Kim böyle bir kaynanası olsun ister?

Mecbur değilki.

Çocuk doğurmaya karar verince sordunuzmu bakacakmısın diye

Yani ben yeni nesil anne babalardaki bu kayinvalidem/annem cocuguma baksin, yardim etsin beklentisine hic anlam veremiyorum. Kendinize guvenmiyorsaniz bu dunyaya cocuk getirmeyeceksiniz.

O insanlar bu yastan sonra sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Zaten zamaninda sizleri dogurup buyutup bakmislar. Artik onlarin kafa dinleme zamani.

Evet sevmiyorsa, hic sarilip opmuyorsa buna uzulup sorun edebilirsiniz. Ama alip parka goturmuyor, biraktigimda bakmak istemiyor diye kizmaya hakkiniz yok.

Hanımefendi sizin kayınvalidenizden çok daha önemli bir sorununuz var yazdıklarınıza göre. Çocuğunuz kardeşine ve size zarar veriyor hem de ciddi bir zarar bunu oyun sanması asla bir mazeret değil. Böyle bir oyunun olamayacağını ona anlatmak sizin göreviniz. Siz yapma dediğinizde dinlemeyen çocuğun babaanneyi dinleyeceğini düşünüyor musunuz? Kriz yönetiminiz sıfır belli ki çocuğunuzun problemli sizin bulduğunuz geçici çözüm de dayak atmak. Bütün bunların arasında dert ettiğiniz şeyin kayınvalide olmasına hayret ettim

Bence kimse torununa bakmak zorunda değil..isteğe bağlı bu gönül işi...Üzerine kalsın istemiyordur...

Evladının evladı onlar neden bu kadar mesafe koyuyorlar ki Dede bari biraz ilgili olsaymış.Allah hidayet versin,Sana da sabır versin.

Bana hiç normal gelmedi arkadaşların aksine.Çocuk bakmak demek, uzun süreler emek vermek, bağlayıcı bir zaman dilimini ona ayırmak demektir.Siz zaten on beş günde bir gün gidiyorsunuz.Üstelik o bir gün de üzerine atıp gezmiyorsunuz.Alışverişe gidilip, uyuyan çocuk iki saat bırakıldı diye yedi kat yabancı bile böyle bir muamele göstermez.İnsanlık hali zor bir durumda da kalabilirsiniz, iki saat çocuk bırakabilecek kadar bile ranjı olmaması kişinin çok olağan bir davranış şekli değil.

Her şeyi geçtim, bir çocuk kişiye seslenirken duymazlıktan gelmek, çocuğun kendini önemsiz ve değersiz hissetmesine, rencide olmasına neden olur.Nasıl yetişkin bir insana bu durumu yaşatmıyorsak, küçük bir çocuğa da yaşatmaya hakkımız yok.Üstelik çocuklar küçük oldukları için bu duruma maruz kaldıklarını düşünüp daha çok üzülüyorlar.Çocukluktan itibaren saygı göstermemiz ve onlara birey olarak kıymet vermemiz gerekir ki çocukta kendine güven ve değer duygusu oluşabilsin.Çocuğuma saygısızlık yapılan yere daha az gitmeyi tercih ederim açıkçası.Hatta makul bir şekilde olan durumu da çocuğa açıklarım, üstelik uyarırım da kişiyi.

Kadın kötü bir kadın değil koru anlattığınıza gore . Belki kadının çocuk bakmakla ilgili bir sıkıntısı var . Acaba çocuğunu büyüturken nasilmis hakkaten merak ettiğim için söylüyorum. Belki bir fobisi var . Belki psikolojik bir kaygısı . Direnç gosteeiyormus baksanıza. Çocuğa bakmıyormus seslenince. Ağladığını duyuyormus ama kalkıp bakmıyormus. Belki de biri gaza getirdi ilgilenirsen sana kalır çocuk bakımı diye ne bileyim aklıma bunlar geldi . Ama eger başka zararı yoksa kadının sikmayin canınızı . Boşverin . Size karsi sizinle ilgili bir tutum degil belli ki . Sizin çocukların sağlığı yerinde olsun Allah başka dert vermesin gerisini de takmayin nolacak amannnnn

Sevgili konu sahibi seni tenzih ederek söylüyorum ki;

Lütfen. Yalvarıyorum ki çocuğuma...kişisi bakmadı diye konu açmayın...

Bakmasın zaten.

Ben bakmak istemem kimsenin çocuğuna. Baktım çünkü zamaninda. emanet çocuğa bakmak ne demektir biliyo musunuz?

Bi de sonrasında yaptığının hesabını verirsin.

Bunu niye giydirdin?

Bunu niye cikardin?

Neden yedi/yemedi?

Neden uyudu/ uymadı?

Dışarı cıktı mi/çıkmadı mı?

Evet belki ebeveyn (özellıkle anne) hesap sormak amacıyla sormuyor bu sorulari ama yibe de cevap vermek çok zor geliyodu.

Parka götürürsem de orda düşerse? Ama götürmezsem de sıkılıyor. ?? Ya orda bi çocuk vurursa da annesinin aklından bi şey geçerse???

Burdaki anne kim olursa olsun. Isterse kardeşim olsun,isterse dadısı olduğum çocuğun annesi olsun fark etmiyor.

Mesele çocuğun emanet olması.

Burda bu konuları görünce deliriyorum

Annrm hayatta bakmaz . ama bak diyemem. Biliyorum çünkü nasıl bi sey olduğunu.

Benim kv de hayatta bakmaz. Gözleri ile bile bakmaz. Ama bakmasın. Zorla değil ya.. kadının mizacı bu. Seviyosa bile icinden seviyor. Göstermiyor.

Anneler ve kaýinvalideler çok sanssiz. Evlatların daima beklenti içinde olduğu zamana denk geldiler.

Ben büyükanne olursam söyleyeceğim; bana çocuk birakmayın. Ilgilen demeyin. Yapıyosanız bakın. Bakmıyosaniz yapmayın.

Sevgili konu sahibi: sana gelince,eger kadinla başka bi sorununuz yoksa kendinizi doldurmayın. Özellikle kalp kıran bir kv sahibi olarak diyorum ki; kadın iyi bir kadınsa siz de onu hoş tutun. Mizacı budur. Yorgundur. Emanet hiçbir şeye yaklasmak istemiyodur.

Buna anlayis gösterin. Kendi kendinizi kırmaýin.

Kayinvalidem de bu kadar olmasa da bakmaya pek gonlu yok ama hic bence hakli kadin coluk cocuk buyutmus gelmis altmis yasina bir yastan sonra gercekten insanin tahammulu azaliyor,heleki cocuklari seven bir yapisi yoksa torunu bile olsa cocuk sesi rahatsiz edebilir.Ben de oyle cok acil doktor isi vs. Olmadigi surece birakmam ,sevmem oyle seyleri.Cocuk benim cocugum yeri geldi mi alisverisimi de gezmemi de onlarla yapmam gerekecek,heleki alisverislerim tam bir iskence,sinirden agladigim gunleri bilirim ama yinede hic minnet etmedim etmem de...

Bence çocuk yapanlar kendilerine guvenmiyorsa yapmamali :) buyukler bakmak zorunda degil onlar zamaninda buyutmus sira bizlerde herkes kendi çocuğuna baksin sunnet mevzusundada herkesin kendi gorusu kimisi oglusunum seyi kesiliyo diye hungur hungur aglar kimiside okadar onemsemez siradan gelir yani abartmanin anlami yok ben boyle düşünüyorum kimseyede trip atmadm kafamada takmadm çocuğuma bakmiyo diye

Şaşırdım doğrusu 1 saatlik mesafeden 2 ay sonra gelmek bence yaşlılık değil bencillik, ben de anneye babaya güvenerek çocuk sahibi olunmaz diyorum ama eli sağlam ayağı sağlam bir destek olsa ne olur acaba kötü bir tecrübeleri mi var birirnin çocuğuna bakarken yanlışlıkla zarar vermek ya da buna şahit olmak gibi. Bu kadar meraklı değillerse 2 ayda 1 gidin bacım 15 gün ne ya

Herkesin derdi ayrı ayrı ya.Benim kv çocuklarımla kafayı yemiş durumda kadın çocuklarım için benimle çekişme de yapabilse alacak o bakacak çocuklara hiç kızı olmamış benim iki tane olunca kendinin sanıyor o derece

ne olmuş bizim millete ya..
okuyorum çoğu yorumda , uapmak zorunda değil ilglinmek zorunda değil bakmak zorunda değil. komşu arkadaş eş Dost yapıyor elinden geleni. ne ara bu kadar birbirinden bi haber bananeci bencil bir toplum olduk. anne sonuçta . insan torununa erinirmi? yanlış bir davranış. ama konu sahibine şunu derim ,arkadaşım daha beterine bak, sen ona uyma. iyiliğini güzelliğini koru. ve dua et. Allahım onun kalbine torun gelin sevgisi ver. ve aramızı daha muhabbetli eyle.

seninki ortasını bulamamış

Tarzlari boyle gibi.. sizlik bi durum degil..bi arkadasiminda kendi annesi böyle...5 dk torununa baksa kendi kizina soyleniyor, ariyor, hadi gel çocuğunu al vs.. bu huylarini böyle kabullenmeniz gerek, beklentiniz olmasin..degismezler

Ya kimse kimsenın çocuğuna bakmak zorunda değiller ki zaten belli yaştaki insanlar bunlar hani herkes çocuğuna kendi baksın ha cevap vermemesi falan hoş değil tabiki ama

Eşinizi kim büyüttü acaba merak içindeyim kendi kendine büyüdü sanırım 9 ay karnında taşıyan da bir başkası sanırım

Kv nereli karadeniz mi ? Bence sorumsuz etliye sütlüye karışmıyor.Insan torununun sünnetine nasıl heveslenmez.15 gün azmış bence 1 ayda git anlasin, ayıp

Bence çocuk sevgisi Yok onlarda diğerleri evlensin onlara da aynısını yaparlar
Ve değiştiremezsin onları sıkma canını görmezden gel madem ki iyiler genel olarak tek kötü tarafları da bu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…