• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Ne demek paramı yiyorsun..! Ben ona kadınlık yapıyorsam yemeği çamaşırı önündeyse anasına babasına hizmette kusur etmiyorsam o parada ondan çok hakkım vardır. Benim kocam böyle dede hadi kapı nerede biliyorsun naş derim.

Çalışırsam evliliği yürütemem nedir yahu.biraz kolaycı gibisiniz. Kadın cerrahlar ne yapsın. Binlerce evli kadın hemşire ne yapsın. Bir tek sizin mi canınız kıymetli? Eşinizden duyduğunuz şu lafları işiteceğime ölürüm daha iyi

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
siz bu hakaretlerle bu evliligi yürütüyorsanız
çalışarak daha iyisini bile yaparsınız.
hatta kocanız evin tüm işlerini de yapar iddasına varım.
çalışın olur mu.
bir de bu adamdan hamile kalırsanız aynı şeyleri çocugu içinde söyler onun için siz şimdi de hayatınıxı yeniden oluşturun

Ailesine ev ödeyecek kardeşime anasına bütçe ayıracak bana gelince yattığın yerden yiyorsun diyecek. Hiiç ses etmem işi bulurum. İlk maaşı getirir yüzüne çalar yediklerime say der bide tükürür giderim. Böyle adamdan hayır gelmez

O
Eşim işi gereği oturduğumuz evin bile tapusunu kendi üstüne alamıyor. Biz bu saatten sonra ne yatırımı yaparsak yapalım tapusu bizim üstümüze değil karısını döven ve abisinin parası ile geçinen kardeşinin üstüne olacak. Ben Bunlar için gece uykusuz kalıp çalışamam
Ozaman ayrılıp kendin icin kazanabilirsin.Yada o zor geliyorsa boyle cekeceksin.

Bi fikrim var hemşire olarak aile hekiminin yanında çalışabilirsiniz o da olmazsa özel hastanede doktor asistanı olarak çalışın en azından 08-18 çalışır, nöbet tutmazsınız. Bi de bu aralar devlete çok atama varmış bi araştırın derim

Sana bu laflari eden insana calisip parani yedirme. Ne icin ugrasacaksin ki? Maddi bir sorunu yoksa mecbur bakacak sana

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
şu lafları duyacağıma ya boşanırdım, ya çalışırdım, kambur gibi hissetmiyosunuz, kambur hissettiriyor eşiniz, bu adam sizi sevmiyor, seven bir insan bunu söylemez.

Herkese merhaba

Esiniz cok kaba ne bicim konusmus oyle...O zaman kendi niye evlenmis ki..
sizin yerinizde olsam ise baslardim ve bi kenara atardim ayrica siz calisinca anneye kredi odeyemez simdi ortak butce yok tabi senin soz hakkın da yok..
ben 6 gun yogun calisiyorum ikiz cocukla arkadaslarimin cogu da oyle gözunde buyutme bence calismak guzel sey mesleginde var başla bi an once ve gerekirse at tekmeyi cunku hak etmis..

Her önümüze çıkan sorun sıkıntıda boşanma taraftarı değilim ama bu adamdan boşanılır ömür geçmez nasıl bir zihnıyete sahip

Sizi üzmek istemem ama malesef esiniz size zerre kadar değer vermiyor ve sevmiyor.
Insan sevdiği kadına böyle sözler söyler mi hiç ?

Siz hemen bir işe girin ve bu adamı boşayın. Catir çatır tazminatınızı da annesi için ödediği evden de hakkınızı alın. Görsün bakalim evdeki kadını ezmek ne demekmiş.

Ben eşinizi ve ailesini geçtim. Sizin bir mesleğiniz varken böyle evlilik yürütemem deyişinize takıldım. Çünkü hayatta her zaman para sizinle olmayabilir, birden her şey elinizden yitip giderse de yine öylece oturacak mısınız? ablam hemşire hem de yoğun bakımda. 2 de çocuğu var. Çocuklar 3 buçuk ve 2 yaşında. 2 yaşından sonra nöbetleri başladı tekrardan. Nöbetten gelince uyuyamıyor nerdeyse çocuklar yüzünden. Nöbete giderken de dinlenemeden gidiyor. Tabi yemek bulaşık çamaşır her şey ablama bakıyor. Eniştem da urfalı ve maalesef hiçbir şeye elini sürmeyen tip. Bunlara rağmen ablam direniyor. Ha ben kendinizi ezdirin demiyorum. Ama eşinizin işi için sigortalı çalışmanız gerekiyorsa bunun için katlanabilirsiniz. Kesinlikle de eve temizlikçi tutun. Çok yorgun oldğunuzda da yemeği dışardan söylersiniz. Sonuçta sen de kazanacaksın.
Ben eşinizden ziyade kendinizin özgürlüğü için çalışmanızdan yanayım.

Günümüzde bunlar kadının sorumluluğu bunlar erkeğin sorumluluğu diye bir şey bir çok ailede kalmadı. Çalışıp size bakmak eşinizin sorumluluğu değil. Kendi paranızı kendiniz kazanabilirsiniz. Ev işi yemek de sizin sorumluluğunuz değil, eğer o evde yaşıyorsa ve karnı acıkıyorsa eşiniz de ev işi ve yemek yapabilir. Bence burada daha önemli bir sorun var, eşiniz kendi ailesinin kredisini ödüyor, onlara bakıyor ve sizi yük görüyor. Bu sizin çekirdek aile olamadığınızı gösterir bence önce bunu konuşun. Benim eşim çalışmasa, iş aradığı halde bulamasa ona bu şekilde davranmazdım. Sen erkeksin sana bakmak zorunda değilim demezdim. Zaten iş arama süreci çok bunalımlı bir süreç, bir de onu böyle ezmezdim. Merak ediyorum, siz iş bulduktan sonra yüzünüze nasıl bakacak! Bence sabırlı olun, iş bulduktan sonra evliliğinizi gözden geçirin

Valla size iyi de davranıyorsa ne iyi erkekler var.Bize gelenler bizden geçinme derdinde.Mutlulugunuzun devamını dilerim.
Çok teşekkür ederim evet sağ olsun aşırı iyi davranır. Hamileyim daha da üzerime düşüyor. 8 yıl sevgililik dönemimizden sonra evlendik. 2 yıldır da evliyiz. Daha düğün borçlarımız var, benim ailem yardımcı oldu, gerisini eşim kendisi yaptı. Şu an onları ödüyoruz. Kendine bir şey almaz beni düşünür Allah ondan razı olsun. Ben harcayamam dahi, biriktiriyorum az da olsa. :) Konu sahibinin eşi kırıcı konuşmuş çok üzüldüm. İnsanın öncelikli ailesi yanındaki eşidir... Diger türlü evlilik değıl ev arkadaşı gibi, öyle huzur mutluluk olmaz bence...

Eşinizin söyleme tarzı çok kaba evet ama bence de çalışmalısınız.

Benim bir hemşire tanıdığım senelerdir farklı okullarda hemşirelik yapıyor. Özel okullar biliyorsunuz ki revir bulunduruyorlar. Hem yorucu da değil.

Ben çalışmıyorum eşim direk söylemeyi bırak böyle sözler ima etse boşanırım muhtemelen ne terbiyesiz adam sorun çalışmak değil çalışılır ama bu sözler ben kaldıramam ;)

Konudan bağımsız olarak bu erkek milletinin çok şımartıldığını düşünüyorum.Tabi ki kadın erkek tüm bireyler ayaklarının üzerinde durmalı,başkasına bağımlı olmamalı.Ama “Çocuk da yaparım kariyer de” mottosu mahvetti biz kadınları. İşe git işte çalış,eve gel yemek bulaşık çamaşır ütü temizlik getir götür işleri üstüne bi de çocuk..!!!! Biz güçlü kadın olmaya çalıştıkça erkeklerin gözü açıldı.Hem çalış isterler hem evde hizmet kusursuz olsun.

(Ben şu an çalışmıyorum ama çalıştığım dönem mahvolmuştum. İş ev koca üçgenine alışana kadar işten ayrılmak zorunda kalmıştım zaten. Evde olduğum zamanki gibi bakamadım eve, yemek filan yetiştiremedim her zaman. He benim eşim idare etti,yardım etmeye de çalışır bunaltmadı beni ama yine de kadınız ya umur hissediyoruz.)

Back