor herkes ise geç kalıyor vs.
Kimse orada sesini çıkarmıyor koyun gibi bekliyor millet.
Orada hep beraber ses çıkarsak protesto etsek günde 300 şikayet dilekçesi yazılsa mesela belki bi düzene girer ama yok malesef anarsik oluruz sonra neme lazım.
Vallahi biktim usandım bu ortadoğu zihniyetinden.

Kışın kamu daireleri 8.30da başlıyor olabilir.8 olduğundan eminseniz bimere bildirin. Muhtar ile ilgili yorum yapamayacağım yarım saat geç çıkışını namaza ayarlamış sanırım. Polislerde işini yapmadıysa sorun teşkil eder. Velhasılı kelam bimere ayrı ayrı gün saat detay vererek yazabilirsiniz. Dönüş oluyor müdürlüklerine. Emin olun.

Kusura bakmayın üzerinize alınmayın çünkü ne şekilde memur olduğunuzu bilemiyorum. Artık sınavların da mülakatların da nasıl yapıldığını sadece ülke olarak değil tüm dünyaya rezil ola ola görüyoruz. 90 alan bileğinin hakkıyla alan açıkta çünkü 60 alan torpillinin girmesi lazım. Eğer sınava girmemişse başka bir kulun hakkı gasp edilerek formül üretiliyor. Yani üstünlük değil bu....

Tabiki de kul hakkıyla girmek üstünlük diil
Ben size üstünlüğün ü sünden bahsetmedim
İkidir üstünlük ifadesi kullanıosunuz uzatmak istemiyorum

''Sinirlerinize nasil hakim oluyorsunuz? Benim gibi susuyor veya duzgunce karsilik veriyor musunuz?''

Hiçte sinirlerime hakim olmuyorum :) Sinirlenince aklımdam geçen dilimden dökülüyor. Tepkimi fazlasıyla gösteriyorum, çenemde biraz kuvvetli maşaallah genelde ne olduğunu şaşırıp telaşlanıyorlar. Çünkü genelde insanlar kendi aralarında ne bu böyle canım cıkcıkcık bu böyle olmaz deyip geçtikleri için genelde onlar için değişen bişey olmuyor. Ama herkeze tavsiyem susmayın sustuğunuz için kimse sesini çıkarmadığı için insanlar böyle devlet dairelerinde babalarının çiftliği gibi rahat davranabiliyorlar. Uyarınız yapın eğerki size ters cevap verirlerse o anda bağlı olduğu kurumun şikayet hattını arayın, daha olmadı bimeri arayın hemen orda çıktıktan sonra değil. Görüntülü kayıt yapın. Yapın yani bişeyler hakkınızı arayın. Susmayın.

Son düzenleme:
Tabiki de kul hakkıyla girmek üstünlük diil
Ben size üstünlüğün ü sünden bahsetmedim
İkidir üstünlük ifadesi kullanıosunuz uzatmak istemiyorum
Önceki ben değildim. Ben diğer arkadaşa verdiğiniz cevaba yorum yaptım. Hani sınav, mülakat vs sanki artık bi kıymeti varmış gibi sıralayınca gerçeği yazmak istedim. Aksini iddia edenler o 60 alıp başkasının hakkını gasp etmek için kuyrukta olanlar çünkü artık gerçek bu...

darkmore ben banlanırım bu konuda inan ne memleket ne siyaset ne insanlık, ne din, ne dindar nesil bırakırım. Ben girmeden çıkayım. Öpüyorum :*

Kesinlikle katılıyor ve susuyorum. Özellikle muhtarlar ile ilgili kısmı yorumlamamak için kendimi zor tutuyorum ama.... Neyse ! :)

Nedense ayni türk vatandaşı burda (almanyada) örnek işçi oluyor.
Ari gibiler maşallah, hele eski nesil. Günde 18saat çalışırmış.
Demekki trde arpalari baya bol geliyor...
Oradaki kurallari cigneyemiyorlar. Yere cop atmaya bile cekiniyorlar. Demek ki isteseler normal insan olabilecekler. Bizdeki sistem bozuklugundan kaynaklaniyor bence

Kesinlikle haklısınız! Elbette işini düzgün yapanlar vardır ki var da ... Ancak bende bundan 4 - 5 ay öncesinde yaşadım bu sorunları nikah günü İçin izin aldım iş yerimden , belediyeden bir kaç evrak alınıyor malum evlilik ehliyeti vs gibi hayır e devletten alınacak olsa oradan çıkarıcam hiç uğraşmıcam ama gitmem gerekiyor iş yerimle belediye ters yerde velhasıl 2 saat izin aldım öğle arasına kalmadan halledip dönmem gerekiyor.

Sıra numarası aldım belediyede bekliyorum memur olan beyfendi elinde telefon oynuyor hiç düşmüyor ama devamlı elinde bir numaraya basıyor vatandaşın işini hallederken de oynuyor vatandaş gidiyor elinde telefon hala daha devam ediyor Yok bitmedi telefon mevzusu ( özelde çalışıyorum ve mesai saatlerinde telefonla konuşmuyorum , oynamıyorum )

videoya çektim müdürlerine gittim öğle arasına 15 dakika var ve iki kişi kaldı bana sıra gelmesine... bir yandan telefonla oynuyor bir yandan sürekli kol saatine bakıyor yani öğle arasına kadar bir kişi az alsa onun İçin kâr.. müdürlerine videoyu izlettim ; “ bakın dedim sizin mesai saatiniz benim de mesai saatim , izin aldım geldim burada ki bir çok vatandaş gibi nedir bu rezillik ? “ aldığım cevap şuydu ; “ hanımefendi zaten öğle arası gelmiş ! “ şaka mısın arkadaşım sen ? 15 dakika da 5 kişinin işi halledilir ben zaten Kısıtlı izin almışım neden öğle arasını bekleyeyim ? Yani insan sinir hastası olup dönüyor ne yazık ki ...

Evet evet kesinlikle, hava soguk kar yagiyor arabaya gitsem adamin gelip gelmedigini de goremeyecektim mecbur bekledim kapida bir sure. Kapinin onundeki adamlar kahvede oturuyor deyince gittim aramaya. Yoksa asla huyum degil israrci bir insan da degilimdir.
Ah ah o polislerin dustugu durumu ben de izledim. Hatta bugun de aklima geldi bak kalp kalbe karsi seninle sarhosa tahammul eden polis bizim dernek soyulunca amaaaan bosver olayina giriyor. Adamlar yogun,mesgul anlayabiliyorum ama benim de o an ihtiyacimiz var yani

Bu tür örnekler gerçekten çok sık yaşanan şeyler ve artık daha da genişe almış durumdalar, seni çok iyi anlıyorum. Bu arada vergi dairesi saat 08:30'da açılıyor diyenler olmuş ama çoğu vergi daire4si saat 08:00'de açılır. Açılır demek mesai o saatte başlar demek. Yani kahvaltı saat 8'den önce bitmesi gerek demektir.

Muhtarın saat 14:30'a kadar çalışması da ayrı ilginç. Bizimkinin kapısında cebi olur ve aradığımız anda koşarak gelir ya da birini bırakmış olur ve imza mühür gerektiğinde koşarak giderek halledip getirir. Aldığı maaaşı alın teriyle, hakkıyla kazanmak başka senin başına gelenlere sebep olanlar gibi kul hakkına girerek haketmedikleri kazanmak başka.

Namaz kısmına girmiyorum bile. Cuma namazı için düzenleme yapıldı ama geri kalan saatlerde ya öğle yemeği arasında kılar ya da mesai bittikten sonra. Kul hakkına girerek yapılan ibadet son yılların trendi nedense...

İs geregi her hafta gitmem gerektigi icin saatleri iyi ogrendim artik sikayet icin bilemiyorum ise yarar mi,gercekten supheliyim artik

Diğerlerini bilemicemde adamın namazı en fazla 20 dk sürer bu kadar uzatmaya gerek yok bnce. Herkesin başına gelebilir. Bizde böyle ufak tefek şeyleri yazsak Edirne’den Kars’a yol olur

Bazı Devlet kurumları 8 de açılıyor 8 30 da iş başı yapılıyor die biliyorum.
( aksi halde kadını uyarabilirdinz burda kendi kendinize sinirlenmek yerine)

Birazda oku kendimize çevirsek çok mutlu olcaz aslında .. mesela “ kadın oturmuş piknik yapıyor” yerine “ acaba çok mu erken geldim ?” Diyebilirdiniz.

Böyle takıntılı hallerinizin kimseye deil size zararı olur. Çünkü her meslekte mutlaka vardır dört dörtlük insan bulmak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…