• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

1)Çalışmamak hele ki çalışabilecek sağlığa ve güce sahip olup çalışmamak bence tembelliktir.
Siz rahatınıza fazla düşkünsünüz anladığım bu.
Ben hem özel sektörde 45 saat çalışıyor hem eve gelip özel ders veriyorum. Evin işleri+çocuk bakımı şeklinde bir hayat döngüsü yaşıyorum.
Eminim ki sizin şartlarınızda çalışan bir sürü sağlık personeli vardır bu ülkede .Çalışmalısınız,kimse için değil kendiniz için .

2) Kocanız tam bir öküz,ne demek benim paramı yiyorsun sana bakıyorum kalk çalış vs... çalışmak sizin kendiniz için yapacağınız bir iş olmalı. Böyle bir adamla evlilik yürütmek zaten imkansız, yediğiniz lokmayı sayıyor sığır.

Ama konu sahibi bir problemden dolayi isten ciktigini söyledi. Eski Is saatleri tembel olmadigini gösterir bence

Hastanede 24 saat usülü çalışıyorum.. Yaşadığın zorlukları biliyorum.. Haklısın gece çalışmak üzerine özelde çalışmak çok zor ve yorucu..

Eşine ise birşey diyemiyorum. İyi gün kötü gün olayını çok farklı anlamış.. Çok sinir oldum eşine.. Allah yardımcın olsun yine iyi dayanmışsın.. Ben öyle bir insanı hayatımda tutmazdım sanırım..

İş konusunda ise gündüz çalışabileceğin az maaşlı sağlık ocaklarına bakabilirsin.. Ama brnim tavsiyem otur kpssyi kazan çalışmaya başlayınca da kocana beş kuruş verme.. En fazla ev arkadaşı gibi evin mutfak masrafi, faturaları felan bölüş... Senin maaşın daha yüksek olacaksa devamlı ez onu :KK62::KK62::sinirli::sinirli:En Büyük KK

Böyle bile yeterince tartışıyoruz o zaman daha çok tartışma çıkacak. Eşim okumuş falan ama şırnaklı. Ataerkil bir toplumun meyvesi. Bende alttan alıp eşşek yerine geçmem dediğiniz gibi ortak olsun isterim ama o öyle yapmaz. Yapsa da 1 yılı bulmaz.

Ataerkil olsaydı karısına çalış demez ben ailemize bakarım sen evinin hanımı ol derdi eşinizin nasıl bir zihniyeti var? Sizi sanki hayat arkadaşı değil de masraflara ortak olacak bir ev arkadaşı olarak goruyor. Ne yazık ki eşinizin sevgisinden şüphe ettim ben seven insana sevdiği yük gelmez aksine güzel giyinsin yesin içsin mutlu olsun ister eşiniz öyle değil.. bakın ben çalışıyorum ama eşim yoruldugimu gördükçe istersen çalışma benim için sorun olmaz diyor bunu söylemesi bile yetiyor bana, beni düşündüğünü anlayabiliyorum. Ben sizin yerinizde olsam çalışıp calismamaktan ziyade bu evliliğin ne kadar doğru olduğu üstünde kafa yorardim.

Size bunları demek yerine annesi ve kardeşi için verdiği parayı kessin. Niye kredilerini ödüyor? Kardeşi çalışmıyor mu? Bana bu lafları eden biriyle aynı sofraya oturmazdım şahsen. Zoruna gidiyor demek ki size para harcamak. Kendinize iş bulun. Ayrıca ataerkil diyorsunuz ev işi yapmaz vs. O kadar kendini üstün görüyorsa sizi çalışmaya da zorlamazdı. İşine geldiği gibi davranıyor demek ki.

1)Çalışmamak hele ki çalışabilecek sağlığa ve güce sahip olup çalışmamak bence tembelliktir.
Ben hem özel sektörde 45 saat çalışıyor hem eve gelip özel ders veriyorum. Evin işleri+çocuk bakımı şeklinde bir hayat döngüsü yaşıyorum.
Eminim ki sizin şartlarınızda çalışan bir sürü sağlık personeli vardır bu ülkede .Çalışmalısınız,kimse için değil kendiniz için .

2) Kocanız tam bir öküz,ne demek benim paramı yiyorsun sana bakıyorum kalk çalış vs... çalışmak sizin kendiniz için yapacağınız bir iş olmalı. Böyle bir adamla evlilik yürütmek zaten imkansız, yediğiniz lokmayı sayıyor sığır.
Ben tembel değilim ama sizin iradenize hayran kaldım. Ben yapamam. Ama yapana saygı duyarım. Benim eşimin maddi geliri gayet iyi benim parama ihtiyacı yok. Hatta o kadar iyi ki aylık sadece nerdeyse 3000 kendi ailesine gidiyor. Ama ben hem gece vardiyasında 45 saat çalışıp hemde hafta 1 gün izinle evlilik,çocuk falan yapamam. Kendimi bu kadar sistemin kölesi yapamam. Ne anladım ben bu hayattan. Nerde kaldı benim hayallerim nerde kaldı kadın olabilmem, nerde kaldı oturup rahat bir nefes alabilmek. Ben yapamam yapana helal olsun

Altina imzami atiyorum. Harika bir yorum.

Hastanede 24 saat usülü çalışıyorum.. Yaşadığın zorlukları biliyorum.. Haklısın gece çalışmak üzerine özelde çalışmak çok zor ve yorucu..

Eşine ise birşey diyemiyorum. İyi gün kötü gün olayını çok farklı anlamış.. Çok sinir oldum eşine.. Allah yardımcın olsun yine iyi dayanmışsın.. Ben öyle bir insanı hayatımda tutmazdım sanırım..

İş konusunda ise gündüz çalışabileceğin az maaşlı sağlık ocaklarına bakabilirsin.. Ama brnim tavsiyem otur kpssyi kazan çalışmaya başlayınca da kocana beş kuruş verme.. En fazla ev arkadaşı gibi evin mutfak masrafi, faturaları felan bölüş... Senin maaşın daha yüksek olacaksa devamlı ez onu :KK62::KK62::sinirli::sinirli:En Büyük KK
Nihayet şu sektörün çilesini anlayan biri çıktı. Lise mezunu olduğum için atanma hayalleri beslemiyorum. Umudum kalmadı benim

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Eşiniz size onları diyo ve siz hala o adama eşim diyosunuz.Kusura bakmayın ama çok ağır konuşuyo size karşı.Kendi ailesine bütçe ayırıp kredi ödüyo sizin harcamanız gözüne batıyo.Sizde onun ailesisiniz.Yerinizde olsam çıkıp gitme düşüncesini eylem haline getirirdim.Biraz akıllanması için.

Nihayet şu sektörün çilesini anlayan biri çıktı. Lise mezunu olduğum için atanma hayalleri beslemiyorum. Umudum kalmadı benim
Bence umudunu kesme bende lise radyolojiden atanmıştım.. Olmadı üni oku lütfen şu paragöz kocanı çekme böyle.. Tamam devlet hastaneleri de çok aşırı yoğun ama bana göre eşinin saygısız ve küstah laflarının yanında sen halledersin.. :)

Bence umudunu kesme bende lise radyolojiden atanmıştım.. Olmadı üni oku lütfen şu paragöz kocanı çekme böyle.. Tamam devlet hastaneleri de çok aşırı yoğun ama bana göre eşinin saygısız ve küstah laflarının yanında sen halledersin.. :)
Aslında boşanıp istanbuldan gitmek istiyorum... açıktan afet yönetimi okuyordum ama bıraktım. Dediğin gibi KPSS ve üniye hazırlanıp yoluma baksam benim için daha sağlıklı olacak

bence eşiniz sizi yeterince sevmiyor sevseydi gözüne bu kadar batmazdınız.ben sizin yerinizde olsam çalışırdım.bu lafları duyacağınıza çalışın ama bütün parayıda kendinize harcayın madem o kardeşinin,annesinin kredisini ödüyor.sizde kendinize ayırın bütün parayı.sizinle işiniz yüzünden mi evlenmiş?ataerkil falan olsaydı karısını çalıştırmak istemeyen tiplerden olurdu.onu hiç bahane yapmayın.sizin işiniz çok zor bir iş kendi ailemden biliyorum ve evlilik yürütemem işle birlikte diyorsanız ayrılın.bana göre kadın mümkünse çalışmalı kendi kişisel gelişimi ve güvencesi için evde oturup ev işi yapmaktan çok daha faydalı.ev işleri içinde birini bulursunuz onun dışında işine gelirse dersiniz benden bu kadar:ıslık:

Back