- 1 Haziran 2021
- 68
- 186
-
- Konu Sahibi cosmicgirl
Merhabalar. Çok teşekkür ederim. Çok haklısınız ama 30 yıllık hayatımın 12 yıllık kısmını sayarsak hiç mi karaktere önem veren biri çıkmaz insanın karşısına. Çıkmadı işte ve ben de artık ümidimi kaybettim. İnancım kalmadı böyle insanlara. Sanırım şanssızım bu konuda. Sizin adınıza çok sevindim çok şanslısınız sizi her zaman seven her zaman destekleyen bir eşiniz var. Mutluluğunuz daim olsun inşallah.Açıkcası kimisi dış görünüşe çok takar kimisi karaktere önem verir dış görünüşü hiç sorun etmez. Karşınıza çıkan insanlarla alakalı bir durum sanırımBen evlendiğimde 85 kiloydum sonra 100 kilo oldum hamile kalabilmek için ve artık kilolarımın vücuduma fazla geldiğini hissettiğim için zayıfladım. Eşim bu dönemde bana sen ne istersen onu yap dedi hatta bana kıyamayıp diyeti bozduruyordu sonra ben söyledim ağlasamda zırlasamda yedirme bana diye İnşallah Allah karşınıza iyi kalpli güzel insanlar çıkartır sevmek sevilmek vücutta değil kalpte olan bir şey ❤
Merhabalar.Tup mide dusunmezmisin? Ben oldum ve cok mutluyum
Kısmet derler ya gerçekten öyle ben yaşlanınca huzurevine giderim orda bana bakarlar diye plan yapıyordum gerçekten her şeyin bir zamanı varMerhabalar. Çok teşekkür ederim. Çok haklısınız ama 30 yıllık hayatımın 12 yıllık kısmını sayarsak hiç mi karaktere önem veren biri çıkmaz insanın karşısına. Çıkmadı işte ve ben de artık ümidimi kaybettim. İnancım kalmadı böyle insanlara. Sanırım şanssızım bu konuda. Sizin adınıza çok sevindim çok şanslısınız sizi her zaman seven her zaman destekleyen bir eşiniz var. Mutluluğunuz daim olsun inşallah.
Merhabalar.Düşündüğüm oldu ama risklerinden dolayı annem asla istemiyor. Kendi iradenle verebilirsin diyor. Aslında haklı da bir nokta da. Sonuçta ameliyat olsam da irademe hakim olmam gerekecek. Eskisi gibi yiyen geri alıyor kiloları ameliyat da boşa gidiyor.
Çekingenim, utangaç olduğum için sosyal ortamlara giremiyorum, spor salonuna gitmek istemiyorum.
Aslında cevap şu yukarı da yazdıklarınızda, evet kiloya takan karşı cinsler yok mu var. Ama herkes değil kilolu olup güzel ilişki yürütende var. Bu kilo ile alakalı değil yapınız çekingense içe kapanıksa özgüvensizseniz bundan kaynaklı diye düşünüyorum. Bir çok kişi kilo alıp veriyor sağlıklısınız önemli olan bu, ruhsal sağlığınızı da düşünmenizi tavsiye ederim. Psikologa gittiğinizde bunlar sihirli değnek ile çözelmeyecek yine siz sorgulayacaksınız elbette faydası olur. Kitaplardan youtube kanallarından faydalanın bence olumlu katkısı olur.Özgüvenim eksilerde.
Merhabalar teşekkürler. Evet maalesef bana hep kiloya takanlar denk geldi sanırım tabi benim çekingenliğimin de etkisi vardır muhtemelen. Ve özgüven eksikliğimin. Önce kendimi sevmem gerektiğinin de farkındayım ama maalesef yapamıyorum bir türlü. Kendime kabul ettiremiyorum.Aslında cevap şu yukarı da yazdıklarınızda, evet kiloya takan karşı cinsler yok mu var. Ama herkes değil kilolu olup güzel ilişki yürütende var. Bu kilo ile alakalı değil yapınız çekingense içe kapanıksa özgüvensizseniz bundan kaynaklı diye düşünüyorum. Bir çok kişi kilo alıp veriyor sağlıklısınız önemli olan bu, ruhsal sağlığınızı da düşünmenizi tavsiye ederim. Psikologa gittiğinizde bunlar sihirli değnek ile çözelmeyecek yine siz sorgulayacaksınız elbette faydası olur. Kitaplardan youtube kanallarından faydalanın bence olumlu katkısı olur.
Birde alkali beslenme yöntemini yapabilirsiniz. Ben yapmıştım zorlayıcı değil ayşegül çoruhlu Nun kitaplarını okumuştum. Ne nedir açıkladığı için bilinçli bir süreç geçiriyorsunuz. Bunun ile baya zayıflayan var şeker tansiyon vb hastalıkları olanlar yazıyor. İnstagramdan tip 1-2 diyabet olup bu beslenme ile sağlıklı olan ve zayıflayan çok kişi var bakın isterseniz.
Kısmet derler ya gerçekten öyle ben yaşlanınca huzurevine giderim orda bana bakarlar diye plan yapıyordum gerçekten her şeyin bir zamanı varİyi biri olsunda geç çıksın karşınıza öyle düşünmeyin ne insanlar var önce yüze gülüp sonra hayatı zindan ediyorlar Allah öylesinden uzak tutsun
Kilo verme kararlılığı göstermenizi sağlayacak çok güçlü bir motivasyona ihtiyacınız var bence. Bu olduktan sonra kolaylıkla verebileceğinizi düşünüyorum.Merhabalar. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum kusura bakmayın ama çok doluyum. Çok kötü durumdayım. Her gece ağlıyorum. Hayattan soğumuş haldeyim, insanlara da kendime de güvenim kalmadı. Mutsuzum.
Benim sorunum sevilmemek. 30 yaşındayım, kendimi bildim bileli kiloluyum(100 kilo üzeriyim yıllardır). Kilo vermek için çok uğraşıyorum hayatım diyetlerle doktorlarla geçti. Bazı sorunlarım var bu yüzden kilo vermem biraz daha zor. Ayrıca kendimi motive edemiyorum. Mutsuzluğum yalnızlığım bir noktada beni yoruyor, pes ettiriyor. Kilo veriyorum sonra yeniden alıyorum. Çekingenim, utangaç olduğum için sosyal ortamlara giremiyorum, spor salonuna gitmek istemiyorum. Evde de hareket ederim ama pek etkili olmuyor sanırım.
Üniversite de okudum, birkaç işte de çalıştım ama hiç sevgilim olmadı. Hiç beğenilmedim. Hiç aşık olunan kız olmadım. Utangacım, hemen herkesle samimi olamam, ancak tanıdıkça gerçek beni görebilirler ki yakın arkadaşım diyeceğim 2 kişi vardı artık onlar da yok biri taşındıktan sonra bizle bağını kesti diğer arkadaşım da evli ama her fırsatta bilerek ya da bilmeyerek beni eziyor, rencide ediyor. Bu yüzden şu sıralar ondan da uzaklaştım. Hiç arkadaşım yok, sevgilim yok, sevenim yok. Sosyalleşirim dedim işe girdim ama orada bile çevrem olmadı. Yaşım büyük olduğu halde benden küçükler bile bana lakap takıyor vs.
Bir iki defa çevreden tanıştırmak isteyenler oldu onda da kiloluyum diye birinde bir bahane ile ekildim, birinde de internetten tanıştık ortak arkadaşlar filan vardı yakın çevremdendi, ilk görüşmeden sonra arayıp sormadı ve takılmalık kız olarak görüldüm. Tabi ki istemedim böyle bir şeyi.
Sonrasında internetten biriyle tanıştım ruhsal olarak kendime çok uygun buldum, karakteri olsun, yaşadıkları olsun kendime çok yakın hissettim 2 yıldır arkadaşız sosyal medyadan ama ben yazmadıkça hiç yazmaz, arayıp sormaz, hislerimi belli de ettim aslında, direkt söylemesem de ama hiçbir şey söylemedi ne olumlu ne olumsuz. Ama belli ki o da ne sevgili ne de arkadaş olmak istiyor benimle. Ama konuştuğumuz zaman "ne kadar bilgilisin, ne kadar güzel" diyerek iltifat ediyor. Aynı şehirde değiliz ama bulunduğum şehirle de bağlantısı var. İstese arkadaşça bile görüşebilirdi ama ona da yanaşmadı. Herkeste telefonu var mesleği gereği ama bana vermedi, vermek istemedi. Ben vermiştim sosyal medyayı kapatırsam diye hiç mesaj atmadı, aramadı. Yani bir duygusu olmadığı çok net tabi. Evli değil, sevgilisi de yok(kendisi söylemişti, sosyal medyasından da belli zaten).
Benim bunları yaşama sebebim sadece kilolu olmam mı? Çok üzülüyorum çok kötü hissediyorum kendimi. Neden kimse tanımak bile istemiyor beni. Kilolu olunca insanlar neden karşısındaki insandan kaçıyor. Sadece sevgili meselesi değil arkadaşça bile tanımak istemiyor.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Psikoloğa gidemem çünkü durumum yok ama olsa bile gidebilir miydim bilmiyorum. Anlatamazdım herhalde. Burada beni tanımıyor kimse o yüzden rahatım ama normalde en yakınım dediğim kişi bile bilmiyor bu halimi.
Özgüvenim eksilerde. Sizlere anlatmak istedim derdimi. Uzun oldu. Kusura bakmayımin lütfen. Sevgiler.
Merhabalar ne kadar doğru ne kadar güzel demişsiniz. Ben de aynısını düşünüyorum sevilmek için kilo vermem asla kendim için vermek istiyorum. Zaten beni bu halimle sevmeyip kilo verince sevecek olanın da sevgisine güvenemem. Kesinlikle 6 ayda yepyeni bir ben yaratabiliriz. Ve bekar olmak çalışmamak pandemi dönemi hepsi bir avantaj aslında benim için. Yürüyüşe de müsait çevrem. Çıkıp yürüyeceğim yarım saat bir saat bile olsa kar bana. Başlıyoruz yarın yepyeni bir hayatın tasarımınaKilo vermek istiyorsanız kesinlikle sadece kendiniz için yapın bunu sevilmek için değil. Siz kilonuzla mutlu olmadığınız için bence bunu sebep görüyorsunuz. İdeal kilosunda olup sizin gibi düşünen çok insan var. Benimde kilo problemim var yolunda gitmeyen herseyi ona bağlıyorum ama 3 5 kilo verince hersey yoluna giriyor sanıyorum yani sorun hislerde. Kişi kendinden bilir işi. Ben yarın sağlıklı beslenmeye başlıyorum hadi bi start verelim 6 Ay sonra bambaşka olabiliriz. Bekar olmak bence bu işi extra avantajlı hale getiriyor. Takin kulakliginizi yürüyün mis gibi. Sizi çok seven biri çıksa da karşınıza iliskide yaşadığınız her sorunu yine buna bagliycaksiniz. İncelik kalpte olsun orası katılasmasin kalinlasmasin önemli olan diğerine çare var
Merhabalar doğru, motivasyon eksikliğim var ve sanırım bunun sebebi de genel olarak çocukluğumdan beri yalnız olmam. Sanırım kendimi yemekle mutlu etmeye çalışıyorum, duygusal bir yemek isteği benimkisi. Diyetleri bozma sebebim bu.Kilo verme kararlılığı göstermenizi sağlayacak çok güçlü bir motivasyona ihtiyacınız var bence. Bu olduktan sonra kolaylıkla verebileceğinizi düşünüyorum.
Ayrıca, insanların size lakap takmasına be rencide etmesine, ezmesine neden izin veriyorsunuz? Kendinizin farkında olun lütfen. Eğitimli bi insansınız, bilgili ve kültürlüsünüz.
Merhabalar evet ben de katılmak istiyorum. Motive edici olabilir. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. inşallahBurada zayıflama grupları var surekli kilo bildirimi vs yapılıyor insanlar birbirini motive ediyor o konulara göz atın ve katılın.
Birileriyle birlikte bu yola başlamak sizi motive eder.
Insallah istediğiniz gibi bir hayatınız olur.
Başlığın beni çok üzdü. Tabiki engel değil ama günümüzde standart bir beden algısı var bunun dışında olan herşeye karşılar. Bu sadece kilolu olmak değil inanın. Ben hayatım boyunca hep zayıftım benimle de çok dalga geçerlerdi. Ama kendimi nasıl rahat hissettirme öyle devam ettim. Bence sen kendine set çekiyorsun. Kendini geliştirmiş birisin belli. Özgüvenini düşürme. Sen kendinle barış ki devamı gelsin umarım herşey gönlünce olur sevgilerMerhabalar. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum kusura bakmayın ama çok doluyum. Çok kötü durumdayım. Her gece ağlıyorum. Hayattan soğumuş haldeyim, insanlara da kendime de güvenim kalmadı. Mutsuzum.
Benim sorunum sevilmemek. 30 yaşındayım, kendimi bildim bileli kiloluyum(100 kilo üzeriyim yıllardır). Kilo vermek için çok uğraşıyorum hayatım diyetlerle doktorlarla geçti. Bazı sorunlarım var bu yüzden kilo vermem biraz daha zor. Ayrıca kendimi motive edemiyorum. Mutsuzluğum yalnızlığım bir noktada beni yoruyor, pes ettiriyor. Kilo veriyorum sonra yeniden alıyorum. Çekingenim, utangaç olduğum için sosyal ortamlara giremiyorum, spor salonuna gitmek istemiyorum. Evde de hareket ederim ama pek etkili olmuyor sanırım.
Üniversite de okudum, birkaç işte de çalıştım ama hiç sevgilim olmadı. Hiç beğenilmedim. Hiç aşık olunan kız olmadım. Utangacım, hemen herkesle samimi olamam, ancak tanıdıkça gerçek beni görebilirler ki yakın arkadaşım diyeceğim 2 kişi vardı artık onlar da yok biri taşındıktan sonra bizle bağını kesti diğer arkadaşım da evli ama her fırsatta bilerek ya da bilmeyerek beni eziyor, rencide ediyor. Bu yüzden şu sıralar ondan da uzaklaştım. Hiç arkadaşım yok, sevgilim yok, sevenim yok. Sosyalleşirim dedim işe girdim ama orada bile çevrem olmadı. Yaşım büyük olduğu halde benden küçükler bile bana lakap takıyor vs.
Bir iki defa çevreden tanıştırmak isteyenler oldu onda da kiloluyum diye birinde bir bahane ile ekildim, birinde de internetten tanıştık ortak arkadaşlar filan vardı yakın çevremdendi, ilk görüşmeden sonra arayıp sormadı ve takılmalık kız olarak görüldüm. Tabi ki istemedim böyle bir şeyi.
Sonrasında internetten biriyle tanıştım ruhsal olarak kendime çok uygun buldum, karakteri olsun, yaşadıkları olsun kendime çok yakın hissettim 2 yıldır arkadaşız sosyal medyadan ama ben yazmadıkça hiç yazmaz, arayıp sormaz, hislerimi belli de ettim aslında, direkt söylemesem de ama hiçbir şey söylemedi ne olumlu ne olumsuz. Ama belli ki o da ne sevgili ne de arkadaş olmak istiyor benimle. Ama konuştuğumuz zaman "ne kadar bilgilisin, ne kadar güzel" diyerek iltifat ediyor. Aynı şehirde değiliz ama bulunduğum şehirle de bağlantısı var. İstese arkadaşça bile görüşebilirdi ama ona da yanaşmadı. Herkeste telefonu var mesleği gereği ama bana vermedi, vermek istemedi. Ben vermiştim sosyal medyayı kapatırsam diye hiç mesaj atmadı, aramadı. Yani bir duygusu olmadığı çok net tabi. Evli değil, sevgilisi de yok(kendisi söylemişti, sosyal medyasından da belli zaten).
Benim bunları yaşama sebebim sadece kilolu olmam mı? Çok üzülüyorum çok kötü hissediyorum kendimi. Neden kimse tanımak bile istemiyor beni. Kilolu olunca insanlar neden karşısındaki insandan kaçıyor. Sadece sevgili meselesi değil arkadaşça bile tanımak istemiyor.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Psikoloğa gidemem çünkü durumum yok ama olsa bile gidebilir miydim bilmiyorum. Anlatamazdım herhalde. Burada beni tanımıyor kimse o yüzden rahatım ama normalde en yakınım dediğim kişi bile bilmiyor bu halimi.
Özgüvenim eksilerde. Sizlere anlatmak istedim derdimi. Uzun oldu. Kusura bakmayımin lütfen. Sevgiler.
Merhabalar çok teşekkür ederim.Başlığın beni çok üzdü. Tabiki engel değil ama günümüzde standart bir beden algısı var bunun dışında olan herşeye karşılar. Bu sadece kilolu olmak değil inanın. Ben hayatım boyunca hep zayıftım benimle de çok dalga geçerlerdi. Ama kendimi nasıl rahat hissettirme öyle devam ettim. Bence sen kendine set çekiyorsun. Kendini geliştirmiş birisin belli. Özgüvenini düşürme. Sen kendinle barış ki devamı gelsin umarım herşey gönlünce olur sevgiler
Elbette metabolizmik bir rahatsizliktan ötürü zayiflayamiyor olabilirsinMerhabalar. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum kusura bakmayın ama çok doluyum. Çok kötü durumdayım. Her gece ağlıyorum. Hayattan soğumuş haldeyim, insanlara da kendime de güvenim kalmadı. Mutsuzum.
Ayrıca kilo sevilmeye asla engel oluşturmazMerhabalar. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum kusura bakmayın ama çok doluyum. Çok kötü durumdayım. Her gece ağlıyorum. Hayattan soğumuş haldeyim, insanlara da kendime de güvenim kalmadı. Mutsuzum.
HarikaaaMerhabalar ne kadar doğru ne kadar güzel demişsiniz. Ben de aynısını düşünüyorum sevilmek için kilo vermem asla kendim için vermek istiyorum. Zaten beni bu halimle sevmeyip kilo verince sevecek olanın da sevgisine güvenemem. Kesinlikle 6 ayda yepyeni bir ben yaratabiliriz. Ve bekar olmak çalışmamak pandemi dönemi hepsi bir avantaj aslında benim için. Yürüyüşe de müsait çevrem. Çıkıp yürüyeceğim yarım saat bir saat bile olsa kar bana. Başlıyoruz yarın yepyeni bir hayatın tasarımına