Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

E sende o verdigi paralari geri iade etsene.ben olsam o laflardan sonra o paralari yuzune atardim çeker gider işime girer ayrilir çalişmaya devam ederdim.adam sana resmen asgari ücret veriyomuş

Neden etsin , bir hayat çalmış ondan eş bozuntusu. Istedigi kadar çene çalıp dursun evini gecindirmek zorunda.
Hatta tedbir nasfakasi başvurusunda bulunsun , üstüne de nafakasini , tazminatını , takılarını alsın ..

valla bana eşim bunları dese isterse 7/24 çalışayım. gene de çalışır bir lokma ekmeğini yemem. hoş 5 yaşında oğlum var Allah bağışlar inş. onu da alır giderim.

Of. Keşke annemde beni alıp dizine yatırıp bunları söylese. Kovandır katlan demese

Şu tarz konularda 'erkekler kadınlara bakmak zorundadır' zihniyetine anlam veremiyorum. Neden hep kadınlara ezik, bakılmaya muhtaç, bir otoriteye bağımlı rolü veriliyor? Hayat müşterek, siz çalışınca beraber evin üstesinden gelmeye çalışamaz mısınız? Tam tersi olsaydı siz nasıl hareket ederdiniz? Eşiniz ev işleriyle uğraşsa ve siz çalışan kişi olsaydınız ne düşünürdünüz? Kusura bakmayın Türkiye'de birçok kadın evini geçindirmek için fabrikalarda gece vardiyasında çalışıyor. Demek ki eşinizin ailenizle ilgili hayalleri var ve bunların olması için para birikimine ihtiyacınız var. Parayı biriktirip köşede tutacak değil ya. Bu konuları konuşsanız... Neler düşünüyor, hayatında neler yapmak istiyor... Bunları konuşsanız belki de hak vereceksiniz. Hakkınızda en hayırlısı olsun :)

Eşim işi gereği oturduğumuz evin bile tapusunu kendi üstüne alamıyor. Biz bu saatten sonra ne yatırımı yaparsak yapalım tapusu bizim üstümüze değil karısını döven ve abisinin parası ile geçinen kardeşinin üstüne olacak. Ben Bunlar için gece uykusuz kalıp çalışamam

Allah yardımcınız olsun böyle konuları okuyunca aklıma hep hastalık geliyor.Allah göstermesin çalışmaya engel bir hastalığınız olsa eşiniz sizi kapının önüne koyacak demek ki.Dinen ve vicdanen evlendiği kadını geçindirmek erkeğin yükümlülüğüdür eşiniz bu kavramlardan uzak sanırım.

Sorun sizde değil eşinizde, benim eşim böbrek hastası %68 engelli raporu var emeklilik için dört yıl beklemek zorundayız mecburen çalışıyor. Ben evden çalışıyorum vicdan yapıyor artık bırak işi diye şu an bıraktım ama doğumdan sonra tekrar başlamayı düşünüyorum tabiki, amacım kıyas yapmak sizi üzmek değil ama eşinizin size işe yaramıyorsun demesi bence boşanma sebebi.

Çünkü yaratılış olarak bile erkekler kadınlardan daha güçlü, dayanıklı varlıklar. Hayvanlarda bile bu böyle. Erkek gider yemek bulur, dişi çocuklarına bakar.

Böyle bir konuda feminizm yapmaya gerek olduğunu dusunmuyorum. 21 yaşından beri bi fiil çalışan biri olarak, çalışmazsam zaten bakarken babamın, evliyken kocamın bana bakacagindan emin olsam bile, kadının kendi parasını kazanması gerektiğini, günü gelir bir anlaşmazlık yaşarsa çekip gidebilecek yeri olması gerektiğini ve belli olmaz hayat şartları bizi annesiz babasız kocasız ve üstünde çocukla ortada yalniz bırakabileceğini düşündüğüm için her kadının çalışması gerektiğini dusunuyorum.

Yoksa kocası ölen çocuklu kadınlara "acilen evlen, bi erkek sana baksin" demek zorunda kalırdık ve bunun kimseyi mutlu edeceğini sanmiyorum.

İşte oda diyor ki sen git çalış ben senin paranı almam ama sana da para vermem.
ne yaparsa yapsın parasını siz çocuk yapmayın gidişata bakın ayaklarınızın üstünde durun ileride düzelmezsse olmazssa olmuyordur.bu şek,lde daha çok kırılacaksınız.

ne yaparsa yapsın parasını siz çocuk yapmayın gidişata bakın ayaklarınızın üstünde durun ileride düzelmezsse olmazssa olmuyordur.bu şek,lde daha çok kırılacaksınız.
Adam zaten aldırtmış çocuğu onun sorumluluğu bile çok geliyo karısına nasıl baksın

Yaşınız kaç bilmiyorum ama benim bir yanım hep eksik kalacak. Kendimi anne olmaya layık görmüyorum Çünkü. Hatta Allah belki de bana bir daha bu şansı vermeyecek. Yada eşim hiçbir zaman o çatala çıkarken yaşadığım şeyi anlamayacak. Ben sinirliyken o kalp kırıklığı ile bir daha senden çocuk yapmam dediğimde sanki beni anne olmaya layık görmüyormuş gibi ettiği lafların yarattığı enkaz asla düzelmeyecek.

İmtihan işte... Rabbimin vardır bir bildiği en kısa zamanda hayırlısı ile inşallah, kucağınız boş kalmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…