- 27 Şubat 2014
- 9.351
- 16.727
- 298
günaydın kızlar benim öksürük geçmedi geçmiyo sağlık ocağına gidicem artık bi şurup falanmı verir bilmiyorum dayanamıyorum artık
bugün sporda yapamıcam zaten sağlık ocağı burdan bayağı bi uzak yürüyüş olur artık :2::2:
seçilde iyileşemedi heralde girmiyo 2 gündür
didemcim bu kadar uzun sürek öksürüğün sebebi mevsimsel allerjenlerdir şuruptan fayda göreceğini sanmam canım. ben astım bronşit öksürük konusunda valla ihtisas yaptım gibi bişi oldu artık ( seni muayene etsem teşhisi koyardım :) :) ))). tatlım bu mevsimde en azından mayıs çıkana kadar parfüm, çamaşır suyu, yumuşatıcı kullanmasan hatta çamaşırlarını sabunla yada tozuyla gerekirse ayrı yıka dene bi sen farkında olmassın bunlarda öksürük nöbetini tetikler. bide aktardan meyan kökü al inanılmaz etkili mutlaka fayda görürsün ama onun kürünü yapmalısın bi kullan bi kullanma etki etmez.
sana bi makale yolluyorum acil şifalar dilerim. dene lütfen olurmu
Öksürük İçin Şifalı Kür
Posted by Editor on Şubat 23rd, 2013
Uzun süren öksürükler bir hastalık olmayıp, çeşitli hastalıkların belirtisidir. Herhangi bir tıbbı hastalığa bağlı olmayan uzun süreli öksürüklerde bazı bitkisel tedaviler uygulanabilir. Okaliptüs, nane, ıhlamur, zencefil, meyankökü hapları ve şurupları, C vitamini, ıhlamur, zencefil, şahtere, hibiscus, meyankökü öksürük için faydalıdır. Ihlamur, zencefil, meyankökü birlikte kaynatılırsa etkisi büyük olur. Yulaf samanı çayı ile üzerlik otu tohumu da kronik bronşite ve öksürüğe iyi gelir.
Pratik Bitkisel Formüller
* 23 parça parmak ucu kadar zencefil, iri bir tutam ıhlamur, 1 çay kaşığı hibiscüs, 1 çay kaşığı şahtere bir su bardağı kadar suda 34 dakika kaynatılır. 23 dakika demlenip içilir. Şekeri fazla kullanmak iyi değildir. Çaya nöbetşekeri konursa öksürük azaltılır.
* Günde 23 kere meyankökü çiğnemek de yararlıdır.
* Zencefil, kekik ve alerjik kökenli olmayan öksürükte karabiber faydalıdır.
* Kronik öksürük için, 2 adet karaturp, kabak oyacağıyla 56 yerinden oyulur. Oyukların içine bal doldurulur ve sadece oyuklarının üstü turp parçacıklarıyla kapatılır. En erken 24 saat içindeki sıvı kaşığa doldurulur ve günde 3 çorba kaşığı şurup şeklinde içilir.
* Kuşburnu, ısırgan, zencefil, şahtere ve hibiscus çaylarını içmek de çok yararlıdır.
* Okaliptüs yağıyla buğu yapmak, sırta ve göğse mentol ve okaliptüs karışımları sürüp üstüne sıcak kompres uygulamak, ayak tabanlarını susamyağıyla ovup, tuzlu sıcak suya sokmak bu konuda yardımcıdır.
* Ayva çekirdekleri kaynatılıp, bol şekerle karıştırılarak günde 34 bardak ılık olarak içmeye devam edilir.
* Ebegümeci kaynatılır, zeytinyağı ve limon katılarak bol bol yenirse göğsü yumuşatır. Öksürüğü hafifletir ve balgam söker.
* 2 fincan suyun içine 45 diş ezilmiş sarımsak konur, yarıya ininceye kadar hafif ateşte kaynatılır.
* Ebegümeci, meyankökü, sinirli ot ve hindiba eşit oranda ince kıyılarak karıştırılır. 12 tatlı kaşığı dolusu hazırlanan karışım, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 kere 1 bardak çay, balla tatlandırılıp içilir.
* 20 gram andızotu kökü, 5 gram kekik, 5 gram ince kıyılmış çuhaçiçeği kökü karıştırılır. Hazırlanan karışımdan 1 tatlı kaşığı dolusu 1 bardak soğuk suya eklenir. Kaynama derecesine geldikten sonra 12 dakika kaynatılır ve süzülür. Biraz balla tatlandırılarak günde 24 kere 1 bardak içilir.
* Kaynatılmış salep üzerine zencefil ekilerek içilirse, her türlü öksürük için faydalıdır.
* 20 gram kekik, 10 gram çuhaçiçeği kökü, 10 gram ezilmiş anason, 10 gram sinirli ot, 10 gram meyan kökü karıştırılır. 1 tatlı kaşığı dolusu karışım, 1 bardak kaynar suyla haşlanır. 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve balla tatlandırılarak, günde 23 kere 1 bardak içilir.
* Hastanın göğsünün süsen yağıyla ovulması, fayda sağlar. * Benefşe hamuru, köknar yağı veya fıstık yağıyla karıştırılıp, badem, incir, hurma ve kuru üzümle yenilir.
* 3 dirhem köknar içi, 5 dirhem fıstık içi, 10 dirhem ağartılmış badem, 10 dirhem keten tohumu, 30 dirhem bal karıştırılarak, oluşan karışımdan her gün ceviz büyüklüğünde yenilir.
* Keten tohumu balla karıştırılıp yenilir.
Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler
Öksürüğün nedeni ne olursa olsun, bitkiler bazı rahatlatıcı yararlar sağlayabilir. B itkisel öksürük ilaçları antik çağlardan beri kullanılmaktadır.
Hatmi Çiçeği (Althaea officinalis) : Hatmi çiçeğinin rahatlatıcı özellikler gösteren kökleri ve özütleri, aynı zamanda boğaz ağrısı ve öksürüğün tedavisinde büyük yararlar sağlayan mucilage adlı kimyasalı içerir. Bir bardak kaynamış suya karıştıracağınız iki çay kaşığı kurutulmuş hatmi köküyle, güçlü bir çay yapabilirsiniz.
Isırgan Otu (Urtica dioica) : Isırganla yapılan çay, her zaman en iyi öksürük ilaçlarından biri olmuştur. Isırgan otunun aynı zamanda boğmaca öksürüğü ve tüberküloz tedavisinde de kullanılması oldukça eskilere dayanır. Öksürüğünüz ve saman nezleniz için bitkinin yapraklarıyla yapılan çay çok fayda sağlar.
Limon (Citrus limon) : İki çay kaşığı organik limon kabuğu, bir çay kaşığı adaçayı ve yarım çay kaşığı kekiği kaynamış suda 15 dakika bekletin. Yarım limon suyu ve bir çorba kaşığı balı ilave ettikten sonra, günde 2-3 kere afiyetle için.
Meyan Kökü (Glycyrrhiza glabra) : Bir bardak suya koyacağınız bir çay kaşığı kurutulmuş meyan köküyle harika bir çay yapabilir yada bitkisel öksürük ilaçlarınıza bir miktar meyan kökü ekleyebilirsiniz. Astım rahatsızlığında da çok etkilidir.
http://www.marankikurleri.com sayfasından alıntıdır