• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime çok kiziyorum

Mutsuz musunuz?
Mutsuzken insanlar alisverise saldirir genelde

Bence acilen iyi bir psikologdan randevu alin , her insan kazandigini istedigi gibi hatcar ama annenizi de zor duruma sokuyormussunuz , onun iicn tedavi olun

Ayrica ayda 4 bin lira cok rahat harcanabilecek bir para , yorum yapanlar sasirmis ama 4 kalemde biter 4 bin lira fazla sey almaya gerek bile yok
konu sahibinin tüm geliri ıddıasına göre 4000 bınmiş ondan sıkıntılı durum .mesela benım ayda 8000 10000 sırf kendine harcayan yakın arkadaşlarım var jeep ten aşağı arabaya binmezler ama gelirleri aile durumları da ona göre.ben asla onlarla yarışmam onlarda da böyle bir beklenti yoktur bana karşı.gelire göre yaşanabildiği kadar iyi yaşamalı diyorum ben

konu sahibinin tüm geliri ıddıasına göre 4000 bınmiş ondan sıkıntılı durum .mesela benım ayda 8000 10000 sırf kendine harcayan yakın arkadaşlarım var jeep ten aşağı arabaya binmezler ama gelirleri aile durumları da ona göre.ben asla onlarla yarışmam onlarda da böyle bir beklenti yoktur bana karşı.gelire göre yaşanabildiği kadar iyi yaşamalı diyorum ben
Benim son cumlem 4 bin nasil harcanir diyen arkadaslariydi
4 bin cok kolay harcanir ama konu sahibi tedavi olmali , buni da yazdim zaten

4 bin liradan daha fazla maasim var , bekarken 10 lira bile birikim yapmiyordum
Her insan illa birikim yapmaliyim kafasinda olmuyor
İşte ben de aynı şeyi söylüyorum. 200 lira birikim komik. Derdi birikim olan insan o parayı ya sağlam kenara ayırır ya da hiç yapmaz. Ne aldığı konusunda da ortada bir cevap bulamadım. 400 lira kahveye veriyormuş sözde. Starbuckstan kahve alıp akşama kadar o bardakla gezenlerden belki de :işsiz:

Sizin ailenizin yanında yasayan biri olarak kenara en az 2 buçuk 3 bin lira para koymanız gerek bence kendinize yatırım amaçlı bir ev yada başka birsey alıp maaşınızı oraya bağlayın 3 bin lira eve ayırsanız bin lirada size yeter ayda

İşte ben de aynı şeyi söylüyorum. 200 lira birikim komik. Derdi birikim olan insan o parayı ya sağlam kenara ayırır ya da hiç yapmaz. Ne aldığı konusunda da ortada bir cevap bulamadım. 400 lira kahveye veriyormuş sözde. Starbuckstan kahve alıp akşama kadar o bardakla gezenlerden belki de :işsiz:
Tamm simdi anladim :)
Yanlis anlamisim ilk yazdigini

Bir yardım almalısınız. Ben hep yarını düşünen birisi oldum Çünkü çok zor geçinen bir aileydik ve babam bize paranın kıymetini öğretmişti. Hala da öyle bence aileniz sizi frenlemeli ben o kadar maaş alacağım ailemin yanında birde annemi borca sokacağım. Herhalde milli anne savarı( terlik) kafama inerdi :-)

O kadar paraya 200 tl mi koyuyosun kenara. Aldığın çul çaput ilerde senin karnını doyurmıycak. Azıcık geleceği düşünüp yatırım yap. Amacın hedefin olursa böyle boş boş savurmaktan kurtulursun.

Varlığın birde yokluğu vardır ihtiyacınız olduğunda gidip birinden borç isteyene kadar kenara para koysanız kimseye ihtiyacınız olmaz benim bir iki arkadaşım var ellerinde 10 20 100 lira paraları olsun kenara koyalım ihtiyacımız olur demezler gider o parayı saçma sapan şeylere verir gelirler ondan sonra param bitti yok geleceğini yarınını biraz düşünmen lazım

Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
Müsrifliğin tanımısınız o zaman. Gidip yardım alın. Hadi kendi maaşını yatırıyorsun ota şeye, ailenin suçu ne arkadaşım. Ödenecek kiran yok, faturan yok, işin de güzelmiş maşallah.
Vazgeçtim ya, sizin derdiniz yok bence. Psikiyatriyi falan boşverin acilen kendinize birkaç dert edinin. Rahat batıyor demek.

Eğer o ayki ek dersim fazlaysa 4 bin 300 falan alıyorum genelde sınav görevi falan filan çıkıyor yoksa düz 4 bin sadece ağustosta ek ders yok o zaman biraz zor oluyor , dediğim gibi 1800 ev kredisi artı aidat 2000 yapıyor , 200 de tek yaşadığım için faturalar öyle çok yüksek gelmiyor geriye 2100 kalıyor , ayda 300 güne girdim toplu halde elime 3000 bin geçti ona hiç dokunmadım direkt döviz yaptım bankada duruyor . Geriye 1800 kalıyor , 400 liralık ayakkabı alıyorum fakat taksidi yüksek yaptırıyorım , yurt dışı tatil ayarladım arkadaşlarımla 3000 bin tuttu onu da 9 taksit yaptırdım ayda 300 kusur o tutuyor , diğer taksitlerde 500 falan kredi kartıma en fazla ödediğim 1000 lira , eee bana kalıyor 800... ki 200 lira verip konsere gittiğimde oldu ama hiç bu zamana kadar eksi hesaba girmedim , yani millet asgeri ücretle 3 çocuk geçiniyor , 4000 lirayla bekar aileyle yaşaıyp yetiremiyorum demek şımarıklık bence ..
Pardon siz ne öğretmenisiniz ek ders olmadan çıplak maaş 2.900 lira değil mi ek ders ücreti zaten 14 lira mı ne ve ek ders ile öğretmenler toplamda en fazla 3.500 civarında alıyor siz nasıl 4.300 alıyorsunuz ben anlamadım aydınlatırsaniz sevinirim

Back