- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.585
- 798
- Konu Sahibi Kazuletbagyan
-
E sende o verdigi paralari geri iade etsene.ben olsam o laflardan sonra o paralari yuzune atardim çeker gider işime girer ayrilir çalişmaya devam ederdim.adam sana resmen asgari ücret veriyomuş
Hayır değilim. Ama hamileyken bakamam diye kürtaj yaptırmamı istediHamilemisin canımoff of çok haklısın insan gidecek yer bulamayınca mecbur kalıyor bazı şeylere
Of. Keşke annemde beni alıp dizine yatırıp bunları söylese. Kovandır katlan demeseNe kadar gençsin, güzelsin. Yazık be yavrum. Bu söylediklerini unutup onla aynı yatağa girip nasil sevisiyorsun? Ha onu bile yapmak gelmiyorsa içinden evlilikten ne bekliyorsun? Boşan dememle boşanmazsın biliyorum ama bu adama muhtaç olma. Ayaklarının üzerinde dur lütfen. Haa para kazansan değerli olacağını da sanmiyorum. Ayda sana verdiği kesecek. Kendi kazandığını yiyeceksin ama bu adam bu muameleye devam edecek. O yüzden eğer boşanmayacaksan boşa ise girme derim ben. Daha çok üzülürsün.
Bu kısmını anlamadım hamileydiniz aldırdınız mıHayır değilim. Ama hamileyken bakamam diye kürtaj yaptırmamı istedi
Eşim işi gereği oturduğumuz evin bile tapusunu kendi üstüne alamıyor. Biz bu saatten sonra ne yatırımı yaparsak yapalım tapusu bizim üstümüze değil karısını döven ve abisinin parası ile geçinen kardeşinin üstüne olacak. Ben Bunlar için gece uykusuz kalıp çalışamamŞu tarz konularda 'erkekler kadınlara bakmak zorundadır' zihniyetine anlam veremiyorum. Neden hep kadınlara ezik, bakılmaya muhtaç, bir otoriteye bağımlı rolü veriliyor? Hayat müşterek, siz çalışınca beraber evin üstesinden gelmeye çalışamaz mısınız? Tam tersi olsaydı siz nasıl hareket ederdiniz? Eşiniz ev işleriyle uğraşsa ve siz çalışan kişi olsaydınız ne düşünürdünüz? Kusura bakmayın Türkiye'de birçok kadın evini geçindirmek için fabrikalarda gece vardiyasında çalışıyor. Demek ki eşinizin ailenizle ilgili hayalleri var ve bunların olması için para birikimine ihtiyacınız var. Parayı biriktirip köşede tutacak değil ya. Bu konuları konuşsanız... Neler düşünüyor, hayatında neler yapmak istiyor... Bunları konuşsanız belki de hak vereceksiniz. Hakkınızda en hayırlısı olsun :)
Evet, istemediBu kısmını anlamadım hamileydiniz aldırdınız mı
Kuruş vermeyeceksiniz eline o zaman evinize üstünüze başınıza harcayın.Ailesine bakmakla yükümlü değilsiniz siz.Verdiğim destekle ne yapacak biliyor musunuz? Memleketinde bir iş kurup başına kardeşini geçirip bütün tapuları da onun üzerine yapacak.
Sorun sizde değil eşinizde, benim eşim böbrek hastası %68 engelli raporu var emeklilik için dört yıl beklemek zorundayız mecburen çalışıyor. Ben evden çalışıyorum vicdan yapıyor artık bırak işi diye şu an bıraktım ama doğumdan sonra tekrar başlamayı düşünüyorum tabiki, amacım kıyas yapmak sizi üzmek değil ama eşinizin size işe yaramıyorsun demesi bence boşanma sebebi.Herkese merhaba
Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Evet, istemedi
Evet, istemedi
İşte oda diyor ki sen git çalış ben senin paranı almam ama sana da para vermem.Kuruş vermeyeceksiniz eline o zaman evinize üstünüze başınıza harcayın.Ailesine bakmakla yükümlü değilsiniz siz.
İşte bu kadarı fazlaHayır değilim. Ama hamileyken bakamam diye kürtaj yaptırmamı istedi
Çünkü yaratılış olarak bile erkekler kadınlardan daha güçlü, dayanıklı varlıklar. Hayvanlarda bile bu böyle. Erkek gider yemek bulur, dişi çocuklarına bakar.Şu tarz konularda 'erkekler kadınlara bakmak zorundadır' zihniyetine anlam veremiyorum. Neden hep kadınlara ezik, bakılmaya muhtaç, bir otoriteye bağımlı rolü veriliyor? Hayat müşterek, siz çalışınca beraber evin üstesinden gelmeye çalışamaz mısınız? Tam tersi olsaydı siz nasıl hareket ederdiniz? Eşiniz ev işleriyle uğraşsa ve siz çalışan kişi olsaydınız ne düşünürdünüz? Kusura bakmayın Türkiye'de birçok kadın evini geçindirmek için fabrikalarda gece vardiyasında çalışıyor. Demek ki eşinizin ailenizle ilgili hayalleri var ve bunların olması için para birikimine ihtiyacınız var. Parayı biriktirip köşede tutacak değil ya. Bu konuları konuşsanız... Neler düşünüyor, hayatında neler yapmak istiyor... Bunları konuşsanız belki de hak vereceksiniz. Hakkınızda en hayırlısı olsun :)
ne yaparsa yapsın parasını siz çocuk yapmayın gidişata bakın ayaklarınızın üstünde durun ileride düzelmezsse olmazssa olmuyordur.bu şek,lde daha çok kırılacaksınız.İşte oda diyor ki sen git çalış ben senin paranı almam ama sana da para vermem.
Adam zaten aldırtmış çocuğu onun sorumluluğu bile çok geliyo karısına nasıl baksınne yaparsa yapsın parasını siz çocuk yapmayın gidişata bakın ayaklarınızın üstünde durun ileride düzelmezsse olmazssa olmuyordur.bu şek,lde daha çok kırılacaksınız.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama benim bir yanım hep eksik kalacak. Kendimi anne olmaya layık görmüyorum Çünkü. Hatta Allah belki de bana bir daha bu şansı vermeyecek. Yada eşim hiçbir zaman o çatala çıkarken yaşadığım şeyi anlamayacak. Ben sinirliyken o kalp kırıklığı ile bir daha senden çocuk yapmam dediğimde sanki beni anne olmaya layık görmüyormuş gibi ettiği lafların yarattığı enkaz asla düzelmeyecek.Ayyyy inanmıyorum ya eşinize gerçekten çok üzgünüm sinirliyim o cana nasıl kıymasına izin verdiniz ya da daha çocuğun sorumluluğunu bile alamayan bi adam şuan gözlerim doldu biz benek için o kadar uğraşırken karı koca içimden bi şey koptu.
İmtihan işte... Rabbimin vardır bir bildiği en kısa zamanda hayırlısı ile inşallah, kucağınız boş kalmasınAyyyy inanmıyorum ya eşinize gerçekten çok üzgünüm sinirliyim o cana nasıl kıymasına izin verdiniz ya da daha çocuğun sorumluluğunu bile alamayan bi adam şuan gözlerim doldu biz benek için o kadar uğraşırken karı koca içimden bi şey koptu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?