Kimi kime sikayet edelim?

Derdim namaz değil diye açıklama yapmanıza gerek yok bence. Mesai saatleri dışında yemek olur, namaz olur, kişisel iş olur vs ne olursa olsun insanların hakkından çalmak ne oluyor peki, kul hakkı değil mi? Çok değişik bir ülke olduk, kendi neslimize ve gelecek nesillere çok üzülüyorum.
Ya hak etmedigim sekilde tepki gormek istemedigimden. HErkes anlayisli olamiyor sizin gibi. Cok tesekkur ederim. Yani 14.30da mesaim bitse saat 13te namaza gitmezdim sanirim.

Var tabiki. Doğuda görevde olduğumuz zaman belediyede işimiz vardı. 17.00de ayrılması gereken arkadaş 16.30da ayrılmış. E bizde zor yetişiyorduk 17.00a. Bi gittik kimse yok. Çatır çatır maaşları yemeyi biliyorlar. Hem insanları mağdur ediyorlar hemde “boğazımdan haram lokma geçmez” diyorlar.

Herkes birinin akrabası. Şikayetin üst makama ulaşana kadar yollara kimler kimler set çekiyor. Bi bimer var işte sağolsun. Ona bir iki şikayette bulunmuştuk. Geri dönüşü çabuk yapıyorlar.

Ne desem bilemedim,ben bi durumlarin tam tersi olan bir ulkede yasiyorum...her irktan her kulturden insan var ama hepsi islerinde olabildigince ciddiler ,hele hastane devlet kurumlaro gibi yerlerde...bir devlet kurumuna gidecekseniz eger on bes dakika onceden ilgili bolumde calisan sahis yerini alir,dakikasini gecmeden isine baslar,ogle molasina dek tuvalete bile gidemez,ne birsey yiyebilir nede sizinle laubali olabilir.Bu markette kasiyerlik yapan bir eleman icinde gecerlidir,bu ulkenin sisteminde is herseyden hatta aileden bile onemlidir...Baazen Turkiyeye donmeyi cok istiyoruz ama ulkemin insaninda da cok tedirgin oluyoruz,boyle sistemli bir ulkeye alisip Turkiyede yasamak bize zor gelir gibi...
Aman aman donmeyi dusunmeyin bile. Gercekten artik iyice civisi cikmis sistemimizin

Ne denir bilemiyorum ki Dark.
Özel sektörde çalıştım yıllarca,yöneticide oldum,elemanda ama bir kez oturup masamda kahvaltı keyfi yapmadım. Evimde yaptım,evde yapamadıysam dısarda yaptım ama işyerimde yapmadım. Özel sektörde yapanıda görmedim (kurumsal firmalarda) sorun olur çünkü müsade edilmez ki olması gerekende budur. 8 de mesaisi başlıyorsa 8de o masada işini yapıyor olmalı. Geç kalınır,trafige takılınır amenna ama gelipte orada oturup keyfi işler yapmak kabul edilemez bence.
Polis konusunda ne denir bilemiyorum ama haberlerde uğraştıkları şeyleri gördükçe kızamıyorum. En son ayyaşın tekini sokaktan toplamaya çalışıyorlardı adam saatlerce direndi ya. İzlerken dedim bırakın gidin yeter be diye o derece. En son adamlar kan ter içinde kalmıştı. Çok üzülmüştüm o gün,nelerle, nasıl sabırla mücadele veriyorlar diye. Konunda haklısın o ayrı. Herkes işini layıkıyla yapsa zaten işler tıkır tıkır yürürdü.
Muhtara diyecek birşey bulamıyorum zaten. Ben ne zaman gitsem ya muhtar olmuyor yada kahvehane ortamı oluyor içerde sohbet muhabbet. Ne iş yaptıklarını hala bilmiyorum. Namaza gidebilir,özgürdür ama saat yazabilirdi kapıya şu saatte döneceğim diye sonuçta 14.30da mesaisi bitiyormuş,sende beklemeli misin yoksa gitmelimisin bilirdin ona göre davranırdin.
Hepsi üst üste gelmiş,geçmiş olsun.

Mesaj çok uzundu kusura bakma çoğunluğunu okuyamadım
Tamam tabi ki mesai sekiz ise başlıcaklar ama ben de memurum İnan saat sekizde kapıya dayananlara hazetmiyorım üstelik biz de sıra numarası da yok
Yeri gelio günlerce çalışıorum akşam ona kadar dairede ve kimse ne para ne de tatil veriyo
Öğle arası işlerimizi yetiştirmek içim çıkmadığımızda da vatandaş gelio oyalanıyoruz
Babamın bi sözü var eskiden memura saygı vardı ama şimdi yok eskiden kahvaltılarını yapmaya imkan verirlerdi şimdi yok
Tüm gün kafa kaşıyamıoar kahvaltı hakları bence
Kahvaltı herkesin hakkı ama özel sektörde kimse masasında yayıla yayıla kahvaltı yapmıyor. Evinde yapıyor,dısarda yapıyor ama insanlar beklerken yarım saat keyif yapmıyor.
Ha işiniz yoğundur,streslidir,zordur,emeğinizin karşılığını alamıyorsunuzdur vs vs ama inanın bu zamanda herkes sıkınti yaşıyor işinde,memurlara özel bir durum değil.

Mesaj çok uzundu kusura bakma çoğunluğunu okuyamadım
Tamam tabi ki mesai sekiz ise başlıcaklar ama ben de memurum İnan saat sekizde kapıya dayananlara hazetmiyorım üstelik biz de sıra numarası da yok
Yeri gelio günlerce çalışıorum akşam ona kadar dairede ve kimse ne para ne de tatil veriyo
Öğle arası işlerimizi yetiştirmek içim çıkmadığımızda da vatandaş gelio oyalanıyoruz
Babamın bi sözü var eskiden memura saygı vardı ama şimdi yok eskiden kahvaltılarını yapmaya imkan verirlerdi şimdi yok
Tüm gün kafa kaşıyamıoar kahvaltı hakları bence
Anlamadım memura neden saygı olsun. Ne farkları var özel de çalışanlardan yani. İşte böyle üstün gördükleri için piknik yapıyorlar devlet dairesinde

Kahvaltı herkesin hakkı ama özel sektörde kimse masasında yayıla yayıla kahvaltı yapmıyor. Evinde yapıyor,dısarda yapıyor ama insanlar beklerken yarım saat keyif yapmıyor.
Ha işiniz yoğundur,streslidir,zordur,emeğinizin karşılığını alamıyorsunuzdur vs vs ama inanın bu zamanda herkes sıkınti yaşıyor işinde,memurlara özel bir durum değil.
Anlıyorum

Anlamadım memura neden saygı olsun. Ne farkları var özel de çalışanlardan yani. İşte böyle üstün gördükleri için piknik yapıyorlar devlet dairesinde
Üstünlükten saygı olur mu
Devletin işini yapan sınavlarla mülakatlarla vi yerlere gelmiş kişiler .... ben kimseyi kahvaltı yaparken bekletmedim inanın zaten tasvip de etmiyorum o konuda herkese hak veriyorum ama bazı tipler ufacık şey de şikayet edicem olayına giriyo. Asıl hemen şikayete yeltenmek bence kötü niyet

Belki de bir yillik butun aksilikler toplu halde bugun beni buldu arkadaslar :KK66: oturup aglanacak halime guldum. Oncelikle en bastan söyleyeyim de derdim birilerini veya bazi makamlari ,meslekleri karalamak degil. Sadece icimi dokmek istiyorum. Ama elbette ki her turlu mesajiniza saygim sonsuz,sonucta bir de sizlerin tecrubelerini dinlemek icin actim konuyu.

Sabah 8de aciliyor vergi dairesi. Cocugum 2 yasinda ve bu sogukta benimle disarida rezillik cekmesin diye anneme biraktim. 8de dairenin kapisindaydim,acildi iceri girdim. Benim gibi sabahin korunde gelen bircok kisi vardi. Sira numarasi aldik bekliyoruz. Memurlardan gelen yok, 08.15te basladilar gelmeye. Bir tanesi geldi,rahatca yerlesti,mutfaga cayini almaya gitti. Sonra geldi, abartim kesinlikle yok acti bir ufak masa ortusunu uzerine saklama kaplarinda peynir zeytin cikardi. Gelirken de simit almis,acti yiyor :) saat 08.30
Biz zavallilar bekliyoruz. Ust katta muduru var. Mudurunden korkusu olsa cikinini acip da piknik yapamaz isyerinde. Sikayet etsem neye yarar? Neyse hanimefendi piknigi bitirdi isimizi gordu Allah razi olsun ciktim gittim.

Dernekten telefon geldi ofise hirsiz girmis. Gittim. Polis cagrilmis parmak izi alinacak. Dernekteki her sey sigortali ama sigortanin da isleyebilmesi icin duzgun sekilde eksiklerin belirtildigi bir polis tutanagina ihtiyac var. Polisler kendi aralarinda konusuyorlarken duydum “tamam ya salla,sigortaliymis, gidelim biz,birsey cikmaz”
“Simdi biz sizi gormek icin cagirmamisiz,yardima ihtiyacimiz var oyle degil mi beyler?” Dedim. “Rica ediyorum su tutanagi dogru sekilde halledelim,eksikleri yazmazsak sigorta kapsamina alinmiyoruz cunku” dedim. Yaklasimlari beni sinirlendirdi acikcasi. Peki bu insanlari kime sikayet edecegiz? Gorevini yapanla yapmayan ayni kefede bir duruma gelmisiz. İsini layikiyla yapana yazik degil mi?

Döndüm muhtarliga gittim. Saat 13.00. Kapida yazi asili camiideyim gelecem diye. Altinda da calisma saatleri yaziyor. 08.00-14.00 14.30da gidiyorum yazmis ne anlama geldigi belli degil.
Muhtarligin onunde adamlar cay iciyor dediler ki bana camiinin alt katinda kahve var oraya git orda bulursun. Gittim muhtar ariyorum kahvelerde. Adami ariyorum cama yazdigi numaradan esi cikiyor. Herhalde eve birakmis telefonu.

Neyse bulamadim adami muhtarlik binasina geri dondum,bekledim geldi. “Neredeydiniz mesainiz bitti de gittiniz sandim “dedim “sen musluman degil misin namazdayim senin haberin yok mu namaz saatinden?” Demez mi? Sanki benim onu bekleten kapilarda. Neyse dedim sesimi cikarmadim. Soylene soylene ikametgah verdi. Ha bire muslumanlik,din ,iman anlatip duruyor simdi burada yasakli konular acmayayim. En sonunda cikarken borcum ne kadar diye sordum,sen gibilerden para almiyorum dedi. İyi canima minnet.

Cikarken de lafimi soyledim ama “insanlarin inanclarini sorgulayamazsiniz sizin haddinize degil o ,memlekette ozgurluk var” dedim. He iste ben de o ozgurluge dayanarak istedigim saatte giderim namaza dedi. Sonra aldi sandalyesini, cikti ve bitisikteki saglik ocaginin onune koydu,hemsire hanim kapinin onunde sigara iciyordu ,ucu bir aradan var mi kiz dedi kadina:)

Adamin ozgurlukten anladigi bu iste. Simdi bu adami kime sikayet edeceksin ki? Bu kafayla gelmis orda maas aliyor.

Cok uzattim farkindayim. Gidisattan cok rahatsizim. Elimde olsa cekip gidecegim ama malesef oyle bir sansim yok. Keske olsa da bu kuralsiz insanlarla,gorevlerini kotuye kullananlarla,isini duzgun yapmayanlarla bir arada yasamasam. Sizler de boyle dengesiz tiplerle karsilasiyorsunuzdur belki. Sinirlerinize nasil hakim oluyorsunuz? Benim gibi susuyor veya duzgunce karsilik veriyor musunuz?

Not; meslek gruplari lutfen alinmasin, zira her meslekte iyi insam da var kotu insan da var. Derdim asla mesleklerdeki insanlarla degil yanlis anlasilma olmasin, kusurum varsa affola kimseyi kirmak istemem.

Bak ben sana cok komikli hikaye anlatayım. Yil 2015 filan.ben is yeri sahibiyim. Sirketimiz ltd sirket. Benim is guvenligi sertifikası almam lazim. Ee nolacak basit. Devlet sinav yapiyor. Bir kitapçık veriyor. Kitapciktan 30 soru soruyor kol gibi sinav parasini aliyor. Ee sende mal degilsin ya kitapcigi okuyup sinava girip sertifikani aliyorsun. Bittimi peki. Tabiki hayirrrrr. Sonra basliyor isin komikli kismi. Bu sertifikayi alinca sgk sisteminde kendini sirketinin is guvenligi uzmani olarak ataman lazim. Cunku orada sorumlu kim devlet bilmeli. Ha tamam sertifikan var sorumlu sensin olmuyor. Sgk yi ariyorsun apla netcez diyorsun. Ağzında sakiz olmasi muhtemel bir abla turk filmlerinde ki abartili karakterler gibi tilifindi bilgi virilmiyir hinfindi birriya gilin diyor. Tabi bunu turkce anlayabilmek icin bir kac kez tercume istedim.
Neyse sonra gittim sgk ya. Sekreterinden mudurune kimse ne yapilacagini bilmiyor.niye? yasa yeni cikti ama isleyis nasil olacak bildirilmedi. Ee aralik sonundan önce halledilmezsede 10 bin kusur liradan baslayan cezasi var. Ne yapicaz. Ne bilelim biz hanfendi biz emir kuluyuz.yasayi biz mi çıkardık git meclise derdin varsa azarini bir isittim.peki dedim hadi yapmadik 1 ocaktan sonra ne olacak. Ee denetim baslayacak ceza var. Ee o zaman sizin taaa ... diyemedim tabi. Dondum kos kos. Sonra ne oldu. 25 araliga kadar filan isi nasil çözeceğim ona uğraştım. 26 aralikta yasa iptal edildi ertelendi vs. 2018e gireceğiz kol gibi sinav ucreti odeyerek aldigim sertifika nerde onu bile bilmiyorum.
Kisaca bu memlekettte akil sagligini korumak istiyorsan herseyi normal karsilayacaksin baska yolu yok malesef..

Bende seneler önce vergi dairesinde bi işimi halletmeye gitmiştim
Memur kadının pc de oyun oynadığını gözlüklerine yansıdığı için görebiliyordum. Acil işimiz var je zaman bakarsınız dedim. Sert üslupla bizimde burda işimiz var hanımefendi dedi. Tabi yaş küçüktü hazır cevap değildim sert baktım o kadar :110:

Bende seneler önce vergi dairesinde bi işimi halletmeye gitmiştim
Memur kadının pc de oyun oynadığını gözlüklerine yansıdığı için görebiliyordum. Acil işimiz var je zaman bakarsınız dedim. Sert üslupla bizimde burda işimiz var hanımefendi dedi. Tabi yaş küçüktü hazır cevap değildim sert baktım o kadar :110:
Benim işim Gereği vergi dairesinde çok işim oluyor aynısını hergün yasıyorum asırı sinir bozucu bir kere işim var gittim dairede kadın telefonda Konuşuyor da Konuşuyor dedim ki öğle arasına göreceğiz şu işimi yapsanız sonra konuşsanız yok işte yapamam edemem telefondayım özel konuşmam Lazım bilmem ne bilmem ne bir Sürü söz söyledi . Neyse ki sonunda yaptı .

Çok başıbozuk bir Düzen var devlette

beğenmiyorsan git cennet vatanımızdan pensilvanyaya yerleş.
Bu terbiyesizin ilk üyeliğinin önce ifşasını sonra siteden şutlanmasını tavsiye ediyorum.

Allahın belaları, tepemize sıçsınlar ses çıkamayalım istiyorlar. Hemen nasıl da fötöcülükle suçlamış, sorsan dinden imandan bahsederler

Bu terbiyesizin ilk üyeliğinin önce ifşasını sonra siteden şutlanmasını tavsiye ediyorum.

Allahın belaları, tepemize sıçsınlar ses çıkamayalım istiyorlar. Hemen nasıl da fötöcülükle suçlamış, sorsan dinden imandan bahsederler

Hangi din iman, son yazdigi mesaji okuduktan sonra ibret alimimi baslattim.. din-iman kimlere kaldi rabbim evlerden irak..

Hangi din iman, son yazdigi mesaji okuduktan sonra ibret alimimi baslattim.. din-iman kimlere kaldi rabbim evlerden irak..
Hiiiiiiii... ay okurken utandım nasıl yazabildi onca pis şeyi, diğer yorumları da hiç normal değill. Bugün açılmış üyeliği ama. En asıl ilk üywliğini merak ettim.

X