Kendimi kandırmak istemiyorum

Merhaba arkadaşım herkes konunun aynı boyutunu ele almış ben farklı bi boyut hakkında fikrimi belirtmek istiyorum inşallah beni yanlış anlamazsınız eşinizle mahkeme kararı ile bosanmissiniz dolayısı ile sizin dini nikahiniz düşmüş bilimiyorim böyle bir düşünceniz ya da bu konu hakkında bilginiz var mı ama esinize yeniden donemezsiniz boşandıktan sonra ancak sizin başka birisi ile gerçek anlamda evlenip sonra ondan bosanmaniz gerekir tabi önceden anlaşma olmamalı gerçek ciddi bi evlilik olmalı dedim gibi sadece bilgilendirmek istedim dikkate alıp almamak size kalmış Allah yardımcınız olsun.

Mesela ne yapmalıyım yüz vermediğimi göstermek adına?
Aldıgı hediyeleri kabul etmeyip, çocuk dışında görüşmeyerek başlayabilirsiniz.
Çok şart olmadıgı sürece birlikte iş de yapmayın bunu kaldıramıyorsunuz belli ki. Aklınızda acabalar bırakabiliyor.

Canım hiç hediye almadı, sadece araba. 3 defa teklif etti reddettim ama 4. cüde kabul ettim. Onu da okul servisi gibi kullanıyorum, arabayı alırken de ona söyledim bunu. Çünkü çocuk yıpranıyor serviste ve boşandıktan sonra sıfırdan iş kurduğum, birikimim bu uğurda bittiği için, kendim araba alamadım. Çocuk dışında hiç görüşmüyorum. Hatta veli toplantılarını, okul yemeklerini sıraya koyalım, birine sen birine ben gideyim dedim. Tmm dedi ama kendisinin gelmeyeceğini söylediği etkinliklere bile zırt damlıyor. Ee ben kalkıp gitsem oğlum ağlıyor. Diğer velilere rezil oluyoruz. İş konusunda da zaten ortak iş kabul etmedim hiç. Bahsettiğim iş tek başıma ve kendi büromdan yürüteceğim bir iş.

Affedersiniz, ama sizi mal olarak goruyor.
İnsan yerine bile koymuyor.. Buna izin verirseniz kendinize olan ozsaygiyi kaybedersiniz. Veya onun bu dogru bildigini sandigi sacmaliga sizde karisir oyle olursunuz..

Bu kafa yapisindaki erkekler eski sevgilisini eski esinin evlenmesine izin vermez zaten. Kiskanir, sahiplenir. Parasi ilede gozunuzu boyuyor. Bir nevi sizde kendinizi, affedersiniz ama satmis kadar oluyorsunuz... Lutfen kendinize bunu yapmayin. Cok cirkin bir durum icerisindesiniz bunun bilincine varin.

Kusura bakmayin cok acik yazmis olabilirim ama bilin istedim. Bu adamin yaklasimi eski es sorumluluklari, ortak cocuklarin sorumluluklari gibi degil bambaska tamamen. Zirnik bile almayin ondan. Duygularinizla oynattirmayin. Kadinlarin hosuna gider sahiplenmek hediyeler zart zurt. Ama bu tarz zihniyetli bir adamdan hicbirsey kabul etmemeli. Ettiyseniz geri verin. Cocuklarinizin rahatligi acisindan bile o arabayi size aldigini dusunmuyorum. Siz oyle kendinizce gormussunuz. Hediyelerini kabil ettikce yuz bulur bu tarz erkekler.
Boyle ask olmaz yok. Sizi insan yerine koysun ilk once..

Adam seni seviyor bence, kafasi karismis biraz.
O karisiklikda, senin bir sevgilin oldugundA
Düzelir Tamamen.
Seni Kaptircam korkusuyla danklar kafasina..

Çok açık yazmışsın gerçekten

Son düzenleme:
Çok açık yazmışsın gerçekten

Kirdiysam cok ozur dilerim. Ama siz kendinizde durumun farkindasiniz. Siz duygusal olarak yaklasiyorsunuz ama o eski esiniz maalesef cok bambaska diyarlarda.. Siz zaten cogu seyi ondan kabul etmemekle kendinize bu muameleyi layik gormemissiniz..duygusal yaklasarak izin vermeyin daha fazla bunlara. Sınırlarınızı cizin kendinizi koyvermeyin. Kurtuldugunuza sukredin bence. Allah karsiniza iyi insanlar cikarsin.

Akşamdır okuyorum yorumları giriyorum çıkıyorum merak edip. Hanımefendiciğim siz bu adamı seviyor musunuz? Seviyorsanız bir şey demek haddim değil lakiiiiin eğer yok kesinlikle bitti dönüşümüz olamaz asla diyorsanız bir toplu iğne bile kabul etmemelisiniz. Kabul ettiğiniz her şey bu bir mendil bile olsa adamın kafasında şu cümle" ya zaten çantada keklik gel desem gelecek" diye yanıp sönebilir. Yani diyorum ki çantada keklikmiş gibi davranmayın. Kesin çizgileriniz olsun. Benimle çocuk dışında muhattap olma o da sadece telefonda anlat derdini zira seni görmek istemiyorum diyin. Bu çocuğunuzun da anlam karmaşası yaşamasına sebep. Annemle babam ayrı mı değil mi? Ayrıysa neden sürekli görüşüyorlar.? Ayrı değillerse neden ayrı evlerdeyiz? Çocuğunuzun aile kavramını anlayabilmesi için sizin net olmanız lazım. Sevgiler:)

Hanımlar,
konu sahibesinin kafası karışık, lütfen kırıcı yorumlar yapmayın.

Bonesandstones,
eşinize benzer birini yakinen tanıyorum, eski karısının evine paldır küldür girmeler, alışveriş poşetlerine kadar karıştırmalar, biraz diş gösterince tehdit ve hakaretler, eski eşiniz sizin zayıf yanlarınızı biliyor, ona göre hareket ediyor.
Yeniden bir araya gelmeye niyetiniz yoksa asla taviz vermeyin, eski eşinizin yaptıklarının aşkla ilgisi yok, hakimiyeti altında olmanızı istiyor.

Herkese teşekkür ederim. Oğlumla konuşması için ona ayrı telefon aldırdım. İletişimlerinde ben devreden çıktım. Önemli konuşmaları ise sadece sms ile yapıyorum. O da "şu saatte al, şu saatte bırak" gibi şeyler. Haftada 1 gün şahsi ilişki hakkı var, onun dışında asla vermiyorum oğlumu. Bazen gidip okulda öğle arasında görüyormuş. 6 aydır bir defa aramadım, msj atmadım. Tüm sosyal medyadan, whatsapptan engellemiştim zaten. Halen öyle. Sadece sms açık. Daha ne yapmalıyım? Fikir alabilirim. Sevmiyorum desem yalan, zaten sevmesem konu aç, yorum oku, cvp yaz uğraşmazdım sanırım. Değmezdi bile.Ama zerre güvenemiyorum, bu yüzden duygularımı bastırıyorum. Bu yüzden kuyruğu dik tutmaya çalışıyorum.

Üzüldüm sizin için. O da sevdiğinizi biliyor, onun için malesef kolayca boşanmış, başkasına gitmeyeceğinize emin. Eli de üstünüzde, oh ne rahat , hem kendi hayatını yaşıyor hem sizi elinde tutuyor, 1 kere yapmışsınız keşke bu sefer de uğraşıp boşanmasaymışsınız, çünkü çocukluk etmiş aslında, belki de gecen seferki gibi olur sandı, naz yaptı, küt diye boşanmış buldu kendini.

Bu saatten sonra , size bu çektirdiklerinden sonra sizi sevse ne olur ki (ki ben sevgisinin bitmediğini düşünüyorum ama çoook bencil) , bence daha iyi birisini hak ediyorsunuz, inşallah düzgün biri çıkar karşınıza da onu unutursunuz. O zaman kafasına dank eder de geçmiş olur. Şimdi nasılsa elimin altında, bi şekilde kontrol da ediyorum diyerek sevmiyormuş gibi dolanıyor, hemde bekar ve rahat hayat yaşıyor, ama sizi de kontrol ediyor bi yandan.

Evden ayrıldıktan 2 ay sonra çekişmeli dava açmış. Bana söylemedi, adres olarak da işyerini vermiş. Tabii tebligatlardan haberim olmadı. İki satırlık dava açmış. Reddedilecek bir dava, delil yok tanık yok. Tesadüfen öğrendim ve çok kızdım. Niye bana söylemedin, tebligatları niye sakladın dediğimde " boşanalım dediğimde beni ciddiye alırsın, gider adliyeden sorgulatırsın diye düşündüm ama sen beni hiç ciddiye almadın" dedi. O ciddiyeti bana gerçekten gösterseydi 2 ay önce protokolü imzalardık zaten. Ben de hemen anlaşmalı boşanalım dedim. Protokolü yazdım, imzalattım. Götürdüm hakimle konuştum. 1 saat sonra gelin dedi, arayıp çağırdım. Geldi ve boşandık. Kimsenin de haberi olmadı. Aileler şok.

Yazık işte, siz tabi meslek gereği bu işin içinde olduğunuz içinde kolay olmuş boşanmak ama keşke uğraşılsa belki dönülürdü. Eski eşinizde koca bir çocuk gibi, beden büyümüş ama kafa şımarık yaramaz bi çocuk.
Ne diyim hayırlısı olsun artık

çok klişe olacak ama eski adamlar da kalmadı artık, her türlü zorlukta evini barkını sahiplenen, uğraşıp didinen emek veren babalarımız dedelerimiz gibi değil şimdiki nesil, hiç olgunlaşmamışlar, şurda bir süredir kaç konu okudum böyle, hadi sevgim bitti boşanalım diyen adamlar türedi. Şımarıklık gibi geliyor bana. Büyük bi anlaşmazlık Yok, geçimsizlik Yok, sıkıldım ayrılalım demek ne kolay olmuş, karşıdakinin duygusunu düşünmeden.

Yani bu adam sizi sevse bile sizi haketmiyor, inşallah düzgün biri çıkar da kurtulursunuz bu ikilemden, bu sevgiden

Sevmiyor. Sevse hiç gitmezdi, ailesini riske atmazdı. Ayrı kaldığımız dönemde üstüne düşseydim, arasaydım, mutsuzluğumu gösterseydim barışırdık, davayı hiç açmazdı. Ama sevdiğinden değil alışkanlıktan. Ben de onu yapmadım. Kendi haline bıraktım. Dönerse senindir, dönmezse hiç senin olmamıştır derler ya. Doğru.

Barismayi istiyorsanız barışın bence. Seviyorsan git konuş bence gibi oldu ama diyecek başka bir şey bulamadım :)
Sevmediğine inandığım ve ona güvenmediğim için adım atmam. Boşanmak oyun değil ki. Benim de hatalarım var elbet. Yersiz kıskançlık yaptığım, trip attığım olmuştur. Ama emeğimi ve sevgimi teraziye koysam hatalarımdan zibilyon kat ağır gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…