- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
- Konu Sahibi Yinebirben
sizin de başka hatalarınız var biz sizi yargılamıyoruz amaRica ederim , bu kafayla git sonuna kadar madem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sizin de başka hatalarınız var biz sizi yargılamıyoruz amaRica ederim , bu kafayla git sonuna kadar madem
Ben konu sahibiyle muhattabım, size bişey söyleyen mi oldu ?sizin de başka hatalarınız var biz sizi yargılamıyoruz ama
Benim hatam neymiş de siz yargılamıyorsunuz onu merak ettim ?yorum yapmakta herkes özgür burda bilmem anlatabildik mi.konu sahibi çözüm arıyor yargılanmaya ihtıyacı yok belki de kendini eleştiren siz gibilerden fazla para harcasa da daha mutludur
ailemin yanında yaşıyor olsam bırak 500 u 2bin lira kenara atarım geri kalanıyla da gezer tozar alışveriş yaparım hayli hayli yeter
Gelirine göre fazla
Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
Canım, benim bir meslektaşımda vardı bu durumda...iş yerinde kumbara yaptı.. evdeyken kız kardeşi yardımcı oldu..Biz ne zaman alışveriş yapmaya kalksa ..kredi kartı kullanmasına izin vermedik..parayı peşin bize ödedi..Bizde kumbaraya koyduk..asla kumbarayi ona geri vermedik..5 ay gibi bir sürede 8,5 milyar kumbaradan cıktı.. arkadaşın alışveriş dürtüsünü yani kendisine ufak çikolata paketleri göndererek yenmesini sağladık..
Bu esnada 2 ay gibi süre psikologdan yardim aldı.. psikolog iş stresinden buna yönelmişsin demis..
Senin önce neye bağlı onu bulman gerek..sonra zaten gerkli alışverişler gelecektir..
Tesekkur ederımEğer o ayki ek dersim fazlaysa 4 bin 300 falan alıyorum genelde sınav görevi falan filan çıkıyor yoksa düz 4 bin sadece ağustosta ek ders yok o zaman biraz zor oluyor , dediğim gibi 1800 ev kredisi artı aidat 2000 yapıyor , 200 de tek yaşadığım için faturalar öyle çok yüksek gelmiyor geriye 2100 kalıyor , ayda 300 güne girdim toplu halde elime 3000 bin geçti ona hiç dokunmadım direkt döviz yaptım bankada duruyor . Geriye 1800 kalıyor , 400 liralık ayakkabı alıyorum fakat taksidi yüksek yaptırıyorım , yurt dışı tatil ayarladım arkadaşlarımla 3000 bin tuttu onu da 9 taksit yaptırdım ayda 300 kusur o tutuyor , diğer taksitlerde 500 falan kredi kartıma en fazla ödediğim 1000 lira , eee bana kalıyor 800... ki 200 lira verip konsere gittiğimde oldu ama hiç bu zamana kadar eksi hesaba girmedim , yani millet asgeri ücretle 3 çocuk geçiniyor , 4000 lirayla bekar aileyle yaşaıyp yetiremiyorum demek şımarıklık bence ..
20 lerde çok harcanıyor hele evli değilsek ama otuzlar da artık düşünüyoruz geleceği .Ama burda bazı hanımlar gibi maaşını direkt eşe verıp yoksunluk içinde yaşamaktan sa harcamak daha iyi gene de derim benSiz alışveriş kolik olmuşsunuz kesinlikle bence bi psikolojik destek alın. Ilerde evlenir coluk cocugunuz olur o zaman ya mecbur kalirsaniz kismaya? Çare ya zengin koca ya psikolojik destek yoksa size para yetmez hanimefendi.
eski konulara baktım siz yazınca az önce sanırım haklısınız.sevgılımle bırlıkte evlenince elimıze 5000 geçecek yazmış sevgılım 3000 civarı alıyor demiş.E öyleyse kendisi de 2000 anca alıyordur bu hesapla.Mesela ben çok fazla alışveriş yaparım marka takılırım takıya çok para verırırım kızımla kendime böyle olduğu halde ayda 2000 2200 gibi bir mebla harcıyorum içinde değerli takılarda oluyor sadece giyim kuşam değil.Bence konu fake. 4000 lira kazanan biri 200 lira kenara atmaz. Bu hesaba göre 20 ayda 1 aylık maaşı anca birikir ki bu çok saçma bir birikim.
Ben 1600 lira maaş 3 çocuk yapmam diye antipatik bir cevap yazmaz.
Ne alıyorsunuz dedim, cevap yok.
Bence konu sahibi bazı eksikliklerini saçma şekilde kapatmaya çalışan değişiklerden...
Ne dertler var.. allah sabır versin size.Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
4 bin liradan daha fazla maasim var , bekarken 10 lira bile birikim yapmiyordumBence konu fake. 4000 lira kazanan biri 200 lira kenara atmaz. Bu hesaba göre 20 ayda 1 aylık maaşı anca birikir ki bu çok saçma bir birikim.
Ben 1600 lira maaş 3 çocuk yapmam diye antipatik bir cevap yazmaz.
Ne alıyorsunuz dedim, cevap yok.
Bence konu sahibi bazı eksikliklerini saçma şekilde kapatmaya çalışan değişiklerden...