Kim böyle bir kaynanası olsun ister?

Herkes çocuk bakmayı sevmez
Bu anneanne veya babaanne içinde geçerli
Çocuğu sever ama bakmak istemez
Şahsen torunum olsa ilerde sürekli bakmak istemem sanırım
Zor çünkü
Bu konuda kayınvalidemi mi tek geçerim
Bakın annem demiyorum. Kayınvaldem diyorum.
Sayısız kez kızları bırakıp tatile gittim günlerce. Bikerede of demedi. Benden daha iyi bakıyor hiç gözüm arkada kalmıyor.
Ama o bir istisna bence.
Ben yapamam öyle.

Yaşli başli insanlar ununu elemiş elegini asmiş artik biyerden sonra cocuk nazı, gürültüsü cekmek istemiyor olabilir gayet dogal, torunu bile olsa kolay degil ben bu yaşimda tahammul edemiyorum.

Esinizin annesini "siz de elden ayaktan dusersiniz " diye tehtit etmesi nasil bir rezilliktir...
Kendisini buyutmus bi de cocugunu mu buyutecek kadin? Kendinize guvenmiyorsaniz yapmasaydiniz iki cocuk, kime sordunuz acaba kaynanaya mi dogurdunuz? Bu nasil bir hayirsizliktir, o lafi soylemeye utanir insan.

Madem bu kadar sinir oluyorsunuz gitme sıklığınızı azaltın. Beklentiniz çok yüksek.
Benim kv, kızım 5 aylıkken ziyaretlerine gittiğimizde(yurtdışından gittik bu arada, ilk defa görüyorlar bebeği), kızım benden başka kimsede durmaz, uyumazdı. Bir gün gece boyu uyumadım, gündüz yarım saatliğine uyutmuştum..hemen yanımda bitip iş buyurdu bana:/
Böyle acımasızları da var..
Onları öyle kabullenmeniz lazım. Demek ki tahammülleri, sabırları yok çocuğa. Çocukla suratsız,isteksiz bir şekilde,söylenerek ilgilense daha mı iyi..böyle silik kalsın çocuğun hafızasında daha iyi..hem ne güzel kadın sizin dinlenmenizi de düşünüyormuş.

o zaman muhtemelen cocuk sevmiyor, oyalayacak gucu kendinde bulamıyor..
yeni dogum yaptiginda bir arkadaşıma gitmiştim, kayinvalidesi yanında kaliyordu..

"geceleri bir kere bile bebeği almıyor, agladiginda ilgilenmiyor. bir gece baksa ben uyusam falan " diye sikayetleniyordu, sasırdım.. yeni Dogan ve emen bebeğe nasil baksın yaşlı başlı birisi....
ama iste, insanların birbirinden beklentisi çok farklı olabiliyor,
kadir bir de evin yemeğini, günlük bulaşık süpürge islerini yapıyormuş.. e yaşlı kadın, onları yapsa yorulur zaten.
arkadasimin da, kalkip gece bebeğe bakmadı diye hayiflanmasi bana cok ayıp gelmişti..

ben de anneme yakin oturuyordum, sağolsun sevmek icin ya da yardima ; ancak kendi müsait olduğu zamanlarda gelirdii..
isim var anne gel desem, diyelim ki o gün arkdas toplantısı var, onu asla kaçırmaz giderdi.. kaç kez yeni Dogan bebekle yağmurun altında büyük çocuğumu okuldan almaya gittim.. ama ne diyelim ;
onlar da birer birey, bizim annemiz, çocukların nenesi dedesi olabilirler ama bu saatten sonra artık pasa gönülleri ne istiyorsa onu yapsınlar, boşverin ..
siz de beklenti icinde olmazsanız, bu davranislari gözünüze batmaz.. sağlıkla buyutun yavrularinizi insallah

Enteresan normalde babanneler torunlarına aşırı düskün olurlar. Direk sormayı denediniz mi? Neden böyle yapıyorsun anne diye? Belki geçerli bi sebebi vardır..

Benim kaynanaminda evi pislencek diye odu kopar. Yani eline çocuğun kreker vermeye korkuyorum. Biyere sürer bulaştırır, diye diye insani pisman eder. Parka götürürüz onlara geçince ustunu cikart parkta kedi köpek vardir hep der . Bende kaynanamın evinde bu konuda rahat edemiyorum cok mudahale ediyor

Torun sevgisi olsaydı sorumluluk ta alırdı değer de verirdi. Yeterince sevgi olmazsa anca bukadar ilgi olur. Bizimkiler de aynı. Bizim de tek problemimiz değer görmemek. Duvara dokunma leke olur , cama dokunma el izi olur , sus, sessiz ol. Koşma. Bağlayın çocuğu daha iyi. 2 haftada 1 görüp böyle davranınca çocuklar da anlıyorlar herşeyi artık. ve nekadar sevilirse okadar seviyorlar.ilerde de derler siz bizi sevmiyorsunuz... eee herşey karşılıklı.

Sünnete gelse daha uygun olurmuş. Ama çocuğunuza hiç bakmak zorunda değil. Beklentiyi kesin bence ilerde sizee bakmazsiniz esiniz demis zaten.

Bence bir kere bakarsam hep baktırır diye düşünüyor ve ondan bakmıyor 5 dakika bile. Anladığım kadarıyla genel olarak çocukları da sevmiyor pek...bakmak zor geliyor..

Herkes ister çocuklarının masallardaki gibi tonton, sevgi dolu aile büyükleri olsun ama olmuyorsa da, insanların zaten sorumlulukları olmayan şeyler için onları suçlamanın kimseye bir faydası yok. İçinizde büyüttüğünüz öfkeyle boş yere huzursuz olursunuz. Bunlar da böyle insanlar, böyle kabullenmek lazım, en azından çocuklarıma zarar veren davranışları yok şeklinde düşünüp, boş vermeye bakın.

Ben olsam bende bende bakmam inşallah çocuklarım bana güvenip çocuk yapmaz. Onları inanın zor büyütüyorum hayatımdan keyfimden uykumdan yememeden giymemden saglıguöfam kısacası herşeyimden veriyorum. Canları sagolun yavrularım helal olsun. Ama ben yıoranıyorum 50 yaşında olabilir kaynananız ama hayat yıpratıyor insan dogurduguna bakmak zorunda severek bakar cünkü kendi neden oldu. Ama siz dogurduysanız veya dünyaya gelmesine siz vesile olduysanız siz bakmak zorundasınız. Olur insallık hali hastalık olur ölüm olur destek beklersiniz. Haklısınız daama hiç bişey yoksa çocuk bakmak hiçte kolay bişey degil hayatınızdan ödünleri siz vereceksiniz. Zaten çocukları için hayatlarını vermiş insanlardan bişey istemeyin bencillik yapmayın.

Hamileyim daha dogurmadim ama kizim dogup buyudugunde bana guvenip cocuk yapmaz insallah, toruna bakamayacagimi onu kirmadan nasil soylerim diye dusunup duruyorum simdiden. Herkesin kapasitesi farkli benim kapasitem tek cocuk mesela. Bu benim torunumu sevmeyecegim anlamina gelmez ama bir canlinin sorumlulugunu almak cok farkli. Siz de iyi niyetlisiniz istediginiz seyler cok degil ama kayinvalidenize karsi doldurmayin kendinizi. Napalim kadinin kapasitesi bu, basi kaldirmiyor, dermani yok, yapamiyor gibi kendinizi telkin ederseniz bosuna sinir olmamis olursunuz. Size deger vermese en sevdiginiz yemekleri yapmazdi. Kadinin gelinle ve torunla bir problemi yok genel olarak cocuk bakmayi kafasi 5 dk bile kaldirmiyor anladigim kadariyla.

Bu arada ben boyle bir kaynanam olsun isterim. cocuk sorumlulugu disinda herseyde elini tasin altina koyuyor. hem cocugu bana baktirip hem de aksam yemegi icin menu siparisi vermiyor en azindan, ayni anda surayi da temizleyiver diyenler de olabiliyor bonus olarak bir de tepene agirlaman icin misafir bile cagirabiliyor

ben doğum yaptım ne aradı ne sordu bir hafta sonra yabancı gibi geldi. gerçi yabancı iftara gelmez çat kapı. iki saat kala iftara geldiler. 21 günlük oldu bebeğim bir kez geldiler. ne bi sorma ne bir arama. ihtiyaç duyuyor insan bu zamanlarda. şimdi birde bayram geldi. ne yapsam bilmiyorum. içimden gelmiyor gitmek aman.....

bak daha ne fena kaynanalar var. daha iyisine bakp eşinle kavga etme. daha fenasına bak bir iki eksik huyu yüzünden soğuma kv'den.

hamile iken gittik canım kızartma istedi..mutfağımı kirlietme dedi bana..tek söylediğim anne çok ayıp!!!
daha neler neler. eşimin annesi diye mecbur gidip geliyorum başkası olsa asla yüzüne bakmam .

Yoo tam yerinde bir cümleydi. 5 senedir bir kere bile 5 dk bile kendilerine çocuk bırakmayan ben ilk ve son defa uyuyan çocuğu bırakıp gidiyorun 2 saat sonra dönüyorum ve bir ton azar işitiyorum otur çocuğuna bak bırakma yada yanında götür diye sesler yükseliyor. Ben hakediyor muyum bu muameleyi ne var yani insanın zor zamanında karşısındakine işi düşemez mi ki bu bir aileyse. O zaman herkes de aldığı değerin karşılığını verir

Doğuma gelmeme olayı bizde de var normal zamanda gelir gider ama iki doğumumda da tam 2 aylık olmuştum geldi. Ayrıca kendi annem de uzakta ve çalışıyor bir hafta izin alıp geliyordu sonra ben çocuklarla başbaşa kalıyordum. İkinci doğumum çok zor geçti telde soruyor nasılsın diye çok kötüyüm anne çok zor geçti diyorum her seferinde olur olur bişey olmaz herkesin ikinci doğumu zor geçiyor diyor. İnanın tam 6 aylık olana kadar dikiş yerlerimden sürekli kan geldi felçli gibiydim doktor doktor dolandım o kadar kötü geçti. Peki niye gelmedi bana bşr bardak su vermek istememek için değil büyük ve çok yaramaz olan ilk torunla biraz ilgilenmek zorunda kalacak diye. Kadında çocuk resmen fobi haline gelmiş her geçen gün her yaptığına daha da şaşırır oluyorun

Herkes çocuk sevmek zorunda değil. Torunu da olsa ilgilenmek istemeyebilir. Başka bir sorununuz yoksa, çocuklar konusunda beklentiniz olmasın. Beklenti içinde olduğunuz için üzülüyorsunuz.

Önemsemek "zorunda" değiller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…