- 22 Ocak 2017
- 2.819
- 4.747
- 83
- Konu Sahibi Yinebirben
-
ne alıyorsun mesela daha çok?Bana 1 milyon verseler 1 günde ohu da harcarim
Buyuk sehirde yasiyorum aylik sadece kahveye verdiğim para 400 lira geneldr organik besleniyorum üstüne bir de kıyafet ayakkabi kıyafet bi spor ayakkabi 400 lira zatenpardon ben de yargılamış gibi cevap vermişim ama cidden neye harcıyorsun onu merak ettim ondan
Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
Biliyorum ben de büyükşehirde yaşıyorum da senin hesapta bir hata var yawBuyuk sehirde yasiyorum aylik sadece kahveye verdiğim para 400 lira geneldr organik besleniyorum üstüne bir de kıyafet ayakkabi kıyafet bi spor ayakkabi 400 lira zaten
Biliyorum ben de büyükşehirde yaşıyorum da senin hesapta bir hata var yaw
Bence bütçeni aza alıştırmaya çalış valla kesin araba filan al da borca gir bence
mesela bak benim maaşım da yakın seninkine, 2000 tl arabaya gidiyor, o dediklerini alıyorum yine de artıyor.
Ankara'da yaşıyorum bildiğin bilgisayar oyunlarına para veriyorum cilt bakım ürünlerine vs yine de 1000 tl en en fazla yetiyor ayda
sen bi çetele tut bişey yap nasıl gider o para o kadar imkanı yok.
Araba borcuna ya da ev borcuna filan gir önerim ciddiyim bak.
Rica ederim , bu kafayla git sonuna kadar mademTek istedigim beni yargilamandi teşekkür ederim
Ben 4000 bin lira alıp, 2000 bin ev kredisi ödeyip , üstüne kenara koyup istediğim her şeyi alıyorum .. sizler aile yanında yaşayıp nasıl bu kadar borç yapabiliyorsunuz hayret ediyorum
Bravo.. Gıderlerınızı yazmanız da sakınca yoksa yazabılır mısınız..Ben 4000 bin lira alıp, 2000 bin ev kredisi ödeyip , üstüne kenara koyup istediğim her şeyi alıyorum .. sizler aile yanında yaşayıp nasıl bu kadar borç yapabiliyorsunuz hayret ediyorum
Çok büyük konuştun burda.1600 lira maaş alıp 3 çocuk yapmayacağım için düşünmeme gerek
Fazla gelen şeyleri internetten satGelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
Eğer o ayki ek dersim fazlaysa 4 bin 300 falan alıyorum genelde sınav görevi falan filan çıkıyor yoksa düz 4 bin sadece ağustosta ek ders yok o zaman biraz zor oluyor , dediğim gibi 1800 ev kredisi artı aidat 2000 yapıyor , 200 de tek yaşadığım için faturalar öyle çok yüksek gelmiyor geriye 2100 kalıyor , ayda 300 güne girdim toplu halde elime 3000 bin geçti ona hiç dokunmadım direkt döviz yaptım bankada duruyor . Geriye 1800 kalıyor , 400 liralık ayakkabı alıyorum fakat taksidi yüksek yaptırıyorım , yurt dışı tatil ayarladım arkadaşlarımla 3000 bin tuttu onu da 9 taksit yaptırdım ayda 300 kusur o tutuyor , diğer taksitlerde 500 falan kredi kartıma en fazla ödediğim 1000 lira , eee bana kalıyor 800... ki 200 lira verip konsere gittiğimde oldu ama hiç bu zamana kadar eksi hesaba girmedim , yani millet asgeri ücretle 3 çocuk geçiniyor , 4000 lirayla bekar aileyle yaşaıyp yetiremiyorum demek şımarıklık bence ..Bravo.. Gıderlerınızı yazmanız da sakınca yoksa yazabılır mısınız..
Yanlış anlama ama bu cevabın resmen kibir kokuyor, psikolojik bir sıkıntın olabilir ama empati yapmana engel değil...1600 lira maaş alıp 3 çocuk yapmayacağım için düşünmeme gerek
ailemin yanında yaşıyor olsam bırak 500 u 2bin lira kenara atarım geri kalanıyla da gezer tozar alışveriş yaparım hayli hayli yeterBu psikolojik bir sorun, yardım alın.
Ayrıca her ay alışveriş için belirli bir bütçe ayırın ona göre alışverişinizi yapın.
200 lira kenara atacağınıza 500 lira atın 200 e alışveriş yapın mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?