gittim dietisyene canım. diet reçetesi verip yolluyorlar. hemde kaç tanesine gittim. ben de ne yiyeceğimi biliyorum sorun yemek değil resmen bu kilolar yapıştı banaoncelikle iyi bir diyetisyene gidip dogru beslenme aliskanligini, sagliginizi ve ozguveninizi geri kazanmak. bu esinizin sizi tekrar begenmesi icin degil tamamen sizin icin.. ondan sonra evliliginizle ilgili daha saglikli kararlar verebileceginize inaniyorum.. ama tavsiyem mutlaka iyi bir diyetisyene gitmeniz cunku kulaktan dolma recetelerle verilen kilolar mutlaka geri aliniyor ve isini layikiyla yapan uzmanlar size kilo verdirmenin yanisira bu kiloyu korumanizi saglayacak sekilde sizi yonlendiriyor..
bu söylediğini düşünüyorum devamlı seven insan karşısındakini her yönü ile kabullenmez mi anlamıyorum ben bu adamı. taktı benim kilolu olmama.arkadaşlarına dediği gibi eşinizin iktidar sorunu var bunu gizlemek için sizin kilolarınızı bahane ediyor, seven insan sevidiğinin saçının teline zarar gelmesinden korkar çekinir, bu erkekler biz kadınlardan ne ister acaba hakkatten bulunmadık hint kumaşı falanmı sanıyolar bunlar kendilerini anlamıyorum ki hiç...
önce de olsa evet yerdim. ama o psikolojiyi yendim artık. yemek yemeyi psikoloji ile ilişkilendirmiyorum.Uzuntuden kendinizi yemeye vermezsiniz insallah.
dün gece bende bunu düşündüm. bir insanın ahını almayacaksın dil söylemese bile kalp belki beddua edecek. gün olacak belki kendisi ne hallere düşecek. bir hastalık bir kaza olacak belki allah korusun belki yüzüne bakılmayacak hale gelecek. ben bu erkekleri ve şekilciliklerini anlamıyorum.Eşinizin yaptığı çok ayıp...Ama ben ilahi adalete inananlardanım.Birgün bu söylediklerine çok pişman olacak.Belkide aynı şeyle kendisi sınanacak...
ben ne kadınlar biliyorum saçına bir tarak atmaz. bir krem ruj sürmez . temizliğine bile dikkat etmez. ama öyle eşleri varki onları nerede ise sırtlarında taşıyor. güzelim bir tanem diye bir yere sığdıramıyor. ben bu adamı anlamadım bir türlü derdi ne benimle. eminim 36 beden olsam bu sefer şuran şöyle diyecek. kafasında bir şekil var beni ona sokmaya çalışıyor.Yuhh diyorum artık bu erkekler nasıl varlıklar yaaa
yok mu sunların bir kullanma kılavuzu
Bak hayatım bunlara laf anlatamazsın sen gerçekten kendin kilo vermeyi istiyorsan ver
ama esinin sırf bu hakaretleri icinse bence degmez
ayrıca versen bile baska kulp bulur yine üzer seni
sen icini dinle kendini sev eminnim cok da güzel bir bayansındır boşver hayatım
hem bak sana sabahki tartistimamızı özetleyeyim - çok bakımlıymısım evliligi daha kavrayamamısım
evli bir kadın fazla dikkat çekmezmis yok saçlarımı kestirecekmisim bende ol duuu dedim
bak demekki sorun bizde degil bunların beyninde
bakımsız olunca da yok saldın falan derler
umarım anlamıssındır canım takma kafana önce kendine baksın o esinde
sağol canım . ah ah 6 yıl içindeyiz bitirdi bu adam beni. susmuyorum ben üzülüyorum susuyorum ben üzülüyorum. çevremde bu dertleri paylaşacağım kimse de yok. ne yapacağım şaştımüfff aynı konu bizdede var,black cat canımmm bılıyosun ben 102 kılodan 82ye ındım,bana kılo konusunda ezıyet eden aşalayan(kendınce bu bi taktıkmış)o adam kedıye dönmüştü kıskanclıklar kendını ezık hıssetmeler falan.
daha verecek kılon var 82 cok dedıgınde valla ben en azından başarıyorum senın kel kalmış kafana ne yapıcaz diyorum sen hem kılolu hem kelsın benımle ugrasacagına dön bi aynaya kendıne bak dıyodum kalıyodu öyle üzülüyodu.bu cokmu hoş bişey hayır,banada yakışan bişey degil ama ben bunu söyledıgımde o bana dedıgı zamanlar neler hissettigimi anlasın istedım cokta iyi oluyo hiç pişman degilim.
şimdi evlılık sonrası falan kılo aldım yıne ama spora basladım diyetede.
balayından geldıkten sonra basladı konusmaya ama simdi cabamı görünce bişey diyemıyo.ben ona diyorum kalk yayılma 2 koşta erisin şu göbek hem koşu yapmak saçta çıkarıyomuş dene bakalım belki şu ayna kafan parlamaktan vazgecer artık:)) saç konusuda onun takıntısıdır.
ohh canıma değsinnn,beter olsun,kadın hanımlıgını koruyacak alttan alacak,olay büyümesın diye susacak,yok yaaaa hepsi palavraa
o her lafı diyecek ben huzurum bozulmasın diye suscam,huzurmu kalıyo ınsanda yaa,herkes hakettıgını yaşar..
bazen sen bana cok kötü davranıyosun çevrene ınsanlara cok güleryüzlüsün diyo,ee herkes ektiğini biçer sen buna layıksın diyorum.
bizim ilişkimizde böyle.
eskıden üzülür daha cok yerdım artık umrumda bıle degıl ben daha önemlıyım.onun için degil kendım içinn yapıyorumm.yüz verme bırak ne hali varsa görsün..
çok sağol canım. yoldan rastgele 10 adam çevirip sorsanız hepsi de güzel der bana. ben güzel olduğumu biliyorum ama bu adam bu kilo takıntısı ile öyle yedi bitirdi ki beni. kendimi fil gibi görüyorumbu arada canım eşini bilmiyorum ama sen gayet güzel bi bayansın hiç kendıne haksızlık etme,kılon cok fazla degil,senın kendını cok kılolu hıssetmenın tek sebebi yine kocan,çünkü süreklı kılolusun zayıfla şöylesın böylesın diye diye sana bunu cok buyuk bı sorunmus gibi yansıtıyo,sende ona laf çarp yaa.tek sen üzülme bırak oda üzülsün.
ne yazık ki bu yöntem geri tepiyor . onun canı yanmaz. ruhsuzun tekidir. söylenenleri asla umuramaz kızmaz çok canını yakınca da direk sözle daha aşağılayıcı konuşurSakın üzülme,ezilme böyle yaparsan onun eline koz verirsin
tavrını koy ben buyum işine geliyorsa
bende senin cinsel yetersizliğinden şikayetciyim de
bir anlaşma yap ben kilo vereyim sende cinsel sorunlarını düzelt de misilleme yap yani sende onun canını yak
cinsel hayatımız hiç bir zaman iyi değildi ama son bir yıldır çok kötü ayda 1 iki ayda bir gibi komik seviyelerde. daha önceleri haftada 1 yada 2 - vbb oluyordu.Eşinizin çok başka sorunları var gibi.
Bir yerde okumuştum ne kadar dogru bilemiyorum.
Evlilikte cinsellik ilk 5 yıldan sonra eşler birbirlerinin vucutlarını daha iyi tanıdıkları için renklenirmiş.
Hep mi böyleydi?
Hep böyle olsa bile, bir erkek sevdiği degil, sevmediği insana dahi bunları dememeli.
Üzgünüm ama eşiniz karakterini çok belli etmiş.
Dış görünüşten başka şeye önem vermiyor.
Aslında ondan da ziyade yansıtma mekanizması kullanıyor :)
Eşim bana bunu diyecek olsa,
yansıtma mekanizma kullanma,
Şu an kendinle çelişiyorsun der, kendisinden bir sürü örnek verir, o lafları bir güzel yedirirdim.
Öylece agız beş karış açık bakakalırdı. :)
büyük konuşmayayım ama aldatılsam sezerdim. vakti yok bir kere işi çok yoğun. kalan zamanın da da evde. bu şehirde birini bulsa zaten mutlaka birileri görür. yeri ve zamanı yok. birde aldatsa benle uğraşmayı keserdi diye düşünüyorum:26:İstediği kadar yakışıklı olsun...İstediği kadar seçici,zor beğenen bir erkek olsun...
Libido tavan yapınca ne kilo dinler,ne sarışın,ne esmer.
Üstelik sözkonusu eşi,yani sevdiği ve beğenip evlendiği insan.
Bu yaşta ayda bir anca eşinin isteğiyle ilişkiye giriyorsa,mutlaka cinsel sorunu vardır.
Veya bir ihtimal,aldatıyor olabilir.Şüphe çeken davranışları var mı ? Sevgilisi olmayabilir ama günübirlik ilişkileri olabilir mesela...
sağolun kızlar yorumlarınız için kendimi şuan o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam.
evet evlilik zaten sorunlu ama o şuan tüm sorunların kaynağını benim kilolarıma bağladı
ne yapacağımı şaşırdım. neyim ben bir eşya mı
90 60 90 olsam da ben hala aynı insan olacağım
çok kızıyorum kendime ve bu zayıflığıma .. başka insanlara akıl veririken mantıklıyım ama iş kendim olunca bu adamı çekiyorum...
peki sen sadece kilo olduğunu mu düşünüyosun?
yani aklından geçmiyor mu bu adamın başka düşünceleri vardır diye..
ama cidden tek sorun kiloysa verirsin bunda bu kadar büyütülecek bir şey yok..
eşinin yaptığı bariz terbiyesizlik..bunda hemfikiriz.
ama şu yönden eşin haklı.
ben de şişman sevmiyorum.
yani seviştiğim adamın kocaman bi göbeği olması hiç mi hiç hoşuma gitmez.
ama kırıcı sözler sarfetmem, orası ayrı konu. diyete sokarım onu, fazla kilolarını vermesi için.
eşin kendince haklı olabilir, ama yaptığı davranışla kendisini haksız konuma soktu.
ben iki tane örnek vericem sana kendi ailemden.
1.teyzemin de fazla kilolarından şikayetçiydi eniştem.
hep söylerdi güzel dille,. kilo ver, kilo ver diye. teyzemde bi türlü azim olmadı. en sonunda eniştemin gözü dışarı kaydı. aldatmaya başladı.
şimdi teyzem kesinlikle hatalı, kocasına güzel görünmediği için. eniştem de hatalı böyle bir yola başvurduğu için2.malum öğrenci hayatı, eşofman giymeyi çok severim. evde hep eşofmanla gezerim. dışarı bile eşofmanla çıkarım.
evlendim, ben yine eşofman giyiyorum. evlilikten 10 ay gibi bi süre geçti ben 10 kilo almışım, kendimi salmışım, evde eşofmanlar, paspal bir haldeyim.
bu böyle olmaz diyip kendime çeki düzen verdim. önce kilo vermeye başladım, ki çok şükür tiroid hastası olmama rağmen 64 kilodan 54e düştüm.
sonra da evde giyebileceğim tüm eşofman tarzı kıyafetleri dağıttım. verdim ihtiyacı olanlara.
neden?kocama güzel, bakımlı ve fit görünmek için.
benim dışardaki kadınlardan ne eksiğim var?
ben niye zayıf olamayım?niye her giydiğim üstüme yakışmasın?
kilolu da değildim aslında, 34-36 bedenden 38e çıktım ama, kıyafetlerim hep 34-36 bedendi.
bi de göbeğim öyle bi çıktı ki, adamla sevişirken göbeğime bakıyodum ne kadar şiş diye.
neyse, tüm bunlara son verdim.
azimli ol, azimi elden bırakma.
kilolu olman kocanın sergilediği davranışı gerektirmez fakat senin de kocana güzel görünmen lazım.
Bence siz kendinizi olduğunuz haliyle kabul etmiyorsunuz...
Eşiniz sadece bir ayna ona bu kadar kızmaya hakkınız yok...
O şişman, çirkin dediğiniz kadınların eşlerinden değer görme nedeni, sadece kendilerini sevmeleri...
Önce kendinizi siz sevin ve kendinize siz değer verin...
Kilo vermeye değil, sağlıklı yaşamaya odaklanın...
Kilolarınıza savaş açarak kilo veremezsiniz...
Kilo insana yapışmaz, kalçalarda erir, harika bir vücuda sahip olabilirsiniz...
Ama önce şu kilolu halinize onay verin lütfen...
evet söylediklerinizde doğruluk payı olabilir.
ama karşınızdaki insan sizi aşağılıyorsa ona kızma hakkım olduğunu düşünüyorum.
kendini sevme konusuna gelince ben de hep öyle derdim. önce kendini sev kabullen sonra zayıfla. ama kendinizi kilolu haliniz ile severseniz ve kabullenirseniz bu bedeni nasıl incelte bilirsiniz ki?
her insan aslında bencilce kendini sever. sorun özgüven kaynaklıdır.
özgüveni tam olan istediğini giyer kiloya yada belirgin vücut bozuluğuna aldırmadan hayata gülümser. ve onun bu gülümsemesi çevresindeki insanlara da yansır. ve ona daha pozitif bakmaya başlarlar. ve onun kusurlarını görmezler. çünkü o kusurlarını enerjisi ile örtmüştür.
ben her insan kadar kendimi seviyorum. ama kendimi bu kilolu halimle beğenmiyorum daha güzel giyine bilmek için daha zarif olmak istiyorum. eşimde benim zayıflığımı kullanıyor. bu konuyu ne kadar önemsediğimi ve kafama taktığımı görüyor ve bunun üstüne gidiyor.
karşınızdakinin ayıplarından yararlanmak çok acı birşey. en büyük kalleşlik bence. destek olmak yerine laf sokmak moral bozmak özgüvene açık saldırı da bulunmak bunları kabul edemiyorum...
kilo insana yapışmaz demişsiniz evet yapışmaz. peki hiç kilo sorunu yaşadınız mı yada kilo değil de başka birşey . sahip olmayı çok istediğiniz birşey. bunun için uğraştıkça bu hedef ne yazık ki zorlaşıyor. deneyin görecek siniz bir şeyi saplantı halinde isteyin ve na ulaşamayın sonra beni anlarsınız.
kilolu halime asla onay vermeyeceğim. ama bu demek değil ki kendimi sevmiyorum. ben bir bireyim bu halimle dünya da tekim. ve her insan kadar özelim.
sadece daha mutlu olmaya çalışıyorum...
Sorunun buraya kadar gelmesinin sebebi sizsiniz ,üzgünüm biraz sert bulabilirsiniz ama siz önce bir psikologa gidin ,kendinize güvenmeyi ve kendiniz için yaşamayı öğrenin insanlar kilo alabilir, kendi görüntünden rahatsızsan ve sağlığın için kilo vermelisin toplum için eşin için değil,insanların seni kalıplara sokmasına neden izin veriyorsun ???????
Resmen sizi aşşağılamış hakaret etmiş daha ne bekliyorsunuz özür dilese düzelecek mi herşey ??
Unuttucak mısın söylediklerini bunları bir düşünün bence siz bi an evvel kendinize bir psikolog bulmanızı tavsiye ederim.
Sorunun buraya kadar gelmesinin sebebi sizsiniz ,üzgünüm biraz sert bulabilirsiniz ama siz önce bir psikologa gidin ,kendinize güvenmeyi ve kendiniz için yaşamayı öğrenin insanlar kilo alabilir, kendi görüntünden rahatsızsan ve sağlığın için kilo vermelisin toplum için eşin için değil,insanların seni kalıplara sokmasına neden izin veriyorsun ???????
Resmen sizi aşşağılamış hakaret etmiş daha ne bekliyorsunuz özür dilese düzelecek mi herşey ??
Unuttucak mısın söylediklerini bunları bir düşünün bence siz bi an evvel kendinize bir psikolog bulmanızı tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?