• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Bir eş nasıl bunu söyleyebilir ya ağzım açık okudum yazdıklarınızı. Size üzüldüm açıkçası iş olur ya da olmaz sizin sorununuz iş değil bence eşinizin bakış açısı çok çirkin önce bunu bi ölçüp tartın eşiniz sizi hakediyor mu acaba ???

Böyle bile yeterince tartışıyoruz o zaman daha çok tartışma çıkacak. Eşim okumuş falan ama şırnaklı. Ataerkil bir toplumun meyvesi. Bende alttan alıp eşşek yerine geçmem dediğiniz gibi ortak olsun isterim ama o öyle yapmaz. Yapsa da 1 yılı bulmaz.
Hiçbir ataerkil bir erkek sizin eşiniz gibi düşünmez ki benim eşim de fazlasıyla ataerkil ama bunların zerresi aklına gelmez ki ataerkil bir erkek genelde kadınım çalışmasın evde çoluğumun çocuğumun annesi evinin kadını olsun eviyle ilgilensin der ben mi yanlış biliyorum.siz bu sözleri hakediyor musunuz sizce

Ne yaptıysam ben hep kendime yapıyorum başkasına yapamıyorum. Ya saçımı başımı yoluyorum yada kendi tırnaklarım ile etimi koparıyorum. Ben başkasına zarar veremem. Veremiyorum. Zamanında annemde benim gibi bir evladı olduğu için utandığını söylerdi şimdi de eşim söylüyor. Galiba yalnız kalıp kimseye minnet etmemek en iyisi. Annemde çalışıp varımı yoğumu ona vermemi isterdi keza verdim de ama veremediğim zaman da ne ahlakım kaldı ne hayırsızlığım. İnsan istiyor ki eşi hep yanında olsun bunun için evleniyor. Bazıları erken yaşta evlenmemi rahata kavuşmak adına zannetmiş ben evlenmeden önce de rahattım. 17 yaşımdan 22 yaşıma kadar çalıştım.
Allah yardımcınız olsun diyebiliyorum sadece, çok zor

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Biraz şımarıklık bana göre arkadaşım da hemşire evlendıgınden beri nobet sıstemıyle calısıyor ustelık normal saatlerden cok daha avantajlı sız de bılıyorsunuz kı. Gayet de şikayetsız ve bır de bebek yaptı.. cogu zaman tatıl de fazla olabılıyor. Eşiniz de hatalı karısına bunları dıyen bır adamda da sorun vardır

Senin yine iyiymiş 45 saat.Ben ayli k 60 saat fazlalikla haftada bir izin olmadan( ayda bir iki izin)çalışıyorum(kamuda)Aylik 40 saat fazladan az da calismadim.Bizim meslek bu calisma saatleriyle cok zor yıpratıcı.Resmen mutsuz ediyor.Bu mesleğin bir saat bile fazlası olmamalı.Hicbirmeslegin aslinda.Yasamaktan anlamiyorsun ki.Tukenmislik sendromuna giriyorsun.Bir ay değil yıllardır boyle çalışıyorum.Inanin evlenip bir lokma bir hırka yapasım var da kimse beni maaşsız kabul etmez malesef.
Kamu da cidden böyle mi? Ben daha esnek sanıyordum

Ya herşeyi geçtim, bu adamın “sen yattığın yerden yiyorsun ben esek gibi çalışıyorum madem işini yürütemeyecektin neden evlendin o zaman” bu cümlesini veya bu gibi cümlelerini nasıl normalleştirebiliyorsun??

“Adamcağız haklı” demeye getirmişsin resmen konuyu.

Böyle bir evlilik içinde olmaktan tiksinmiyormusun?? Kocam dediğin o heriften o bunları söyledikçe soğumuyormusun??

Tamam calışman gerektiğini adam gibi izah edebilir kaldı ki geliri iyi diyorsun eeee sizin ödemeleriniz hariç ekstra annesinin ve kardeşinin kredilerini ödüyorsa ve parası kendi hanesine yetmiyorsa bir zahmet anasının ve kardeşinin kredisini ödemeyiversin.

Seni köle gibi görmesi çalışmassan sana bu evlilikten hayır gelmez demeye getirmesi cidden çok iğrenç. Böyle bir evliliği sürdürmek için 1 değil 10 kez düşünülür.

Sizde bu soylediiklerini yuttunuz oylemi.ev hanimiyim iki ccugum var evlenmeden once ve sonrasind bi sure calistim kendi istegimle ciktim.meslegim yok ama bem calismak istiyorum esim istemiyor ccuklar buyisun diyor biri 9biri 5 yasinda.kendimi sizin yerinize koydum bem kaldiramazdim bunca lafi.hakkinizda hayirlisi olsun

Çocuk yok bende uzun bir süre istemiyorum. Bunu bile dile getirdiğim de “ ben çocuk istiyor muyum ki” sen istemiyorum diyorsun falan diyor
Adama bak ya.
Senin isteklerinin hiçbir önemi yok demiş resmen.
Ben olsam daha ömrü billah böyle bir adamla evli kalamazdım.
Ne demek hazır yiyorsun, ne demek harcamaların çok.
Adam anasını bacısını besliyor, onlara ev alıyor. Karısının harcadıkları da gözüne batıyor.
Harca kız, daha çok harca.

bu kadar çalışmanıza takması aşırı saçma geldi bana. böylesine kırıcı hakaretler vs. sanki derinde daha başka büyük sorunlar var gibi. eşiniz o demeden sizin boşanmanız dava açmanız için size psikolojik baskı yapıyor olabilir mi acaba?

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.

Siz bu kadar laf duyuyorsunuz ve eşiniz annesi ile kardeşine ayrı ayrı bütçe ayırıp kredi mi ödüyor?
Annesi tabi ki bakacak ama sen de eşisin sana da bakacak..
Para için mi bu kadar kalbini kırıyor?

Henüz 22 yaşındasın ve eğer profildeki resim seninse çok da güzel bir kızsın. 80 yaşına kadar yaşadığını varsayarsak 58 sene bu adamla bu şartlar altında ömür geçirmeye dayanabilecek misin?

Herkese merhaba

Çalışın ev işlerini de onla paylaşın yok öyle yağma ikinizde çalışıyosanız o da yemek ütü bulaşık çamaşır uğraşıcak...

Tum yorumlari okumadim ama siz ise girmemek icin ayak diretiyorsunuz anladigim kadariyla. Ise girmekle ilgili hep olumsuz konusmussunuz. Kocam bana boyle dese bosanirdim. Ama diyelim ki bosanmadim, ise girer gul gibi calisirdim. Ev isleri icin birisiyle anlasirdim haftada 2 3 gun. 1 tl olsun da kocama vermezdim aileme ve kendime harcardim.

Sanirim durum su. Siz calismak istemiyorsunuz. Nobet vs zor is ben ugrasamam diyorsunuz. Esinizin geliri cok iyi ve bunu harcamak sualsiz sorgusuz girip cikmak hosunuza gidiyor ki bunca lafi yutuyorsunuz. Ailesinin kredilerini odemesine ses cikarmiyorsunuz. Sizinli evlilik degil ne bileyim baska birsey...

İş arıyorum. Ama birkaç görüşmem olumsuz geçti. Oturduğum eve yakın yerlerdi. İstanbul da ulaşım malum. Ben hem bu sıkıntıları çekip hemde bunlara rağmen bu evliliği yürütemem. Başkası yürütür belki ama ben yapamam. Ağır gelir bana. Boşanır eşşek gibi çalışır istediğim zaman yer istediğim zaman temizlik ütü yaparım daha iyi. Çaresiz hissediyorum
Çocuğunuz varsa bir kez daha konuyu değerlendirin. Ancak yoksa, ayrılmak en doğrusu hayat müşterek evlilikte kim ne derse desin. Benim paramı yedin benim param şöyle derse evliliğin ne anlamı kalır. Bence hayatınıza şekil vermek daha iyi olacak sizin için mutsuzsunuz çünkü.

Back