Keşke meslek sahibi olup öyle evlenseydimsayfa 8 ve 9 da boşanma kararı aldıgımızı yazdım

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
Şu an yazacaklarım , OKULUNU BİTİRMEDEN , MESLEĞİNİ ELİNE ALMADAN EVLENMEK İÇİN ACELE EDEN TÜM ARKADAŞLARIMA ÖRNEK OLSUN. Evet aşk gerçekten gözünüzü kör ediyor , evlenmek için salak gibi can atıyorsunuz. Ne saçmalık ama. Bekle bi okulun bitsin mesleğini al eline sonra evlen değil mi ? Yok hayır olur mu illa kocanın eline bakılacak illa ona 3 kuruş harcayınca hesap verilmek zorunda olacak. Ben çalışmıyorum evet , 21 yaşındayım lise son seneyide okumadım ( salaklığımdan ) . Üstelik lise de okul takımında voleybol oynuyor çokta başarılıydım. Büyük Klüplerle görüşüp sonrasında böyle devam etmek istiyordum. Üniversitedede beden eğitimi ve spor bölümü hedefimdi! Neyse.. Eşimle tanıştım lisede ve son seneyi okumadım bıraktım bir süre sonra da evlendik. Şu an kendime o kadar kızıyorum ki.. Ahh keşke seneler öncesine gidip etrafımı ailemi dinleseydim... Şeker hastasıyım ilaç iğne masrafım oluyor aylık. Eşimin kendi işi. Bugün ev işlerine yardım etmemesi konusunda mesajlaşıyorduk. Ben ilk mesajı attım , artık çok yoruluyorum evi süpürsen arada bana çok yardımın olur vs gibisinden. bende ev geçindiriyorum kolay mı para kazanmak vs gibi laflar etti. Bende niye başıma kakıyorsun herşeyi makyaj malzemesi mi alıyorum kıyafetler mi alıyorum sürekli dedim. Evlendiğimiz günden beri hastanedeyiz yakınıyor muyum ? Dedi. Bende sen spora gidiyorsun arkadaşlarınla görüşüyorsun sosyal hayatın var birde bana bak biz bir hayatı 2 kişi paylaşmıyoruz senin hayatın ayrı benimkisi ayrı dedim. Ve bana ne dedi biliyor musunuz? Aylık şahsi masraflarımızı bir yazalım bakalım seninkiyle benim aramda ne kadar fark çıkacak dedi! Her konuyu neden paraya getiriyorsun çalışmak istediğimde izin mi verdin dedim. Çünkü hayatta herşey para , parasız olmuyor dedi. Yazamadım hiç birşey... Ona neden kızacağım ki ne diyeceğim.. Çok utandım çok kırıldım çok üzüldüm. Kendime kızıyorum keşke okusaydım diyorum ama keşke demek yetmiyor bazen... Çok üzgünüm şuanda...

8 ve 9 sayfalara ekleme yaptım , boşanma kararı aldım.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...aldigimizi-yazdim.806899/page-8#post-40073994

Son düzenleyen: Moderatör:
Her konuyu neden paraya getiriyorsun çalışmak istediğimde izin mi verdin dedim. Çünkü hayatta herşey para , parasız olmuyor dedi.

Hatanızı kabullenmenizi, verdiğiniz mesajı sevdim, çok da hak verdim.

Sadece para değil, kariyer, özgüven, özgürlük ve huzur sağlar iyi bir eğitim, iş vs.

Ama çalışmaya izin verme kısmına takıldım.

Belki benim aklım almıyordur mesela o "izin vermeyen kocalar" çalışsanız boşanmakla filan tehdit ediyordur belki.

Ya da olmadık laflar ediyorlardır, bilemem, şükür tanımıyorum öyle adamlar.

Ama sizin için güzel bir kırılma noktası bu.

Bu meseleyi milat ilan ederek eğitime devam edip iyi bir iş bulmanızı öneririm.

Evliliğin ilk yıllarındaki bu muhabbetin sonu pek hayırlı olmuyor çünkü.

Çocuğunuzun da mutlu, huzurlu, ayakları yere sağlam basan örnek bir anneye ihtiyacı var üstelik.

Ah ben bunu burada söylemekten yoruldum. İnan bana kadının ekonomik özgürlüğü çok önemli. Çalışan kadın, üreten kadın gibisi yok. Bir insanın kendi kazandığı parasını harcaması dilediğini alması gibi güzel bir şey yok. Ben hayatta yapamam çalışmadan. Kadınların kendi özel ihtiyaçları boya, makyaj, bakım vs. erkekler için zaruri ihtiyaç zaten. Hiç çekemem vıdı vıdı. 1 ay işsiz kaldım bunaldım evde asalak gibi hissettim kendimi.

Ama sende kendin için güzel şeyler yapabilirsin. Yaşın daha çok genç. Kurslara git mesela. İş bulabilirsin. İlla üniversite okumana gerek yok. Çok güzel kurslar var. Liseyi dışardan bitirebilirsin. Benim arkadaşım dışardan bitirdi, sonra üni kazandı. :) Çocuğunu ne pahasına olursa olsun okut. Küçük yaşta al kitaplar oku, onlara okumayı aşıla.

Umarım bu konuyu sadece o kızlar değil, onlara "tabii canım okurken evlenirsin, elbette yaparsın. ben yaptım süper oldu. on numara kadınım, ilk aşkımla meşk ediyorum bik bik" yazan kadınlar da okur.
Üzüldüm sizin için. Eşinize de kızdım bir o kadar. Lakin bilin ki hiçbir şey için geç değil.
Çalışmaya mecburiyetten tuvalet temizliğiyle başlayan lise mezunu kayınvalidem üniversiteyi bitireli 5-6 yıl oluyor. Bütün o müşavirlik sınavlarını da verdi ve şu an mali müşavir olarak kendi işini yapıyor. Eşi de sayesinde emekli oldu açıkçası.
Henüz çok gençsiniz lütfen pes etmeyin.
Kadın isterse hayat değişir, dünya değişir.

Aynen öyle.. Eşim çalışırsam eğer sanki ne kadar maaş alabilirsin ki yol paran masraf birde evde yemek yapmayacaksın çalıştığın boşa gidecek şeklinde düşünüyordu hep. Oysa çalışmak ne olursa olsun iyiydi benim için. özgüvenim yerine gelecekti vs..

Kızmayın ama eşinizden yardım beklemeyin. Bu bana biraz absürt geliyor. Çalışmıyorsanız ev işi size aittir. Aynı şekilde siz dışarda çalışsaydınız eşiniz işsiz olsaydı eve gelince iş yapmak ister miydiniz?

İş sosyal hayat para harcama konularında haklısınız tamamen. Keşke çalışıyor olsaydınız. Ama kendinize de kızmayın. Aileniz daha hatalı. 16 17 yaşında yanlış kararlar alabilirsiniz. Aileniz size otur otuyrduğun yerde diyememiş. Sadece uyarmış. İzin vermemeleri gerekirdi..

Eşiniz de para meselesini Başınıza kakmamış ama biraz kaba konuşmuş. Çözülemeyecek bir şey yok.

Haklısınız tabi ki fakat eşimin kendi işi ve iş yerinde eleman duruyor kendisi toplam2 saat ancak duruyordur gün boyunca... Yani yemek yemeye falan geliyor bazen tv izliyor birazcıkta olsa yardım beklemiştim o yüzden..

Konu sahibi hamile ve doğuma 1 ay kalmış ne olur yardım etse? Diğer konularda haklısın.

Ne kadar bencil bir eşiniz var.

Sizi mutlu, huzurlu ve güçlü hissettirecek yolda harcanacak paranın hesabını yapmış.

Evde kendi yemeği de eksik kalacak, eşittir adamın keyfi ve parası ziyan olacak.

İnsanlar sırf birilerinin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlama hazzını yaşamak için...

Tanımadıkları, adlarını bile bilmedikleri çocuklara eğitim bursu veriyorlar.

Eşiniz en yakını olan insandan kendini düşünerek esirgemiş bunları.

Kadına şiddet...

Dövmeden, sövmeden de yaralar açılabileceğinin...

Kadının sesine ses verilmesinden korkulmasının acı bir örneği.

Siz evlenmişsiniz artık Allah mesut etsin.

Ama bu konuyu okuyan kızlardan ricamdır, böyle dar görüşlü adamlarla evlenmeyin soyları tükensin.

valla beni simdi çok düsündürdün ya .. ben 20 yasindayim üni okuyorum nisanliyim ama nisanlim illa dügünü bu yaza yapalim diyor. ailemde okulunu bitir önce diyor.....

mesele bu değil biliyorum ama durumunuz elveriyorsa ev temizliği için gündelikçi ayarlasanız? gebe kadınların ev işiyle uğraşması çok zor oluyodur.

Cok dogru yazmissiniz, tebrik ediyorum.

Insanlar hayati kolay mi saniyor nedir ama ekmek parasi cok cok zor. Buraya gencecik kzilar gelip konu aciyorlar, universitede evlenicem vs vs , ardindan insanlar ustune atliyor, ben yaptim super oldu sen de yap diye ?!! Gercekten kafam almiyor, pesinizde atli mi var kardesim ? Haydi yorum yapanlarin pesinde atli var da , hic mi akil mantik yok, hayatin binbir turlu hali var, neyse.

Bu kadar karamsar olma olan olmuş artık geleceğe odaklan.
Çocuk olunca zaten bir süre istesende çalışamazdın en azından evde geçirdiğin süreyi iyi değerlendir.
Liseyi bitir, ardından örgün olmasa bile aöf oku. Ayrıca bu konuyu takıntı haline getirirsen bu tür sözlere daha da kırılırsın, haklısın da. Daha 21 yaşındaymışsın gençliğinin kıymetini bil.

Eşin ne mezunu bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…