• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime çok kiziyorum

Bankaya maaşınızdan 1000tl yi her ay otomatik olarak vadeli hesaba yatırma talimatı verin.
Geri kalanı istediğiniz şekilde harcayın.
Gençsiniz, bekarsınız şimdi keyfini çıkarın. Evlenince geçim sıkıntısı istemeseniz de oluyor.
Ne kadar kazanırsanız o kadar harcarsınız bu devirde.
Ama şimdi yapacağınız birikim için ileride mutlu olursunuz.

Hatta yerinizde olsam yatırımlık küçük bir daire alıp onun kirasıyla kredisini öderdim.
Gayrimenkul asla zarar etmez.
Bizim 5 sene önce 130bine aldığımız ev şimdi en az 220bin..

Pardon siz ne öğretmenisiniz ek ders olmadan çıplak maaş 2.900 lira değil mi ek ders ücreti zaten 14 lira mı ne ve ek ders ile öğretmenler toplamda en fazla 3.500 civarında alıyor siz nasıl 4.300 alıyorsunuz ben anlamadım aydınlatırsaniz sevinirim
Anasınıfı öğretmeniyim , çıplak maaşım 3230, ayda 60 saat artı 12 saat nöbet ücretiyle toplam 72 saat ek ders alıyorum , saati 13.8 , toplamda 4155 yapıyor , bazı aylar 90 saat alıyoruz, sınavlarda görev alıyorum , mesela bu sene engelli bir öğrenci için destek eğitim açtım , omdan da ayda bir miktar kazandım, ayda 4500 ü gördüğüm oldu .. Yeterince açıklayıcı oldu mu ?

Benim yakın bir akrabamın evine 10.000 lira giriyor karı koca memur 3 çocukları var yine de yetiştiremiyoruz diye ağlıyorlar ,başka bir yakın akrabam da kirada oturuyor ayda 2500 lirayla geçinmeye çalışıyor 2 minik çocuğu var hem de .Ekonomi işi kişiye göre değişir lükslerinizden ödün vermezseniz tabi ki yetiştiremezsiniz. Gelire göre gider oluyor fakat kişi de nasıl tutumlu olunur bunun yöntemlerini bilmeli.

Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
Bir psikoloğa gidin alışveriş bağımlılığıda bir nevi psikolojik hastalik tıpkı cimrilik gibi

Önerim alışverişe cok sık çıkmayın illa bir sey görüp alıyorsunuz o yüzden ne kadar az çıkarsanız o kadar iyi

Telefonunuzadaki alışveriş siteleri kısa yollarını falan silin

Bir şeyi alirken gerçekten ihtiyacım var mi diye sürekli sorun
Örneğin evde siyah botunuz var daha farklı bir siyah bot modeli gördünüz almayın
İhtiyacım yok zaten var diye düşünün

Alışverişe listeyle çıkın

Bankaniza bireysel emeklilik altin hesabı gibi şeyler yaptırın

Sürekli dışarıda eglenmeyin arkadaşlarınızı evde aktiviteler yapin

Anasınıfı öğretmeniyim , çıplak maaşım 3230, ayda 60 saat artı 12 saat nöbet ücretiyle toplam 72 saat ek ders alıyorum , saati 13.8 , toplamda 4155 yapıyor , bazı aylar 90 saat alıyoruz, sınavlarda görev alıyorum , mesela bu sene engelli bir öğrenci için destek eğitim açtım , omdan da ayda bir miktar kazandım, ayda 4500 ü gördüğüm oldu .. Yeterince açıklayıcı oldu mu ?
Hı siz kıdemlisiniz o zaman ben sizi genç biri zannettim
kıdeme göre maas artıyor doğru
Bu arada anasinifi öğretmenlerinin ek ders ücreti aldığını bilmiyordum ben de öğretmen adayiyim da ondan sordum

Neden haklı üçuz değilse kuş kadar maaşına 3 çocuğu ortak edip onları ac bırakmak hiç normal değil bence
Normal olduğunu savunmadım zaten, ki bu kişiye göre değişir. Yaşam standardı ile alakalı yaşadığın yer ile alakalı. bahsedilen empati yoksunluğu anlatabildim mi? 3 çocuğu olup asgari ücret alanlar var bu ülkede malesef ki

Hı siz kıdemlisiniz o zaman ben sizi genç biri zannettim
kıdeme göre maas artıyor doğru
Bu arada anasinifi öğretmenlerinin ek ders ücreti aldığını bilmiyordum ben de öğretmen adayiyim da ondan sordum
33 yaş yaşlıysa evet genç değilim:KK12: ayrıca bir öğretmen adayının da her branşın ek ders alabileceğini bilmemesi de üzücü, kendinizi geliştiriniz lütfen ..

Normal olduğunu savunmadım zaten, ki bu kişiye göre değişir. Yaşam standardı ile alakalı yaşadığın yer ile alakalı. bahsedilen empati yoksunluğu anlatabildim mi? 3 çocuğu olup asgari ücret alanlar var bu ülkede malesef ki
şu sitede her ekonomik şikayete asgari ücretlileri örnek vermezler mi deliriyorum .onların asgari ücretli olması geliri daha yüksek olanların suçu değil.bazıları yatlar da tatıl yapıyor 3 milyonluk arabalara bınıyor onlar da gelırıne göre yaşıyor ve ben onları hiç kafama takmıyorum eleştırmıyorum kıskanmıyorum mesela

Bende de var bu takıntılar ve bu alma hastalığı yüzünden kendime çok kızıyorum... Bazen kendime mantıklı seçenekler üretiyorum almamak için ama param olmasa bile o an mutlaka bir yolunu bulup param olunca almadan duramıyorum... başka şeylere yönelmek iyi oluyo ama

şu sitede her ekonomik şikayete asgari ücretlileri örnek vermezler mi deliriyorum .onların asgari ücretli olması geliri daha yüksek olanların suçu değil.bazıları yatlar da tatıl yapıyor 3 milyonluk arabalara bınıyor onlar da gelırıne göre yaşıyor ve ben onları hiç kafama takmıyorum eleştırmıyorum kıskanmıyorum mesela
Bi empati yapın dedim, sırf yol gösterme amacı ile, pardon ama alakasız olmuş yorumunuz. Seviyeli bir şekilde yorum yapıyorum siz deliriyorsunuz ben ne diyebilirim ki şimdi size? Kıskanmak ne alaka? Burda insanca yorum yapmak anormal bişi gerçi unutmuşum :işsiz:

Bi empati yapın dedim, sırf yol gösterme amacı ile, pardon ama alakasız olmuş yorumunuz. Seviyeli bir şekilde yorum yapıyorum siz deliriyorsunuz ben ne diyebilirim ki şimdi size? Kıskanmak ne alaka? Burda insanca yorum yapmak anormal bişi gerçi unutmuşum :işsiz:
size ne oldu anlamadım alıntılamayın beni size mi yorum yaptım ben .Haftalardır sitede ne zaman ekonomik konu açılsa hemen ayy bu ülkede asgari ücretle gecınıyorlar siz musrıfsiniz yok paranızın degerını bılmıyorsunuzlar havada uçuşuyor .ben genele yazıyorum yorumumu sizi ne ılgılendırıyor.banlanmak ıstemıyorum polemıkle alıntılamayın beni istemıyorum

Birikim tutarını arttırın derim. Tabi önce varsa kredi kartı vb borclarınızı temizleyin. Sonrasında 2000 kenara atın 2000 harcayın.
Tamam bekarken harcamak güzel,sorumluluk olmadan,borç olmadan ama rahatsız olmaya başladıysanız önünü alabilirsiniz bu şekilde.
Bende evlenmeden önce çok harcardım,yadırgamıyorum sizi bu anlamda ama şimdi geriye dönsem keşke birikim yapsaydım dediğim olmuyor değil. Gelirim de iyiydi yani ama 5 kuruş kenara atmamıştım.
8 sene olacak evleneli,durumumuz da gayet iyi ama şu an birşey alırken buna ihtiyacım var mı diye düşünüyorum,emin olamadıysam o an almadan çıkıyorum,eve gelip dolabi acınca evet ihtiyacım varmış yada yokmuş diyebiliyorum,ona göre alıyorum yada almıyorum.
Sizde deneyin derim.
Birde ev,araba vb bir yatırım düşünebilirsiniz. En azından paranin bir kısmi bağlanırsa bir yere,sizde daha temkinli davranmak durumunda kalırsınız

Evet beni alıntı yaptınız :işsiz:
size ne oldu anlamadım alıntılamayın beni size mi yorum yaptım ben .Haftalardır sitede ne zaman ekonomik konu açılsa hemen ayy bu ülkede asgari ücretle gecınıyorlar siz musrıfsiniz yok paranızın degerını bılmıyorsunuzlar havada uçuşuyor .ben genele yazıyorum yorumumu sizi ne ılgılendırıyor.banlanmak ıstemıyorum polemıkle alıntılamayın beni istemıyorum

Back