ayy ne güzel bi mesaj buselam kızlar ben de kendi yaptığımı anlatmak istiyorum. benim boyum 175 . yaklaşık 4 yıl önce eşimle tanıştığım sıralar 53 kilo kadardım okadar çok zayıftım . eşimin annesiyle tanıştığımda pek zayıfmışsın dediğinde artık kilo almam lazım dedim hırs yaptım
kalori hesabı yaptım. ozamanlar öğrenciydim yurtta kalıyordum . yaklaşık 8 ayda 10 kilo aldım fıstık gibi oldum
marketten bir poşet abur cubur alıyordum bunların arkasında kalorileri yazıyor. bir kadının kilo alabilmesi için günlük 1500 kalori alması gerek. her yediğimin arkasında kaç kalori olduğuna bakıp gün içinde zorla yemeye çalışıyordum
.günlük öğünümü yedikten sonra yatmadan önce mutlaka 1 kupa çay - yarım ekmek bol kaşarlı tost bir de tatlı gibi birşeyler(kek- çikolata)yedikten sonra yatıryordum. önceleri yemek zor geliyordu , önce çeyrek ekmekle başladım yavaş yavaş iştahımı açtım . zaten iştah açıldıktan sonra durdurulmuyor
şimdiki kilom 66 tam boyuma uygun ideal.
o köfteyi soracaktım bende aynı bölgedeniz ama hiç görmedim bunu :44: kızarttınız mı nasıl bişe :44:canımcım köfte bulgurlu irmikli (içli köftenin dışının değiştirilmiş versiyonu evdeki malzemelerle :)
o yüzden sanırım hafif tıkadı, kavun yiyicem şimdi üstüne de magnum yerim :)
hesapladım bunlar 798 kalori geldiler :)
o köfteyi soracaktım bende aynı bölgedeniz ama hiç görmedim bunu :44: kızarttınız mı nasıl bişe :44:
maşallah kahvaltı bile 800e yakın
hmmm hiç görmemiştim :44:ama anneme öğretmeyim bunu içli köfteye üşenir sonra oda bunlarla bizi kandırmasıniçli köftenin dış kısmını düşün, tepsiye kıymayı yatırmış bizim memleketli tanıdık :)
üstüne de bulgurlu irmikli kısmını hazırlamış kıymanın üzerine serip fırınlamış :)
yalancı içli köfte üşenmiş yapmaya :)
ama annem içli köftenin dışından tavada yağsız köfte yapıyor yine çok güzel oluyor özellikle kahvaltıda tavsiye ederim :)
hahaha :) öğret canım ya ne olucak yazık kadıncağıza seminerleri başlamıştır şimdi onların değil mihmmm hiç görmemiştim :44:ama anneme öğretmeyim bunu içli köfteye üşenir sonra oda bunlarla bizi kandırmasın
evet canım başladı kahvaltıda tekim artık :)hahaha :) öğret canım ya ne olucak yazık kadıncağıza seminerleri başlamıştır şimdi onların değil mi
ayy ne güzel bi mesaj buinş bizde alırız kiloları
kalori hesabına çok üşensemde sanırım takip etmek gerekli :44:
bende marketten çikolata falan alırken kalorisi yüksek olanı alırım ama günlükte hesaplamak lazım demekki
yanlış anlamasan kıyafetlerin kaç beden 38 tam mı oluyor? benimde boyum 178de hedefim 60tı yükseltmeli miyim55 kiloyum şuan 36 tam oturuyor
makarnaya bayılırımmmmm yarın pişiricem
maşallah boyun ne güzelcanım evet mutlaka ama mutlaka kaloriye bakmak lazım ve gün sonunda ne kadar ekstra kalori aldın hesaplamak lazım. ben yediğim yemeklerin kalorisini bilmiyorum ama marketten alıp yediklerimin bi arkasına döndürüp bakıyordum. alışkanlık oldu halen bakıyorum
benim kalçam kemikli ve geniş ( karadenizli kalçası ) oyüzden kalça 38-40 değişiyor. üst kısmım normal M giyiyorum . çok memnunum fiziğimden. evlenirken 60 kiloya kadar çökmüştüm ama şükür 9 ayda eski halime geldim 66-67 ideal oluyor.
makarnaya bayılırımmmmm yarın pişiricemolsada yesek
kahvaltın ne güzel iki yumurta sanırım sıcak diye bi tane yiyebiliyorum ben
evde yediğimiz yemeklerin kalorisini bilemeyiz belki ama hazırlara dikkat etmek gerek tabi
kalça iyidirbende kalçam ve üst bacağımdan kilo alıyorum sanırım oralarım kalınlaştı 5 kilo aldığımda bal pantolonlarım tam oluyor şuan biraz daha kilo alayım ki yeni pantolonlar alayım
bi 60 olsam ahh ahh
teşekkür ederim cevapların için
evet canım başladı kahvaltıda tekim artık :)
bugün patates kızarttım kendimi şımarttım
tabiki elimden geldiğince paylaşırım :) kahvaltım böyleydi
Eki Görüntüle 793206
oohhh :)
gözleme mi o katmer mi ne ööylee
D şeklinde börek aslında ben dilimleyince bozuldu şekli
biri kaşarlı biri semizotlu-peynirliydi :)
Eki Görüntüle 793714
kızlarrr buda benim sabah kahvaltımdı anca yükleyebildim ve 2dilimde ekmek yedim bunların yanında
ohh oh maşallah kahvaltını kaç gibi yapıyorsun ben geç yapıyorum galiba ama napayım uyanır uyanmaz yiyemiyorum
kahvaltıdan sonra neler yediinn
ya benimde şöyle 11 12 gibi anca kalkıyorum o zaman kahvaltı yapıorum ama şöyle tuhaf birşey oldu bugün akşam yatarken cici bebemi yedim uzun bi süre yememiştim sabah 7de uyandım çok acıktım uyuyamadım bi tane açma yedim geri yattım sonrada 12 gibi kahvaltı yaptım kahvaltıdan hemen sonra 3ü bi arada içtim ve rulokat yedim 6tane
daha sonrada evde olduğum için sürekli abur cubur yedim hiç ağzım durmadı sonra saat 5-6 gibide 1 tabak yoğurtlu makarna yedim sonra yine abur cubursaat 9 gibide akşam yemeği yicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?