Buradaki aklı başındaki herkes kovun demiş ,benim yorumuma takılıp ısrarla siz mi bakacaksınız? Israrınız çok itici......tarzım agresif değil gerçekçi...
kadın çalışıyor
bakacak kimsesi yok
deliler gibi bakıcı da arıyor
gerçekten soruyorum siz mi bakacaksınız?
hanımefendi kimse kovmasın demedi zaten.Buradaki aklı başındaki herkes kovun demiş ,benim yorumuma takılıp ısrarla siz mi bakacaksınız? Israrınız çok itici......
Bakın tartışmak ve konuyu sabote etmek tarzım değil ,benim yorumumdan öncede kovun diyenler olmuş o zaman hepsini alıntı yapıp "çocuklara siz mi bakacaksınız?"demeniz daha adaletli olurdu.hanımefendi kimse kovmasın demedi zaten.
ama burada mantıksız o kadar çok insan var ki
annen yok mu komşun yok mu
he var, var ama ben de gerizekalıyım hiç akıl edemiyorum.
başka bakıcı bul,
ya kadın aramıyor mu sizce?
hemen kovarım 2 dakika bile tutmam
ay gerçekten mi
patrona da aynı bunu söyleyim mesela...o da beni 2 dakika tutmasın, nasıl fikir?
ben herhangi birşeyde ısrar filan etmiyorum.
2 dakika tutmam evimde diyen arkadaşlara sporuyorum sadece, siz mi bakacaksınız çocuğa?
ha bu arada, konu sahibi, bakıcı bugün değilse yarın bulunur bir şekilde.
ama kendinizden şüpheye düşmenize sebep olacak kadar sıkıntılı eş ayrı bir problem
ben onunla konuşurum diyip pilates yap demesi filan...bakıcı gelir gider, eşiniz hep hayatınızda....
aşkolsun ama sizehanımefendi kimse kovmasın demedi zaten.
ama burada mantıksız o kadar çok insan var ki
annen yok mu komşun yok mu
he var, var ama ben de gerizekalıyım hiç akıl edemiyorum.
başka bakıcı bul,
ya kadın aramıyor mu sizce?
hemen kovarım 2 dakika bile tutmam
ay gerçekten mi
patrona da aynı bunu söyleyim mesela...o da beni 2 dakika tutmasın, nasıl fikir?
ben herhangi birşeyde ısrar filan etmiyorum.
2 dakika tutmam evimde diyen arkadaşlara sporuyorum sadece, siz mi bakacaksınız çocuğa?
ha bu arada, konu sahibi, bakıcı bugün değilse yarın bulunur bir şekilde.
ama kendinizden şüpheye düşmenize sebep olacak kadar sıkıntılı eş ayrı bir problem
ben onunla konuşurum diyip pilates yap demesi filan...bakıcı gelir gider, eşiniz hep hayatınızda....
Kadının niyeti iyi degil valla okurken ben bile şüpheye düşüp rahatsız oldum sana sordugu gibi bana sorsa evet seninle karşı karşıya gelsin istemiyorum kaşın gözün ayrı oynuyor ne yapmaya çalıştığın belli değil güvenmiyorum seninle de çalışmak istemiyorum diyip kovarım yani yuvamı bozacak bu niyette birini sırf çocuk sevdi diye tutmam çocuk bu 2 gün sonra bulunan başka bakıcıyı da sever zor bişey degil çok yüz vermişsiniz kadına ve net şekilde başta bana eşlere hayrandım diye bişeyler söyleyen kadını en baştan evime sokmam sinek küçük ama mide bulandırırherkese merhaba, biraz konu uzun olabilir. bana akıl verirseniz sevinirim. Önyargılı mıyım? fesat mıyım? yada içimi huzursuz eden şey gerçek olabilir mi? bu konuda destek istiyorum. benim 2 çocuğum var ve bakıcı değişikliği yaptık. Bakıcımız daha önce 2 farklı yerde çalışmış. ilk günlerde kendisinden bahsederken eşinin kendisinden 18 yaş büyük olduğundan, eşini hiçbir zaman sevmediğinden vs bahsetmişti. daha önceki çalıştığı yerlerde işverenlerin eşlerine hep hayran olduğunu, öyle bir eşe sahip olamadığı için üzüldüğünü ve kızımın öyle eşi olur diye kendimi avuttum hep vs dedi.
günler geçtikçe beni her konuda rencide etmeye başladı, evimin düzeninden, evdeki eşyalarımdan tutun damak tadımıza kadar. ( nohut ve fasulyede kemikli et kullanmam gibi) bunları derken de yüz ifadesi çok sevimsiz iğrenerek bakıyor gibi. ben tabi çok bozuluyorum ama çocuk teyzesini seviyor. önemli olan da onun mutluluğu diye ses etmiyordum. kendi sorumluluğunda olan hiçbir işi de yapmıyor. bebeğin banyosu, temizliği gibi işleri yapmıyor ve bir noktadan sonra tıkandım.. bir akşam ben sinirden ağlayınca eşimle konuştuk. neden bu tavırlarda bulunduğunu anlayamıyordum. dedim ki daha önce ki çalıştığı yerlerde de hep oradaki erkeklere özenmiş burada da eşim genç çocuklarla ilgili bir baba (bakıcı teyzemiz eşimden 2 yaş büyük) eşime de aynı duyguları hissedip beni bu duygularla rencide edebileceğini düşündüğümü söyledim. eşimde evet bence de böyle dedi. ama sen üzülme sen sabah evden erken çık ben artık kendisiyle bir konuşma yapacağım haddini bildireceğim dedi. eşim normalde daha önceki bakıcı teyzemizle de direk iletişimde olmadı hiç neyse sabah ben erkenden çıktım kameradan bakmaya başladım. bir baktım ikisi bir kakara kikiri görünce şaşırdım. sesi açtım. eşim bakıcımıza sıkılıyorsan pilates yapabilirsin, komşularla iletişim kurabilirsin seviyorsanız pasta vs yapabilirsiniz diyordu. kadında ayy ilahi vs diye kahkaha atıyor. o kadar bozuldum ki. eşim aradı 2 saat sonra işte benim çocuklarıma ne kadar düşkün olduğumdan bahsetmiş, çocuklara kitap okumasını istedim. şunu dedim bunu dedim vs anlattı. bende sinirlendim. bu konuşmada bende olabilirmişim neden beni evden gönderdin beraber konuşsaydık dedim. eşim bana kızdı vay sen çarpıtıyorsun bilmem ne diye. kendisini benim yerime koymasını istedim. bana ilgisi olabileceğinden şüphelendiğimiz bir erkek var. o adam kocamı rencide edip bana ilgi gösteriyor, bende kocama sen git ben şuna ayar vereyim diyeyim ama baksa ki ben adamla kakara kikiri yapıyorum. ne hissedersin dedim? ertesi gün sabah yine kameradan bakıyorum. eşim büyük oğlumla beraber benden yarım saat sonra çıkıyorlardı. eşimi çağırdı bulaşık makinasında bir problem var bakabilir misiniz dedi. gittiler ikisi bir eğilip makinaya bakıyorlar. eşim ne var bir sorun görünmüyor dedi. bakın şurada birşey var vs ağız ağıza girdiler. ben de biraz kıskançlık gösterdim. kameradan seslendim çocuk neden hazır değil hala diye seslendim. eşim ne dedin anlamadım dedi. bakıcımızda hiç doğrulmadan direk eşimin ağzına girerek neden çocuğu hazırlamadığımızı soruyor dedi. ben kamerayı kapattım sinirden.
bu arada eşime ismiyle hitap ediyor bana mommis hanım diye hitap ediyor. akşam eve geliyoruz oğlumu çağırıyor çok lezzetli bir yemek yaptım akşam babanla beraber yiyin tamam mı diyor. (yemek yapmak gibi bir vazifesi yok) çocuğunuza ben senden daha iyi bakıyorum, beni o kadar seviyor ki bana anne diyor sana teyze diyor (asla öyle bir durum da olmadı) tarzı saçma sapan laflar ediyor sürekli. küçük oğlum yeni konuşmaya başlıyor ismimi öğretmiş çocuk bana mommis diyor babasına baba diye hitap ediyor. vs vs uzar gider.
eşimin ailesi de kadından bahsedince çok rahatsız oldular, oğullarına dikkatli olmasını bu devirde neyin ne olacağı belli olmaz taciz etti dese başka bir iftira atsa yuvan bozulur demişler. eşim bunlara ihtimal vermiyor. bunları asla yapmaz diyor. son zamanlarda bende eşimle beraber çıkmaya başladım. eşim günaydın nasılsınız dışında iletişim kurmuyor. (önceki zamanlarda olduğu gibi. )kış geldiği için bizden 10 dk önce inip arabayı ısıtıyor çocuk üşümesin diye. her sabah eşiniz nerede? neden erken gidiyor vs diye sorguluyor. ptesi günü fırtına beklentisinden dolayı eve erken gittik. kendisine de erken çıkmasını söyledim ama oyalanıyordu. eşim de eve çıkmadan çocukla aşağıda kardan adam yapıyordu. neyse bende x hanım isterseniz çıkın geç vakte kalmayın dedim. neden, eşiniz gelecek diye mi beni evden gönderiyorsunuz dedi. ben şok. ne diyeceğimi bilemedim. ne alaka fırtına bekleniyor herkes evine erkenden gitme derdinde dedim. kaldı ki eşimle de aynı ortamda bulunuyorlar hala..
ben kıskançlık yapıp kafada kurup kadına mı yükleniyorum? ben işveren pozisyonundayken hangi hakla beni rencide etmeye çalışıyor vs şaşırıyorum. eşimle olan durumda eşime kızgınlığım geçmiyor ama kadına acaba iftira mı atıyorum haksızlık mı yapıyorum derken bir tarafım da bu kadarı da ayıp normal değil diyorum. siz olsanız nasıl davranırsınız? eşinize ve bakıcıya? bana bir akıl verin kurban olam
not: yeni bakıcı arıyorum.
Bakıcıyı acil gönder kadının niyeti kötü, eşinde bu kıskançlık durumunu kullanıyor bence, yeni gelen bakıcı ile de aşırı mesafeli bir ilişki kurun ve eşiniz muhatap olmasın tek muhatap siz olun...herkese merhaba, biraz konu uzun olabilir. bana akıl verirseniz sevinirim. Önyargılı mıyım? fesat mıyım? yada içimi huzursuz eden şey gerçek olabilir mi? bu konuda destek istiyorum. benim 2 çocuğum var ve bakıcı değişikliği yaptık. Bakıcımız daha önce 2 farklı yerde çalışmış. ilk günlerde kendisinden bahsederken eşinin kendisinden 18 yaş büyük olduğundan, eşini hiçbir zaman sevmediğinden vs bahsetmişti. daha önceki çalıştığı yerlerde işverenlerin eşlerine hep hayran olduğunu, öyle bir eşe sahip olamadığı için üzüldüğünü ve kızımın öyle eşi olur diye kendimi avuttum hep vs dedi.
günler geçtikçe beni her konuda rencide etmeye başladı, evimin düzeninden, evdeki eşyalarımdan tutun damak tadımıza kadar. ( nohut ve fasulyede kemikli et kullanmam gibi) bunları derken de yüz ifadesi çok sevimsiz iğrenerek bakıyor gibi. ben tabi çok bozuluyorum ama çocuk teyzesini seviyor. önemli olan da onun mutluluğu diye ses etmiyordum. kendi sorumluluğunda olan hiçbir işi de yapmıyor. bebeğin banyosu, temizliği gibi işleri yapmıyor ve bir noktadan sonra tıkandım.. bir akşam ben sinirden ağlayınca eşimle konuştuk. neden bu tavırlarda bulunduğunu anlayamıyordum. dedim ki daha önce ki çalıştığı yerlerde de hep oradaki erkeklere özenmiş burada da eşim genç çocuklarla ilgili bir baba (bakıcı teyzemiz eşimden 2 yaş büyük) eşime de aynı duyguları hissedip beni bu duygularla rencide edebileceğini düşündüğümü söyledim. eşimde evet bence de böyle dedi. ama sen üzülme sen sabah evden erken çık ben artık kendisiyle bir konuşma yapacağım haddini bildireceğim dedi. eşim normalde daha önceki bakıcı teyzemizle de direk iletişimde olmadı hiç neyse sabah ben erkenden çıktım kameradan bakmaya başladım. bir baktım ikisi bir kakara kikiri görünce şaşırdım. sesi açtım. eşim bakıcımıza sıkılıyorsan pilates yapabilirsin, komşularla iletişim kurabilirsin seviyorsanız pasta vs yapabilirsiniz diyordu. kadında ayy ilahi vs diye kahkaha atıyor. o kadar bozuldum ki. eşim aradı 2 saat sonra işte benim çocuklarıma ne kadar düşkün olduğumdan bahsetmiş, çocuklara kitap okumasını istedim. şunu dedim bunu dedim vs anlattı. bende sinirlendim. bu konuşmada bende olabilirmişim neden beni evden gönderdin beraber konuşsaydık dedim. eşim bana kızdı vay sen çarpıtıyorsun bilmem ne diye. kendisini benim yerime koymasını istedim. bana ilgisi olabileceğinden şüphelendiğimiz bir erkek var. o adam kocamı rencide edip bana ilgi gösteriyor, bende kocama sen git ben şuna ayar vereyim diyeyim ama baksa ki ben adamla kakara kikiri yapıyorum. ne hissedersin dedim? ertesi gün sabah yine kameradan bakıyorum. eşim büyük oğlumla beraber benden yarım saat sonra çıkıyorlardı. eşimi çağırdı bulaşık makinasında bir problem var bakabilir misiniz dedi. gittiler ikisi bir eğilip makinaya bakıyorlar. eşim ne var bir sorun görünmüyor dedi. bakın şurada birşey var vs ağız ağıza girdiler. ben de biraz kıskançlık gösterdim. kameradan seslendim çocuk neden hazır değil hala diye seslendim. eşim ne dedin anlamadım dedi. bakıcımızda hiç doğrulmadan direk eşimin ağzına girerek neden çocuğu hazırlamadığımızı soruyor dedi. ben kamerayı kapattım sinirden.
bu arada eşime ismiyle hitap ediyor bana mommis hanım diye hitap ediyor. akşam eve geliyoruz oğlumu çağırıyor çok lezzetli bir yemek yaptım akşam babanla beraber yiyin tamam mı diyor. (yemek yapmak gibi bir vazifesi yok) çocuğunuza ben senden daha iyi bakıyorum, beni o kadar seviyor ki bana anne diyor sana teyze diyor (asla öyle bir durum da olmadı) tarzı saçma sapan laflar ediyor sürekli. küçük oğlum yeni konuşmaya başlıyor ismimi öğretmiş çocuk bana mommis diyor babasına baba diye hitap ediyor. vs vs uzar gider.
eşimin ailesi de kadından bahsedince çok rahatsız oldular, oğullarına dikkatli olmasını bu devirde neyin ne olacağı belli olmaz taciz etti dese başka bir iftira atsa yuvan bozulur demişler. eşim bunlara ihtimal vermiyor. bunları asla yapmaz diyor. son zamanlarda bende eşimle beraber çıkmaya başladım. eşim günaydın nasılsınız dışında iletişim kurmuyor. (önceki zamanlarda olduğu gibi. )kış geldiği için bizden 10 dk önce inip arabayı ısıtıyor çocuk üşümesin diye. her sabah eşiniz nerede? neden erken gidiyor vs diye sorguluyor. ptesi günü fırtına beklentisinden dolayı eve erken gittik. kendisine de erken çıkmasını söyledim ama oyalanıyordu. eşim de eve çıkmadan çocukla aşağıda kardan adam yapıyordu. neyse bende x hanım isterseniz çıkın geç vakte kalmayın dedim. neden, eşiniz gelecek diye mi beni evden gönderiyorsunuz dedi. ben şok. ne diyeceğimi bilemedim. ne alaka fırtına bekleniyor herkes evine erkenden gitme derdinde dedim. kaldı ki eşimle de aynı ortamda bulunuyorlar hala..
ben kıskançlık yapıp kafada kurup kadına mı yükleniyorum? ben işveren pozisyonundayken hangi hakla beni rencide etmeye çalışıyor vs şaşırıyorum. eşimle olan durumda eşime kızgınlığım geçmiyor ama kadına acaba iftira mı atıyorum haksızlık mı yapıyorum derken bir tarafım da bu kadarı da ayıp normal değil diyorum. siz olsanız nasıl davranırsınız? eşinize ve bakıcıya? bana bir akıl verin kurban olam
not: yeni bakıcı arıyorum.
aslında şu ne acı değil mieşiniz muhatap olmasın tek muhatap siz olun...
aşkolsun ama sizekonu sahibinin zekasında bir problem olduğunu düşünmedim komşun yok mu aileniz uzakta mı tanıdığınız var mı diye sorarken kendi adıma cevap vereyim ... Belki vardır ama arası bozuktur diye düşündüm ben kendisi bizden daha iyi bilir ama işin içinde stresle olunca bazen insan doğru da düşünemeyebiliyor elimizden de birşey gelmiyor ,mesela bakıcı varmış ama eşi beğenmemiş ben bu kadar müşkül durumda olsam eşimin keyfini beğenisini beklemem , çoktan yeni bakıcıyla anlaşmış olurdum bile ama konu sahibi bunu yapmıyor bunun üzerine fikirler üretiyoruz sorular soruyoruz
size mantıksız geldiğimiz için kusurumuza bakmayın
Bakın tartışmak ve konuyu sabote etmek tarzım değil ,benim yorumumdan öncede kovun diyenler olmuş o zaman hepsini alıntı yapıp "çocuklara siz mi bakacaksınız?"demeniz daha adaletli olurdu.
tamam haklısınız bizde aynı şeyi diyoruzben burada adalet dağıtmıyorum. herkese tek tek siz mi bakacaksınız desem asıl sabote o olurdu.
bakıcı meselesi burada sürekli açılıyor ve sürekli aynı şeyler:
"ay ananeler babanneler bakmak zorunda değil eşşek gibi kendin bakacaksın" diyenler 2. konuya "ay hiç mi bakacak kimsen yok" diyor.
"ay bakıcınıza 137238965496 milyar maaş ve sigorta yapman lazım şekerim yoksa tabii çalışmaz" diyenler kendi bebeği olunca "neee 2.5 mu ay ben 5 alıyorum zaten nasıl yarısını vereyim" diyor.
"ay bakıcı zaten yemek filan yapmaz onun görev tanımı sadece çocuk" diyenler başına gelince ya da kankasının bakıcım yemek yapmıyor konusuna "ay yemek de yapsın süpürge tutsun o kadar para alıyor çocuk zaten öğlen 2 saat uyuyormuş, o arada evin tüm işi görülür" diyor....
bunlar bakıcı konuları TOP3 cevap dağılımı. ben buraya 15 sene önce de üyeydim, kullanıcı adım başkaydı, o zaman da böyleydi...ama şimdi standart ve aşırı fazlalştı bu.
yani ben gerçekten yıldım sıkıldım bundan. burada bu kadar kadın nasıl yılmadı anlamıyorum. mantıksızlık ortada değil mi? burada bu kadar yanar döner olunan başka konu azdır, hatta belki yoktur.
hoş tekrara düşüyorum ama bence zaten burada konu bakıcı değil. biri gelir biri gider. çocuk biraz adaptasyon dönemi çeker ama aşılır.
esas sorun bu kadın eski mevzular bilinerek işe alınmış
koca kişisinin bi tarafı kalkmış
ve tüm bunların derdini stresini çekmek zorunda olan kişi de konu sahibi...
yazık yani şu memlekette, özellikle de çalışan kadının bu derdi çilesi nedir yav?
çocuk sanki sadece onun çocuğu.
kadın bunları yaşıyor bir de "acaba fesat mıyım" diye konu açıyor.
bir erkek aynı durumlar yaşansa o evdeki diğer erkeği (olmaz da hani olsa) çoktaaan def etmişti, hatta karısını bile boşamıştı... ama biz kadın olduğumuz için çocuğa kim bakacak diye evdeki kadını kovamıyoruz bile.
Kesinlikle , konu sahibinin eşi adam olsaydı o kadın hicbir b..k yapamadan o evde eşşek gibi çalışırdı ve asla öyle konuşmalar yapamazdı, valla büyük konuşmayayım ama öyle kocayı boşardım galiba , ama herkes benim kadar net ve keskin olmak zorunda değil tabi , belliki adamın bir yerleri kalkmış ki kadınla kikirdiyor , kendince bir heyecan ve şımarıklık hali yaşamış paşaaslında şu ne acı değil miah ah
kesinlikle aynı fikirdeyimKesinlikle , konu sahibinin eşi adam olsaydı o kadın hicbir b..k yapamadan o evde eşşek gibi çalışırdı ve asla öyle konuşmalar yapamazdı, valla büyük konuşmayayım ama öyle kocayı boşardım galiba , ama herkes benim kadar net ve keskin olmak zorunda değil tabi , belliki adamın bir yerleri kalkmış ki kadınla kikirdiyor , kendince bir heyecan ve şımarıklık hali yaşamış paşa
Şaka mi bu? Nasil şuna cevap vermiyorsunuzçocuğunuza ben senden daha iyi bakıyorum, beni o kadar seviyor ki bana anne diyor sana teyze diyor (asla öyle bir durum da olmadı)
İnsanlar nasil bu kadar rahat olabiliyorneden, eşiniz gelecek diye mi beni evden gönderiyorsunuz dedi.
Yolar misin yollar misinTutmam evde daha fazla, direkt yollarim. Ben evde kizim icin cok ablayla calistim, iclerinde asiri guzel olanlar vardi, slav vs. Bana arkadaslarim deli misin ben olsam eve almam boylesini derken, oha kafalar amma kiskanc diyodum, ama hic boyle bisey yasamadim, net esinize yuruyo, o kikrdemeler de kusura bakmayin ama esinizin erkeklik gururunun oksanmasinin neticesi, bence kadinin kendisinden hoslandigini bilmek hosuna gitmis, net yolarim hepsini, dalga dalga giderek sinire kestim şu an