- Konu Sahibi baloncuk13
-
o zaman muhtemelen cocuk sevmiyor, oyalayacak gucu kendinde bulamıyor..Yok canım bu böyle bişey değil. Yani mesela ikinci oğluma hamileyim ilk oğlum da küçük aklı ermiyor karnıma tekme atıyor aynı odadayız ben bağırıyorum yapma diye iteliyorum insan bi gelip almaz mı anneye myle yapma diye. Yada ikinci hamileliğim çok sorunlu geçti yere oturamıyordum büyük oğlum sürekli yalvarıyor anne nolur yere otur araba gönderelim birbirimize diye. Oturamam oğlum babannen oynasın diyorum aman kendi kendine oynasın diye cevap veriyor bukadarzor olamaz 5dk yere oturup çocukla araba göndermek ki yaşlı da değil 50 yaşında. Yani bizim durum çok faklı
Yoo tam yerinde bir cümleydi. 5 senedir bir kere bile 5 dk bile kendilerine çocuk bırakmayan ben ilk ve son defa uyuyan çocuğu bırakıp gidiyorun 2 saat sonra dönüyorum ve bir ton azar işitiyorum otur çocuğuna bak bırakma yada yanında götür diye sesler yükseliyor. Ben hakediyor muyum bu muameleyi ne var yani insanın zor zamanında karşısındakine işi düşemez mi ki bu bir aileyse. O zaman herkes de aldığı değerin karşılığını verirYaşli başli insanlar ununu elemiş elegini asmiş artik biyerden sonra cocuk nazı, gürültüsü cekmek istemiyor olabilir gayet dogal, torunu bile olsa kolay degil ben bu yaşimda tahammul edemiyorum.
Esinizin annesini "siz de elden ayaktan dusersiniz " diye tehtit etmesi nasil bir rezilliktir...
Kendisini buyutmus bi de cocugunu mu buyutecek kadin? Kendinize guvenmiyorsaniz yapmasaydiniz iki cocuk, kime sordunuz acaba kaynanaya mi dogurdunuz? Bu nasil bir hayirsizliktir, o lafi soylemeye utanir insan.
Doğuma gelmeme olayı bizde de var normal zamanda gelir gider ama iki doğumumda da tam 2 aylık olmuştum geldi. Ayrıca kendi annem de uzakta ve çalışıyor bir hafta izin alıp geliyordu sonra ben çocuklarla başbaşa kalıyordum. İkinci doğumum çok zor geçti telde soruyor nasılsın diye çok kötüyüm anne çok zor geçti diyorum her seferinde olur olur bişey olmaz herkesin ikinci doğumu zor geçiyor diyor. İnanın tam 6 aylık olana kadar dikiş yerlerimden sürekli kan geldi felçli gibiydim doktor doktor dolandım o kadar kötü geçti. Peki niye gelmedi bana bşr bardak su vermek istememek için değil büyük ve çok yaramaz olan ilk torunla biraz ilgilenmek zorunda kalacak diye. Kadında çocuk resmen fobi haline gelmiş her geçen gün her yaptığına daha da şaşırır oluyorunben doğum yaptım ne aradı ne sordu bir hafta sonra yabancı gibi geldi. gerçi yabancı iftara gelmez çat kapı. iki saat kala iftara geldiler. 21 günlük oldu bebeğim bir kez geldiler. ne bi sorma ne bir arama. ihtiyaç duyuyor insan bu zamanlarda. şimdi birde bayram geldi. ne yapsam bilmiyorum. içimden gelmiyor gitmek aman.....
bak daha ne fena kaynanalar var. daha iyisine bakp eşinle kavga etme. daha fenasına bak bir iki eksik huyu yüzünden soğuma kv'den.
hamile iken gittik canım kızartma istedi..mutfağımı kirlietme dedi bana..tek söylediğim anne çok ayıp!!!
daha neler neler. eşimin annesi diye mecbur gidip geliyorum başkası olsa asla yüzüne bakmam .
Önemsemek "zorunda" değillerKızlar merhaba. Konuya nerden başlasam bilmiyorum. 8 senedir evliyim kaynanama arabayla 1 saatlik uzaklıkta bir yerde oturuyorum. Kendisine ortalama 15 güne bir gider 1gece kalır döneriz. Kötü veya anlaşamadığım yönlerini sayamam genel olarak bir sorunumuz yok aksine her zaman isteyerek gidiyorum ve kendi annemden de daha iyi anlaşıyorum diyebilirim. Ama şu son 5 senedir aylar yıllar geçtikçe içimde daha biriken belki de haksız olduğum bir sorunum var. İki çocuğum var biri5 diperi 1 yaşında. Kaynanamın öyle bir huyu varki ödü patlıyor bi torunuyla bi 5 dk ilgilenmek zorunda kalacak diye. İlk çocuğum doğdu sabaha kadar ağlardı çokgazlıydı bütün ev ayağa kalkardı kendisi bi kapımı açıp kızım bu çocuk niye ağlıyor demezdi. Sabah da küfür eder gibi aslında duydum çocuğun sesini hep de aman geriye uyuya kalıyordum diyordu. Oğlum şimdi 5 yaşında 500 kere babanne babanne babanne diye konuşur bir tane çocuğadönüp de efendim demez. Anne çocuk sana diyor derim haa noldu söyle diye döner 5 dk sonra yineaynı şey. 5 senedir çocuğu 5 dk bile bırakıp eşimle aşağı bahçeye bile inemedik çünkü bakmıyor bakmak istemiyor. bir keresinde ki hayatımda ilk defa küçük çocuğum 7 aylıkken eşim anne 2 saat bak biz baloncukla gezip gelecez dedi alışveriş yapacaktık büyüğü yanımıza aldık gittik. Dönüşte bir ton azar işittik kaynanamın suratı5karış zaten. Kayınbabam kaynanama laf sayıyor sen aptalsın sen salaksın sanane sen niye bakıyorsun gelin otursun baksın çocuğuna yada alsın yanınd götürsün diye. Eşim de sinirlendi günün birinde siz de elden ayağa düşerseniz bana muhtaç olursanız ben görürüm sizi diye. Ortam gerildi. Sonra hiçbirşey olmamış gibi düzeldi.
Bir keresinde de küçük oğlumu sünnet ettirdim gününü falan demiştik şu günü sünnet edecez diye. Bide büyük oğlum çok zor bi çocuk o sünnet günü burnumdan getirdi küçük ağlıyor susmuyor bir yandan büyük nr bulsa küçüğün kafasına atıyor sürekli zarar vermeye çalışıyor onu zaptediyorum bir yandan. Kafayı yiyecektim. Akşam aradı el gibi hayırlı olsun diye. Niye gelmedin anne çocuğun sünnetine dedim aman hiç heveslenmedim dedi. Yani dediğim gibi ödü kopuyor biraz çocuk bakmak zorunda kalacak diye.daha saysam birsürü şey var ama bunların dışında hiçbir kötü huylarını laf sokmalarını hiçbileylerini görmedim dediğim gibi ben bu konuyu kendi içimdd hazmedebilirsem iyi anlaşıyoruz. Ama ben her gidişimde bu defa çocukları hiç umursamasa da ben sinirlenmeyecem diye kendime söz veriyorum ama yapamıyorum etrafımda sürekli torunlarıyla ilgili annanne babanneler var. Benim annemler uzaktalar zaten senede bir hafta gidiyoruz. Bide benim çocuklarım tek torunlar yani başka evli çocukları da yok ama hiç değer görmüyorlar. Kızlar ben yanlış mı düşünüyorun önemsemek zorunda değiller mi abartıyor muyum bişeyler söyleyin. Teşekkürler cevaplarınız için şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?