Kim böyle bir kaynanası olsun ister?

Başka zaman olsa bakmak zorunda değil derimde zaten devamlı birakmiyomussunuz. Koca çocuk biraz oyalasa nolur Sanki. El elinkine bakiyo sonuçta torunu bu. Ayrıca hepsini de geçtim sünnetine gelmemekle çok ayıp etmiş. Dedesi de mi gelmedi? Başka bi sorununuz olmadığına emin siniz dimi?

Evet haklısınız kaynanam kendi kaynanasıyla aynı evde kalmışçocuklarını hep kaynanası büyütmüş

Aynı benim kayinvalide eltimin çocuklarını yaklaşık 5 dk kucağında taşır az mizaldanınca işte ayşe çocuğun uykusunu geldi emmek istiyor seni istiyor diye hemen veriyor lafa gelince de torun Allah torun laf hep. Valla sizin yerinize olsam iki haftada birde gitmem mesafemi koyarım insan torununa bi kaç saat bakamiosa sizden de ilgi beklemesin. Hersey karşılıklı

Niye eşinle kavga ediyorsun ki? Beklentini düşür, herkes aynı olmak zorunda değil. Torununa düşkün olsa o da problem olurdu, bugün başka bir konuda da babaanne ve dede torunlarına çok düşkün diye eleştiriliyorlardı. Benim de bir oğlum var şimdiden korktum gelinlerden, ne yapsan mutlu edemiyorsun.

farzedinki annesi hayayta olmayan biriyle evlendiniz o zaman kimden bekleyecektiniz cocuguma baksın da ben dısarı cıkayım diye.

madem bakmıyor siz de beklemeyin.

hem sizin ondan beklentiniz olmazsa onunda sizden beklentisi olmaz ne güzel iste.

ben annemin bir kere bile bizi ne anneannemize ne babannemize bıraktiginı bilmem. cunku ikiside yaslı insanlardi oyle cocuk bakacak kapasitede degildiler. annemin hic sikayet ettiginı duymadım.

baska sorun yokmuş kendinizi doldurmayın.

En zor en yipranilan surec bebeklik hele kolikse yaninda olmayacaksalar hic olmasin demek geliyor icimden bizde tektik bize kimse yardim etmedi derler hep eeee tamam sizin digerlerinden ne farkiniz kaldi o halde su gecici surecte az cok yardimci olmuyolar
Kimse annesini babasini secemiyor oldugu gibi kabul etmek zorundayiz

Yok canım ikisi de gelmedi. 5. Gün geldiler el gibi gözün aydın deyip birkaç saatoturup gittiler. Bilerek ilk gün gelmediler çocuk bakmak zorunda kalmasınlar diye. Başka gerçekten sorunumuz yok hatta kaynanam her gittiği yerde beni anlatır gelinim allah razı olsun çok iyi diye. Hakkınk da yemeyeyim bende gitsem mesela her gidişimde sevdiğim yemekleri yapar. Mesela bulaşık yıkarım sen git otur ben yaparım der. Ama iş çocuğa gelince 2 dk alayım da gelin de rahat etsin azcık demez

Mesela benim.kaynana koyde 6 saatlik yol ne yemek pisirir ne temizlik yapar tatil diye gidip 2 kati yorulup donerim hep

Yok canım bu böyle bişey değil. Yani mesela ikinci oğluma hamileyim ilk oğlum da küçük aklı ermiyor karnıma tekme atıyor aynı odadayız ben bağırıyorum yapma diye iteliyorum insan bi gelip almaz mı anneye myle yapma diye. Yada ikinci hamileliğim çok sorunlu geçti yere oturamıyordum büyük oğlum sürekli yalvarıyor anne nolur yere otur araba gönderelim birbirimize diye. Oturamam oğlum babannen oynasın diyorum aman kendi kendine oynasın diye cevap veriyor bukadarzor olamaz 5dk yere oturup çocukla araba göndermek ki yaşlı da değil 50 yaşında. Yani bizim durum çok faklı

Bende oraya her gidişimde kaynanama güvenerek mi ben bu çocuğu yaptım hiçbirşeyine kırılmayacam diyorum sonra insanoğlu işte kendimi yiyorum aşırı ilgisizlik karşısında.
Siz çok beklentilisiniz hep böyle kendinizi yiyip bitirisiniz. birde esinle lavga etmek ne demek ya hu senin annenler neden böyle ne demek bakmak zorunda değil evet arada ilgilense olur mu olur ama istemiyor demek ki zorla değil ya fitne fesat degilse laf sokmuyor seni üzmüyorsa şansını zorlama bence
8 senelik evliyim bende gurbettetim kimsem yok çevremde cok zorlu iki çocuğum var hele ki ufagim kök söktürüyor bana sokakta dahi çocuk sesi duyunca fena oluyorum artik oğlumdan dolayi cok zorluyor beni ama kimseye bak ilgilen demiyorum asla beklemem memlekete gidince de ben bakiyorum sıfir beklenti sonsuz mutluluk diyorum size kv genel olarak iyiyse bir noktaya takilmak dogru degil bence

Ya zor zamanlarinda destek beklemis kadin bu gecici surecte yaninda olmayipta ne zaman olucak iyiyken zaten herkez yaninda zor gunler icin yokmudur aile kavrami anlamiyorum gercekten bazilarini

Bazı insanlar çocuklara tahammül edemiyor.Uzun süre yalnız yaşayan çocuklarını önceden buyutup sessızlıge alışılan evde çocuk sevgısı olmuyor.Ama genel olarak ıyılermış.Bazı insanlar öle candan olamıyor.Bence beklentınızı dusurun.Çocugunuza cevap vermıosa annecım cocuk etkılenıyor dersınız.

Bu tarz yorumları duyup kendime gelmek istiyorum hakikaten bazen abartıyorum galiba. Gurbette büyütüyormuşsunuz beni anlarsınız aynı şekilde zor iki çocuğum var beklenti içine girmesem herşey çok güzel olacak. Büyüyecekler bugünler de geçecek inşallah

Benim kayınvalideye benziyor :)
Ama benimki bir tık daha iyi sanırım.
5 yıldır anneyim, 1 yıl da hamilelik. 6 senede 3 kez çocuklarımı bıraktım.
İkisinde uyuyorlardı.
Birinde hastaneye gitmem gerekiyordu.
Lafın gelişi değil yani gerçekten 3 kez:)

Bir araya gelince oynar, sever, yedirir içirir. Ama yine de tam olarak bir babaanne gibi değil.
Ben bunu hiç sorun etmiyorum.
Umrumda değil.
İnsan insana lazım muhtaç olacağız zaman zaman birbirimize elbet ama böyle alıştık, böyle düzen tutturduk.

Bence siz de beklentiye girmeyin.
Sizinki daha betermiş, kafaya takmakta haklısınız bu kadarı fazla.
Ama yapacak birşey yoksa yoktur. En iyisi beklentisiz olmak.

Bende oraya her gidişimde kaynanama güvenerek mi ben bu çocuğu yaptım hiçbirşeyine kırılmayacam diyorum sonra insanoğlu işte kendimi yiyorum aşırı ilgisizlik karşısında.

15 de bir gitmeseniz.. hem 1 saatlik yol için niye kalıyorsunuz ki. dönün evinize birlikte geçirdiğiniz vakit de azalır daha az sinir olursunuz.

Kendi çocuklarım dışında bir çocuk bakmak bana da her zaman eziyet gibi gelmiştir. Yengemin çocukları küçüktü bana bırakıp bir yere gideceğini anladığım gün evden kendimi dışarıya atardım hemen. Evlenipde çocuk sahibi olana kadar kimsenin çocuğuna bakmadım hep kaçardım . Şu an bile öyleyim inanın birisi çocuğunu bıraksa bakamam, bakmak istemem. Çocukları çok seviyorum ama uzaktan yani,sorumluluk alacak bakacak kadar değil. Kendi çocuklarıma gelince de kimseye emanet edemem öyle de bir huyum var.
Kv kısmına gelince de 2 çocuğum var ve daha 1 gün olsun 1 saatliğine bile bakmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…