Kilo Sevilmeye Engel midir?

Merhabalar güzel hanımefendi :) 30 yaşındasın henüz ve kilo vermen bence gerçekten istersen çok kolay bu yaşlarda...Üstelik 115 kilosun gördüğüm kadarıyla ve biraz dikkat etmeyle ilk 15 kiloyu bile hemen atarsın çünkü kilo yüksek , daha kolay olur...

Ben 40 yaşındayım ve 5kg verdim şimdilerde. Ben verebiliyorsam sen bunun daha fazlasını verirsin bu sürede.

Taşlanabilirim ama gerçekleri yazıcam. Bu kilolarda yaşarsan önce sağlığın kötüye gider, önce sağlık için ideal kilona inmelisin...Yaşın 35 i geçince bu kiloya daha da kilo eklenebilir bu gidişle..Ozguvenin de zayıflamadan gelmez çünkü karşılaştığın her olumsuzluğu kiloya bağlarsın...Erkekler evet kilolu kadın %90 istemez, hep seni bulmadı zaten cogu istemediği için...Sen de 100 üstü kilolarda birerkeği istemezsin bence, istediği gibi hareket edemez, cabuk yorulur vs..

Ayrıca yüksek kilolar ya bir depresyon ya da yeme bozukluğuna işaret ediyor insanlar için,bu da istenmeyen bişey..Bence erkek arkadastan önce derhal diyet değil de sağlıklı beslenme programına girmelisin...Sporsuz asla olmaz sarkma yaşarsın...Spor salonuna git, hocaya derdini anlat hem diyet hem spor olarak yardımcı olacaklardır...O kadar parayı ne yap ne et bul önemli...

Önce üzerindeki fazlalıklarından kurtul gerisi akacaktır

Ablam üniversite yıllarında Morbit obezdi. Hiç sevgilisi olmadı. Sonrasında sıkı diyete girdi. Spor salonlarında olan çok iyi bir koşu bandı aldı kendine. Günde 2 saatini koşu bandında geçirdi. 36 bedene düştü. Evlendi, şimdi çocuğu var. Ablam huy, karakter olarak aynı ama obezken hiç bir erkeğin dikkatini çekmedi. Tabii kendi özgüveni de düşüktü bunun da etkisi var.
Herşeyden önce sağlığınız ve hayat kalitenizi artırmak için kilo vermelisiniz. Kilo iyi bir şey değil.
Merhabalar öncelikle ablanızı gönülden kutlarım çok mutlu oldum onun adına. Sağlığını kazanmış çok şükür. Kesinlikle en önemli sebebi sağlık için kilo vermek tabi ki de. Kilo tabi iyi bir şey değil. Kilolu olanlar da zaten iyi bir şey diye düşünmüyorlardır emin olun, en azından benim için iyi değil.
Teşekkürler

Elbette metabolizmik bir rahatsizliktan ötürü zayiflayamiyor olabilirsin
Ama biraz mücadele edersen basarirsin
Ablam ben kilo veremiyorum hastayım metabolizmam musaade etmiyor diye diye 20 yıl tombul gezdi
Geçen yıl kararlı oldu 100 den 66 ya düştü 6 ayda
Maşallah şuan gayet alımlı oldu
Tebrik ederim öncelikle. Zaten ilk önce kendi aklında bitirmen gerekiyor kilo verme işini. Yapabilirim diyeceksin sonrasında hazırsan başladığında sonu gelecektir. Sonuçta kilo verme süreci de özellikle zor verenler için psikolojik olarak da yıpratıcı bir süreç. Zaten psikolojik olarak baskılanmış, dışlanmış bir insanın artı kendisiyle bir psikolojik savaşa girmesi de çok sağlam bir irade, motivasyon ve kararlılık gerektiriyor. Kafanda işi bitirmeden başlarsan da hep yarım kalıyor.

Ablanızı gönülden tebrik ediyorum adına çok sevindim. Darısı başıma inşallah 🙏😊💐

Harikaaa🤩🤩 o zaman 6 Ay sonraki halimize odaklanalim. Biz istersek olur bunu unutmayalım başka hiç bir engel yok. Zaman öyle de geçiyor böyle de. Kendimize bir iyilik yaparak geçirelim zamanı. Pes etmek yok. Yorulcaz yeri gelcek ama hayalimizdeki bene haksızlık etmeyelim ona odaklanalim eminim üstesinden geliriz 💃💃 bol sansss💐
Pozitif olumlama yapmaya başladım bile 🌟🤗🤩🤩 6 ay sonraki beni hayal ediyorum. Her şey güzel olacak. Tabii ki istersek yaparız.
Ne demiş ünlü düşünür: Düşünüyorum öyleyse varım.

Düşündüğümüz her şeyi yapma gücüne sahibiz. Yeter ki yürekten isteyelim.😊😊😊

20 yaşıma kadar balıketli biriydim boyuma göre kilom fazla idi mezuniyet e yakın 3 beyazdan kaçtım zayıfladım biraz evlenince hele çocuktan sonra aşırı kilo verdim anladım ki çcom zayıf olmak bana göre değil şimdi kilo almaya çalışıyorum .Benim çevrem de kilolu olup ta eşi zayıf olanlar çok bence sevmeye engel değil sizin karşısınıza düZgün biri çıkmamış

20 yaşıma kadar balıketli biriydim boyuma göre kilom fazla idi mezuniyet e yakın 3 beyazdan kaçtım zayıfladım biraz evlenince hele çocuktan sonra aşırı kilo verdim anladım ki çcom zayıf olmak bana göre değil şimdi kilo almaya çalışıyorum .Benim çevrem de kilolu olup ta eşi zayıf olanlar çok bence sevmeye engel değil sizin karşısınıza düZgün biri çıkmamış
Merhabalar. Aslında ne aşırı kilo ne de çok zayıflık iyi değil. Bir de herkesin kendi beden yapısına göre bir ideal kilosu var. Kimisi için bu 50 kimisi içim 65. Ama toplum baskısı herkesi standart bir kalıba sokmaya çalışıyor.

Dediğiniz gibi öyle evlilikler var çevrede görüp duyduğumuz ama bana denk gelmedi. Nasip kısmet demek ki🤷‍♀️😊
Hayırlısı inşallah hepimizin hakkında 🙏🙏🤗 sevgiler

Pozitif olumlama yapmaya başladım bile 🌟🤗🤩🤩 6 ay sonraki beni hayal ediyorum. Her şey güzel olacak. Tabii ki istersek yaparız.
Ne demiş ünlü düşünür: Düşünüyorum öyleyse varım.

Düşündüğümüz her şeyi yapma gücüne sahibiz. Yeter ki yürekten isteyelim.😊😊😊
Gerçekten öyle istediğimiz herseyi gerçekleştirme gücüne sahibiz ve inanki bu en kolayı. Bu işi zor kılan ne biliyomusun yeterince istememek.. sonuç odaklı olursak inan sürecimiz bize zevkli bile gelecek sadece sabırla bıkmadan ilerlemek lazim. 20 30 40 kilo diye kesinlikle düşünmeyelim. Benim hedefim suan 5 kilo vermek bu hedefim gerçekleşince yeni bir hedef koycam kendime💪💪💪

Bende yürüyüşümu yaptım geldim💪 bu süreçte birbirimize destek olabiliriz. Bu iş yanliz olmuyor ne yazikki. Motivasyonun düştüğü yerlerde birbirimizi motive edelim ne dersin C cosmicgirl

Bende yürüyüşümu yaptım geldim💪 bu süreçte birbirimize destek olabiliriz. Bu iş yanliz olmuyor ne yazikki. Motivasyonun düştüğü yerlerde birbirimizi motive edelim ne dersin C cosmicgirl
Süper.🤩 tabi harika olur. Ben bugün pek spor yapmadım akşam yaparım belki. Annemin doğum günü 🙈 azıcık kaçamaklı olacak 😊🙃olsun yarın devam.

Süper.🤩 tabi harika olur. Ben bugün pek spor yapmadım akşam yaparım belki. Annemin doğum günü 🙈 azıcık kaçamaklı olacak 😊🙃olsun yarın devam.
Mutlu yaşlar dilerim annene. Yarın telafi günü yaparsın 😉 Bende dün kaçamakli geçirmiştim bugün haşlanmış tavuklu salata yedim sadece

Merhabalar. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum kusura bakmayın ama çok doluyum. Çok kötü durumdayım. Her gece ağlıyorum. Hayattan soğumuş haldeyim, insanlara da kendime de güvenim kalmadı. Mutsuzum.

Benim sorunum sevilmemek. 30 yaşındayım, kendimi bildim bileli kiloluyum(100 kilo üzeriyim yıllardır). Kilo vermek için çok uğraşıyorum hayatım diyetlerle doktorlarla geçti. Bazı sorunlarım var bu yüzden kilo vermem biraz daha zor. Ayrıca kendimi motive edemiyorum. Mutsuzluğum yalnızlığım bir noktada beni yoruyor, pes ettiriyor. Kilo veriyorum sonra yeniden alıyorum. Çekingenim, utangaç olduğum için sosyal ortamlara giremiyorum, spor salonuna gitmek istemiyorum. Evde de hareket ederim ama pek etkili olmuyor sanırım.

Üniversite de okudum, birkaç işte de çalıştım ama hiç sevgilim olmadı. Hiç beğenilmedim. Hiç aşık olunan kız olmadım. Utangacım, hemen herkesle samimi olamam, ancak tanıdıkça gerçek beni görebilirler ki yakın arkadaşım diyeceğim 2 kişi vardı artık onlar da yok biri taşındıktan sonra bizle bağını kesti diğer arkadaşım da evli ama her fırsatta bilerek ya da bilmeyerek beni eziyor, rencide ediyor. Bu yüzden şu sıralar ondan da uzaklaştım. Hiç arkadaşım yok, sevgilim yok, sevenim yok. Sosyalleşirim dedim işe girdim ama orada bile çevrem olmadı. Yaşım büyük olduğu halde benden küçükler bile bana lakap takıyor vs.

Bir iki defa çevreden tanıştırmak isteyenler oldu onda da kiloluyum diye birinde bir bahane ile ekildim, birinde de internetten tanıştık ortak arkadaşlar filan vardı yakın çevremdendi, ilk görüşmeden sonra arayıp sormadı ve takılmalık kız olarak görüldüm. Tabi ki istemedim böyle bir şeyi.

Sonrasında internetten biriyle tanıştım ruhsal olarak kendime çok uygun buldum, karakteri olsun, yaşadıkları olsun kendime çok yakın hissettim 2 yıldır arkadaşız sosyal medyadan ama ben yazmadıkça hiç yazmaz, arayıp sormaz, hislerimi belli de ettim aslında, direkt söylemesem de ama hiçbir şey söylemedi ne olumlu ne olumsuz. Ama belli ki o da ne sevgili ne de arkadaş olmak istiyor benimle. Ama konuştuğumuz zaman "ne kadar bilgilisin, ne kadar güzel" diyerek iltifat ediyor. Aynı şehirde değiliz ama bulunduğum şehirle de bağlantısı var. İstese arkadaşça bile görüşebilirdi ama ona da yanaşmadı. Herkeste telefonu var mesleği gereği ama bana vermedi, vermek istemedi. Ben vermiştim sosyal medyayı kapatırsam diye hiç mesaj atmadı, aramadı. Yani bir duygusu olmadığı çok net tabi. Evli değil, sevgilisi de yok(kendisi söylemişti, sosyal medyasından da belli zaten).

Benim bunları yaşama sebebim sadece kilolu olmam mı? Çok üzülüyorum çok kötü hissediyorum kendimi. Neden kimse tanımak bile istemiyor beni. Kilolu olunca insanlar neden karşısındaki insandan kaçıyor. Sadece sevgili meselesi değil arkadaşça bile tanımak istemiyor.

Ne yapmalıyım bilmiyorum. Psikoloğa gidemem çünkü durumum yok ama olsa bile gidebilir miydim bilmiyorum. Anlatamazdım herhalde. Burada beni tanımıyor kimse o yüzden rahatım ama normalde en yakınım dediğim kişi bile bilmiyor bu halimi.

Özgüvenim eksilerde. Sizlere anlatmak istedim derdimi. Uzun oldu. Kusura bakmayımin lütfen. Sevgiler.
Merhabalar, ben tamamen sizin sağlığınızla ilgili konuşmak istiyorum.

Kilo veremenizin altında mutlaka bir sebep olmalı. Yıllardır doktorlarla çalışıyorum demişsiniz, ayrıntılı tetkikler araştırmalar yapıldı mı? Altta yatan bir hastalık, bir sorun olduğuna dair?

Muhakkak temel tetkikler yapılmıştır ama tavsiyem biraz daha derinlere inilmesi. Sorunu bulursanız ve ortadan kaldırırsanız, kilo da verirsiniz.

Eğer hiçbiri olmazsa genel cerrahi ile görüşüp durumu değerlendirirsiniz. Uygun operasyona alınırsınız.

Lütfen üzülmeyin. Kilo alınabiliyorsa verilebilir de.

Bunu unutmayın. Siz sağlığınızı düşünün. Gerisi gelecektir ❤️❤️

Kilo bence çok feci birşey.
Çünkü herşeyden önce hareket alanını kısıtlıyor.
Bende doğumdan sonra aldım hala veremedim ve hiç koşmaya vs mecalim yok.
Bir şekilde motive edeceğim kendimi.
Siz de sağlık için motive edin.
Geçen bebeğime kucağıma aldım iki oda gezdirdim yoruldum.
Nefes almani bile engelliyor.
Sevmeyi sevilmeyi geçtim fizyolojimi bozdu.
Şu zamanda aşırı gorselci toplum olduk.
Dermatologlar bile artık daha çok estetik gorunumle ilgileniyor.
Çoğu dermatologa artık botox için gidiyor.
Kimse dışını begenmedigi birinin içini merak etmez.
Oturduğumuz yerden TV'ye bakarken bile oradaki mankenleri elestirmiyoz muyuz?
Şu güzel değil şu iyi.
Hem sağlık hem özgüven için vermeniz lazim.
Spor yapın azimli olun.

Kilo bence çok feci birşey.
Çünkü herşeyden önce hareket alanını kısıtlıyor.
Bende doğumdan sonra aldım hala veremedim ve hiç koşmaya vs mecalim yok.
Bir şekilde motive edeceğim kendimi.
Siz de sağlık için motive edin.
Geçen bebeğime kucağıma aldım iki oda gezdirdim yoruldum.
Nefes almani bile engelliyor.
Sevmeyi sevilmeyi geçtim fizyolojimi bozdu.
Şu zamanda aşırı gorselci toplum olduk.
Dermatologlar bile artık daha çok estetik gorunumle ilgileniyor.
Çoğu dermatologa artık botox için gidiyor.
Kimse dışını begenmedigi birinin içini merak etmez.
Oturduğumuz yerden TV'ye bakarken bile oradaki mankenleri elestirmiyoz muyuz?
Şu güzel değil şu iyi.
Hem sağlık hem özgüven için vermeniz lazim.
Spor yapın azimli olun.
+++++

Kilo vermek zormuş. Ben de hamilelikten sonra veremediğimde anladım, şu an bekarlıktaki kilomdan 15 kilo fazlayım. Seni anlıyorum zor ama yapabilirsin. Endokrine gittin mi mesela? Belki endokrin hastalıkları kilo vermeni güçleştiriyordur. Tek başına vermek diyetisyenle vermekten daha güç, her şey normal dahi olsa iyi bir diyetisyene gitmeni öneririm naçizane

Merhabalar. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum kusura bakmayın ama çok doluyum. Çok kötü durumdayım. Her gece ağlıyorum. Hayattan soğumuş haldeyim, insanlara da kendime de güvenim kalmadı. Mutsuzum.

Benim sorunum sevilmemek. 30 yaşındayım, kendimi bildim bileli kiloluyum(100 kilo üzeriyim yıllardır). Kilo vermek için çok uğraşıyorum hayatım diyetlerle doktorlarla geçti. Bazı sorunlarım var bu yüzden kilo vermem biraz daha zor. Ayrıca kendimi motive edemiyorum. Mutsuzluğum yalnızlığım bir noktada beni yoruyor, pes ettiriyor. Kilo veriyorum sonra yeniden alıyorum. Çekingenim, utangaç olduğum için sosyal ortamlara giremiyorum, spor salonuna gitmek istemiyorum. Evde de hareket ederim ama pek etkili olmuyor sanırım.

Üniversite de okudum, birkaç işte de çalıştım ama hiç sevgilim olmadı. Hiç beğenilmedim. Hiç aşık olunan kız olmadım. Utangacım, hemen herkesle samimi olamam, ancak tanıdıkça gerçek beni görebilirler ki yakın arkadaşım diyeceğim 2 kişi vardı artık onlar da yok biri taşındıktan sonra bizle bağını kesti diğer arkadaşım da evli ama her fırsatta bilerek ya da bilmeyerek beni eziyor, rencide ediyor. Bu yüzden şu sıralar ondan da uzaklaştım. Hiç arkadaşım yok, sevgilim yok, sevenim yok. Sosyalleşirim dedim işe girdim ama orada bile çevrem olmadı. Yaşım büyük olduğu halde benden küçükler bile bana lakap takıyor vs.

Bir iki defa çevreden tanıştırmak isteyenler oldu onda da kiloluyum diye birinde bir bahane ile ekildim, birinde de internetten tanıştık ortak arkadaşlar filan vardı yakın çevremdendi, ilk görüşmeden sonra arayıp sormadı ve takılmalık kız olarak görüldüm. Tabi ki istemedim böyle bir şeyi.

Sonrasında internetten biriyle tanıştım ruhsal olarak kendime çok uygun buldum, karakteri olsun, yaşadıkları olsun kendime çok yakın hissettim 2 yıldır arkadaşız sosyal medyadan ama ben yazmadıkça hiç yazmaz, arayıp sormaz, hislerimi belli de ettim aslında, direkt söylemesem de ama hiçbir şey söylemedi ne olumlu ne olumsuz. Ama belli ki o da ne sevgili ne de arkadaş olmak istiyor benimle. Ama konuştuğumuz zaman "ne kadar bilgilisin, ne kadar güzel" diyerek iltifat ediyor. Aynı şehirde değiliz ama bulunduğum şehirle de bağlantısı var. İstese arkadaşça bile görüşebilirdi ama ona da yanaşmadı. Herkeste telefonu var mesleği gereği ama bana vermedi, vermek istemedi. Ben vermiştim sosyal medyayı kapatırsam diye hiç mesaj atmadı, aramadı. Yani bir duygusu olmadığı çok net tabi. Evli değil, sevgilisi de yok(kendisi söylemişti, sosyal medyasından da belli zaten).

Benim bunları yaşama sebebim sadece kilolu olmam mı? Çok üzülüyorum çok kötü hissediyorum kendimi. Neden kimse tanımak bile istemiyor beni. Kilolu olunca insanlar neden karşısındaki insandan kaçıyor. Sadece sevgili meselesi değil arkadaşça bile tanımak istemiyor.

Ne yapmalıyım bilmiyorum. Psikoloğa gidemem çünkü durumum yok ama olsa bile gidebilir miydim bilmiyorum. Anlatamazdım herhalde. Burada beni tanımıyor kimse o yüzden rahatım ama normalde en yakınım dediğim kişi bile bilmiyor bu halimi.

Özgüvenim eksilerde. Sizlere anlatmak istedim derdimi. Uzun oldu. Kusura bakmayımin lütfen. Sevgiler.

senin bunları yaşama sebebin kilolu olman değil öncelikle kendi kendini eziklemen.
benim özgüveni tavan 2 tane kilolu arkadaşım vardı inan herkes onlarla arkadaş olmak ister, kaç tane sevgili eskitirlerdi.
kilolarını asla takmaz şık şıkırdım giyinir gezerlerdi.
ben de ortaokul lisede balık etliydim. kendimi beğenmediğim dönemlerde dalga da geçildi, laf a söylendi. ben ne zaman kendime güvendim ondan sonra el üstünde tutuldum. bu özgüvenden sonra kilo da verdim, vücudum da şekle girdi.
olması gereken budur sevgili kardeşim.
beden nasıl olursa olsun sadece seni saran bi kılıf.. önemli olan seni sen yapan varlığın.
ayrıca kilo dediğin istersen aç kal sürün istersen 7/24 spor yap stresli olduğun zaman verilemeyen bir şey maalesef. tecrübeyle sabit. sen kafandaki olumsuz düşünceleri silersen o zaman kilo vermen başlar.
psikologa gitme durumun yoksa seni motive edecek kitaplar oku. bu hayatta senden başka kimse önemli değil. önemli olan bedenin değil bunu unutmamaya çalış.

Çağımız güzelin baş tacı olduğu bir çağ . Maalesef zorbalık almış başını gitmiş.Suan yürüyüşü tavsiye edebilirim size.Cikin ve yürüyün.Biraz dikkat eder günde bir saat yururseniz olmayacak şey değil.Ama sizde isteksizlik de var..

Kilo sevilmeye engel değil ama analadığım kadarıyla kilo olduğunuz için siz kendinizi herşeyden geri çekiyorsunuz, soyutluyorsunız. Aslında sizde kendinizi sevmiyorsunuz. Bu enerjiyi etrafada saçıyorsunzdur. İnsanlar istesede size yaklaşamaz bu durumda. Bu duvarı kırmalısınız. Kimi insan kilosuyla barıştıktır inanılmaz positif enerji saçar, farklı bi auraları olur ve çok çevresi olur. Ama bu yapı meselesi. Mesela bende öyle olamazdım. Dönem dönem kilolu oldum, özellikle doğum sonraları. Kendimden nefret etmiyordum ama mutsuzdum kısacası. Kendimi kapatıyordum, herşeye isteksizdim vs. Nezaman kilo verip eski halime döndüm ozaman tekrar kendime geldim. Bunu başkaları beni görsün, sevsin diye değil kendim için yaptım. İnanın zor değil. Evet kilonuz fazla. Belki 1-1,5 sene sürer vemeniz ama her giden kiloyla kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ben yerinizde olsam ameliyatı dahi düşünürdüm. Çok gençsiniz, önünüzde uzun bir ömür var. Bi 5 sene sonra keşke ameliyat olsaydım diye düşünmek yerine gözümü karartır olurdum. 1 sene içinde 50 kilo verenler oldu çevremde. İyi bir dr ve hastane seçimi ile çok rahatlıkla atlatırsınız bence.
Evet tabiki ameliyat sonrasıda irade gerekecek, elbette. Ama kendi iradenizle verdiğiniz zamanda gerekiyor. Ozamanda hemen geri alabilirsiniz tüm çaba boşa gider. Böyle düşünürseniz hiç veremesiniz ama.

Kilo sevilmeye Engel degildir ama senin kendini sevmemen sevilmene engeldir. O yüzden önce sen kendini seveceksin..bunun icin kilo vermen gerekse vermelisin. En güzel yaslarin icinde bulunmak istemedigin bir vücudda gecmesin. Benimde tiroidim vardi ve 60 kilo verdim ameliyatsiz bicaksiz. Sadece az yemek ve sporla. Gerekirse Mide kücült ama böyle mutsuz bir sekilde devam etme

X