"Kilolarımız bize,dert degil"VERDİK...VErmeye DeVAM ediyoruz...

didemcim bu kadar uzun sürek öksürüğün sebebi mevsimsel allerjenlerdir şuruptan fayda göreceğini sanmam canım. ben astım bronşit öksürük konusunda valla ihtisas yaptım gibi bişi oldu artık ( seni muayene etsem teşhisi koyardım :) :) ))). tatlım bu mevsimde en azından mayıs çıkana kadar parfüm, çamaşır suyu, yumuşatıcı kullanmasan hatta çamaşırlarını sabunla yada tozuyla gerekirse ayrı yıka dene bi sen farkında olmassın bunlarda öksürük nöbetini tetikler. bide aktardan meyan kökü al inanılmaz etkili mutlaka fayda görürsün ama onun kürünü yapmalısın bi kullan bi kullanma etki etmez.
sana bi makale yolluyorum acil şifalar dilerim. dene lütfen olurmu

Öksürük İçin Şifalı Kür
Posted by Editor on Şubat 23rd, 2013

Uzun süren öksürükler bir hastalık olmayıp, çeşitli hastalıkların belirtisidir. Herhangi bir tıbbı hastalığa bağlı olmayan uzun süreli öksürüklerde bazı bitkisel tedaviler uygulanabilir. Okaliptüs, nane, ıhlamur, zencefil, meyankökü hapları ve şurupları, C vitamini, ıhlamur, zencefil, şahtere, hibiscus, meyankökü öksürük için faydalıdır. Ihlamur, zencefil, meyankökü birlikte kaynatılırsa etkisi büyük olur. Yulaf samanı çayı ile üzerlik otu tohumu da kronik bronşite ve öksürüğe iyi gelir.

Pratik Bitkisel Formüller

* 2–3 parça parmak ucu kadar zencefil, iri bir tutam ıhlamur, 1 çay kaşığı hibiscüs, 1 çay kaşığı şahtere bir su bardağı kadar suda 3–4 dakika kaynatılır. 2–3 dakika demlenip içilir. Şekeri fazla kullanmak iyi değildir. Çaya nöbetşekeri konursa öksürük azaltılır.
* Günde 2–3 kere meyankökü çiğnemek de yararlıdır.
* Zencefil, kekik ve alerjik kökenli olmayan öksürükte karabiber faydalıdır.
* Kronik öksürük için, 2 adet karaturp, kabak oyacağıyla 5–6 yerinden oyulur. Oyukların içine bal doldurulur ve sadece oyuklarının üstü turp parçacıklarıyla kapatılır. En erken 24 saat içindeki sıvı kaşığa doldurulur ve günde 3 çorba kaşığı şurup şeklinde içilir.
* Kuşburnu, ısırgan, zencefil, şahtere ve hibiscus çaylarını içmek de çok yararlıdır.
* Okaliptüs yağıyla buğu yapmak, sırta ve göğse mentol ve okaliptüs karışımları sürüp üstüne sıcak kompres uygulamak, ayak tabanlarını susamyağıyla ovup, tuzlu sıcak suya sokmak bu konuda yardımcıdır.
* Ayva çekirdekleri kaynatılıp, bol şekerle karıştırılarak günde 3–4 bardak ılık olarak içmeye devam edilir.
* Ebegümeci kaynatılır, zeytinyağı ve limon katılarak bol bol yenirse göğsü yumuşatır. Öksürüğü hafifletir ve balgam söker.
* 2 fincan suyun içine 4–5 diş ezilmiş sarımsak konur, yarıya ininceye kadar hafif ateşte kaynatılır.
* Ebegümeci, meyankökü, sinirli ot ve hindiba eşit oranda ince kıyılarak karıştırılır. 1–2 tatlı kaşığı dolusu hazırlanan karışım, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 kere 1 bardak çay, balla tatlandırılıp içilir.
* 20 gram andızotu kökü, 5 gram kekik, 5 gram ince kıyılmış çuhaçiçeği kökü karıştırılır. Hazırlanan karışımdan 1 tatlı kaşığı dolusu 1 bardak soğuk suya eklenir. Kaynama derecesine geldikten sonra 1–2 dakika kaynatılır ve süzülür. Biraz balla tatlandırılarak günde 2–4 kere 1 bardak içilir.
* Kaynatılmış salep üzerine zencefil ekilerek içilirse, her türlü öksürük için faydalıdır.
* 20 gram kekik, 10 gram çuhaçiçeği kökü, 10 gram ezilmiş anason, 10 gram sinirli ot, 10 gram meyan kökü karıştırılır. 1 tatlı kaşığı dolusu karışım, 1 bardak kaynar suyla haşlanır. 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve balla tatlandırılarak, günde 2–3 kere 1 bardak içilir.
* Hastanın göğsünün süsen yağıyla ovulması, fayda sağlar. * Benefşe hamuru, köknar yağı veya fıstık yağıyla karıştırılıp, badem, incir, hurma ve kuru üzümle yenilir.
* 3 dirhem köknar içi, 5 dirhem fıstık içi, 10 dirhem ağartılmış badem, 10 dirhem keten tohumu, 30 dirhem bal karıştırılarak, oluşan karışımdan her gün ceviz büyüklüğünde yenilir.
* Keten tohumu balla karıştırılıp yenilir.

Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Öksürüğün nedeni ne olursa olsun, bitkiler bazı rahatlatıcı yararlar sağlayabilir. B itkisel öksürük ilaçları antik çağlardan beri kullanılmaktadır.

Hatmi Çiçeği (Althaea officinalis) : Hatmi çiçeğinin rahatlatıcı özellikler gösteren kökleri ve özütleri, aynı zamanda boğaz ağrısı ve öksürüğün tedavisinde büyük yararlar sağlayan “mucilage” adlı kimyasalı içerir. Bir bardak kaynamış suya karıştıracağınız iki çay kaşığı kurutulmuş hatmi köküyle, güçlü bir çay yapabilirsiniz.

Isırgan Otu (Urtica dioica) : Isırganla yapılan çay, her zaman en iyi öksürük ilaçlarından biri olmuştur. Isırgan otunun aynı zamanda boğmaca öksürüğü ve tüberküloz tedavisinde de kullanılması oldukça eskilere dayanır. Öksürüğünüz ve saman nezleniz için bitkinin yapraklarıyla yapılan çay çok fayda sağlar.

Limon (Citrus limon) : İki çay kaşığı organik limon kabuğu, bir çay kaşığı adaçayı ve yarım çay kaşığı kekiği kaynamış suda 15 dakika bekletin. Yarım limon suyu ve bir çorba kaşığı balı ilave ettikten sonra, günde 2-3 kere afiyetle için.

Meyan Kökü (Glycyrrhiza glabra) : Bir bardak suya koyacağınız bir çay kaşığı kurutulmuş meyan köküyle harika bir çay yapabilir yada bitkisel öksürük ilaçlarınıza bir miktar meyan kökü ekleyebilirsiniz. Astım rahatsızlığında da çok etkilidir.
http://www.marankikurleri.com sayfasından alıntıdır

hayırlı sabhalar kızlar nasılınız keyifler nasıl..
NESLİHAN detoksun sonucu ne oldu
HANİFE menü güzel canım bisküvi yerine kuruyemiş tüketebilirsi hemen daha tok tutar hemde süt yapar..

bende keyif gani tek sıkıntım şu yıllardır tamamen kurtulamadığım mevsimsel alerjim mahvediyor beni
dün akşamki spor ağır geldi sanırım arka arkaya yapmıcam böle ayak parmaklarım bile sızlıyordu sabah . mesela bu gün ev işi de var ya sadece plates esneme germe karın egzersizi yaparım 30dk felan yeter artık.

detoksa gelince kaçamaklara rağmen sabah tartıldım -700gr gitmiş işallah cumaya artımın tamamını görmem artık. bu günde ilk öğünü yerim az sonra

geçmiş olsun canım alerji kötü oluyor ama sen zaten ne yapman gerektiğini biliyorsun.. ev işi yapıcaksın sporu hafif hareketlerle geçir canım tutulursun felan allah korusun..
ooo maşallah bak bu iyi haber tebrikler.. bende baya toparladım sayılır ama inşallah yarına kadarda o kalanlar giderde bende artıda olmam bugün regel günüm sanırım bu ay bende şişkinlik yaptı nedense ama haftasonu suyu çok tüketemedim ondan böyle oldu sanırım ama artıda olan rakamı baya bi indirdim ona çok sevindim yarın söylerim kaç kilo artıda olduğumu şaşırırsınız..

teşekkürler benimde işime yarar..

kimseler uğramamış gene. akşam 9,45 çayına gelmeyi ihmal etmeyin bende az sonra çıkıcam zaten işlerim var dışarda halledip eve geçerim.
2. detoks çorbamı içtim tam anlamıyla yapamasamda yaptım bu günde kaçamak sadece 1 ince dilim tam bugday unuyla az yağlı cevizli yaptığım kek oldu yanına sütlü neskafe içtim.
akşam 5 gibi bir öğün daha yerim detostan toplam 3 öğün olur o kadar. evde işlerim var bahsetmiştim o sebepten 9,45 çayında görüşürüz kızlar hoşçakalın

haaa unuttum size kendimle ilgili kötü bi haber vereyim 4 gündür tek tük içtiğim sigaraya bu gün paket alarak devam ettim sanırım 6 tane içtim. 2 sene önce bıraktım sonra gene başladım 6 içtim şubat 2014 de gene bırakmıştım şimdi gene başladım bi fırçalayın beni çok kötü yaptım (19:

Selam kizlar..tum mesajlari okudum ama tek tek alintilayamadim...yagiz cok hasta...nezle oldu bir de dis geliyor yeni galiba...burnu durmuyor oksuruk..huysuzluk..burnundan da kan geldi arada...3 gecedir uyumuyoruz...cok halsizim...simdi emzirirken yazma firsati buldum...
Neslihancim kayitsiz kalamadim canim ben babami akciger kanserinden kaybettim 55 yasindaydi...cigerleri hep temiz cikardi ama hastaligi son safhada ortaya cikticve bir ay icinde vefat etti...yani sigara kelimesinin s'si bile beni cildirtiyor..hu kotulugu ne kendine ne cocuklarina yapma lutfen...ustelik senin gibi saglik konulariyla son derece ilgili biri nasil sigaraya kayitsiz kalamaz anlamiyorum...
Didemcim gecmis olsun canim...oksuruk gece uyutmaz da...gittin mi saglik ocagina...
Evet secil nerelerdesin...umarim daha kotu olmamissindir...
İlknurcum nasilsin...dinlenebildin mi bugun

ana kralice

neslihan aynen hanifenin dedklerine katılıyorum bunu kendine yapma birde senin gibi ilgili biri o aldığın paketi en uzak çöp konteynerine at benimde babam bu sıfara illeti yüzünden akçığer iltihablanması oldu ve ha la daha çekiyor oksijen tüpüyle geziyor.. at o sıgarayı gitsin..

hanifecim canım iyim hamd olsun evet dinlendim bugün hiçbirşey yapmadım komşuya gittim bir saat oluyor geleli.. sen nasılsın bebek huzursuzlanmış çok geçmiş olsun diş çıkarıyorya ondan huysuzlanıyor yavrucak allah şifasını versin inşallah biran önce geçip gider şu dişler..

hayırlı günelr kızlar gene kimseler yok neyse akşam buluşuruz bizde.. bugün komşuya gittim oturduk bıraz..

menm
sabah
2 dilim t.b.ekmeği
beyaz peynir kaşar
domates
zeytin
1 haşlama yumurta

ara
5 mini kayısı

ara
komşudaydım 1 minik kek

akşam
1 tabak taze fasulye zeytinyağlı
1 kase yoğurt

suyu 2 litreye tamamlarım sanırım komşuda olunca su tüketemedim ama bugün çok çay içtim..

Canimm babacigina cok gecmis olsun en kisa zamanda iyilesir insallah...
Yagiz her dakika kucagimda..nefes alamadigi icin ne gece ne gunduz uyumuyor...simdi ise gidiyorum...biraz dinlenirim:)bir yandan da aklim onda kaliyor...
Menu guzel canim...
Ben de yazayim..aksam yemegimi 4te yedim bugun...annem acikirsin gelince iki uc kasik daha ye diyor..bakalim nasil olacak...
Sabah..domates salatalik..bir dilim peynir..bir haslanmis yumurta...2 dilim cavdar ekmegi..
Ara..3 ceviz...
Ara..3 diyet tahilli biskuvi...bir bardak ihlamur..
Aksam..yarim tabak zeytinyagli barbunya..4 kasik naneli pul biberli yogurt...

Simdi ise bir avuc findik yerim..aksam eve gidince de kahve iceyim..
ana kralice

Slm kizlar gunum dolu gecti hemen ozet .geciyim,oglene dogru esim evdeyken kizi birakip kuafore gittim kat attirdim saclarima hosuma gitti,ordan pazara ugradim,ogledn sonrada arkadaslardaydim gel yemek camasir derken bu saat oldu daha kiz uyumadi,menu dengelememye calistim yarin arti cikmiycam ekside sanmiyorum
Sabah
Domates,salatalik
Ogle
Biraz yufka,domates
Ara abartili
1pisi minik,1kostepek pasta,3minik kurabiye,1kase kuskus salatasi,1kase kisir,1pogaca,2b cay
Aksam
Ceyrek yufka arasi sebze ve et sis,sabah 2jelibonda vardi
2lt su serrayla yuruduk surekli

Kizlar haklisiniz o yuzden biraktim bu illeti saglik icin ama beni cagiriyor sanki ama yarin icmivem aticam gidinve
Menuler fena gelmedi bana
Kat yakismistir gulcan gule gule kullan nende spordan geldim gec kaldi bu gun zaten sadece yurudum komsularda vardi laklakla gecti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Secilden haber yok hala gelmemis dimi

DIDEM bol bol dinlen canim toparlan biran once dikkat et kendine
ILKNUR masallah 2gunde halletin evi,menu az olmus
NESLIHAN ins detoks sabaha mutlu eder seni canim
SECIL nerelerdesin merak ettim iyisin umarim

Detoks kacamakli oldu ama iyiydi gene. Dun tuvalate cok cikmistim agedersiniz ishal fibi ama bu gun 3 ogun yedigimdenmi bilmem tik yapmadi

Kullanma canim ne guzel birakmisin geri baslama sakin zararlasini say say bitmez

Sayenizde sigaradanda kurtulurum ilerlemeden desteginiz icin sagolun kulak vericem uyarilara isallah basaririm

Detoks kacamakli oldu ama iyiydi gene. Dun tuvalate cok cikmistim agedersiniz ishal fibi ama bu gun 3 ogun yedigimdenmi bilmem tik yapmadi

Ben ishal falan olmamistim canim ilginc
dun ve bugun o kadar cok konu olduki benim kilo vermem ôgg geldi,cok iltifatlar aldim nasil verdin sorular4 bitmel bilmedi,nazara gelecem alim allah

Sigarayla ilgili bi topikmi acsam ki. Belki ayni sikintidakiler bana destek cikar ha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…