- 29 Mayıs 2021
- 13.976
- 91.069
- 548
- 36
- Konu Sahibi Minikgirl35
-
aslında en temel sorun ataerkil toplumda erkeğe yüklenen gereksiz fazla değer/saygıdan kaynaklanıyor. Özellikle belli bir yaşın üstündeki biz kadınlara hep şöyle şeyler söylendi veya öyle mesajlar verildi hayatları boyunca “ erkek bilir, erkek haklıdır, erkeğin sözü dinlenir, erkek yapar, erkek senden güçlüdür/beceriklidir/ hatta zekidir, sen bilmezsin kocan bilir, reis erkektir, erkekten izin almalısın, sen eksiksin erkek seni çekip çevirir bla blaaaaa”bazı kadınlara rahat batıyor demek ki. iyi düzgün adamlara kulp bulmak için kılı kırk yarıyorlar.
şöyle döven söven hakaretler eden bir adam olsa bu ikilemlerin hiçbirini yaşamazdın eminim.
yok şarj girişi şöyle babam böyle..
sizinki mükemmelliyetçilik idealistlik değil şımarıklık bildiğin.
adamın durumu belli. bunu bilerek evlendin.
unutmayın evlilik tarafların mükemmel olması değil bazı şeylerin hoşgörülmesiyle ilerler. böyle sürekli osuna busuna takılırsan orada mutlu evlilik olmaz.
ilgisi olması gerekir, öyle olması gerekli, böyle olmalı gibi senin genel kalıplarınla evliliğe bakamazsın ki sen farklı bir bireysin o farklı.
kendini düzeltmen gereken çok detay var zira adamın huyu suyu bu değişmez bu saatten sonra.
yoksa ayrılık kaçınılmaz.
aynen o şekil oluyor. konuya bakarsak sürekli bir erkekten ev işi bekleme erkeğin her şeyi halletmesi gerektiğini düşünme hali var. koca mı alıyoruz tamirci mi?aslında en temel sorun ataerkil toplumda erkeğe yüklenen gereksiz fazla değer/saygıdan kaynaklanıyor. Özellikle belli bir yaşın üstündeki biz kadınlara hep şöyle şeyler söylendi veya öyle mesajlar verildi hayatları boyunca “ erkek bilir, erkek haklıdır, erkeğin sözü dinlenir, erkek yapar, erkek senden güçlüdür/beceriklidir/ hatta zekidir, sen bilmezsin kocan bilir, reis erkektir, erkekten izin almalısın, sen eksiksin erkek seni çekip çevirir bla blaaaaa”
Tüm bunlarla yetişen kadınlar da aklı ermeye başlayıca yetişkin olunca evlenince bi ilişkide olunca bi bakıyor ki adam yarım akıllı gibi bişey??
Konum zeka karizma eğitim kültür soy sop yaş ahlak hiçbişey farketmeksizin tüm erkekler kendilerini yanındaki kadından üstün zannederek ve kadına da bu empoze ettirilerek büyütülüyor ve sonra gerçekler hiiç de öyle olmayınca kadın da “ee şimdi bu salak mı benim liderim/aile reisim sözünden çıkmamam gereken errkek ?? Bu biras saf yaa ne yapcam ben bunu şimdi??” Diye sızlanıyor. Hikayenin en sonunda da aynı toplum sizin de yazdığınız gibi “ehem kehem herkes mükemmel değil , sen de çok şey bekleme, erkek de eksik olabilir ne var bunda sen de elindekiyle yetin..” diyor
Belki de siz gidince bula bula burayı mı buldun dersiniz diye size soruyordur. Ben sizi haksız buldum. Yani haklı olduğunuz noktalar da var ama herkes her şeye meraklı olacak analitik düşünecek diye bi şey yok. Şarj kablosu mesela dönüştürücü yerine orijinal telefonun uzun ömürlü olması için daha iyi. Öyle düşünmüş olabilir. Sürekli babanızla abilerinizle kıyaslamayın. Herkes farklı.Evet sanırım arkadaşınla aynı durumu yaşıyorum. Tam olarak böyle bir durum yoksa iyi biri elbette . Ayarladı benim eşim tatil ama 5 yıldır ben ayarlıyordum bu yıl sensyapmazsan asla yapmıycağım dedim öyle bundada %50 katkım oldu yine. Fikir olarak. İlerleyemiyor onayım olmadan sanki . Yoruyor bu beni ama
Ev işiyle ilgisi yok bunun tatil ayarlamak diyorum bu ev işimi veya teknolojiden bahsediyorum bu ev işi mi. Yemek niye yapmıyor yazmadım ki oraya ben. Siz beni anlamamışsınız ya kastettim şey çok farklı birşey . Düşünce birliği, idealistlik kendini geliştirme banada birşeyler katma . Olumsuz yönlerini saydım zaten . Beni dövse zaten ayrılırdım konuyu niye açayımaynen o şekil oluyor. konuya bakarsak sürekli bir erkekten ev işi bekleme erkeğin her şeyi halletmesi gerektiğini düşünme hali var. koca mı alıyoruz tamirci mi?
erkeğin vicdanı iyiliği düzgün karakteri önemli bu zamanda. öyle her şeyi tamir eden ama sabah akşam karısına küfürler edip dayak atan birisi olması daha mı iyi?
değil ama bazı kadınlar dayak atan adama daha çok saygı duyuyor. erkeklik zannediyor.
ben net eminim böyle karısını döven söven birisi olsa konu sahibi bu konuyu açmazdı. iyi bir adam olunca şaşırmış rahatlık batmış.
şimdi sürekli adama bir bahane bulma derdinde. buradaki konulara bakınca inanın incir çekirdeğini doldurmayacak saçma şeyler.
işte insan elindekinin kıymetini bilmiyor.
ev işinden kastım yemek bulaşık çamaşır değil siz tamir tadilat olsun elektronik işler olsun onun bu alanda süper olması gerektiğini düşünüyorsun ama hayaller hayatlar meselesi.Ev işiyle ilgisi yok bunun tatil ayarlamak diyorum bu ev işimi veya teknolojiden bahsediyorum bu ev işi mi. Yemek niye yapmıyor yazmadım ki oraya ben. Siz beni anlamamışsınız ya kastettim şey çok farklı birşey . Düşünce birliği, idealistlik kendini geliştirme banada birşeyler katma . Olumsuz yönlerini saydım zaten . Beni dövse zaten ayrılırdım konuyu niye açayım
Babanızın evinde kira ödemeden oturuyorsanız oradan taşının. Kirasını eşinizin ödeyeceği bir eve geçin. Durumlar değişmese de eşinize bakış açınız değişir. Siz içgüveysi almış gibi olmuşsunuz. Kirv
Sabancı mı olmak gerekiyor ? Zenginlik demedim idealistlik dedim bakın siz ayrımları ayırt edemiyorsunuz mesela ben kazandığım memurluğun en üst mertebesine çıktım 5 yıl içinde. Ama o ilk basamaktan öte geçmedi çünkü sınava bile girmiyor . Bahsettiğim şey bu. Parasızlıktan şikayet etmedim. Tadilat konusunda evet ölçüyü bile aldım kağıda yazdım marangozada ben mi gitmeliyim sizce?? Teknolojide evet bir zahmet bilmeliler az çok birşey bu konuda arkasındayım cümlemin ben.ev işinden kastım yemek bulaşık çamaşır değil siz tamir tadilat olsun elektronik işler olsun onun bu alanda süper olması gerektiğini düşünüyorsun ama hayaller hayatlar meselesi.
bu adam bir anda bu hale gelmedi ki?
bile bile evlendiniz.
sürekli bir idealistlik diyorsunuz da sizin idealistliğiniz ne işe yaradı?
güler sabancı mı oldunuz? emrinizde 500 kişinin çalıştığı şirketiniz mi var? hayatta nasıl bir başarınız var ki kocanızdan böyle gelişim noktasında şikayet ediyorsunuz?
bence gerçekten rahat batıyor.
siz evliliğin ne olduğunu anlayamamışsınız.Sabancı mı olmak gerekiyor ? Zenginlik demedim idealistlik dedim bakın siz ayrımları ayırt edemiyorsunuz mesela ben kazandığım memurluğun en üst mertebesine çıktım 5 yıl içinde. Ama o ilk basamaktan öte geçmedi çünkü sınava bile girmiyor . Bahsettiğim şey bu. Parasızlıktan şikayet etmedim.
Evet destek oldum hatta kitaplarını satın aldım yönetmeliklerini kanunlarını çıkarttım ama çalışmadı. İyiliğe bakacak olursak bence o benden daha iyi biri benim öyle bir yarışım yok benim canımın sıkıldığı yönleri yazdım ben kendimi de yazdım . Ona sorsanız bende çok şey çıkar ben benim rahatsız olduklarımı yazdım neler yapabilirim bu konuda diye .siz evliliğin ne olduğunu anlayamamışsınız.
evlilik böyle bir yarış değil. ben o oldum o bu oldu değil ya da sürekli ben şöyle iyiyim böyle iyiyim kocam öyle değil demek de değil.
konunuzda sürekli bir kocayı aşağıda görme hali var. ne aşağı ne yukarı. eş diyoruz değil mi?
madem sınava girmiyor, sınava girmesi için destek oldunuz mu mesela?
ya da illa girmesi gerekiyor mu?
iyi günde kötü günde diyoruz.
adam cok dogru söylemişAraba kullanmayı biliyorum Sadece yetersizim yani korkuyırum şehirler arası 350 km kullanmışlığım var 3,4 kez ama niyese sürekli cesaret edemiyorum, eşim yanıma otursun hani desinki sen kullan teşvik etsin ben onu her anlamda ediyorum o yapmıyor ama o beni teşvik etmiyor ben ne yapıyorsam kendim yapıyorsam başarmış oluyorum. Evlenmeden önce ben o kadar iş bitiriciydim ki fark etmedim işin aslı. Zaten herşeyi halletmiş oluyordum . Sorun zaten şu ki çok zeki isterse ilk sınavda bir mühendislik kazanır ama umursamıyor hayata geçirmiyor bu senin hayalin sen gerçekleştir diyor . Yurt dışı için onun bölümünden gitmemiz çok kolay . Benim bölüm teknik olsa zaten şuan oradaydık emin olun eşim bölümü gereği zaten talep ediliyor. Tek yapması gereken almanca çalışması yani. Yoksa söylemez yapardım. Herkese genel yazmaya çalıştım.
yapabileceğin şey basit. kocanı olduğu gibi kabul edeceksin.Evet destek oldum hatta kitaplarını satın aldım yönetmeliklerini kanunlarını çıkarttım ama çalışmadı. İyiliğe bakacak olursak bence o benden daha iyi biri benim öyle bir yarışım yok benim canımın sıkıldığı yönleri yazdım ben kendimi de yazdım . Ona sorsanız bende çok şey çıkar ben benim rahatsız olduklarımı yazdım neler yapabilirim bu konuda diye .
su kadınların bu kadar aza kanaat etmesi de beni öldürüyor. erkek dedigin en ufak bir şeyini begenmesin kolayca ayrilir herkes de hak verir "aaa nasil oyle yapmaz? iyi yapmissin" diye. oysa kadin olunca zaten yapmamasi gereken aldatma - siddet gibi seyleri yapmadi diye sukretmesi gerekiyor.burada bu kadar kocasından kocasının ailesinden şiddet zulüm gören aldatılan kadınlar varken kocam tatil rezervasyonu yapmadı diye konu açmak biraz şımarıklık kusura bakma.
Tamda bununla ilgili birşey yazdım arkadaşların kriterleri dayak, hakaret ve aldatma onlar zaten olmaması gereken birşey yani onun için konumu açılıyor direkt ayrılırım zaten ben kendim seçtim evet yine olsa ya onunla evlenirdim yada hiç evlenmezdim sadece eksik yönlerini nasıl iyileştirebilirimin derdindeyim ben keza aynı şeyi eşimde benim için düşünüyordur eminim. İlk başta böyle değilmiydi diyenler haklı evet böyleydi ama ben herşeyi hallettiğim için fark etmem uzun sürdü yeni yeni araştırmacı bir yönü belirmeye başladısu kadınların bu kadar aza kanaat etmesi de beni öldürüyor. erkek dedigin en ufak bir şeyini begenmesin kolayca ayrilir herkes de hak verir "aaa nasil oyle yapmaz? iyi yapmissin" diye. oysa kadin olunca zaten yapmamasi gereken aldatma - siddet gibi seyleri yapmadi diye .
aza kanaat değil bu mesela konu sahibi evlenme aşamasında olsa herkes der ki ya bu herifle yapamazsın boşver ayrıl. ama evlenmiş o sebeple evliliğin huzurlu devam etmesi için iyi yanlarına bakacaksın başka yolu yok. hem ayrılmak istemiyor hem de adam değişsin istiyor e sihirli değnek yok ki elimizde hop hemen değişsin.su kadınların bu kadar aza kanaat etmesi de beni öldürüyor. erkek dedigin en ufak bir şeyini begenmesin kolayca ayrilir herkes de hak verir "aaa nasil oyle yapmaz? iyi yapmissin" diye. oysa kadin olunca zaten yapmamasi gereken aldatma - siddet gibi seyleri yapmadi diye sukretmesi gerekiyor.
*mesajin kalanina hak veriyorum kendi sevdi kendi secti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?