Kesilen Konuşma

bu arada üstteki girdime ek olara şunu da belirteyim:
Fanatiklerin sürü bilinci ile hareket ettiğinden söz edilir. ayrıca fanatikliğini sürdürdüğü konu etrafında hedefledikleri kazanımları uğruna her şeyi feda ya da kurban edebilecekleri belirtiliyor.
eşinizin ya da flörtünüzün tuttuğu takım yenildiğinde sizinle iletişimi mi kesiyor? siz o takım için kurbansınız. bu bilgiyi kullanabiliyorsanız hayırlı olsun. belki hayatınızı iyileştirebilirsiiniz.

Hanımlar merhaba. Belki çoğunuza göre dert gelmeyecek ama ufak fikirler edinmek adına konu açmak istedim. 2 hafta önce bir arkadaşım vasıtasıyla biriyle tanıştım. Adam 39 yaşında, evlilik istiyormuş. İşi, maddi gücü yerinde. Babası vefat etmiş, annesiyle kalıyor. Sanayide otomobil yedek parça satıyor. Biraz kadınlarla duygusal ilişki anlamında zayıf biri ama tanıdığım kadarıyla iyi bir insan. Yani ilgili, kibar, günaydın mesajları atıyor, arar eder ilgilenir vs ama düz adam Sami anlayacağınız. Çok böyle romantik ve kadın ruhundan anlayan bir tip gibi değil. 2 hafta içerisinde 3 kere buluştuk güzel ve keyifli de geçti/ Çok koyu Galatasaraylı fanatik derecesinde ben de Galatasaraylıyım çoğu kadından da daha çok maç takip ederim hatta günler öncesinden dün akşamki derbiyi birlikte izleyelim diye konuştuk. Öyle de oldu ama malumunuz Galatasaray yenildi. İşte olay burada başlıyor. Maçtan sonra bir yerde yemek yedik, üstüne kafeye gittik bunun ağzını bıçak açmıyor benden taraf bile bakmıyor. Morali inanılmaz bozuldu. Ben de moralini düzeltmek için uğraştım bayağı, şirinlikler yaptım. Teselli etmeye çalıştım, hiçbir şey bitmedi dedim. Baktım bir sonuç yok. Ağzını bıçak açmıyor konuşsak da 2 laf ediyor 1i maç. Gözleri uzaklara dalıyor sessizleştik. Kafede kaç dakika karşılıklı öyle sessizce oturduk. Ben de cumartesi günü bir sınava girmiştim. Benim için önemli bir sınavdı ama kötü geçti yani benim de moralim çok bozuktu anlayacağınız. İşte kendimden örnek verdim bak benim de derdim sıkıntım var o kadar çalıştım olmadı ama bugün güzel bir vakit geçirmek, sohbet etmek için geldim önemli olan bu dedim. Ona bile haklısın dedi sadece beni teselli edecek pek bir şey söyledi. Ben böyleyim dedi benim üzüntüm böyle 1 gün sürer dedi. Ben de artık sinirlendim. Daha haftaya maçlar var, hiçbir şey bitmemiş ama sen şu an boş yere kendini üzüp şu anki anı mahvediyorsun dedim o da haklısın falan dedi. Ben de hesabı istedim ödeyip kalkacaktım neyse zorla o ödedi. Eve bıraktı beni, bırakırken de gideyim biraz kafamı toplayım arkadaşlarla konuşayım ben sana yazarım dedi ben de tamam dedim. Şimdi dün geceden bu saate kadar ses yok. Normalde her gün yazıp günaydın napıyorsun nasıl geçiyor günün diye mesaj atardı. Ortadan kayboldu. Ben de yazmadım açıkçası. Çünkü kendi haline bırakmak istedim. Ama bu şekilde havada biterse de çok komik olur gerçekten. Sizler bu konuda neler düşünürsünüz? Ne yapayım ya da yapmayayım fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim…

Not: 1 gün sonra, az önce yazdı kızlar yazdığı mesaj da “ne yapıyorsun canım” 😄
sakin kalıp akışına bırakın, ters bir hareket yapmayın, en son sabrınız taştığında düzgünce resti çekip ayrılırsınız

Yahu hanımlar, sonuç olarak paşamızın keyfi bilir yazmazsa sorunu çözmeye çalışmazsa gönül almaya çalışmazsa zaten ben yazıp arayıp üsteleyecek değilim. Dün cevap vermemin sebebi de bakalım konuyu açıp özür dileyecek mi diye merak etmem oldu. Baktım havadan sudan konuşuyor kestim konuşmayı akşam da yazdığı mesaja cevap vermedim. Daha o da yazmayabilir o zaman ben de yazmam bu şekilde biter gider. Bu saatten sonra kimsenin peşinde koşacak değiliz tabii ki. Zaten bu aşamalar tanıma aşaması, birbirimize ters gelen yönleri görüp konuşmayı keseriz eğer bir dolu şeye rağmen devam edilirse zaten sıkıntı olur. O yüzden burada birbirimizi kırıp incitmeyelim :)

bu arada üstteki girdime ek olara şunu da belirteyim:
Fanatiklerin sürü bilinci ile hareket ettiğinden söz edilir. ayrıca fanatikliğini sürdürdüğü konu etrafında hedefledikleri kazanımları uğruna her şeyi feda ya da kurban edebilecekleri belirtiliyor.
eşinizin ya da flörtünüzün tuttuğu takım yenildiğinde sizinle iletişimi mi kesiyor? siz o takım için kurbansınız. bu bilgiyi kullanabiliyorsanız hayırlı olsun. belki hayatınızı iyileştirebilirsiiniz.

Baya eski haber ama sürü bilincinin nerelere kadar gidebildiğini gösterir diye koyuyorum. Bu adamlar bi başına iken kesinlikle yapmayacakları şeyi sürü halinde düşünmeden uygulayabilmişler.

Baya eski haber ama sürü bilincinin nerelere kadar gidebildiğini gösterir diye koyuyorum. Bu adamlar bi başına iken kesinlikle yapmayacakları şeyi sürü halinde düşünmeden uygulayabilmişler.

Ben bu alanda eğitimli olmadığım için bilimsel kaynaktan kontrol etsem bile çok konuşmak istemiyorum ama arkasında psikolojiye dair araştırma yapınca ilk karşıma çıkan terimler ADHD ve şiddete eğilim çıktı. zaten fanatizm tanımında "psikopatalojik durum" olarak denmiş.
dolayısıyla başlık sahibinin son yanıtına atfen
sorunu çözmeye çalışmazsa gönül almaya çalışmazsa zaten ben yazıp arayıp üsteleyecek değilim.
psikopatolojik bir durumu düzeltmesini bekliyor; farkında değil :eğlence:

mluluk alıyorsa yapıyorsa güzel. Ama dediğim tayfa ağırlıkta bu ülkede maalesef. Ülkemiz anaları aman oğluşumuz yapmasın diye atlıyor sonra beceriksiz herifler,kocalarla doluyor ortalık. Farklı şehirde okumak bile insana neler katıyor, ayrı evde yaşamak ve ev geçindirmek neler neler katar. :)) Ha diğe
Siz haklısınız ama farklı türlü de olabilir kişilikle ilgili
İki abim var ikisi de el bebek gül bebek büyüdü. Hatta ben 6 gün abimden daha uzun saatler çalışırdım, o 5 gün çalışırdı ve ben eve geldiğimde ona çay vermek zorundaydım. Anne babam köydeyse ona da yemek yapmam gerektiği söylendi. Yaptım mı asla. Kabul etmedim.

Şimdi ıkısının de eşi çalışmıyor
Abilerim işten geliyor sofra kuruyor kaldırıyor. Mutfakta yapılması gereken her şeye yardım ediyor, eşleri ''anne saati'' yapıyor kendileri çocuk bakıyor, izin günlerini çocuklara ayırıyorlar ve ütü, temizlik, misafir ağırlama hepsini yapıyorlar hem de benden daha iyi ve incelikli yaparlar hepsini.
Bir de hanımcılar sormayın...

Yani ben adam olsun dedim. Sorumluluk alıp bıktım artık evlenip kendime hizmetçi alacağım kafasında adamlar da var

Siz haklısınız ama farklı türlü de olabilir kişilikle ilgili
İki abim var ikisi de el bebek gül bebek büyüdü. Hatta ben 6 gün abimden daha uzun saatler çalışırdım, o 5 gün çalışırdı ve ben eve geldiğimde ona çay vermek zorundaydım. Anne babam köydeyse ona da yemek yapmam gerektiği söylendi. Yaptım mı asla. Kabul etmedim.

Şimdi ıkısının de eşi çalışmıyor
Abilerim işten geliyor sofra kuruyor kaldırıyor. Mutfakta yapılması gereken her şeye yardım ediyor, eşleri ''anne saati'' yapıyor kendileri çocuk bakıyor, izin günlerini çocuklara ayırıyorlar ve ütü, temizlik, misafir ağırlama hepsini yapıyorlar hem de benden daha iyi ve incelikli yaparlar hepsini.
Bir de hanımcılar sormayın...

Yani ben adam olsun dedim. Sorumluluk alıp bıktım artık evlenip kendime hizmetçi alacağım kafasında adamlar da var
Abileriniz bahsettiğiniz şekilde ideal inaan olsaydı sadece eşlerine değil, anne ve kız kardeşlerine de ayni tavrı sergilerdi. Maalesef değiller. Yani bu insanları güzellemeyi ben anlayamıyorum. Siz daha yoğun çalışıp işten gelip errrrkek kardeşinize çay koydunuz ama onlar şimdi evlenince eşlerine yardımcı oluyor diye adam gibi adam mı olmuş oluyorlar. Gerçekten hayata dair hiçbir fikriniz yokmuş.

Abileriniz bahsettiğiniz şekilde ideal inaan olsaydı sadece eşlerine değil, anne ve kız kardeşlerine de ayni tavrı sergilerdi. Maalesef değiller. Yani bu insanları güzellemeyi ben anlayamıyorum. Siz daha yoğun çalışıp işten gelip errrrkek kardeşinize çay koydunuz ama onlar şimdi evlenince eşlerine yardımcı oluyor diye adam gibi adam mı olmuş oluyorlar. Gerçekten hayata dair hiçbir fikriniz yokmuş.
yazdığımı okudunuz mu?
Yaptım mı ASLA dedim

yazdığımı okudunuz mu?
Yaptım mı ASLA dedim
Ben sizden değil kardesinizden bahsettim. Onun öyle bir talebi var mıydı, vardı. O zaman bu adam benim gözümde bomboş biri yani. Pipisi var diye mi kalkıp alamıyor çayını yani nedir tam olarak derdi. Gelip gelip iğrenç şeyleri övüyorsunuz ya

Yani takım konusunda bence de abartıyor. Dedim ya maçtan sonra bir müddet kafeden kalkamadık. Bu arada annesi aradı oğlunu nasılsın iyi misin boşver üzülme takma sakın falan diye telkin etti. Düşünün yani annesi bile arama ihtiyacı duyuyor.

sakin kalıp akışına bırakın, ters bir hareket yapmayın, en son sabrınız taştığında düzgünce resti çekip ayrılırsınız
Şimdilik ben de öyle yapıyorum. Dün bilerek ilk mesajına cevap verdim özür diliyor mu konuyu açacak mı görmek istedim ama baktım açmıyor diğer mesajına cevap vermedim. Önceki konuyu uzatmadım. Bence böyle bitecek, daha o da yazmaz ben de yazmam. Açıkçası ben dün de yazmaz diye düşünüyordum. Herhalde başka bir şey var maçı bahane ediyor diye düşündüm ama yazdığına göre cidden maç moralini düşürmüş benlik bir durum yok.

Kim nasıl mutluysa öyle kalsın. Neden mutlu insanlara karşı bi öfkeniz var? Bazen kadın kadının düşmanı oluyor. Bana biri gelip dese ki benim sevgilim,eşim vs. böyle ama ben her huyunu seviyorum ben de derim ki demekki sizinki farklı ve mutluysanız mutluluklar dilerim. Ama biz yaşadığımız şeyi yazınca topa tutuluyoruz. Bizim hayatımızı nerden biliyorsunuz? Yok eğitimsiz,kültürsüz, evden çıkmaz falan. Biz dünyayı dolaşıyoruz eşimle misal e nerde kaldı sizin teziniz?

Kim nasıl mutluysa öyle kalsın. Neden mutlu insanlara karşı bi öfkeniz var? Bazen kadın kadının düşmanı oluyor. Bana biri gelip dese ki benim sevgilim,eşim vs. böyle ama ben her huyunu seviyorum ben de derim ki demekki sizinki farklı ve mutluysanız mutluluklar dilerim. Ama biz yaşadığımız şeyi yazınca topa tutuluyoruz. Bizim hayatımızı nerden biliyorsunuz? Yok eğitimsiz,kültürsüz, evden çıkmaz falan. Biz dünyayı dolaşıyoruz eşimle misal e nerde kaldı sizin teziniz?
En mutlu , en dogru, en akilli, en kulturlu sadece kendileri saniyor burda bazilari

Neyi övdüm tam olarak?
bu öfke neden?
Ya kendi mesajlarınızda yazıyor. Evde dinlenmisler eşlerine yardımcı oluyorlar böylesi de güzel falan. Evde neden dinlenmiş, çünkü kendini erkek olduğu için hizmet edilmesi gereken ulu bir varlık olarak görmüş. Bu adam en fazla rol yapar, hamuru böyle. Fanatik adam için de aynı şey geçerli, maçtan sonra iki gün eşinin secgilisinin suratına bakmayan adamdan da bir yol olmaz, hamuru bu. Bu konuda b.k gibi ama diğer konularda mükemmel olma şansı yok. Eşine çocuğuna sacmasapan bir maç için surat asan, maç esnasında bölüp soru bile soramadığın bir yaşam formundan bahsediyoruz. Böyle kişilerle evli olanların ve buna okey olanların seviyesi bellidir ve yaşadıkları hayat umrumda bile değil. Ama gelip normalmiş gibi yazıyorlar ya ona sinir oluyorum. Fanatikligi, siniri, şiddeti her ama her şeyi gelip normallestiren var burada. Okudukça kendilerini nelere layık görüyorlar ya diyorum.

Valla yesil pasaportumuzla bir cok yeri geziyoruz, yurtdisinda nikah yaptik, ikimiz de esimle iyi mesleklere sahibiz, maddi durumumuz iyi, oturduguz sehirin en iyi semtinde, guzel evimizde oturuyoruz, esim dunya iyisidir, sakindir, uyumludur, beni bir gun bile kirmadi uzmedi daha ama galatasaray yenilince 2 gun esimin modu dusuk oluyor diye , biz seviyesiz kultursuz, asagilik ilan edildik bazilari tarafindan burda 😂😂

Valla yesil pasaportumuzla bir cok yeri geziyoruz, yurtdisinda nikah yaptik, ikimiz de esimle iyi mesleklere sahibiz, maddi durumumuz iyi, oturduguz sehirin en iyi semtinde, guzel evimizde oturuyoruz, esim dunya iyisidir, sakindir, uyumludur, beni bir gun bile kirmadi uzmedi daha ama galatasaray yenilince 2 gun esimin modu dusuk oluyor diye , biz seviyesiz kultursuz, asagilik ilan edildik bazilari tarafindan burda 😂😂
Al benden de o kadar. Fanatik olup şiddet gösterse veya kız arkadaşına karşı saygısız bi hareketi olsa evet derim kesinlikle uzak dur. Ama 1 gün içine kapandı diye adamın ne kültürsüzlüğü, ne hödüklüğü, ne anacılığı kaldı. 🤦🏻‍♀️

X