bilgi paylaşımı
Alerji ve Alerjiden Korunma
Posted by Editor on Mart 2nd, 2013
Bazı insanlar vücut dirençleri çeşitli yiyecekler,çiçek tozları,elbiseler,halılar,parfümler,plastik eşyalar,dar elbiseler,sıcak veya soğuk hava ile hayvan tüyleri gibi maddelere duyarlıdır.Alerjik durumlar,psikolojik hal ve yanlış beslenmeyle yakından ilgilidir.Özellikle son yıllarda hazır gıdalar,boyalı katkı maddeler içeren yiyecekler,beyaz un ve şekerin aşırı tüketimi alerjik reaksiyonları artırdı.Her türlü alerjide karaciğerin kendini temizlemesi ve toksin atması çok önemlidir.Yeterli miktarda C vitamini alınması çok önemlidir.Alerjik belirtiler hisseden kişinin, Vücut direncini azaltan pastırma, sucuk, konserve, et ve balıklar, kavun, çilek, gibi gıdaları çok fazla tüketmemesi gerekir.
Alerjisi olanlar, şahtere, ısırgan, zerdecal, aloe vera, yulaf ezmesi, maydanoz, sarımsak, buğday çimi, taze bezelye, soya fasulyesi, badem, fındık, muşmula, atkuyruğu ve sinirli ottan bol bol tüketilmelidir.Günde 2-3 bardak ısırgan otu çayı, öğün aralarında tatlandırılmadan içilmelidir.Alerjiyi, oluştuğu nedene göre tedavi etmek en doğrusudur.
Alerjiye Yönelik Kainat Şifahanesinden Pratik Bitkisel Formüller
*Sarımsak ve soğan, içerdikleri kuersetin gibi yüksek konsantrasyonlu bileşikler nedeniyle alerjiye karşı son derece yararlıdır.
*Isırganla hazırlanmış preparatlar, alerjik semptomların tedavisinde son derece etkilidir.
*1 çay bardağı kaynatılmış soğutulmuş suya 1 çay kaşığı kozmik kristal tuzla hazırlanan su, buruna çekilerek gargara yapılır.
*1 adet siyah turp oyulur.Kök yeri kesilip içine bal konur.İçi bal dolu olan turp kökü,bardağın üstüne oturtulur.Bir gece sonra bardağın içine dolan turp suyu içilir. (Öksürükte de kullanılması faydalıdır.)
*5 gr nane yağı, 5 gr kekik yağı, 5 gr hardal yağı, 5 gr biberiye yağı, 5 gr ısırgan yağı karıştırılarak göğüs ve sırt bölgesine sürülmesi tavsiye edilir.
Alerjiye Yönelik Kullanabileceğiniz Taşlar, Renkler ve Kokular
Ametist ve kehribar. Mor ve sarı rengi ayrıca kehribar taşınındiğer bir rengi olan portakal rengi kullanılabilir. Nane, lavantai okaliptüs gibi kokular rahat nefes alınması sağlar.
**************
Saman Nezlesini Önlemenin Yolları
Posted by Editor on Mart 14th, 2013
Bazı maddeler, bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesine rol açarak, bunun iç düzeyinin kızarıp kabarmasına neden olur. Bu durum alerjik rinit olarak bilinir ve polen alerjisinin neden olduğu saman nezlesi yaygın gören tiptir. Havada uçuşan çiçek polenleri otları ve ağaçlar saman nezlesine sebep olabilir. Diğer alerjik rinit türlerine, hayvan kılı, tüyleri havadaki toz zerrecikleri hava kirliliği ve parfümlerle saç spreylerinde bulunan kimyasalların olur.
Saman nezlesi tuhaf bir şekilde her yıl tekrarlanan alerjik bir mezsimsel rahatsızlıktır. Rahatsızlık nöbeti birden başlar ve çoğunlukla şidderli hapşırma ile birlikte olur; gözlerden ve burundan yoğun ve rahatsız edici bir akıntı gelir; genel bir sinirlilik ve bitkinlik olur. Rahatsızşık yüksek, dağlık bölgelerde veya deniz nkenarı yerlerde daha az görülür. Çiçeklerin polenleri ile daha da ciddileşir. Deniz banyosu çoğunlukla faydalıdır ve deniz yolculuğu çoğunlukla tam bir rahatlama verir.
Havaya karışan alerjenlere, çzellikle çiçek tozlarına karşı gözler, burun ve üst solunum yolları mukozalarının alerjik iltihabı, yaz nezlesi, saman nezlesi genellikle her yıl bell mezsimlerde görülür. Saman nezlesi hassas ve duyarlı göz ve burun bölgelerinde alerjik tepkilere neden olan bir madde ile meydana gelir.
Saman Nezlesine Yönelik Kainat Şifahanesinden Pratik Bitkisel Formüller
* Okaliptus yaprağı, hatmi çiçeği ve menekşenin her birinden 25′ er gram alınıp hazırlanan karışımı 600 ml su içinde kaynatan ve bir havlu altında soluyun. Tazeleyici ve hoş bir deneyim olucaktır.
*Baş ve işaret parmağı arasındaki deriye bir dakika boyunca bastırın. Diğer el içinde tekrarlayın.
*Kuzukulağı kökünü alın. Toz haline getirin ve burun deliklerinize çekin
* Bir tutam çam ve okaliptüs yaprağını 600 ml suda haşlayın ve nöbet sırasında alın.
* Daha iyi nefes alma teknikleri, dik durma, daha fazla idman yapma, sigarayı bırakma, rejim yapma, kabız kalmama gibi sağduyulu önlemler çok önemlidir. İlk bir kaç günü portakal yiyerek, havuç veya kırmızı pancar suyu içerek ve çiğ sebzelerden oluşan karışımları yiyerek, sütürünleri, yumurta , hudubat ve bakliyat yemeyin.
Saman Nezlesine Yönelik Taşlar, Renkler ve Kokular
Akumarin taşı kullanılır. Mavi ve okaliptüs ile nane kokusu kullanılabilir.
************
Öksürük İçin Şifalı Kür
Posted by Editor on Şubat 23rd, 2013
Uzun süren öksürükler bir hastalık olmayıp, çeşitli hastalıkların belirtisidir. Herhangi bir tıbbı hastalığa bağlı olmayan uzun süreli öksürüklerde bazı bitkisel tedaviler uygulanabilir. Okaliptüs, nane, ıhlamur, zencefil, meyankökü hapları ve şurupları, C vitamini, ıhlamur, zencefil, şahtere, hibiscus, meyankökü öksürük için faydalıdır. Ihlamur, zencefil, meyankökü birlikte kaynatılırsa etkisi büyük olur. Yulaf samanı çayı ile üzerlik otu tohumu da kronik bronşite ve öksürüğe iyi gelir.
Pratik Bitkisel Formüller
* 23 parça parmak ucu kadar zencefil, iri bir tutam ıhlamur, 1 çay kaşığı hibiscüs, 1 çay kaşığı şahtere bir su bardağı kadar suda 34 dakika kaynatılır. 23 dakika demlenip içilir. Şekeri fazla kullanmak iyi değildir. Çaya nöbetşekeri konursa öksürük azaltılır.
* Günde 23 kere meyankökü çiğnemek de yararlıdır.
* Zencefil, kekik ve alerjik kökenli olmayan öksürükte karabiber faydalıdır.
* Kronik öksürük için, 2 adet karaturp, kabak oyacağıyla 56 yerinden oyulur. Oyukların içine bal doldurulur ve sadece oyuklarının üstü turp parçacıklarıyla kapatılır. En erken 24 saat içindeki sıvı kaşığa doldurulur ve günde 3 çorba kaşığı şurup şeklinde içilir.
* Kuşburnu, ısırgan, zencefil, şahtere ve hibiscus çaylarını içmek de çok yararlıdır.
* Okaliptüs yağıyla buğu yapmak, sırta ve göğse mentol ve okaliptüs karışımları sürüp üstüne sıcak kompres uygulamak, ayak tabanlarını susamyağıyla ovup, tuzlu sıcak suya sokmak bu konuda yardımcıdır.
* Ayva çekirdekleri kaynatılıp, bol şekerle karıştırılarak günde 34 bardak ılık olarak içmeye devam edilir.
* Ebegümeci kaynatılır, zeytinyağı ve limon katılarak bol bol yenirse göğsü yumuşatır. Öksürüğü hafifletir ve balgam söker.
* 2 fincan suyun içine 45 diş ezilmiş sarımsak konur, yarıya ininceye kadar hafif ateşte kaynatılır.
* Ebegümeci, meyankökü, sinirli ot ve hindiba eşit oranda ince kıyılarak karıştırılır. 12 tatlı kaşığı dolusu hazırlanan karışım, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 kere 1 bardak çay, balla tatlandırılıp içilir.
* 20 gram andızotu kökü, 5 gram kekik, 5 gram ince kıyılmış çuhaçiçeği kökü karıştırılır. Hazırlanan karışımdan 1 tatlı kaşığı dolusu 1 bardak soğuk suya eklenir. Kaynama derecesine geldikten sonra 12 dakika kaynatılır ve süzülür. Biraz balla tatlandırılarak günde 24 kere 1 bardak içilir.
* Kaynatılmış salep üzerine zencefil ekilerek içilirse, her türlü öksürük için faydalıdır.
* 20 gram kekik, 10 gram çuhaçiçeği kökü, 10 gram ezilmiş anason, 10 gram sinirli ot, 10 gram meyan kökü karıştırılır. 1 tatlı kaşığı dolusu karışım, 1 bardak kaynar suyla haşlanır. 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve balla tatlandırılarak, günde 23 kere 1 bardak içilir.
* Hastanın göğsünün süsen yağıyla ovulması, fayda sağlar. * Benefşe hamuru, köknar yağı veya fıstık yağıyla karıştırılıp, badem, incir, hurma ve kuru üzümle yenilir.
* 3 dirhem köknar içi, 5 dirhem fıstık içi, 10 dirhem ağartılmış badem, 10 dirhem keten tohumu, 30 dirhem bal karıştırılarak, oluşan karışımdan her gün ceviz büyüklüğünde yenilir.
* Keten tohumu balla karıştırılıp yenilir.
Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler
Öksürüğün nedeni ne olursa olsun, bitkiler bazı rahatlatıcı yararlar sağlayabilir. B itkisel öksürük ilaçları antik çağlardan beri kullanılmaktadır.
Hatmi Çiçeği (Althaea officinalis) : Hatmi çiçeğinin rahatlatıcı özellikler gösteren kökleri ve özütleri, aynı zamanda boğaz ağrısı ve öksürüğün tedavisinde büyük yararlar sağlayan mucilage adlı kimyasalı içerir. Bir bardak kaynamış suya karıştıracağınız iki çay kaşığı kurutulmuş hatmi köküyle, güçlü bir çay yapabilirsiniz.
Isırgan Otu (Urtica dioica) : Isırganla yapılan çay, her zaman en iyi öksürük ilaçlarından biri olmuştur. Isırgan otunun aynı zamanda boğmaca öksürüğü ve tüberküloz tedavisinde de kullanılması oldukça eskilere dayanır. Öksürüğünüz ve saman nezleniz için bitkinin yapraklarıyla yapılan çay çok fayda sağlar.
Limon (Citrus limon) : İki çay kaşığı organik limon kabuğu, bir çay kaşığı adaçayı ve yarım çay kaşığı kekiği kaynamış suda 15 dakika bekletin. Yarım limon suyu ve bir çorba kaşığı balı ilave ettikten sonra, günde 2-3 kere afiyetle için.
Meyan Kökü (Glycyrrhiza glabra) : Bir bardak suya koyacağınız bir çay kaşığı kurutulmuş meyan köküyle harika bir çay yapabilir yada bitkisel öksürük ilaçlarınıza bir miktar meyan kökü ekleyebilirsiniz. Astım rahatsızlığında da çok etkilidir.
http://www.marankikurleri.com sayfasından alıntıdır