• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim böyle bir kaynanası olsun ister?

Başka zaman olsa bakmak zorunda değil derimde zaten devamlı birakmiyomussunuz. Koca çocuk biraz oyalasa nolur Sanki. El elinkine bakiyo sonuçta torunu bu. Ayrıca hepsini de geçtim sünnetine gelmemekle çok ayıp etmiş. Dedesi de mi gelmedi? Başka bi sorununuz olmadığına emin siniz dimi?

Kv kendi çocuklarını kendisi mi büyütmüş burasi önemli. Misal benim ablalarim çocuk bakmayı bilmez doğurdular sadece. annem bakti büyüttü şimdi de anlamazlar çocuk bakımından. Geçen geldi ablam oğlum çok ağlıyor diye kafam kaldırmıyor diyor.
Evet haklısınız kaynanam kendi kaynanasıyla aynı evde kalmışçocuklarını hep kaynanası büyütmüş

Aynı benim kayinvalide eltimin çocuklarını yaklaşık 5 dk kucağında taşır az mizaldanınca işte ayşe çocuğun uykusunu geldi emmek istiyor seni istiyor diye hemen veriyor lafa gelince de torun Allah torun laf hep. Valla sizin yerinize olsam iki haftada birde gitmem mesafemi koyarım insan torununa bi kaç saat bakamiosa sizden de ilgi beklemesin. Hersey karşılıklı

Sorumluluk almak istemiyor bana göre. Ama geçen parka götürdüm teyzenin biri iki çocuğu getirmiş babannesi oluyormuş annesi ve babası tatile gitmişler kendisine bırakıp bir hafta. Yani böyle babanneler var ki ben bu şekilde birsorumluluk yüklemiyorum. Çevremde gördükçe ki hep denk geliyor niyeyse böyle iyi babanneler gelip eşimle kavga ediyorum sizinkiler niye böyle değildiye.
Niye eşinle kavga ediyorsun ki? Beklentini düşür, herkes aynı olmak zorunda değil. Torununa düşkün olsa o da problem olurdu, bugün başka bir konuda da babaanne ve dede torunlarına çok düşkün diye eleştiriliyorlardı. Benim de bir oğlum var şimdiden korktum gelinlerden, ne yapsan mutlu edemiyorsun.

farzedinki annesi hayayta olmayan biriyle evlendiniz o zaman kimden bekleyecektiniz cocuguma baksın da ben dısarı cıkayım diye.

madem bakmıyor siz de beklemeyin.

hem sizin ondan beklentiniz olmazsa onunda sizden beklentisi olmaz ne güzel iste.

ben annemin bir kere bile bizi ne anneannemize ne babannemize bıraktiginı bilmem. cunku ikiside yaslı insanlardi oyle cocuk bakacak kapasitede degildiler. annemin hic sikayet ettiginı duymadım.

baska sorun yokmuş kendinizi doldurmayın.

En zor en yipranilan surec bebeklik hele kolikse yaninda olmayacaksalar hic olmasin demek geliyor icimden bizde tektik bize kimse yardim etmedi derler hep eeee tamam sizin digerlerinden ne farkiniz kaldi o halde su gecici surecte az cok yardimci olmuyolar
Kimse annesini babasini secemiyor oldugu gibi kabul etmek zorundayiz

Başka zaman olsa bakmak zorunda değil derimde zaten devamlı birakmiyomussunuz. Koca çocuk biraz oyalasa nolur Sanki. El elinkine bakiyo sonuçta torunu bu. Ayrıca hepsini de geçtim sünnetine gelmemekle çok ayıp etmiş. Dedesi de mi gelmedi? Başka bi sorununuz olmadığına emin siniz dimi?
Yok canım ikisi de gelmedi. 5. Gün geldiler el gibi gözün aydın deyip birkaç saatoturup gittiler. Bilerek ilk gün gelmediler çocuk bakmak zorunda kalmasınlar diye. Başka gerçekten sorunumuz yok hatta kaynanam her gittiği yerde beni anlatır gelinim allah razı olsun çok iyi diye. Hakkınk da yemeyeyim bende gitsem mesela her gidişimde sevdiğim yemekleri yapar. Mesela bulaşık yıkarım sen git otur ben yaparım der. Ama iş çocuğa gelince 2 dk alayım da gelin de rahat etsin azcık demez

Yok canım ikisi de gelmedi. 5. Gün geldiler el gibi gözün aydın deyip birkaç saatoturup gittiler. Bilerek ilk gün gelmediler çocuk bakmak zorunda kalmasınlar diye. Başka gerçekten sorunumuz yok hatta kaynanam her gittiği yerde beni anlatır gelinim allah razı olsun çok iyi diye. Hakkınk da yemeyeyim bende gitsem mesela her gidişimde sevdiğim yemekleri yapar. Mesela bulaşık yıkarım sen git otur ben yaparım der. Ama iş çocuğa gelince 2 dk alayım da gelin de rahat etsin azcık demez

Mesela benim.kaynana koyde 6 saatlik yol ne yemek pisirir ne temizlik yapar tatil diye gidip 2 kati yorulup donerim hep

farzedinki annesi hayayta olmayan biriyle evlendiniz o zaman kimden bekleyecektiniz cocuguma baksın da ben dısarı cıkayım diye.

madem bakmıyor siz de beklemeyin.

hem sizin ondan beklentiniz olmazsa onunda sizden beklentisi olmaz ne güzel iste.

ben annemin bir kere bile bizi ne anneannemize ne babannemize bıraktiginı bilmem. cunku ikiside yaslı insanlardi oyle cocuk bakacak kapasitede degildiler. annemin hic sikayet ettiginı duymadım.

baska sorun yokmuş kendinizi doldurmayın.
benim kayınvalide ve kayınpeder de boyle..
bir arada bahçeli yazlık bir yerde duruyoruz senenin belirli kısmında, alip bir kere parka, markete gitmez mesela dedesi..
ama bizimkiler, aman bir şey olur da, bizim basımıza kalır diye evhamlandiklari icin yaklasmiyorlar ..
belki sizinkilerde de boyle bir düşünce vardir...
bir keresinde bebeği yıkarken anne gel yardim et dedim. yok aman bir şey olur ben korkarim dedi geri çekildi.. çok fazla paranoyaklar..
ogullariniz cok hareketliyse , pesinden gidemeyiz zaptedemeyiz diye dusunuyorlardir belki..
madem baska kotu tarafları. sizi rahatsız eden yanlar yok.. bu huylarını da boyle kabul edin.. insanları ve düşüncelerini değiştiremeyiz maalesef..
Yok canım bu böyle bişey değil. Yani mesela ikinci oğluma hamileyim ilk oğlum da küçük aklı ermiyor karnıma tekme atıyor aynı odadayız ben bağırıyorum yapma diye iteliyorum insan bi gelip almaz mı anneye myle yapma diye. Yada ikinci hamileliğim çok sorunlu geçti yere oturamıyordum büyük oğlum sürekli yalvarıyor anne nolur yere otur araba gönderelim birbirimize diye. Oturamam oğlum babannen oynasın diyorum aman kendi kendine oynasın diye cevap veriyor bukadarzor olamaz 5dk yere oturup çocukla araba göndermek ki yaşlı da değil 50 yaşında. Yani bizim durum çok faklı

Bende oraya her gidişimde kaynanama güvenerek mi ben bu çocuğu yaptım hiçbirşeyine kırılmayacam diyorum sonra insanoğlu işte kendimi yiyorum aşırı ilgisizlik karşısında.
Siz çok beklentilisiniz hep böyle kendinizi yiyip bitirisiniz. birde esinle lavga etmek ne demek ya hu senin annenler neden böyle ne demek bakmak zorunda değil evet arada ilgilense olur mu olur ama istemiyor demek ki zorla değil ya fitne fesat degilse laf sokmuyor seni üzmüyorsa şansını zorlama bence
8 senelik evliyim bende gurbettetim kimsem yok çevremde cok zorlu iki çocuğum var hele ki ufagim kök söktürüyor bana sokakta dahi çocuk sesi duyunca fena oluyorum artik oğlumdan dolayi cok zorluyor beni ama kimseye bak ilgilen demiyorum asla beklemem memlekete gidince de ben bakiyorum sıfir beklenti sonsuz mutluluk diyorum size kv genel olarak iyiyse bir noktaya takilmak dogru degil bence

Ya zor zamanlarinda destek beklemis kadin bu gecici surecte yaninda olmayipta ne zaman olucak iyiyken zaten herkez yaninda zor gunler icin yokmudur aile kavrami anlamiyorum gercekten bazilarini

Kızlar merhaba. Konuya nerden başlasam bilmiyorum. 8 senedir evliyim kaynanama arabayla 1 saatlik uzaklıkta bir yerde oturuyorum. Kendisine ortalama 15 güne bir gider 1gece kalır döneriz. Kötü veya anlaşamadığım yönlerini sayamam genel olarak bir sorunumuz yok aksine her zaman isteyerek gidiyorum ve kendi annemden de daha iyi anlaşıyorum diyebilirim. Ama şu son 5 senedir aylar yıllar geçtikçe içimde daha biriken belki de haksız olduğum bir sorunum var. İki çocuğum var biri5 diperi 1 yaşında. Kaynanamın öyle bir huyu varki ödü patlıyor bi torunuyla bi 5 dk ilgilenmek zorunda kalacak diye. İlk çocuğum doğdu sabaha kadar ağlardı çokgazlıydı bütün ev ayağa kalkardı kendisi bi kapımı açıp kızım bu çocuk niye ağlıyor demezdi. Sabah da küfür eder gibi aslında duydum çocuğun sesini hep de aman geriye uyuya kalıyordum diyordu. Oğlum şimdi 5 yaşında 500 kere babanne babanne babanne diye konuşur bir tane çocuğadönüp de efendim demez. Anne çocuk sana diyor derim haa noldu söyle diye döner 5 dk sonra yineaynı şey. 5 senedir çocuğu 5 dk bile bırakıp eşimle aşağı bahçeye bile inemedik çünkü bakmıyor bakmak istemiyor. bir keresinde ki hayatımda ilk defa küçük çocuğum 7 aylıkken eşim anne 2 saat bak biz baloncukla gezip gelecez dedi alışveriş yapacaktık büyüğü yanımıza aldık gittik. Dönüşte bir ton azar işittik kaynanamın suratı5karış zaten. Kayınbabam kaynanama laf sayıyor sen aptalsın sen salaksın sanane sen niye bakıyorsun gelin otursun baksın çocuğuna yada alsın yanınd götürsün diye. Eşim de sinirlendi günün birinde siz de elden ayağa düşerseniz bana muhtaç olursanız ben görürüm sizi diye. Ortam gerildi. Sonra hiçbirşey olmamış gibi düzeldi.
Bir keresinde de küçük oğlumu sünnet ettirdim gününü falan demiştik şu günü sünnet edecez diye. Bide büyük oğlum çok zor bi çocuk o sünnet günü burnumdan getirdi küçük ağlıyor susmuyor bir yandan büyük nr bulsa küçüğün kafasına atıyor sürekli zarar vermeye çalışıyor onu zaptediyorum bir yandan. Kafayı yiyecektim. Akşam aradı el gibi hayırlı olsun diye. Niye gelmedin anne çocuğun sünnetine dedim aman hiç heveslenmedim dedi. Yani dediğim gibi ödü kopuyor biraz çocuk bakmak zorunda kalacak diye.daha saysam birsürü şey var ama bunların dışında hiçbir kötü huylarını laf sokmalarını hiçbileylerini görmedim dediğim gibi ben bu konuyu kendi içimdd hazmedebilirsem iyi anlaşıyoruz. Ama ben her gidişimde bu defa çocukları hiç umursamasa da ben sinirlenmeyecem diye kendime söz veriyorum ama yapamıyorum etrafımda sürekli torunlarıyla ilgili annanne babanneler var. Benim annemler uzaktalar zaten senede bir hafta gidiyoruz. Bide benim çocuklarım tek torunlar yani başka evli çocukları da yok ama hiç değer görmüyorlar. Kızlar ben yanlış mı düşünüyorun önemsemek zorunda değiller mi abartıyor muyum bişeyler söyleyin. Teşekkürler cevaplarınız için şimdiden.
Bazı insanlar çocuklara tahammül edemiyor.Uzun süre yalnız yaşayan çocuklarını önceden buyutup sessızlıge alışılan evde çocuk sevgısı olmuyor.Ama genel olarak ıyılermış.Bazı insanlar öle candan olamıyor.Bence beklentınızı dusurun.Çocugunuza cevap vermıosa annecım cocuk etkılenıyor dersınız.

Siz çok beklentilisiniz hep böyle kendinizi yiyip bitirisiniz. birde esinle lavga etmek ne demek ya hu senin annenler neden böyle ne demek bakmak zorunda değil evet arada ilgilense olur mu olur ama istemiyor demek ki zorla değil ya fitne fesat degilse laf sokmuyor seni üzmüyorsa şansını zorlama bence
8 senelik evliyim bende gurbettetim kimsem yok çevremde cok zorlu iki çocuğum var hele ki ufagim kök söktürüyor bana sokakta dahi çocuk sesi duyunca fena oluyorum artik oğlumdan dolayi cok zorluyor beni ama kimseye bak ilgilen demiyorum asla beklemem memlekete gidince de ben bakiyorum sıfir beklenti sonsuz mutluluk diyorum size kv genel olarak iyiyse bir noktaya takilmak dogru degil bence
Bu tarz yorumları duyup kendime gelmek istiyorum hakikaten bazen abartıyorum galiba. Gurbette büyütüyormuşsunuz beni anlarsınız aynı şekilde zor iki çocuğum var beklenti içine girmesem herşey çok güzel olacak. Büyüyecekler bugünler de geçecek inşallah

Benim kayınvalideye benziyor :)
Ama benimki bir tık daha iyi sanırım.
5 yıldır anneyim, 1 yıl da hamilelik. 6 senede 3 kez çocuklarımı bıraktım.
İkisinde uyuyorlardı.
Birinde hastaneye gitmem gerekiyordu.
Lafın gelişi değil yani gerçekten 3 kez:)

Bir araya gelince oynar, sever, yedirir içirir. Ama yine de tam olarak bir babaanne gibi değil.
Ben bunu hiç sorun etmiyorum.
Umrumda değil.
İnsan insana lazım muhtaç olacağız zaman zaman birbirimize elbet ama böyle alıştık, böyle düzen tutturduk.

Bence siz de beklentiye girmeyin.
Sizinki daha betermiş, kafaya takmakta haklısınız bu kadarı fazla.
Ama yapacak birşey yoksa yoktur. En iyisi beklentisiz olmak.

Bende oraya her gidişimde kaynanama güvenerek mi ben bu çocuğu yaptım hiçbirşeyine kırılmayacam diyorum sonra insanoğlu işte kendimi yiyorum aşırı ilgisizlik karşısında.

15 de bir gitmeseniz.. hem 1 saatlik yol için niye kalıyorsunuz ki. dönün evinize birlikte geçirdiğiniz vakit de azalır daha az sinir olursunuz.

Kendi çocuklarım dışında bir çocuk bakmak bana da her zaman eziyet gibi gelmiştir. Yengemin çocukları küçüktü bana bırakıp bir yere gideceğini anladığım gün evden kendimi dışarıya atardım hemen. Evlenipde çocuk sahibi olana kadar kimsenin çocuğuna bakmadım hep kaçardım . Şu an bile öyleyim inanın birisi çocuğunu bıraksa bakamam, bakmak istemem. Çocukları çok seviyorum ama uzaktan yani,sorumluluk alacak bakacak kadar değil. Kendi çocuklarıma gelince de kimseye emanet edemem öyle de bir huyum var.
Kv kısmına gelince de 2 çocuğum var ve daha 1 gün olsun 1 saatliğine bile bakmadı.

Back