Keşke meslek sahibi olup öyle evlenseydimsayfa 8 ve 9 da boşanma kararı aldıgımızı yazdım

canım benim sorun senin koca eline bakman değil kocanın kendini bilmezliği. ben liseyi bitirdim ve üniversiteyi 2. sınıfa geçmeden bıraktım. ve evlendik bende şu an 21 yaşındayım. evlendikten sonra çalışmayı planlıyodum ama bi yer denk gelmedi o yüzden çalışmıyorum tekrar sınava hazırlanıyorum kitap masrafım var haliyle ve ev borcu ödüyoruz aylık 400 tl kalıyo eşimin maaşından ailemn maddi yardımı var aylık 100 200 lira verebiliyolar benim eşim napsın kocanın öküzlüğü yüzünden kendini suçlama kendi ayaklarının üstünde durmanın yolunu ara

kocana çok kızdım insan eşinin hastane ilaç parasını dile getirir mi??
boşuna mı hastalık da sağlık da diyoruz?? bence hiçbir şey için geç değil. hatta ne güzel erken fark etmişsin durumu.
o yüzden okulunu ne olursa olsun bitir. ve işinin sahibi ol.
hiç çalışan çalışmayan kadın tarafına girmeyeceğim.
ama ben çalışmasaydım eşimden 5 kuruş isteyemezdim. biliyorum onun parası ikimizin parası evde de kadınlar deli gibi çalışıyor çocuk doğurup büyütüyor falan. ama kendi paranı kazanmak çok güzel.

sen şimdi kendini bunlarla üzme güzel kardeşim. bebeğine adapte ol. bak şeker moralle doğru orantılı. ne kadar iyi mutlu olursan şekerinde o kadar iyi olur. doğumdan sonra çalışmalara başlarsın inş. hayırlı ve güzel doğumlar diliyorum..

Çok teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. Okulumu bitirip ünv başlayacağım kesinlikle. İnsanlara sevgiliyken aldanmayın gerçekten , evlenince çok daha farklı bir yüzünü görebilmeniz mümkün. Zaten ona yük olmayayım diye size yemin ederim , makyaj malzemesi alacağım zaman milyoncular varya o dükkanlardan alıyorum. Marka olmasın pahalı olmasın diye. Ki zaten 4 ayda bir ancak bir kalem vs ancak alıyorumdur. Ama insan kendine değer vermezse benim gibi karşısındakinden ne bekliyor ki ? Önce ben bir kendi kıymetimi bileyim de !

hadi evlendin meslek sahibi olmadan
neden çocuk yaptın?
hayat şimdi onun için de zor.

bazı arkadaşlar bile bile lades diyor.

Matruşkayı açtıkça içinden bebekler çıkar ya , ben eşimi tanıdıkça içinden öküzler çıkmaya başladı... Sevgiliyken yeni evliyken kesinlikle ileri görüşlü , saygılı birisi gibiydi hep. Ama şimdi ...

O yüzden aslında her şey tecrübeyle sabit.. Önce başa gelecek 'doğru söylüyorlarmış' diyecekler.. Ama burda okuyupta kimse meslek sahibi olupta evlenmicek :)

Bakın gerek reel gerek sanal konu açıldıkça söylüyorum ki
'Erken ya da geç evlilik yoktur' 'Doğru ya da yanlış evlilik vardır'
Öyle olsa 30 undan sonra evlenen çiftlerde boşanma görülmez değil mi?

Şahsen daha 17 yaşımı doldurmadan evlendim. Kızımın 40 ı çıktığı gün doğumgünümdü o gün reşit oldum yani doğum yaptığımda kanunen reşit değildim.
Ilk oy kullanmaya kucağımda bebişimle gittim. Şuan da daha 19 yaşındayım.Ama 2.5 yıllık evliyim. Ve yine ama mutluyum çok şükür.Okulumu da okuyorum hiçbirşeydn de geri kalmıyorum.

Ha nispet yapmaya çalışıyorum şurada. Uzun lafın kısası diyeceğim o ki 'Has ayı dan mamul bir adamla 40 yaşında da evlenseniz mutsuz, adam gibi bir adamla küçük yaşta da evlenseniz mutlu olursunuz'

Nispet yapmaya çalışmıyorum olacaktı o

Mesleğimi elime alıp evlendim
3 ay sonra hamile kaldım 10 yıldır evliyim hala çalışmıyorum
ne değişti hiç bir şey
bu halinizde size bunu sorun haline getirip üzen eşiniz ayıp etmiş

Mutlu olmanıza çok sevindim..
Ama kimse beni 17 yaşını doldurmamış bir çocuğun evliliğini istediği kadar mutlu olsun doğru olduğuna inandıramaz.. 18 yaşında olmadan anne olmuşsunuz. Daha çocukken çocugunuz olmuş.. 19 yaşındasınız ve daha çocukluk döneminiz yeni bitmiş daha yeni genç olmaya başlamışsınız..

Dediğim gibi mutlu olmanıza çok sevindim asla dediklerimi aksi yada kınama gibi düşünmeyin.
Ama ben 17 yaşında annemin babamın izni olmadan dışarı cıkamıyacak kadar çocuktum. Bir çocuğun sorumluluğunu almak ne demek ? Ben 18 yaşımda hala babamın dizinde uzanıp film izleyen bir çocuktum ne demek çocuk sahibi olmak.
Yani aklım almıyor.
İçim almıyor.
Okulda üniforma giymesi gereken çocukların gelinlik giymesini doğru bulamam.

Kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan yapılan her evlilik yanlıştır. Çünkü neden biliyormusunuz ? Genel olarak yzıyorum ; Eşi çok iyi biri olabilir İlla sizi dövmesi aldatması gerekmez. Başına sağlık problemi ölüm gibi şeylerde gelebilir. Ve ozaman çocugunu alıp ailesinin yanına dönmek zorunda kalır.. Ozaman o çocuğa kendi annanesi dedesi bile olsa kimse annesi babası gibi bakamaz.
Eşi bir gün bir kadına aşık olup çekip gidebilir ; dediğim gibi hayat bu.
Sakat kalabilir hem çocuk hem eşine bakmak zorunda kalabilir ; kader bu.
Şimdi bir yerde kendi ayakları üzerinde durabilen kimseye muhtaç olmadan ailesine sahip çıkn kadın varken diğer yanda eğitimini yarıda bırakmış , çalışmamış , iş hyatında bir yerlere gelmemiş bir kadını mı doğru bulmalıyım.. Bu işin maddi yönü , birde manevi olan kısmı var.

Ben 17 yaşında arkadaşlarımla gezerdim ,
Ben 17 yaşında aileme hesap verirdim ,
Ben 17 yaşında ne meslek seçmem gerektiğini düşünürdüm,
Ben 17 yaşında annem babam "büyüyünce anlıcaksın" diye bazı konularda ambargo koydugunda ne zaman büyüyeceğim diye isyan ederdim.
Herkes bunu yapmak zorunda mı ? Evet zorunda.. Çocuklr çocukluğunu yaşamalı..
Çünkü alıntıladığınız mesajımda kendimden bir örnek vermiştim ya ozamanlar herkesin kara dediği şey size ak gelebiliyor. Bariz hata olan bir seçimi yapabiliyorsunuz.
Çünkü insanların ozaman ne denli kötü olabileceğini bilmiyorsunuz. Hayatta neyle karşılacabileceğinizi bilmiyorsunuz. Karşılaşırsanızda nasıl savaşacağınızı bilmiyorsunuz..

Bu dediklerim tamamen genelleme kesinlikle sizin kendi örneğinize yanıt değil. Fikrimin neden böyle olduğuna açıklamadır.

Her kadın önce kendi ayakları üzerinde durabilmeli.. Herkes sizin kadar şanslı olmayabilir. Kötü bir koca ile evlenip kötü bir evlilik yaptığı zaman cocuğunu kendi sırtında taşıyabilmek yerine başkalarının sırtına yük etmemeli.. Ve bunun içinde önce her kadın okusun yada okumasın ama bir meslek sahibi olsun..
Çünkü hayat ; "benim kocam yapmazlar"dan / "aldatıldım , şiddet gördüm , bebeğimle nereye gideceğim"lere çok ani geçebilir..

Allah ağzınızın tadını bozmasın..

Olaya objektif olarak baktığımda kesinlikle haklısınız. Hatta belki kendi kızım 17 yaşında evlenmek istese karşı çıkarım bilemiyorum.

Ama subjektif olarak bakarsam fiziksel olarak yaşımı göstersem ve hep kızımın ablası olduğumu zannetseler bile psikolojik olarak ve düşünce olarak yaşımın hep çok üstündeydim. Yaşıtlarımla hala bile pek anlaşamam arkadaşlarım genelde benden büyüktür. Ayrıca Evliliği ve anneliğimi aynı zamanda okulu kaldırabileceğimi düşünmesem evlenmezdim. Haa ama kadının ekonomik özgürlüğü olması konusuna son derece katılıyorum ve sıkı sıkı okuluma devam ediyorum.

Dediğiniz gibi doğumgünü partisindeki küçücük bir aksaklıktan dolayı hafakanlar içinde boğulan(farz-ı misal) bir 17-18 yaşındaki kızın evlenmesine ben de karşıyım. Sonuç belli hüsran olur zaten.Bir de çocuk olduysa hepten darbeden olur taraflar.
Ama benim demek istediğim bu değildi. Evliliği pek yaşa bağlamamak lazım. Tüm şartlar olgunlaştıktan sonra gerçekleştirilen Evliliklerde de bol boşanma görüyoruz. Yani evliliğin oturaklığı olumlu gidişatı ve huzur mutluluk getirisi olması için belli bir yaş ve belli bir toplumsal statü (özellikle kadında) çok ana kriterler değildir.

En ana kriter 'saygı' dır ve kaç yaşında olursa olsun bir insan saygı duyabiliyorsa ve elinde saygı uyandırabiliyorsa o evlilik devam eder.

Saygıdan ve sevgiden ötesi bana teferruat gibi geliyor.

Şu söylediklerinize tamamen katılıyorum keşke her aNne kızına bunu aşılasa küçükten. Kendi ayaklarının üstübde duran güçlü kadınlar olmalıyız. Hayat bunu gerektiriyor, hayat müşterektir demek bile lüks artık. Öyle zaman geliyor ki hayatın tüm yükünü kadın tek başına sırtlanıyor.o yüzden kadınlar kendi gelecwğini güvenceye almadan evlilik hayatına geçmemeliler diye düşünüyorum.

eşinden şikâyetçisin..birde hamilemisin anlayamadım..

şunu söylemek istiyorum önclik okumak için geç kalmış değilsiniz okuyun... ve bu hatanızı paylaşmanız güzel ama eşin olacak insan seninle evlenmeden önce senin işsiz olduğunu biliyordu ve bir erkek evlendiğin de eşine, evine, çocuklarına bakmak zorunda kusura bakmasın evlenmeye gelince oh ne ala evlendikten sonra geçim sorunu yemiyorsa evlenmiycen paşam...

bahanee üretmiş eşiniz bence.. boşanmaya hazırr halde beklıyormuş.. lütfen üzülmeyin.. evladınıza yazık.. ama birşey daha soylemek ıstıyorum.. böyle ufak tefek seyler ıcın boşanma kararı vermeyın.. ama bılıyorumkı.. bu ufak tefek seyler yılların birikmeisylee ortaya cıkan son damlalar.. Allah yardımcınız olsun

Evet arkadaşlar YORULDUM! En son açtığım konudan bilirsiniz , eşim para mevzusu yaptı bana. Başıma kaktı bunca zaman çoğu şeyi. Oysa benim bir tane dahi markalı makyaj malzemem bile yoktur. Milyoncudan alırım ucuz ucuz 4-5 ayda bir. Kendisiyle aramda 13 yaş var. Ama sanki küçük olan oymuş gibi ... Dün tartışmıştık aramız soguktu o en son tartışmamızdan ( konu açmıştım ) dolayı. Bana boşanalım dedi. Tamam dedim sen bilirsin çocuğumu mutsuz bir yuvada büyütmek istemem dedim. Zaten çocugum olacagına bile sevinemiyorum dedi. Bu evlilikten çok yorulmuşta bilmem neymiş. Akşam neyse tekrar aramız iyi olmaya başladı barıştık. Bugün sabah yine bi surat afra tafra.. Bende dedim ki bi sorun varsa açıkca konusulur surat asılmaz trip yapılmaz ergenler gibi dedim. Babam iyileşsin söylerim ayrılacağımızı sen davayı aç dedim. Tamam dedi... Açıkcası çocugum dogunca görmesini dahi istemiyorum. Böyle geçimsiz böyle sorumsuz bir insan ben görmedim.. Sinirlerim o kadar bozuk ki ağlıyorum...

bu yazdıgınıza istinaden verdım o cvbı

İnanın tek sorun bunlar değildi zaten çok önceki konularımdanda bilirsiniz alttan alan hep ben oldum.. Boşanmayı çok düşünmüştüm ama bu kez kararlıyım o da kararlı. Bebeğim için çok üzülüyorum.. O böyle birşeyi haketmedi... Eşim bu gece annesinde kalacakmış ben evde yapayalnız kalacağım babam iyileşsin henüz öğrenmesin diye. Çocuğumla beraber büyüyeceğim. Ailemden göremediğim sevgi eksikliğini çocuguma ben vereceğim... Ama insanın zoruna gidiyor işte bazı şeyler. Uğruna uğraştığım şeyler için DEĞDİ Mİ diye soruyorum şimdi...

Eski konularini da okudum bu adamla evlenmekle hata yapmişsin.
Hamile iken şiddet görmüşsün annen kapim açik dediği halde boşanmamişsin.
Çok gençsin bebek için acele etmişsin ama olan olmuş.
Umarim kendin ve bebeğin için doğru olani yaparsin. Hakkinda hayirlisi olsun.

Allah yardımcın olsun en ihtiyacın olan zamanda eşinin yaptıkları çok ayıp am hiç ağlayıp üzülme.bebeğini kucağına almana az kalmış Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin şimdi olmasa doğum yapıca lahusa zamnında dahda çok yüklenip seni üzecekti herşeyin hayırlısı olsun.şimdi ailenizin yanına mı ?gideceksiniz ne yapacaksınız?

calismiyorsunuz
ev isi sizindir bu bir
ikinciside ailenizi hatali buldum
bu yastaki cocuk evlendirilir mi hic
ücüncüsüde genel olarak söyleyim
erkek arkadas flört gezmek tozmak yani bunlarin yasi sizin yaslaniriniz
bunlari saglikli sekilde yasamak varken evlenmek neden anlamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…