Kilolu olmak ve sonrası... :(

musmutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
2.858
1.228
selamlar arkadaşlar;
benimde derdim bugünlerde bana ağır gelen kilolarım. Annem hep ben evlenmeden önce 55 kilodaydım iki karış belim vardı, 38 beden giyiyordum, evlilik bana kilo aldırdı derdi. bende ya he anne he derdim. oda çocuğum bak inanmıyorsun bana evlenince görecem ben seni derdi.
Gördüm mü gördüm. hemide hayatımda hiç görmediğim 80 KG rakamını gördüm. Dün annecimle konuştum Ah anacumm benim kilolar aldı başını gidiyor dedim oda patlattı bir kahkaha ya annene inanmazsan bak sonu böyle olur dedi. Her konuda olduğu gibi bundada haklı çıktı ya annem pes dedim annelerin var ilahi güçleri buna kanaat getirdim. Getirdim de bana faydası oldumu tabiki hayır.
Eşimde beni son 1 aydır TOS TOSUM diye seviyor. Pehlivanım bile dedi dün.
dün gece hızlı bir kararımdan sonra bugün itibariyle diyetime başlamış bulunuyorum. eşimede dedim ki bana kilo verirsem bir ödül ver oda 10 kg ver sana kredi kartımızı bir günlüğüne sınırsız hale getirecem dedi birde memleketime tatile gönderecek yani uzun lafın kısası iddaya girdik rezil olmamam lazım. sabah kahvaltımı öğlen yemeğimi çok az bir şekilde yedim.akşam marul ve salatalıktan oluşan salata yedim sadece kendimi bi ara marulun yeşil yaprakları ağzımca cart curt ederken kendimi inek hissettim.
saat 19:00 da salatamı yedim ve o saatten beri su içip duruyorum mideme kramplar giriyor açlıktan ama dayanıyorum. kaç kere dolabın başına gidip elime çikolatayı alıp kızım şimdi bunu yesen ne olacak löp löp yağ olarak sana geri gelecek bunu geriye bırak bakalım, sonra dün yaptığım mangolia tatlısı göz kırpttı ben kanarmıyım ona da kanmadım. Yanlız bana şu mide kramplarını götürecek tok tutacak besinler gerekli. nasıl kilo verilir ne yapılır öğrenmem gerekiyor. şu smile bile canımı sıkıyor her istediğini yiyor diye yaaa.

Canım diyetisyene gitsen öyle aç kalmakla diyet olmaz bence dr a gitmende fayda var derim boyun kaç bu arada

Diyet listesi
Sabah uyanınca mutlaka 1 bardak su.
SABAH: sekersiz cay veya yesilcay -
1,5 kibrit kutusu peynir ve 1 haslanmis yumurta - 2 dilim esmer ekmek - bol yağsız sogus sebze - 5 zeytin veya ekmegin uzerine ince katmanli yağ

ARA ÖĞÜN: Kahvaltidan 2 3 saat sonra bir porsiyon meyve veya 7-8 badem/findik içi

ÖĞLE: 3 kofte kadar et tavuk veya balık - 1 kepce corba - 2 INCE dilim esmer ekmek veya 4 yemek kaşığı pilav/makarna - bol yağsız salata(limon sirke katilabilir) - kase yogurt

ARA ÖĞÜN: Öğle yemeginden 2 3 saat sonra kahvaltıdan sonra yenmediyse 7-8 badem/findik ici YADA kahvaltidan sonra yenmediyse 1 meyve YADA yarim diyet bisküvi ve 1 bardak süt (bu öğünde haftada 3 gün 3 top dondurma veya sütlü tatlı yenilebilir)

AKŞAM: 5 yemek kaşığı sebze yemeği - 2 INCE dilim esmer ekmek - bol yagsiz salata - kase yogurt

Gunde en az 2 lt su - 3 bardak yesil cay. Yürümediğin gunler mutlaka yarim saat hareket veya dans.

Az sekerli meyvelerden meyve saatleri bir adet cok sekerli meyvelerden yarim adet yenilebilir. Cok sekerliler karpuz üzüm muz az sekerliler armut ayva çilek elma

Önemli detaylar: her öğünde bol salata bulundurmaya ozen goster. her ögünden once 1 bardak su ic miden dolsun. yavas ve cok cigneyerek ye. beyaz ekmek tuketme. çayı ve kahveyi sekersiz tüket. tuzu mümkün oldugunca az tuket tuz ödem, ödem şişlik yapar. kola kesinlikle yasak sade sodayı diledigince ic. meyve suyu mumkun oldugunca yasak. canin cok tatli istediginde tatli istegin artmadan sade cikolata (ozellikle bitter) 20 gr kadar tüket.
Benimde bir 10 kg fazlam var bir arkadaşım var gıda bölümü mezunu o bana vermişti bunu herşeyi kalorisiyle herşeyiyle hesaplıyor ne kadar işinize yarar bilmiyorum ama yararsa çok mutlu olurum ben uymaya çalıştım diyet psikolojisine girerek daha çok yedim şimdi yediden sonra yemek yemiyorum porsiyonlarim çok daha küçük kola kesinlikle icmiyorum bakalım

Acikinca ya da tatli krizi gelince en iyisi 1 kase tarcinli yogurt ya da tarcinli sut tuketin. (meyve hakkinizi yemediyseniz meyve de ekleyin, ayrica dipnot meyveyi mumkun oldugunca yogurt ya da sutle tuketin, proteinler meyvenin icindeki fruktozun etkisini bastirir)
ilk gunler zordur ama 1 haftadan sonra vucudunuz yavas yavas alismaya baslar.
gunde 2 fincana kadar yesil cay icebilirsiniz, tavsiyem icine 1 cubuk tarcin ve 1 karanfil koyun hem sekerinizi dengeler hem metabolizmayi hizlandirir. Dayanamayacak gibi olursaniz erkenden yatip uyuyun. Kolay gelsin

sadece yemeyip su içmekle olmaz ki tempolu yürüyüş ya da koşu da lazım
canım zaten iş dönüşü 30 dk tempolu yürüyerek eve geliyorum ben sabahta aynı şekilde yarım saat yürüyerek işe gidiyorum. iştete yorulunca akşama halim kalmıyor evede gelince yemekti temizlikti iyice halsiz düşüyorum

Diyet listesi vermek burda sakıncalı çünkü herkesin listesi başkasına uymaz dediğim gibi az yemek su içmek yeterli değil koşmak yürümek gerek

diyetisyene gitmek için vaktim yok canım işyerimin en sıkı dönemleri nefes almama vakit yok izin isteyip diyetisyene gidemem şuan için

hım canımm yani azmin ek-linden bir şey kurtulmaz ama sen sık ye az ye

Diyet listesi vermek burda sakıncalı çünkü herkesin listesi başkasına uymaz dediğim gibi az yemek su içmek yeterli değil koşmak yürümek gerek
Eğer benim paylaştığım için diyorsanız ben sadece fikir vermek istedim dilerse kendine uyarlar onun kararına bıraktım yani yanlış anlaşılsın istemem

canım çok sağol listeni benimle paylaştığın için gerçekten bu yazdıkların kilo verdiriyorsa harika aç kalmadan gider bütün kilolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…