• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Ben olsam önce güzel bir iş bulurdum sonra kocayı boşardim.

Annesine, kardeşine para gönderiyor kredisini ödüyor, ammavelakin eşine çok görüyor. Üstüne bir ton laf ediyor. Kusura bakma ama bu hödük çalışan para getiren kadın istiyor sadece. Sevgi aşk maneviyat sıfır. Yazık bu türk erkeklerine ne oldu yahu. Hepsi paragöz oldu nerdeyse.

Eminim çalışınca da der ki maaş kartın ben de duracak!!!

Bekarken çalışıyordum evlenmeden 2 sene önce işten çıktım. Şimdi evde oturuyorum sizin kocanizin dediği gibi eşimin parasını bol bol yiyorum ve bu beş senedir böyle suruyor. Ve eşim bunun lafını bir sefer bile etmedi ki o şekilde konuşmasına izin dahi vermem aramızda sevgiden önce saygı var cunku. Eşiniz annesinin evinin sorumluluğunu almış ama kendi evliliğin sorumluluğunu alamamış maalesef. Yerinizde olsam kendim için çalışırdım ama o eşi de bosardim...

Eşiniz ataerkil değil ama modern, eşitlikçi bir adam da değil. Çok var böylelerinden. "Kadın hem dışarıda çalışsın, hem evde bütün işi yapsın. Ben de işten gelince yan gelip yatayım parasını yiyeyim." zihniyetinde eşiniz. İşine gelmeyince "Kadın kısmı..." diye başlayan cümleler de kurar böylesi. İşe girseniz maaş kartınıza el koymaya bile kalkar.

Hemen bir işe girmeye bakın ve çekmeyin bu adamı. Bu adamı bunca zaman çektiyseniz her işin üstesinden gelirsiniz zaten.

Size o kadar laf edene kadar kardeşine etsin. Neden ezdiriyorsunuz kendinizi??? İş bulun sonra tekmeyi basın bu adama. Bir güzel de tüm haklarınızı alın.

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Bence çalışın ama bu evliligi de gözden geçirin sizce şu an yürüyor mu? Kendiniz için çalışın ne demek oturduğun yerden yiyorsun?

Benim annemde hemşireydi. Senelerce 3 çocuğu olmasına rağmen gece gündüz çalıştı. Şimdi emekli ve kimseye minneti yok. Bence bahane yapma mutlaka çalış. Hele istanbulda iş bulmaman mümkün değil. Uzak olur falan ama mutlaka bulursun. Ayrıca eşin dangozmuş ama mutlu olmalısın bence çalış diye zorluyor. Diğer türlüsünü düşün çalışmana izin vermeyip çocuk yaptırıp hayatı burnundan getirirdi. Zaten bu evliliğin geleceği yok gibi üzgünüm o yüzden hayatını erteleme iş bul ayaklarının üzerinde dur ve yoluna bak.

O kadar içten yazmışsınız ki
Lütfen ozguveniniz kirilmasin. Çok güzel bi kadınsınız
Annenizin anneligini,kocanızın kocaligini yapmaması tamamen talihsizlik. İse yaramadiginizi lütfen lütfen dusunmeyin
Bu okuzgiller familyası ile daha fazla ayni evde kalmayıp terk etmenize çok sevindim
Gayet akli başında bi insansiniz ayaklarınızın yere sağlam basacagina o kadar eminim ki
Butun kotu ani ve olaylarınızı hatırlamayacak kadar guzellikler yasayin insallah

O kadar içten yazmışsınız ki
Lütfen ozguveniniz kirilmasin. Çok güzel bi kadınsınız
Annenizin anneligini,kocanızın kocaligini yapmaması tamamen talihsizlik. İse yaramadiginizi lütfen lütfen dusunmeyin
Bu okuzgiller familyası ile daha fazla ayni evde kalmayıp terk etmenize çok sevindim
Gayet akli başında bi insansiniz ayaklarınızın yere sağlam basacagina o kadar eminim ki
Butun kotu ani ve olaylarınızı hatırlamayacak kadar guzellikler yasayin insallah
Teşekkür ederim. Tek başına zor oluyor ama daha iyisi olacak. İyi dilekleriniz beni nasıl mutlu etti...

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Nasil evlendiniz

Nasil evlendiniz
Ben eşimi 18 yaşıma girdiğim gün tanıdım o gün bugündür hayatımda. 3 yükün ardından yaşadığımız sorunlar sonrasında ya evlenelim yada sen yoluna ben yoluma dedim öyle evlendik. Ta ki eşim bir kavga esnasında vicdanım olmasa 1 dk çekilecek insan değilsin diyene kadar.

Kimsenin iftirasına maruz kalmadan ve aileme bile gerek duymadan en az zararla nasıl kendi ayaklarımın üstünde dururum ona bakıyorum. Çek git kapıyı demekle bir yere gidemiyorsun gidecek yerin yok ise
Ben size cekin gidin demek istemedim. Yani bir anda tabi hic bir sey kolay olmaz benim demek istedigim bu adamin davranışları malumunuz siz meslek sahibi bir kadinsiniz iş bulursaniz bir sure kendiinizi toparlayinca kalmayin bu adamin yaninda saygisi yok sevgisi de yok gibi görünüyor anlattıklarınıza bakacak olursak. O yüzden size deger vermeyen sizi aile olarak benimsememis bir insan icin kendinizi uzmeyin ve sizi uzmelerine izin vermeyin

İş arıyorum. Ama birkaç görüşmem olumsuz geçti. Oturduğum eve yakın yerlerdi. İstanbul da ulaşım malum. Ben hem bu sıkıntıları çekip hemde bunlara rağmen bu evliliği yürütemem. Başkası yürütür belki ama ben yapamam. Ağır gelir bana. Boşanır eşşek gibi çalışır istediğim zaman yer istediğim zaman temizlik ütü yaparım daha iyi. Çaresiz hissediyorum

Durumunuz iyiymiş zaten ev işlerine yardımcı tutarsın. Çocuğun da yoksa evde durmana bir gerek yok. Illa olaya para kazanma olarak bakma. Hayatta bir amacın olur sigortan dolar. Ev insanı çok köreltiyor. Dunyaya sadece ev isleri yapmaya mi geldik

Herkese merhaba

Bencede çok ayıp benim eşim dese bende hemen iş arayisina girerdim ama benim eşim sen çalışma ben zaten senin için calisiyorum diyor bende sıkıntı etmiyorum

Back