Keşke Evlenmeseydim Diyor musunuz?

ben asla yapmazdım bu evliliği.hele ki bunları yaşayacağımı bilsem.bir gün iyi bir gün kötü....

Aslında oyle buyuk bır sorunum yok. Esım ıyı , bana karısmaz kısıtlamaz. aıleme cok ıyı davranır her derıne kosar onun aılesı desen bana oyle kayınvalıdem gelınım degıl kızımsın der ama benım sorunum ıstedıgım ılgıden yoksun olmak. Daha fazla ılgı ıstıyorum ara sıra pohpohlanmak baskalarının yanında hakkımda ıyı ıkı cıft laf. Tamam kotu de konusmuyor ama ıyı konusun ıstıyorum ben. Galıba evlılkler hep boyle oluyor yıllar gectıkce. Kızım oldugu ıcın ıyıkı evlenmısım dıyorum ama gerıye donebılsem sadece esımle degıl kımse ıle evlenmezdım ben kendı basıma mutluydum. Hele bırde sıhırlı bır degnegım olsa 5 yıl gerıye donebısem ama bu gunden sadece kızımı goturebılsen yanımda nıkah masasına ferıstahı gelse oturtamaz benı.
Illede evleneceksın deseler yıne esımı secerım o ayrı.

Bin kez daha gelsem dünyaya yine eşimi seçerdim.
Pişman olmadım hamdolsun.
İyi ki hayatımda ve iyi ki o benim eşim.

keşke evlenmeseydim diyorum.ailelerimiz çok farklı; kültürel olarak ,düşünce yapısı olarak ve bunları biliyordum ama aşkın gözü körmüş işte o an bunlar çok önemli gelmiyor malesef.

Çok pişmanım!! Hergun esimin ailesi yüzünden aglamaktan bıktım.
Yaşadıklarım çok zoruma gidiyor. Allah kimseyi böyle bir duruma sokmasın.

eşime çoğu zaman kızgın kırgın olsamda yine ondan başkasıyla evlenemezdim.şimdiki aklım olsa hiç evlenmezdim eşimle sevgili kalmayı tercih ederdim :) o zaman daha güzeldi herşey..ailesine çok düşkün olması evlenmeden önce hoşuma gitmişti iyi olur aileye düşkün adam dedim eviyle eşinede düşkün olur dedim ama o ailesine olan aşırı düşkünlüğü bizi ciddi anlamda yıprattı beni daha doğrusu.allah herkes sabır versin yuvalarını hiçbir etkenin bozmasına izin vermezin ve eşlerimiz kıymetimizi anlasın :)

Bence uzak dur esının ailesinden CNm
Bu ne fena bişey ,deli raporu alıp çocuğunu elinden alıp seni boşatacaklarmış.Gözünü dört aç her an tetikte ol CNm bunları düşünen herseyi yapabilir .Allah senin ve cocuğunun yardımcısı olsun

ayyyyyy.inanamıyorum ya.inanın çok üzüldüm sizin adınıza.bende hamile kaldım galiba korkusuyla yaşıyorum hatta yeni bu konuyu açtım forumda.ama sizin durumuz içimi sızlattı.aman dikkatli olun.maddi oarak durumunuz nasıl.eğer çalışıyorsanız bence birşeyler yapmaya çalışın yada her an eşinizden ayrılmaya hazır olun.bu nasıl bir ikiyüzlülük ya.neden konuşmuş ailesiyle sizinle ilgili öyle şeyleri acaba ?
aman sakın kimsenin elinden su bile içmeyin.ne demek deli raporu aldırtmak ya.lütfen çok dikkatli olun ama bu aşırı dikkat te insanı hasta eder.Allah yardımcınız olsun bol bol dua edin sabır dileyin.ama bence hazırlıklı olun herşeye...

özür dilerim kusura bakmayın yanlışlıkla size yazmışım.arkadaşa çok üzüldüm acele yazarken size yazdım.çok çok özür dilerim.

ayyyyyy.inanamıyorum ya.inanın çok üzüldüm sizin adınıza.bende hamile kaldım galiba korkusuyla yaşıyorum hatta yeni bu konuyu açtım forumda.ama sizin durumuz içimi sızlattı.aman dikkatli olun.maddi oarak durumunuz nasıl.eğer çalışıyorsanız bence birşeyler yapmaya çalışın yada her an eşinizden ayrılmaya hazır olun.bu nasıl bir ikiyüzlülük ya.neden konuşmuş ailesiyle sizinle ilgili öyle şeyleri acaba ?
aman sakın kimsenin elinden su bile içmeyin.ne demek deli raporu aldırtmak ya.lütfen çok dikkatli olun ama bu aşırı dikkat te insanı hasta eder.Allah yardımcınız olsun bol bol dua edin sabır dileyin.ama bence hazırlıklı olun herşeye...

mrb,mesajınızı yeni gördüm.uzun süredir bakamamıştım.maalesef hayatta öyle şeyler oluyo ki insan eşine bile güvenemiyo.herşeyden önce bi evladımız olduğu için sustum tabi ki.ama şiddet,aldatma olsaydı o çok başka...ha bu durumda basit karşılanabilecek bişey değil ama evladım için bi şans daha verdim.bebeğim olunca işten ayrıldım ama tekrar dönebilecek durumdayım..eşim çok pişman görünüyo şidilik o günden beri üzerime titriyo.ama anne olunca yutmam dediğiniz şeyleride yutabiliyomuşsunuz.acıda olsa öğrendim.

her an olmasa da sık sık aklımda keşke evlenmeseydim düşüncesi. dışarıdan baksan hayatım bal kaymak... ama işte dışı seni içi beni yakar durumu sözkonusu. benimkinden çok farklı bir ailesi ve çevresi var. onlara baktığında kendini mükemmel bir koca sanıyor. ama benim çevreme baktığımda alakası yok... daha 1.5 yıllık evliyiz. ne iltifat, ne güzel bir söz, ne övgü... ben kendime yetiyordum zaten bunlar olmayacaktı neden evlendim o zaman???

Esler arasinda sorun olan en onemli nedenler sirasiyla; aile toplumsal baski, ekonomik yetersizlikler, bireysel ve kulturel farkliliklarin fazla olmasindan dolayidir. kocamizdan beklentilerimiz aslinda ailemizde gordugumuz " erkek-baba' modeline uygun yada ona yakin bir figur beklemekten kaynakli da olabiliyor. Eger, kocamiz,hayalimizdekii beklentilere uymuyorsa hayalkirikligi yasiyoruz.. ornegin, evde anne babamizin birbirlerine saygi icinde davrandigini gorduysek esimizinde bize bu sekil davranmasini bekliyoruz.. halbuki her aile ayri bir toplum; her insan, ayri bir dunya.buradaki puf nokta ise kotu modelleri bertaraf edip iyi ornekleri gostermektir.yani karinizi/kocanizi egitin..Diger bir faktorde ekonomik nedenler.. ozellikle gunumuz sartlarinda kadinin calismasi nerdeyse zorunlu hale gelmistir.. halbuki bizim kulturumuzde "kiz cocugu " evlenilecek bir gelin adayi seklinde yetistirilmesinden dolayi herseyi erkegin yapmasi gerektigini dusunur. ornegin calisma, para kazanma erkegin gorevidir anlayisi vardir aslinda erkekte kadin da ekonomik olarak katki saglamaliditr ki erkegin gozunde, kadin degerli gorunsun, kadinin gozunde erkek kendini degerli hissetsin. burda kadin ve erkegin kendine yetebilme yetisini kazanmasi lazim.

Guzel bir soz var ;

"Erkekler, eslerinizi sevin ! Cocuklariniz, esinize nasil davrandiginizi farkediyor. Siz, erkek cocugunuza aslinda bir kadina nasil davranmasi gerektigini ogretiyorsunuz ve Siz, kiz cocugunuza erkeklerden ne beklediklerini ogretiyorsunuz."

Ben sevmeden evlendiğim için çok pişmanım.Şimdi sevgi açlığı yaşıyorum.Yandım ben ya.Ne yapacağımı bilmiyorum.

Ben keşke evlenmeseydim demiyorum çünki ailem karar verdi benim yerime evlilik kararımı çocuk denecek yaştaydım evlilik hakkında hiçbir fikrim bile yoktu eşimi hiç sevemedim anlaşamiyoruz zaten keşke demememek için ayrılmaya karar verdim bundan sonraki kararlarımı kendim vermek istiyorum artık

yine ewlenirdimdiyorum daha çok yeni ama bazen derin düşününce ailesi sülalesi aklıma gelince eşim çok iyi olmasına rağmen ondan bile vazgeçebilirdim galiba. çünkü ewlenirken bi eşinizle ewlenmıyosunuz tüm aileyle oluyo bu olay. sülalesi dedikodu laf söz geçmişleri çok pismiş bi kere bunları yenı öğrendim. düğünümde bizim taraf eşimin tarafını hep kınadı garipler yanı. onlar oyle olmasa 4 4 lük bi hayatım olurdu

Bende 9 senelik bi flort doneminin ardindan esimi coook severek evlendim ama hic birsey hayal ettigim istedigim gibi olmadi 4 yil oldu evleneli ve su anda ayni yatakta bile yatmiyoruz esim beni kendinden cok soguttu bende cok pismanim bunlari yasayacagimi bilseydim asla evlenmezdim

Bence ben ne yapsam yaranamiyorum kocama... bu gecede beni aglatti ve o cekip gidip yatti. Benimle evlendigi icin pismanmis.. bisey de yapmadim ki ben :-( n

burdaki son yazilari okuyunca halime $ukrettim ben

ama ke$de dedigim çok olmu$tur i$in kotusu bunu yuzune diyorum, yada yuzu arkasi farketmiyor diyorum i$te
ama iyiki evlenmi$im dedigimde oluyor
yani evlilikde iyikilerde ke$kelerde eksik olmuyolar saolsunlar ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…