Keşke meslek sahibi olup öyle evlenseydimsayfa 8 ve 9 da boşanma kararı aldıgımızı yazdım

İnsanlar böyle konularda aslında yaptığının yanlış olduğunu biliyorlar. Hatta o konuları tam da bu yüzden açıyorlar. Çünkü içerden mantık bağırıyor "deli misin? aşk meşk geçince ne olacak? evin pembe(!) panjurlarını mı yiyeceksin?" Hah işte onu susturup kendine arka çıkan yorumlar almak istiyor. Farkındaysanız okurken evlenmek istiyorum konularında muhalif olana kulak verilmez. Hep destekleyenlere cevap verilip "ay bilmiyorum canım yapabilir miyim? çok sağ ol canım beni rahatlattın. benim gibi olanlar da varmış. canım herkes de beni küçük sanıyor oysa 19 yaşındayım vs vs" denir. :) Yaşayarak öğrenme en kalıcı öğrenmedir evet ama harcanan da ömürdür.
Fakat konu sahibini takdir ettim.

Öncelikle yazacaklarımın şahsi görüşüm olduğunu belirteyim. Onlarca kadın var çalışmayan. Sizin tabirinizce erkek eline bakan. Ama kusura bakmayın da her erkek sizin eşiniz gibi bu konularda kırıcı davranmaz eşine. Bu bir karakter meselesidir. Kadın para makınesi de değildir. Para getirirsen iyi,getirmessen kötü. Diye bir durumda olamaz. Mesleiğiniz olursa kendinize faydanız olur,hem de eşinize destekl olmuış olursunuz . Ha tabi böyle bir eşe zırnık koklatılırmı bilemem Çok ayıp etmmiş gerçekten. Ki sizin hastalığınız söz konusu bir de. Dünya hali,aynı şey onunda başına gelebilir. Ama emin olun bunun meslekle de alakası yok. Şöyle ki. Bir insan karaktersızse,yaptığını karsısındakının yuzune vuracak kadar ( kı bu karısı bır de!) sızın mesleğiniz olupta,kendi masraflarınızı karşılamış olsaydınız bile,onda bile laf söyleyebilirdi. Misal ' senin paran bi işe yaramıyor ki,sen bana hiç yardımcı olmuyorsun kı. Hep kendine harcıyorsun vs..' dıyebilirdi yani. Ha tabiki bir meslek sahibi olmanız muhteşem bir şey elbette. Yeter ki,helalınden ALLAHın razı olduğu bir şekilde paranızı kazanın ve mesleğinizi seçin. Mühım olan bu. ALLAHH Yardımcınız olsun arkadaşım. İşiniz zor. ne yapıp ne edin açıktn okuyun dıcem. Ama malesef o da parayla. Bu sefer de eşinzi ' senin masrafın cok var şimdide okuılun cıktı' dıyebilir belki diye hiçbir sey diyemıyorum inanın kı :/

Hatanızı fark etmeniz güzel bunun için bişiler yapabilirsiniz. Ama burda sizi okuyup evlenicem okumayacağım diyenlerin ders alacağını hiç sanmıyorum. Onlara göre onların sevgilisi mükemmel asla bir şeyi başına kakmaz onların rüya gibi herkesin gıptayla kıskanarak baktığı bi ilişkileri var

o kadar çok üzüldüm ki adınıza ne de güzel beden hocası olurdunuz , voleybolcuymuşsunuz zaten 21 yaşında çekilicek dertmi şunlar Allah aşkına ben 21 yaşında bir kıza hamileliği anneliği bile yakıştıramıyorum daha 21 yaşındasın gez toz eğlen , çocuk sonra da olur evlilik sonrada olur umarım birileri okurda en azından bı kaç genç kız hayatını karartmaz.

mesele çalışıp çalışmamak değil bence..
sizin çalışmadığınız, okumadığınız için kendinizi küçük görmeniz...
eşinizin de umursamaz mesajları...

her çalışmayan kadın ezik zavallı, kocasının eline bakan, sesini asla çıkartmayan kadın anlamına gelmiyor...

her şey karakter ...

evliliğe, eş olmaya nasıl bakıldığı ile alakalı.

okuyup kendini her şeyi ben bilirim olarak gören kadınlar da itici
okumadım diye kendini köle olmaya adayan kadınlar da...

Cok cok dogru bir konu acmissiniz. 18-20 yasinda olup egitimini yarida birakip evlenen kizlara oyle kiziyorum ki, calismayacaksan calisma ama bir meslek sahibi ol diye kafalarina vurasim geliyor.

Bu sadece esin karakteriyle alakali degil, dunyanin en mukemmel adamiyla evlenirsin, adam bikac yil sonra vefat eder, napacaksin kucaginda cocuklarinla, ömür boyu ailen mi bakacak sana diyesim geliyor.

Size gelince bunu erken farkederek bile yanlistan donmeye baslamissiniz, bir an once aciktan liseyi bitirin ve universiteye hazirlanin, farzedelim univ. Olmadi, meslek edinme kurslarina katilin, dikis olur, kuaforluk/makyozluk olur, stilistlik olur, birsuru mesleki egitim var, elinizde mutlaka bir mesleginiz olsun ve esinizi calismaya ikna edin.

Ya üniversite okuyanlar da farklı değil ki. Millet 4. sınıfta yüzük takıyor, hedef yok. Sürekli bir telaşe. Geçen bi konu açılmıştı. Kızın sevgilisi sürekli üniversite okuyormuş. Biri de "Bir üniversite, bir iş yeter. O ne öyle?" dedi.

Benim de hala okuyasım var. :)
Sosyolojiye merak saldım. Toplum mühendisi olmasam bile olayları durumları kişileri farklı açılardan yorumlayabilirim diye düşünüyorum.
Okumak sadece para kazanmakla da ilgili değil aslında.

bir tanıdığım var üniversite okurken babası nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalmış.daha sonra evlenmiş ama okumak içinde ukte kalmış.biri bacağında,diğeri kucağında 2 çocukla okumuş.hem ev,hem okul ve 2 çocuk.zor da olsa okulu bitirip sonra kendi işini açmış..
bu arada kocası da babası okutmamış ben okuttum diye ortalarda geziniyor.adam haklı yani babası okulunu bıraktırmış o nedenle ses çıkarmıyor.
bana görede kızlar evlenmek için acele ediyor.hele liseyi bile bitirmeden evlenen kızlara çok kızıyorum.ben o ailelerin yerine olsam asla izin vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…