Kesilen Konuşma

Kırk yaşında adam neden annesini yanında kalıyormuş? Benim babamda fanatiktir üzülür ama böyle evin huzurunu da kaçırmazdı. Eşimde de var hafiften kendine gel diyorum elalem parasını yerken derdini düşünmek sana kalmaz diyorum. Ha çok abartırsa kendi haline bırakıyorum onun derdini onunla çekemem açıkçası.🙄
abim 36 yasına kadar evi olmasına rağmen bizimle yaşadı. 1,5 senelik evli şimdi.
ailesiyle neden yaşamamalı?

Merak ettiğim madem böyle düşünüyorsunuz o ilk mesajına neden şak diye cevap verdiniz bunca insanın yazma etme demesine rağmen😩
Şak diye cevap vermedim. Okuldaydım yoğundum zaten birkaç saat sonra cevap verdim ve görmek istedim acaba özür dileyecek mi ya da konusunu açacak mı diye baktım açmadı ben de uzatmadım muhabbeti akşam da yazmış ona da cevap vermedim.

abim 36 yasına kadar evi olmasına rağmen bizimle yaşadı. 1,5 senelik evli şimdi.
ailesiyle neden yaşamamalı?
Niye yaşasın? Bekar evinde yaşayıp sorumluluk alsın,tek başına yaşamanın tecrübesini edinsin. Ben kırk yaşında olup anasının eteğinde yaşayan birini tercih etmezdim.

ya öyle ya da böyle kadının eşi ve memnun hayatından. bıraksak mı bu tarz muhabbetleri. karışmak için söylemiyorum da
O kadın benim umrumda bile değil. Burda bekar olan ve soran kişiyi önemseyip onları ciddiye almaması için uyardım. Herkes kendi seviyesinde insanlarla evleniyor genelde, her yorumu ciddiye almaya da gerek yok.

Ben esime, tuttugu takin yenilince 2 gun morali bozuluyor, modu dusuyor diye laf soylettirmem. Etrafindaki hoduklerle karistirma herkesi
Yani tek sorunu fanatiklik geri kalan özellikleri çok iyiyse siz de iyi anlaşıyorsanız zaten kimsenin bir şey deme hakkı olmaz. Önemli olan sizin anlaşmanız mutlu olmanız.

O kadın benim umrumda bile değil. Burda bekar olan ve soran kişiyi önemseyip onları ciddiye almaması için uyardım. Herkes kendi seviyesinde insanlarla evleniyor genelde, her yorumu ciddiye almaya da gerek yok.
Sen bizim seviyemizi kim oldugumuzu nerden biliyosun ben onu anlamadim ama anlamak da umrumda da degil ne yazarsan yaz sen kimsin yani 😁 en iyisi senin gibi tipleri goz ardi edip gormemek

Niye yaşasın? Bekar evinde yaşayıp sorumluluk alsın,tek başına yaşamanın tecrübesini edinsin. Ben kırk yaşında olup anasının eteğinde yaşayan birini tercih etmezdim.
ülke şartlarını düşününce birikim yapmak için olabilir mesela.
dediğim gibi evi vardı, kirasını aldı, birikimini yaptı, eşi çalışmıyor sıfır katkı sağlamadı ve borçsuz evlendiler. faydalı gözüküyor
kadın da fikrini savundu ve üzerine gidildi gibi olmadı mı sizce de

..
dediğim gibi evi vardı, kirasını aldı, birikimini yaptı, eşi çalışmıyor sıfır katkı sağlamadı ve borçsuz evlendiler. faydalı gözüküyor

Sizin biraz hayat tecrübeniz az sanırım. Yani fanatiklik bence zeka geriliği. Kişilik gelismemesi. Bunu da aman nolacak o da huyu diye gecistirmeye gerek yok.

İyi hoş ama ülkemizde çok nadir erkek birikim yapayım diye ailesinin yanında yaşıyor. Genel olarak işlerini evdekilere yaptırıp kendileri bekar gibi takılıyor. Hayatı boyunca çamaşır makinesi,bulaşık makinesi çalıştırmayıp evlenince de bütün bu işleri eşine devredip yaşamak isteyen tayfa ağırlık olarak bu kesimden çıkıyor. Ha diğer taraftan tek yaşamak her iki kesim içinde tecrübe. O yüzden benim için eleme sebebi olurdu.

Evet iki ev iki ayrı masraf o şekilde benim etrafımda da ayrı yaşarken aile evine taşınmak zorunda kalan ya da tercih eden erkekler oldu 30+ Devir maalesef eski devir değil. Hele bu kiralardan sonra ayrı eve çıkmak da zor görünüyor. Ben de 30 yaşındayım ailemle yaşıyorum ayrı eve çıksam hiçbir şekilde birikim yapamam.

..

Sizin biraz hayat tecrübeniz az sanırım. Yani fanatiklik bence zeka geriliği. Kişilik gelismemesi. Bunu da aman nolacak o da huyu diye gecistirmeye gerek yok.
Ben fanatiklik noktasından bahsetmedim yalnız. Aileyle yaşamalıyı da savunmuyorum. Aileyle de yaşanabilir ayrı da yaşanabilir dedim. Benim çevremdeki erkek arkadaşların yalnız eve çıkma sebebi ''eve kız atmak'' o kadar çok gördüm ki bunu. herkes aynı mı asla. Sorumluluk almalı mı kesinlikle evet. burada bahsettiğim şey yalnızce eve çıkmaktı.

ama düşüncem de bu ki tek kötü huyu buysa insan tolere edebilir. ama diğer açıdan değerlendirmek lazım. görüştüğüm insan asırı fanatikti ama bunu bana asla yansıtmadı hep pozitifti her konuda yapıcıydı kadınlara aşırı değer veriyordu ama sonuç olarak günün birinde bastı gitti. her açıdan bakılmalı bence yani
İyi hoş ama ülkemizde çok nadir erkek birikim yapayım diye ailesinin yanında yaşıyor. Genel olarak işlerini evdekilere yaptırıp kendileri bekar gibi takılıyor. Hayatı boyunca çamaşır makinesi,bulaşık makinesi çalıştırmayıp evlenince de bütün bu işleri eşine devredip yaşamak isteyen tayfa ağırlık olarak bu kesimden çıkıyor. Ha diğer taraftan tek yaşamak her iki kesim içinde tecrübe. O yüzden benim için eleme sebebi olurdu.
bu konuda haklısınız elbette. ama tam aksine aile evinde ''dinlenmiş'' olup eşine düşkün, yardım eden adamlar da var. adam adam olsun bence

Ben esime, tuttugu takin yenilince 2 gun morali bozuluyor, modu dusuyor diye laf soylettirmem. Etrafindaki hoduklerle karistirma herkesi

O zaman ne diye konu sahibine adamın sergilediği hareketlerin normal olduğunu yazıp durdunuz.? Demek ki size aynı tavır uygulansa asla kabul etmeyecektiniz, aman başkasına da "ama canım benim eşimde böyle" diyerek normalleştiriyorsunuz.

O zaman ne diye konu sahibine adamın sergilediği hareketlerin normal olduğunu yazıp durdunuz.? Demek ki size aynı tavır uygulansa asla kabul etmeyecektiniz, ama başkasına da "ama canım benim eşimde böyle" diyerek normalleştiriyorsunuz.
Laf söylettirmem derken etraftaki kadınlar sırf bu özelliğinden ötürü eşime laf söyleyemezler söylettirmem anlamında diyor :)

O zaman ne diye konu sahibine adamın sergilediği hareketlerin normal olduğunu yazıp durdunuz.? Demek ki size aynı tavır uygulansa asla kabul etmeyecektiniz, ama başkasına da "ama canım benim eşimde böyle" diyerek normalleştiriyorsunuz.
Siz iyi okuyun yorumlari bence. Ben yaptigi normal., evet seni aramamali mi diyorum? Konu sahibi tabi ki hakli , isterse takimi ligden dussun yok olsun yine de arayacak morali bozuk da olsa. Konu sahibine de sen bunun hesabini sor diye kac kere yazdim zaten. Ben sadece sunu diyorum, sadece bu ise sebep, hosuna gitmedigini soyle bu tavrinin. Baktin yine yapiyor gorusme dedim. Cunku o moral bozukluklarini biliyorum o yenilgilerde o anlamda dedim ama normal mi tabi ki degil.

Ben fanatiklik noktasından bahsetmedim yalnız. Aileyle yaşamalıyı da savunmuyorum. Aileyle de yaşanabilir ayrı da yaşanabilir dedim. Benim çevremdeki erkek arkadaşların yalnız eve çıkma sebebi ''eve kız atmak'' o kadar çok gördüm ki bunu. herkes aynı mı asla. Sorumluluk almalı mı kesinlikle evet. burada bahsettiğim şey yalnızce eve çıkmaktı.

ama düşüncem de bu ki tek kötü huyu buysa insan tolere edebilir. ama diğer açıdan değerlendirmek lazım. görüştüğüm insan asırı fanatikti ama bunu bana asla yansıtmadı hep pozitifti her konuda yapıcıydı kadınlara aşırı değer veriyordu ama sonuç olarak günün birinde bastı gitti. her açıdan bakılmalı bence yani

bu konuda haklısınız elbette. ama tam aksine aile evinde ''dinlenmiş'' olup eşine düşkün, yardım eden adamlar da var. adam adam olsun bence
Eğer ailesinin evinde sorumluluk alıyorsa yapıyorsa güzel. Ama dediğim tayfa ağırlıkta bu ülkede maalesef. Ülkemiz anaları aman oğluşumuz yapmasın diye atlıyor sonra beceriksiz herifler,kocalarla doluyor ortalık. Farklı şehirde okumak bile insana neler katıyor, ayrı evde yaşamak ve ev geçindirmek neler neler katar. :)) Ha diğer taraftan anacı erkek için hiç fark etmiyor orası da ayrı mesele. Uzakta yaşayıp evlenince ana evine sokulanda var.:))

Bakın olayın sizinle alakası yok ama sizin için adamın kişiliğine gözlemlemek için altın fırsat. Demek ki bu adam böyle ufak şeylerde yıkılan moreli bozuk olunca kendini kapatan bir tip.
Böyle bir insanla ömür geçirip geçirmemek de sizin bileceğiniz iş. Ama bu bir seferlik bir durum olmayacak. Adamın üzüldüğünde verdiği tepki bu.

Fanatizmin her türü, psikopatolojik durum ya da sorunlardan kaynaklanıyor. Elinizdeki interneti bunu araştırmak için kullanabilirsiniz. Dolayısıyla hanımlar, eşi ya da ailesinin diğer bireyleri herhangi bir konuya fanatizmle yaklaşıyor diye istediği kadar bize laf söylettirmesin. bilim zaten söylenebilecek en ciddi lafı söylemiş.

X