Kendime çok kiziyorum

4binlira alıp aylık kenara 200 koymak çok komik kalıyor. Ben son 5 ay içinde (ögrenciyim aylık gelirim 675 liraydı) toplam 2200 lira biriktirdim. Daha da öğrenciyken aldığım gereksiz şeyler, cafelerde oturduğum için çok pişmanım. Siz nasıl 4bin lirayla borç yapıyorsunuz? Bence bir psikologdan randevu alabilirsiniz rüyalarınıza falan girmesi normal değil bana göre

Tesekkur ederım

Bence biraz zor durumda olan insanları düşünün ihtiyacınız olmadığı sürece avm tarzı yerlere gitmeyin telefonunuzdan da o siteleri engelleyebiliyorsaniz engelleyin olmadi psikolojik destek alın

Bence konu fake. 4000 lira kazanan biri 200 lira kenara atmaz. Bu hesaba göre 20 ayda 1 aylık maaşı anca birikir ki bu çok saçma bir birikim.

Ben 1600 lira maaş 3 çocuk yapmam diye antipatik bir cevap yazmaz.

Ne alıyorsunuz dedim, cevap yok.

Bence konu sahibi bazı eksikliklerini saçma şekilde kapatmaya çalışan değişiklerden...

Siz alışveriş kolik olmuşsunuz kesinlikle bence bi psikolojik destek alın. Ilerde evlenir coluk cocugunuz olur o zaman ya mecbur kalirsaniz kismaya? Çare ya zengin koca ya psikolojik destek yoksa size para yetmez hanimefendi.

Siz alışveriş kolik olmuşsunuz kesinlikle bence bi psikolojik destek alın. Ilerde evlenir coluk cocugunuz olur o zaman ya mecbur kalirsaniz kismaya? Çare ya zengin koca ya psikolojik destek yoksa size para yetmez hanimefendi.
20 lerde çok harcanıyor hele evli değilsek ama otuzlar da artık düşünüyoruz geleceği .Ama burda bazı hanımlar gibi maaşını direkt eşe verıp yoksunluk içinde yaşamaktan sa harcamak daha iyi gene de derim ben

eski konulara baktım siz yazınca az önce sanırım haklısınız.sevgılımle bırlıkte evlenince elimıze 5000 geçecek yazmış sevgılım 3000 civarı alıyor demiş.E öyleyse kendisi de 2000 anca alıyordur bu hesapla.Mesela ben çok fazla alışveriş yaparım marka takılırım takıya çok para verırırım kızımla kendime böyle olduğu halde ayda 2000 2200 gibi bir mebla harcıyorum içinde değerli takılarda oluyor sadece giyim kuşam değil.

Aylık bütün maaşınızı huzurla yiyorsanız yersiniz kimsenin diyecek bir şeyi olmaz herkes birikim yatırım yaparak mutlu olmaz bazı insanlar da anı yaşar iki gün sonrasını düşünmez bunda yanlış bir şey yok. Ama siz kendinizi mutlu etmeyen bir alışveriş döngüsüne girmişsiniz. Mesleğimde para kazanmaya başladığım ilk zamanlar bende de olmuştu o kadar yoğun ve stresli çalışıyordum ki hobilerime kafa dinlemeye vakit ayıramıyordum ben de içimdeki boşluğu elbise ayakkabı çanta alarak kapatmaya oyalamaya çalıştım bir zaman sonra alışverişten eve depresif daha da mutsuz ağlamaklı dönmeye başladım. Ben terapiye gidip kendi iç sesime kulak vererek içimdeki boşluğu duygusal düşünsel olarak doldurarak kurtuldum alışveriş illetinden. Terapi alın

Öncelikle yaptığının sorun olduğunun farkına varmış olman çözüm için en önemli adım.Birinci adımı atmışsın,ikinci adım neden bu kadar alışveriş yaptığını bulmak.Ne kadar zamandır çalışıyorsun? Yeni çalışmaya başlayınca insan kendini kaybedebiliyor.Ne zamandır bu problemin var iyice düşün,acaba bir olayın etkisindemisin.Ailesel problem olabilir,iş problemi olabilir,arkadaş yada sevgili vs. En çok para harcadığın yerlerden uzak durmaya çalış.alışveriş merkezlerine girme mesela,deki 1 ay boyunca hiç mağazaya bakmıycam alışveriş merkezine gitmiycem,internette aynı şekilde ve 1 ay sonunda kendine ödül ver sadece 1 parça gibi.Bu dönemde kendine yeni etkinlikler bul yürüyüş yapmak gibi parkta yada denizli bi yerdeysen sahilde ,kitap okumak,konsere gitmek vs. gibi.Birde kredi kartı,banka kartı gibi sanal araçları hiçbir şekilde kullanma.Ne olursa olsun peşin para ile al,harca.Bunlar seni o etkiden kurtaracak bir süre sonra.Daha sonra oturup borcunu gelrini yaz kendine bir gelir gider tablosu çıkar,öncelikle borçları bitirmek sonra birikim yapmak hedefin olsun.burda ekonomi forumlarını takip edebilirsin insanı baya gaza getiriyorlar ve süper fikirler oluyor.Çözemezsende uzman yardımı alman iyi olur

Kendine limit belirle
Aldığın maaştan sana kalmasa boşver harca derim ama ailende zora giriyorsa mutlaka yardım almalısın

illa alışveriş yapmak istiyorsanız giyim ayakkabı çanta yerine künye kolye yüzük bilezik alın hem alma güdünüzü tatmin edıyorsunuz hem en azından onlar da yatırım oluyor bir şekılde

Mutsuz musunuz?
Mutsuzken insanlar alisverise saldirir genelde

Bence acilen iyi bir psikologdan randevu alin , her insan kazandigini istedigi gibi hatcar ama annenizi de zor duruma sokuyormussunuz , onun iicn tedavi olun

Ayrica ayda 4 bin lira cok rahat harcanabilecek bir para , yorum yapanlar sasirmis ama 4 kalemde biter 4 bin lira fazla sey almaya gerek bile yok

Ne dertler var.. allah sabır versin size.

4 bin liradan daha fazla maasim var , bekarken 10 lira bile birikim yapmiyordum
Her insan illa birikim yapmaliyim kafasinda olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…