- 7 Eylül 2012
- 5.285
- 4.039
- 173
- Konu Sahibi Kazuletbagyan
-
orasını kaçırdım galibakendi evi dışında annesine kardeşine verirse nasıl yetsin.
önce kendi evine baksın ya.
Çok üzüldüm böyle denmesine. İnsan eşine bunları söyler mi? Ben de öğretmenin atanamadim henüz. Kendi kendime eksik hissedip ona da yansıtıyorum ama olur mu öyle şey der hep. Aylık ne kadar harcıyorsunuz ayıp olmazsa? Bana eşim 500 tl veriyor ama ben bitiremiyorum bile. Şahsi olarak bana veriyor sadece. Biŕ şey lazım olduğunda kendisi alır hep.Herkese merhaba
Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Biliyorum. Çok iyi biliyorum bunları. Ama özgüvenim çok kırıldı. İnsan içine çıkmaya bile korkuyorum. Dışlanırım,beceremem diye. Keza bana boşanırsam boşanmış kadınlara ne gözle bakarlar biliyorsun, kötü yola düşersin, tutumsuzun parasız kalırsın diyor ona cevabını veriyorum ama içten içe çok korkuyorumAnnesine , kardeşine ayırdığı bütçe de sizin de hakkınız var.
Çok kırıcı .. Bunu söylemek çok zor ama böyle bir erkeğe hayat emanet edilmez.
Bosanirsiniz , essek ! gibi çalışıp kendi hayatınızı kurarsiniz.
Hayat arkadasligina yakışmayan sözler bunlar. Çocukta yok. Beraber yaşlanmazdim ben olsaydım.
Allah Allah ya gerçekten pes diyorum ne biçim davranış tarzı bunlar,kusura bakmayın ama buralara takıla takıla şunu gördüm : kadınlar olarak kendi değerimizi hiç bilmiyoruz.. ne yazıkÇocuk yok bende uzun bir süre istemiyorum. Bunu bile dile getirdiğim de “ ben çocuk istiyor muyum ki” sen istemiyorum diyorsun falan diyor
orasını kaçırdım galiba
,,,,,Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. .
Psikoloğa gidiyordum 2 ay öncesine kadar 600 falan tutuyordu onunla birlikte toplam 1500 veriyor 2 aydın gitmiyorum yine de veriyor ilk ay hepsini harcadım ama bu ay sadece hamile kardeşime 400 tl gönderdim gerisi duruyor harcamadım harcayasın gelmiyor zaten.Çok üzüldüm böyle denmesine. İnsan eşine bunları söyler mi? Ben de öğretmenin atanamadim henüz. Kendi kendime eksik hissedip ona da yansıtıyorum ama olur mu öyle şey der hep. Aylık ne kadar harcıyorsunuz ayıp olmazsa? Bana eşim 500 tl veriyor ama ben bitiremiyorum bile. Şahsi olarak bana veriyor sadece. Biŕ şey lazım olduğunda kendisi alır hep.
o zaman derimki peki işe giiricem ama senide terk edicem kendi kendimi idare ederim sende zaten kredi ödüyorsun bari oturduğun evin kredisini öde annenlerde kalarak.şaka gibi demi
Allah kolaylık versinBöyle bile yeterince tartışıyoruz o zaman daha çok tartışma çıkacak. Eşim okumuş falan ama şırnaklı. Ataerkil bir toplumun meyvesi. Bende alttan alıp eşşek yerine geçmem dediğiniz gibi ortak olsun isterim ama o öyle yapmaz. Yapsa da 1 yılı bulmaz.
Gümrük muayene memurueşiniz ne iş yapıyor ?banada eşinizin maddi anlamda eve yetemediği izlenimi geldi.
Oturduğumuz evin kredisi yok. Annesinin oturduğu evin kredisi varo zaman derimki peki işe giiricem ama senide terk edicem kendi kendimi idare ederim sende zaten kredi ödüyorsun bari oturduğun evin kredisini öde annenlerde kalarak.
tamam işte en azından oturmuş olur annesiyle boşuna kredi ödememiş olurOturduğumuz evin kredisi yok. Annesinin oturduğu evin kredisi var
İnan’ın yüz verdiğim falan yok. Aksine bana hep dürüstlük abidesi misin? Senin bu eşitlikçi hallerinden bıktım, dilin çok uzun, kadın dediğin böyle olmaz, madem böyle olacaktı evlenmeseydin falan diyor.K Kazuletbagyan Eşim ataerkil diyorsunuz da benim bildiğim ataerkil yeşiten bir "adam" eşine bu lafları etmez gerekirse ekmeğini taştan çıkarır yine de ailesinden emanet aldığı kendine eş diye aldığı bir kadına bu lafları etmez..
Eşiniz bildiğiniz menfaatçi bir "erkek"
Benim eşim de doğulu ama şu an işi bırakıyorum desem dünyalar onun olur.. İnanın bana.. Ben ne yapar eder size bakarım çalışmak zorunda değilsin ne zaman istersen evinde otur oğlumuzu sen büyüt diyor..
Bu kadar yüz vermeyin bu adama..
Yine öder çünkü kardeşi de o evde oturuyor ve işsiz iki çocuk babası. Karısını da dövüyor bende buna karşı çıktığım için ahlaksız ve karı koca arasına giren şeytan, herşeye karışan dili uzun bir edepsiz oldumtamam işte en azından oturmuş olur annesiyle boşuna kredi ödememiş olur
Evet sevmiyor.Esiniz sanku sevmiyor sizi. Hayatinda baskasi olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?