• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Ortada size şunları diyen bir adam olmasına rağmen çalışmak istememek de ilginç gerçekten. Eşiniz terbiyesizin teki, ne demek bu laflar ama sizin de inatla bu olanlara rağmen çalışmak istememek o adama minnet etmek çok zayıfça. İnan’ın evli olup çalışan her kadın yoruluyor, ama şimdiden size bu lafları diyen birine nasıl güveneceksiniz? Çalışın kendi ayaklarınız üzerinde durun, yeri geldi mi kapıyı çarpar çıkarsınız.

ya neden hala kapıyı çarpıp gitmiyorsunuz? Bu sözler duyup ona muhtaçmış gibi davranıyorsunuz? Kusura bakmayın ama ben size de çok kızdım.

Ci
Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Cidden cok sasirdim.kadinin ekonomik ozgurlugu olmasi cok guzel ama erkegin agzindan bunlar cok tiksinc.gercekten uzuldm sizin icin.annesi kardeside calissin ozaman.evlerinin kredisini odesinler.belliki ailesine daha cok para tasimak icin sizin calismanizi istiyor ins guzel maasli bir is bulup yolunuza bakarsiniz.zira Allah korusun hayatin ne getirecegi belli olnaz elden ayaktan dusseniz lokmanizda gozu olur bu insanin.

Psikoloğa gidiyordum 2 ay öncesine kadar 600 falan tutuyordu onunla birlikte toplam 1500 veriyor 2 aydın gitmiyorum yine de veriyor ilk ay hepsini harcadım ama bu ay sadece hamile kardeşime 400 tl gönderdim gerisi duruyor harcamadım harcayasın gelmiyor zaten.

Eşiniz madem boyle biri. Neden kardeşinize para gönderipte bu duruma düşüyirsunuz ki..
Ben olsam eşimin kazandığı paradan aileme gonderipte minnetlik duruma düşmezdim
Eğer illa gönderecem diyorsanız calisin kendi kazancinizdan gönderin. Eşinizden de böyle sözler duymayın.

Ayrıca bana bu sözleri söyleyecek adama kör kütük aşık da olsam 1 dk bile kalmam o evde..ne kadınlık yaparim böyle adama ne ev işi.

Tavsiyem bir yandan iş arayın bir yandan da temeliniz illa ki vardır bence kitap alıp oturun kpss çalışın bu yıl baya alım oldu. Memur olursunuz ayaklarınız yere sağlam basar eşiniz de pişman olup şaşırsın öylece.

Gereksiz gurur yapıp boşanma durumunda haklarınızdan vazgeçmeyin lütfen
Kazık kadar abisine bakan 18 yaşında tanıdığı hertürlü hakareti yapıp özgüvenini zedelediği kadınada bi zahmet bakıcak en azından düzlüğe çıkana kadar
Umarım bundan sonra herşey güzel olur sizin için

Bu konuda pozitif ayrımcıyım. Kadın çalışmak istemiyorsa erkek ona afedersiniz eşşşek gibi bakmak zorunda. Kadın elbette çalışmalı kendi ayakları üzerinde durmalı vs vs. Ama istemiyorsa çalışmaz, kocası da eşşek gibi bakacak. O zaman ne diye koca? Hem ev işlerini yürüt, hem çocuk doğur bak hem eve para getir. Ne âlâ memleket, biz erkeklerle eşit olacağız diye kendi ayağımıza sıktık bence. Ben bu konuda eşit değilim her işe koşamam. Ya çalışmam ya da ev işinin yarısını yapmak zorunda. Ezdirmeyin kendinizi. Çalışmak istemiyorum ben karınsam bana bakmak zorundasın deyin.Kimse sizi zorla çalıştıramaz.

Her kadinin daha dogrusu her insanin ekonomik özgürlügü olmali. Bunu daima savunurum. Yani calismanizi öneririm ve ayni zamanda bosanmanizi da. Size böyle cirkin ithamlarda bulunan ese nasil güvenebilirsiniz? Calisirsam evliligi yürütemem diyorsunuzda, simdi yürütebiliyormusunuz da?

Bir erkek esinin calismasini isteyebilir. Bunun sakincasi yok. Ancak bunun yolu yordami var. Annesinin kredisini öderken, harclik verirken sorun yok ama!

Böyle erkeklerin kadinin neden ekonomik özgürlügü olmasinin en güzel örnegi. Bu tipleri cekmemek icin! Gerekirse kpss'ye girin, gerekirse tekrar üni'ye giden ama yapabildiginiz ve sevdiginiz bir isiniz olsun.

Eksik ve zayıf olan eşin.
Benim eşim bir kaç sene işsiz kaldı bi kere böyle şeyler demedim erkek olmasına rağmen.
utanır insan ne demek vasıfsızsın paramı yiyorsun
Seninle çalıştığın için evlenmiş o halde
Terbiye yoksunu

Her ne kadar ara sayfalari tam okuyamasam da ben seni hakli buldum. Kadinin calismasindan yanayim ama istemiyorsa kadin calismak zorlanamaz. Evi gecindirmek erkegin sorumlulugu oldugunu dusunuyorum. Kocan cok itici bu noktada hatta ettigi sozler cok terbiyesizce. Kocasina kardesine para ayiran adam karisina essek gibi ayiracak.

Ben çalışmasam eşim bana böyle şeyler söylese iş aramazdım boşanma davası açardım. Evlenmeden önceki hayatıma kaldığım yerden devam eder mis gibi yaşardım.

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Isine geri don ve kocandan da ayril

Siz o adama çok yem vermissiniz onunda arpası fazla gitmiski ne dediğini bilmeksizin konuşuyor.afedersiniz ama çalışmadan gününüzü nasıl geçiriyorsunuz.ben doğum izninde bile bebeğimi sırtıma sarıp işe gitmek istedim.
Bişeyler i yalnis yapıyorsunuz çalışmak istemiyorsanız bunu kaldıracak bı adamla evlenecektiniz,yada madem evlendin sana bakamiyor basının çaresine bakacaksin

Demekki sizin mesleğiniz var hemşiresiniz diye evlenmiş eşiniz. Erkekler mesleğe çok önemli veriyor. Siz evlenmeden önce ev kızı olan ya da asgari ücretle çalısan biri olsaydınız bence eşiniz sizinle evlenmeyi bile düşünmezdi bana nedense öyle geldi.

eşinizin tavrı çok sıkıntılı

Ben olsam geleceğe dair endişe ederdim. bunun hastalığı var çocuk var yaşlılığı var

ne zaman işlev kaybetseniz bu adama muhtaç olmak korkunç bir şey her zaman basınıza kakacak yaptıklarını

böyle hayat arkadaşı olur mu. arkanızı güvenle yaşayabileceğiniz bir eş mi bu

sizin maaşınıza güvenip evlenmiş demek ki

islamda erkek kadının ihtiyaçlarını da lüksünü de karşılamakla yükümlü. bunu dini acıdan söylemiyorum yanlış anlamayın ama yaratılışa uygun olan seçenek böyle örnek alabilirse. hristiyan ve yahudi kaynaklarda da paralel bu konular. ama eşinizin yaklaşımı materyalist ve bencil bireysel bakış açısı

sizi sevmediğiniz ve kaldıramayacaktınız bi ise zorlaması bir sorun
geliriniz olmadığı için ezmesi bir sorun
ev geçiminden durumu olmasına rağmen yaptığı masrafı başınıza kakmasi başka bi sorun

nerden tutsan elde kalıyor

hayat arkadaşlığı nerde?
eşiniz sizle şirket kurmuş herhalde siz anlaşmada bazı maddelerden cayınca da sitem ediyor

Çok üzüldüm böyle denmesine. İnsan eşine bunları söyler mi? Ben de öğretmenin atanamadim henüz. Kendi kendime eksik hissedip ona da yansıtıyorum ama olur mu öyle şey der hep. Aylık ne kadar harcıyorsunuz ayıp olmazsa? Bana eşim 500 tl veriyor ama ben bitiremiyorum bile. Şahsi olarak bana veriyor sadece. Biŕ şey lazım olduğunda kendisi alır hep.
Valla size iyi de davranıyorsa ne iyi erkekler var.Bize gelenler bizden geçinme derdinde.Mutlulugunuzun devamını dilerim.

Ben tembel değilim ama sizin iradenize hayran kaldım. Ben yapamam. Ama yapana saygı duyarım. Benim eşimin maddi geliri gayet iyi benim parama ihtiyacı yok. Hatta o kadar iyi ki aylık sadece nerdeyse 3000 kendi ailesine gidiyor. Ama ben hem gece vardiyasında 45 saat çalışıp hemde hafta 1 gün izinle evlilik,çocuk falan yapamam. Kendimi bu kadar sistemin kölesi yapamam. Ne anladım ben bu hayattan. Nerde kaldı benim hayallerim nerde kaldı kadın olabilmem, nerde kaldı oturup rahat bir nefes alabilmek. Ben yapamam yapana helal olsun
Senin yine iyiymiş 45 saat.Ben ayli k 60 saat fazlalikla haftada bir izin olmadan( ayda bir iki izin)çalışıyorum(kamuda)Aylik 40 saat fazladan az da calismadim.Bizim meslek bu calisma saatleriyle cok zor yıpratıcı.Resmen mutsuz ediyor.Bu mesleğin bir saat bile fazlası olmamalı.Hicbirmeslegin aslinda.Yasamaktan anlamiyorsun ki.Tukenmislik sendromuna giriyorsun.Bir ay değil yıllardır boyle çalışıyorum.Inanin evlenip bir lokma bir hırka yapasım var da kimse beni maaşsız kabul etmez malesef.

L
Nihayet şu sektörün çilesini anlayan biri çıktı. Lise mezunu olduğum için atanma hayalleri beslemiyorum. Umudum kalmadı benim
Niye lise mezunu da aliyorlar az da olsa.Yuksek puan cekeceksin biraz.Yerinde olsam dersaneye giderim parasını da çatır çatır versin.Atanir sonra da boşanırdım.Ki ben boşanmayı kolay görmem ben de bosandim . SÖyledikleri cok ağır.

İş arıyorum. Ama birkaç görüşmem olumsuz geçti. Oturduğum eve yakın yerlerdi. İstanbul da ulaşım malum. Ben hem bu sıkıntıları çekip hemde bunlara rağmen bu evliliği yürütemem. Başkası yürütür belki ama ben yapamam. Ağır gelir bana. Boşanır eşşek gibi çalışır istediğim zaman yer istediğim zaman temizlik ütü yaparım daha iyi. Çaresiz hissediyorum

Bence evliliğinizde sevgi yok zaten bitik gözüküyor bu anlattıklarınızla

Back