ayy ne güzel bi mesaj buselam kızlar ben de kendi yaptığımı anlatmak istiyorum. benim boyum 175 . yaklaşık 4 yıl önce eşimle tanıştığım sıralar 53 kilo kadardım okadar çok zayıftım . eşimin annesiyle tanıştığımda pek zayıfmışsın dediğinde artık kilo almam lazım dedim hırs yaptım
kalori hesabı yaptım. ozamanlar öğrenciydim yurtta kalıyordum . yaklaşık 8 ayda 10 kilo aldım fıstık gibi oldum![]()
marketten bir poşet abur cubur alıyordum bunların arkasında kalorileri yazıyor. bir kadının kilo alabilmesi için günlük 1500 kalori alması gerek. her yediğimin arkasında kaç kalori olduğuna bakıp gün içinde zorla yemeye çalışıyordum
.günlük öğünümü yedikten sonra yatmadan önce mutlaka 1 kupa çay - yarım ekmek bol kaşarlı tost bir de tatlı gibi birşeyler(kek- çikolata)yedikten sonra yatıryordum. önceleri yemek zor geliyordu , önce çeyrek ekmekle başladım yavaş yavaş iştahımı açtım . zaten iştah açıldıktan sonra durdurulmuyor![]()
şimdiki kilom 66 tam boyuma uygun ideal.
![Big Grin :21: :21:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk2.gif)
kalori hesabına çok üşensemde sanırım takip etmek gerekli :44:
bende marketten çikolata falan alırken kalorisi yüksek olanı alırım ama günlükte hesaplamak lazım demekki
yanlış anlamasan kıyafetlerin kaç beden 38 tam mı oluyor? benimde boyum 178de hedefim 60tı yükseltmeli miyim
![KK8 :8: :8:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk8.gif)