- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.850
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Yinebirben
Sakin olun hanımlar, polemiğe girmeyin lütfen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaş alıntı yaptı size mi diyorum diyor Olay bundan ibaretSakin olun hanımlar, polemiğe girmeyin lütfen.
Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
Allah Allah şaka yapmıştım sakin yukarıda başka birisi de yapmış paran çoksa bana versene diyene saçma yorum neden size uçak bileti alsın çalışın kendiniz alın
Doğru olabilir benim kardesimde böyle eline 1 bucuk 2 milyar geçti bin liraya yakın bi parayi kuaföre kaynaga vermiş... kalanını kıyafet... çalışsa maaş alsa 1 günde bitirir...Bence konu fake. 4000 lira kazanan biri 200 lira kenara atmaz. Bu hesaba göre 20 ayda 1 aylık maaşı anca birikir ki bu çok saçma bir birikim.
Ben 1600 lira maaş 3 çocuk yapmam diye antipatik bir cevap yazmaz.
Ne alıyorsunuz dedim, cevap yok.
Bence konu sahibi bazı eksikliklerini saçma şekilde kapatmaya çalışan değişiklerden...
Evet Mune abla ben şaka yapmıştım niye çıkışıldı bana ben anlayamadım yaSakin olun hanımlar, polemiğe girmeyin lütfen.
Ablacım benim mesajdan bahsediyorsan genel bir uyarıdır o ama başka bir mesajdan bahsediyorsan bilemeyeceğim :)Evet Mune abla ben şaka yapmıştım niye çıkışıldı bana ben anlayamadım ya
Ya hayır şakasına uçak bileti alın bana demiştim birisi çıkıp hemen aaaaaa ne saçma yoruuuuuuuuuumm demiş. Şaka da mı yapamayacağızAblacım benim mesajdan bahsediyorsan genel bir uyarıdır o ama başka bir mesajdan bahsediyorsan bilemeyeceğim :)
Amaan bekarken al harca, evlenince harcanmıyor bi de hevesi kalmıyo insanın. Hepsi yaşanması gereken bi süreç sende geçiyorsun işte
Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
İşte ben böyle durumlarda ortada kalıyorum. Aylık elime ne geçerse harcadığım için. Arkadaşlarım plan yapıyor. Ben gelemem param yok diyorum inanmıyorlar. Uygun fiyatlı araba denk geliyor, ee sen al diyorlar param yok. Biraz biraz düzeldim gerçi ben ama :)) hala öğrenmem gereken çok şey var.Her ay birikim yapın ama öyle iki yüz, üç yüz gibi komik rakamlar değil (maaşınızın oranı açısından) Mesela altın ya da döviz alın, öyle ha deyince alıp harcamaya kıyamayacağınız şeyler olsun. İlk aylar maaşınızın üçte biriyle, daha sonraki aylar yarısıyla derken alışırsınız birikim yapmaya. Ciddi bir planınız olduduğunda elinizde toplu para olur.
Veraset davası nedir benim bildiğim veraset ilanı gibi bir şey vardı ayrıca annem bana dava açarak kazandığım paraya el koyamaz ki üçüncüsü benim annemin bana böyle bir yaptığımda bulunmaya çalışması benim evden ayrilmama bile sebep olabilir eğer ihtiyacı varsa veririm ama hiçkimsenin benim maaşım üzerinde bir söz hakkı yoktur annemin bile değil maaşım hayatım hakkı bileSen benim çocuğum olsan maaşına el koyarım... Annenin yerinde olsam veraset davası açarım illa ki de kazanılır sorumsuz harcanan ve aileni borca sokman delil gosterilirse... ve sana sadece harclik veririm.