Keşke meslek sahibi olup öyle evlenseydimsayfa 8 ve 9 da boşanma kararı aldıgımızı yazdım

Okumaya devam edebilirsin hemen pes etme. Ben tıp istiyorum mesela. Ailem çok isterdi ben seçmedim şimdi ilgimi çekiyor. Okumak iyidir ya. Keşke yasa çıksa 21 yaşından önce evlenilmesi yasaklansa. Hatta ben reşit olma yaşının 21 olması gerektiğini düşünüyorum. Beden büyüyor da akıl işte biraz geç takip ediyor..

arkadaşım bu hayatta aslında hiçbirşeyi takmayacaksın gebelik psikolojisinde de olduğunu unutma kendini üzüp boşuna harap etme bazı arkadaşlar umutsuz vaka olarak yaklaşmışlar olaya aslında kendine güvenirsen yapamıyacağın şey yok sadece yapacaklarını erteleme ben ikinci çocuğuma hamileyim bir üniversite bitirdim ama bulunduğum şehirde bölümümle ilgili çalışma alanı bulamadım şimdi açıktan 2. üniversiteye başladım kendime güvenim artsın diye. çocuk doğduktan sonra yükümlülüğün dahada artıyo arkadaşım ama güçlü ve sabırlıysan neden olmasın ki ?

Bence 'keşke' niz yanlış olmuş. Zira 'keşke aşkın gözümü kör etmesine izin vermeseydim bu adamın maskesinin altında gizli olan yüzünü görseydim de evlenmeseydim' deseniz daha doğru olur. Çünkü erkeğin zihniyeti karısına bakış açısı böyle ise emin olun bolllll sıfırlı maaşınız olsa da mutlu olamazdınız. Haa en azından böyle bir adama karşı başınız belki daha dik olurdu bilmem. Ama mutluluk mutsuzluk işi bu değil. Çalışırsan eşin sana değer verir ama çalışmazsan hep laf yersin diye bir kaide de yok. Problem sizin ev hanımı olmanız değil 'eşiniz ve onun size bakış açısı'
Ayrıca niçin geçmiş zaman diliminden bahsediyorsunuz okul ile ilgili. Milli eğitim Bakanlığının açıköğretim hizmeti var. Eğer gayretli ve azimli olunursa açıköğretimden profesör bile olan var.
Eğer evliliğiniz deki problemin sizin maddi geliriniz olmamasına bağlıyorsanız pişman olarak vakit kaybetmeyin derhal açıköğretim bürosuna başvurun.

Bu konu o kadar anlamlı ki...benzer şeyleri ben yaşadım. Bir bayanın evlenirken işini gücünü rayına oturtmuş olması gerekiyor. Bence bir kadın kesinlikle iyi bir işi olduğunda evlenmeli. Çocuğu olana kadar çalışmaı bence, çocuk olunca da kendi tercihi tabi ki.

Şu mesajın linkini kopyalayayımda 18inde 20sinde evlenicem diye konu açanların okuması için kullanayım..

Üniversiteyi bitirdim iyi bir işim var , fena sayılmayacak bir gelirim. Ve çok aşık olduğum bir adam..
Ama hala bile öyle gözümü korkutuyor ki evlilik..
Sanki ne yaparsam yapayım biraz eksik kalıcak gibi , daha çok çalışıp daha iyi şeyler yapıp sonra bunları düşünmeliymişim gibi..

Lisede sözde aşkımdan öldüğüm bir lise aşkım vardı :) bıraksalar bende okulu falan bırakıp evlenicem.. Annem kendini parçalıyor babam desen öyle. Sonra birgün babama tak etti. Topla eşyalrını dedi. Topla git o aile ile yaşa. Ama sakın düştüğünde ağlama çünkü bu senin seçimin dedi. Napıyorsun oksit sen dedim :) çok şükür toplandım derslerime asıldım üniversite okudum, mezun oldum vs..

Ama akside olabilirdi..
Çünkü insan o yaşta herşeyi yapabiliyor. Deli cesareti misali..
Hiç birşey için geç olmamalı ama ? Mutlaka dışardan liseyi bitirin. Sonrada sınava hazırlanıp üniversiteye gidin (örgün gitme imkanınız varsa kesinlikle seçiminiz o olsun. İmkan yoksa açıköğretim düşünün).
Ve çalışın mutlaka..
İhtiyacınız olduğu için değil , size /ruh halinize iyi geleceği için..

Çünkü bunların farkında olmanız , bunları kendinize dert etmeniz bile ne denli zeki bir insan olduğunuzu gösterir.
Bence çıkın içinde bulunduğunuz durumdan.
Kendinize inanın / güvenin.

Devlet artık kadınları iş için destekliyor hibe falan veriyor. Kosgebe kadın dayanışma kurumlarına halk eğitim merkezlerinin meslek edindirme kurslarına bir göz atsanız aslında. Ayrıca azı çoğu olmaz elinize 500 tl bile geçse evliliğinizde başınız daha dik olur kendi ihtiyaçlarınızı karşılasanız ilaç masrafınızı çıkarsanız canınıza minnet. İnşallah bir çare bulursunuz. Eskiden erkekler maaşını alıp karısının eline verir kadın idare edermiş o parayı çarşı pazar falan herşeyde. Şimdi erkekler galiba evlenirken çalışmanı istemiyorum diyip evlenince benim paramı yiyorsuna getiriyolar olayı çok yazık. Kesinlikle pes etmeyin hiçbişey yapamazsanız evde çocuk bakın. Halamın kocası tekelde çalışırdı malum tekeldekileri devlete alınca maaşları çok düştü. Halam çocuk baktı 400 tlye. Kızımın canı çeken şeyleri bile almak yetiyor bana derdi hep.

evlilik, düğün, gelin olmak.. bunların sadece adı varmış, gözlemlediğim kadarıyla.

yaşın daha gençmiş konu sahibi sende birşeyler yapabilirsin meslek edinmek adına.ben de 21 yaşıma basıcam. yazın atanırsam eylülde okuluma 3.sınıftan devam edip bi yandan da çalışmayı düşünüyorum ve en az 2 yıl çalışmadan evlenmeyi düşünmüyorum bunca tecrübeleri okuduktan sonra.. Başımın derdi neymiş evde sıcacık çorba, anne yemeği önüme gelirken. yok yok evlilik hayalleri kurmayacağım bundan sonra

1. İnanılmaz hırs yaptım eşime karşı. Ha bunları bana söyleyen sanarsınız ki yüksek lisans mezunu falan , oysa kendsi sevgiliyken bana ünv. Mezunu oldugunu söylemişti evlenince öğrendim lise mezunuymuş. Yani onun şuan yaptığı işi sermayesi olan herkes dükkan açıp yapabilir. Sürekli aşağılaması iğrenç. Ama seneye liseyi bitirmiş olacağım ve ardından hemen açıktan ünv okuyacağım kafama koydum. Üstelik çocugum icinde daha faydalı bir anne olurum bu şekilde. Çünkü olan oldu artık ama ben boyun eğmeyeceğim bu laflarına...

üzülme canım boşver. bu erkekler böyle. çalışıncada birşeyler bulurlar elbette. bence bebeğin doğduktan sonra açıktan liseni bitir ilk önce sonra sınava gir açıköğretimden üniversiteye gir. hiç birşey için geç değil yeterki istemeyi bil.

Bende 21 yasindayim uniyi biraktim ama pisman degilim sadece okumadgim icin pismanim yada acele ettigim icin smdi esimle beraber sinava girdik bi iglumuz var onun gelecegini garanti altina almak icin aciktan okucaz o uzman ama ben sadece lise mezunuyum oglum icin ve psikolojim icim okumam ve calismam gerekiyo suanda 11 aylik bi iki senesi var onu birakmam icin o aradada kurslar ve acikogretimi bitircem suandaki hedefim o sende onune bi jedef kpy ole ilerle gec kalmis sayilmazsin benim 50 yasinda akrabam hala okuyo. Onemli olan istemek hicbisy icin gec degil

Çok iyi yaparsın çocuğun için de örnek bir anne olursun sakın üşenme vazgeçme. Annem 2yıllık öğretmenlik mezunuydu o zamanlar 2 yıllık varmış öğretmenlikte. Benim lise sınavına hazırlandığım sene 4 yıllığa tamamlamak için başvurdu ikimiz beraber çalıştık tüm sene masanın bi köşesinde o bi köşesinde ben. Onu gördükçe örnek aldım çünkü zaten mesleğini yapan parasını alan birisi ama annem beni gayretlendirmek için kendi de çalıştı saatlerce. Çocuğunuz da annenin eğitim için uğraştığı bir ortamda yetişirse eminim küçük yaştan ilgisi artacaktır bu duruma.

sizin durumunuzda olup eşim bana böyle dedi ona nası ceza verebilirim, annemin evine gitsem gelsem düzelir mi diyen de olabilirdi. birşeyleri düzeltmeye kendinizden başlıyor olmanız güzel bence, bilinçlisiniz. kendinizi geliştirebilirsiniz.

ben kpss ye hazırlanırken 30yasında bir bayan vardı, ilkokulda okuyordu oğlu. onu okuluna bırakıyor eşini işe yolluyor kendisi ders çalışıyordu. o 90puan aldı ben 86mesela. üstelik ekmek elden su gölden yaşıyordum ben, beni de solladı kendisi

Geçen gün uzun uzun tartıştığımız 'kadın çalışmalı mı çalışmamalı ' mı konusuna selam olsun...

Sizin için oldukça üzüldüm, gururunuz incinmiş anlayabiliyorum.
Erkekler bazen başka şeylere sıkıldıklarında, böyle haketmeyen kişilere çıkışabiliyorlar.
Kötü bir kelime kullanmak istemiyorum ama işte 'dümdüz erkek'liğine verin.
Akşam gelince ne kadar incindiğinizi mutlaka anlatın.
Bu konu olduğu için değil, eğitiminizi tamamlayın biran önce.
Eğer canınızı böyle daha fazla sıkarsa da, kendinizi yormadan hatta evden bile yapabileceğiniz işler mevcut.
Hemen durumu eşitleyin, o zaman neye söyleniyormuş, asıl derdi neymiş görmüş olursunuz.
Ama n'olur üzülmeyin...

açıktan bebekle okuyabilirsin
kocan abartmış
sigortanız yokmu hastane masrafı ilaç masrafı
rapor çıkartın hastalıgınıza

İnsanlar sadece okul bitirip calısmıyor, hayat okulu diye birşey var.

Hadi gözünüz kördü aştan evlendiniz, bir de hamilesiniz. Bu saatten sonra yakınmayın kabullenin durumu. Çalışmak için izin aldığınız(?) bir adamdan cok fazla sey beklemeyin, hayal kırıklığına uğrarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…